درگاه پرداخت اینترنتی، یکی از مهمترین ابزارهای کسب و کارهای امروزی است که به آنها امکان میدهد تا به صورت آنلاین و ایمن، تراکنشهای مالی خود را انجام دهند. اهمیت این ابزار را میتوان در موارد زیر خلاصه کرد:
- راحتی مشتری: با وجود درگاه پرداخت، مشتریان به راحتی و بدون نیاز به مراجعه حضوری میتوانند خریدهای خود را انجام دهند که این امر منجر به افزایش تعداد مشتریان و در نتیجه، افزایش فروش میشود.
- تسریع در فرآیند خرید: فرآیند پرداخت آنلاین بسیار سریعتر از روشهای سنتی مانند پرداخت نقدی یا کارت به کارت است و این امر باعث رضایت بیشتر مشتریان میشود.
- دسترسی ۲۴ ساعته: مشتریان میتوانند در هر زمان و مکان، حتی در روزهای تعطیل، به فروشگاه آنلاین شما دسترسی داشته باشند و خرید کنند.
افزایش اعتماد مشتری:
- امنیت بالا: درگاههای پرداخت معتبر، از امنیت بسیار بالایی برخوردار هستند و اطلاعات کارت بانکی مشتریان به صورت رمزنگاری شده ذخیره میشود.
- اعتبار کسب و کار: داشتن درگاه پرداخت، نشاندهنده حرفهای بودن و اعتبار کسب و کار شما است.
- کاهش ریسک کلاهبرداری: با استفاده از درگاه پرداخت، احتمال بروز خطاهای انسانی و کلاهبرداری کاهش مییابد.
مدیریت بهتر کسب و کار:
- گزارشگیری دقیق: درگاههای پرداخت، گزارشهای دقیقی از تمام تراکنشها ارائه میدهند که به شما کمک میکند تا عملکرد کسب و کار خود را بهتر تحلیل کنید.
- اتوماسیون فرایندها: بسیاری از فرآیندهای مالی مانند صدور فاکتور و ارسال رسید به صورت خودکار انجام میشوند که باعث صرفهجویی در زمان و هزینه میشود.
- تسهیل در بازاریابی: شما میتوانید از طریق درگاه پرداخت، کمپینهای بازاریابی هدفمند را اجرا کنید و مشتریان خود را به خرید بیشتر تشویق کنید.
آموزش راهاندازی درگاه پرداخت اینترنتی
از چالشهای وبمستران، طراحان سایت نحوه دریافت و پیاده سازی درگاه پرداخت اینترنتی در سایت است. با توجه به ایجاد قوانین جدید از سمت شاپرک و بانک مرکزی و گسترش فناوری حوزه پرداخت، تغییرات زیادی در درگاههای پرداخت و نحوه ارائه آن ایجاد شده است، در این آموزش مفاهیم و روند کلی برای درست کردن و راه اندازی درگاه پرداخت در اختیار شما قرار خواهیم داد که بر اساس نیاز خود بتوانید بهترین درگاه پرداخت اینترنتی را برای کسب و کار خود داشته باشید.
اولین قدم در راه اندازی درگاه پرداخت اینترنتی، درخواست درگاه پرداخت اینترنتی از شرکتهای psp و یا شرکتهای پرداخت یاری است؛ اما تفاوت این دو نوع شرکت در چیست؟
بانک مرکزی با نظارت شاپرک به ۱۲ شرکت PSP به صورت انحصاری اجازه فعالیت در شبکه پرداخت را داده است، شرکت های مثل، به پرداخت ملت، آسان پرداخت، ایران کیش و …. از جمله شرکتهای دارای مجوز هستند.
پرداخت یاری به شرکت های گفته می شود که با PSP دارای قرار داد هستند و خدمات پرداخت را سریع تر و بهتر ارائه می دهند، از پرداخت یارها، می توان به رایان پی، زرین پال و… بسیاری دیگر اشاره کرد.
دریافت درگاه پرداخت از شرکت های اصلی دارای پروسه اداری، نیاز به نماد الکترونیک، کد مالیاتی، مجوز کسب و کار و موراد دیگری دارد که تهیه کردن همین موارد زمان زیادی را از شما خواهد گرفت، مزیتی که درگاه مستقیم دارد نداشتن کارمزد می باشد که برای کسب و کارهای که تراکنش های زیادی دارند طی کردن این مراحل می تواند مفید واقع شود.
در زمان درخواست درگاه پرداخت تنها نیاز است که شما احراز هویت شوید و کسب و کار شما طبق قانون کشور باشد و در کمتر از دو ساعت شما دارای درگاه پرداخت فعال خواهید بود.
برای اطلاعات بیشتر در مورد نحوه دریافت درگاه پرداخت می توانید به مقاله … مراجعه نمایید.
فرض شما دارای درگاه پرداخت اینترنتی فعال هستید و اکنون میخواد آن را راه اندازی کنید، با توجه به بستر سایت شما و خدماتی که شرکت ارائه دهنده درگاه کمی متفاوت خواهد بود. ولی به طور کلی اگر سایت شما به صورت اختصاصی کد نویسی شده باشد نیاز است شما api مربوط به درگاه خود را مطالعه کنید و آن را در سایت خود پیاده سازی نمایید یا از طراح سایت خودتان کمک بگیرید.
حال اگر سایت شما با سیستم های مدیریت محتوا مانند وردپرس، جوملا، اپن کارت و… راه اندازی شده باشد، میتوانید از افزونه و پلاگین های مربوط به آن استفاده کنید و در سایت خود نصب کنید و تنظیمات درگاه پرداخت را انجام دهید.
در سیستم مدیریت محتوا وردپرس فروشگاه ها با استفاده از افزونه ووکامرس ایجاد میشوند. درگاه های پرداخت نیز به این پلاگین اضافه می گردند.
درگاه پرداخت اینترنتی، ابزاری است که به کسب و کارهای امروزی کمک میکند تا به صورت حرفهایتر و کارآمدتر فعالیت کنند و در بازار رقابتی امروز، موفقتر باشند. اگر شما هم قصد دارید کسب و کار خود را به صورت آنلاین توسعه دهید، داشتن یک درگاه پرداخت معتبر، یکی از اولین گامهایی است که باید بردارید.