سیستم محتوایی وردپرس یکی از محبوبترین سایتسازها محسوب میشود که بسیاری از صاحبان کسبوکارها فروشگاه خود را روی آن نصب میکنند. شاید در نگاه اول ساخت فروشگاه با وردپرس سخت باشد، اما یادتان نرود که پیادهسازی و طراحی فروشگاه در این سیستم محتوایی نیازی به برنامه نویسی یا کدنویسی ندارد؛ بنابراین هر کسی میتواند با خیال راحت و تنها با کمی تحقیق و کسب اطلاعات، اقدام به طراحی و ساخت فروشگاه با وردپرس کند. از این جهت در ادامه این مقاله از رایان پی قصد داریم به طور جامع به آموزش ساخت فروشگاه با وردپرس بپردازیم.
آنچه خواهید خواند
مزایای ساخت فروشگاه با وردپرس
قبل از اینکه به سراغ آموزش ساخت فروشگاه با وردپرس برویم، بهتر است بدانید سیستم محتوایی وردپرس از قالبها و پلاگینها متنوع و گستردهای برخوردار است و میتوان گفت در ساخت فروشگاه، هزینهی کمتری را روی دست شما میگذارد. با وردپرس به راحتی میتوانید به فکر فروش هر نوع محصولی اعم از فیزیکی یا دیجیتالی باشید و از افزونههای متناسب با محصولات خود بهره ببرید. اما به طور کلی از مزایای این سیستم و ساخت فروشگاه با وردپرس میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- صرف هزینه کمتر نسبت به سایر سیستمها
- گستردگی در قالبها و افزونهها به خصوص گستردگی در فروشگاهساز ووکامرس
- امکان گزارشگیرای از تمام فروشها
- فروش خودکار در طی مراحل کم و ساده
- امکان بازاریابی و تبلیغات به شکل گسترده با صرف هزینهی کم
- گستردگی در جذب مشتری به شکل منطقهای تا جهانی
۶ مرحله ساخت فروشگاه با وردپرس
همانطور که اشاره کردیم، ساخت فروشگاه با وردپرس خیلی کار پیچیده و سختی نیست و با کمی دقت و داشتن اطلاعات کافی و طی مراحلی که در ادامه به آنها میپردازیم، به آسانی میتوانید اقدام به این کار کنید.
اول: برای فروشگاه خود دامنه و هاست انتخاب کنید
برای ساخت فروشگاه با وردپرس قبل از هر اقدامی باید به فکر تهیه هاست و دامنه باشید. به زبان ساده، هاست به فضای اینترنتی گفته میشود که بتوانید تمام اطلاعات سایت خود را در آن ذخیره کنید. در واقع در قدم اول نیاز دارید نرمافزار وردپرس را روی هاست نصب نمایید. از طرفی برای ورود به سایت احتیاج به آدرس است تا کاربران با کمک آن سایت شما را پیدا کنند و وارد آن بشوند. این آدرس اینترنتی سایت همان دامنه است.
نکتهی مهم در تهیه هاست این است که به سمت شرکتهای هاستینگ معتبر بروید و در کل از شرکت شناخته شده و خوب هاست مد نظر را تهیه کنید؛ چراکه اگر بدون تحقیق و بررسی لازم هاست بگیرید ممکن است بعد از مدتی به دلیل بکاپ نگرفتن از طرف شرکت، تمام یا بخشی از اطلاعات سایتتان از بین برود؛ همچنین بسیار مهم است که فضای سایت به لحاظ سختافزاری قدرتمند باشد تا به این ترتیب با سرعت خوبی بارگذاری بشود.
دوم: نرم افزار وردپرس را نصب و راهاندازی کنید
با خرید دامنه و هاست، نوبت به اتصال این دو میرسد. با اتصال دامنه و هاست میتوانید برای نصب و راهاندازی نرم افزار wordpress اقدام نمایید. دقت کنید اگر از قبل سایتی را طراحی کرده باشید، این امکان را دارید تا آن را به هاست خریداری شدهی خود انتقال بدهید. اما در مجموع با توجه به نوع هاستی که تهیه میکنید، ممکن است نصب وردپرس متفاوت باشد. هر چند مراحل نصب و راهاندازی برای همه به طور یکسان طی میشود. تنها تفاوت موجود به نوع کنترل پنل هاست برمیگردد که با محیط گرافیکی مختلفی پیاده سازی شده است.
سوم: برای فروشگاه اینترنتی خود قالب مناسبی انتخاب کنید
بعد از نصب وردپرس، در مرحلهی بعد نیاز دارید تا یک قالب مناسب فروشگاهی تهیه کنید. بهتر است قالب انتخابی شما از فروشگاه ساز ووکامرس WooCommerce پشتیبانی کند. برای اینکه بتوانید یک قالب شیک و کارآمد داشته باشید، نگاهی به فروشگاه اینترنتی رقبا بیاندازید و کسبوکارهای مرتبط با نوع فعالیت خودتان را بررسی کنید تا متوجه بشوید قالبهای مورد استفادهی رقبا از چه امکانات و ویژگیهایی برخوردار است.
نکته مهم دیگر این است که باید از ارائه دهندگان معتبر، قالب سایت خود را تهیه نمایید. توجه داشته باشید این روزها سایتهای بسیاری قالبهای فروشگاهی ارائه میدهند که ممکن است کدهای نامناسبی در قالبها و پلاگینهای وردپرس داشته باشند. این کدها باعث اختلال در عملکرد سایت شما میشوند؛ حتی راه را برای هک کردن و از بین رفتن اطلاعات سایت باز میکنند.
پیشنهاد میکنیم حتماً نسخهی اصلی قالب مد نظر خود را تهیه کنید. در صورتی که این کار برایتان مقدور نیست و هزینهی لازم را ندارید، بهترین کار استفاده از قالبهای رایگان در مخزن خود وردپرس است که برخی از آنها به زبان فارسی هستند و میتوانید به راحتی بعد از نصب از آنها استفاده کنید.
چهارم: افزونههای لازم را برای فروشگاه اینترنتی خود انتخاب و نصب نمایید
تا این مرحله شما سایت خود را با وردپرس راه اندازی کردهاید، اما در ادامه باید با توجه به نوع محصولات و خدماتتان، به سمت تهیه و نصب پلاگینهای مناسب بروید و فروشگاه خود را بسازید. به طور کلی برای قرار دادن محصولات فیزیکی یا دیجیتالی خود در سایت و ارائهی اطلاعات و فروش نیاز است افزونههای فروشگاهی مناسبی را نصب کنید. در این راستا ووکامرس و edd دو افزونهی محبوب و کاربردی هستند که از زبان فارسی هم پشتیبانی میکنند.
از طرفی این دو افزونه در مخزن وردپرس بهصورت رایگان در دسترس هستند و میتوانید در قسمت افزونهها در منوی وردپرس این دو افزونه را پیدا کنید. در این میان بهتر است بدانید افزونه فروشگاه ساز ووکامرس یکی از محبوبترین فروشگاه سازها است که هم از محصولات فیزیکی و هم دیجیتالی پشتیبانی میکند و از امکانات و ویژگیهای کاملی به خصوص در زمینهی محصولات فیزیکی برخوردار است.
برای آشنایی با بهترین افزونههای فروشگاهی وردپرس میتوانید بر روی این لینک کلیک کنید.
پنجم: ساخت درگاه اینترنتی برای فروشگاه اینترنتی
یکی از مهمترین بخشهایی که در ساخت فروشگاه با وردپرس باید به آن توجه داشته باشید، ایجاد درگاه پرداخت است. درگاه پرداخت سیستمی است که از طریق آن انتقال وجه در بستر اینترنت به شکل امن و در کمترین زمان انجام میشود. بعد از اینکه مشتری شما محصول یا خدمات مد نظر را انتخاب میکند، باید بهترین راه یعنی استفاده از درگاه را برای دریافت مبالغ را پیش روی او بگذارید تا به این ترتیب شانس فروش را بالا ببرید.
افزونههای فروشگاه سازی مثل ووکامرس و edd به طور پیش فرض امکان اتصال به درگاه پرداخت را دارند، اما برای این اتصال نیاز به افزونه پرداخت دارید. برای دریافت افزونه پرداخت و در کل درگاه پرداخت اینترنتی باید از طریق شرکتهای ارائه دهنده درگاه، اقدام و درگاه مد نظر خود را تهیه کنید. همیچنین با مراجعه به صفحه آموزش نصب درگاه پرداخت در وردپرس، علاوه بر دانلود افزونه پرداخت، بصورت گام به گام مراحل نصب را انجام دهید.
در این راستا باید بدانید درگاهها به دو دستهی درگاه پرداخت مستقیم و درگاه پرداخت پرداخت یاری تقسیم میشوند که به طور مختصر در زیر به هر کدام میپردازیم.
درگاه پرداخت مستقیم
به طور کلی در ایران دوازده شرکت با نام psp، درگاه پرداخت اینترنتی ارائه میدهند که تحت نظارت و کنترل بانک مرکزی و شرکت شاپرک فعالیت دارند. آن دسته از درگاههایی که از طریق یکی از pspها قابل دریافت است، درگاه مستقیم نام دارد. تهیه درگاه مستقیم کمی سخت و زمانبر است؛ در واقع مستلزم داشتن شرایطی از جمله: ارائه اینماد، مجوزهای کسبوکار، سند مالکیت یا اجاره نامه، پروانه کسبوکار و… است. از مزایای این درگاه میتوان به این مورد اشاره کرد که تمام تراکنشها بدون کارمزد انجام میشوند. از طرفی نام برند شما روی صفحه پرداخت به نمایش در میآید.
درگاه پرداخت واسط
به آن دسته از درگاههایی که شرکتهای پرداختیار ارائه میدهند، درگاه واسط گفته میشود. در حقیقت پرداختیارها به شکل واسط میان شرکتهای psp و متقاضیان قرار میگیرند و درگاه عرضه میکنند. بهتر است بدانید شرکتهای پرداختیار در برابر خدمات خود مقدار کارمزدی را از هر تراکنش دریافت مینمایند؛ یعنی از هر تراکنش هزینهای که معمولاً یک درصد با سقف مشخصی است کسر میشود.
از آنجایی که بسیاری از کسبوکارها به خصوص کسبوکارهای نوپا شرایط لازم را برای دریافت درگاه مستقیم ندارند، به سمت تهیه درگاه واسط میروند؛ البته این درگاهها نسبت به درگاه مستقیم امکانات بیشتری دارند و از افزونههای مختلفی پشتیبانی میکنند. برای کسب اطلاعات بیشتر مقاله “درگاه پرداخت واسط بانکی” را مطالعه نمایید.
ششم: بهینه سازی سئو و بالا بردن میزان بازدید و فروش
پس از راه اندازی و ساخت فروشگاه با وردپرس و فروشگاهساز مد نظرتان مثل ووکامرس، حال نوبت آن است که سایت فروشگاهی را در معرض دید بازدیدکنندگان قرار دهید. در حقیقت تا اینجا تمام کارهایی که انجام دادهاید اقداماتی بوده که بتوانید چارچوب فضای فروشگاه را به درستی بنا کنید. اما از اینجا به بعد برای فروش کالاها نیاز دارید تا با یک برنامه درست و دقیق مشتری را به سمت فضای فروشگاه بکشید و او را ترغیب به خرید کنید. برای این عمل، بهینهسازی سئو سایت بسیار مهم است؛ یعنی باید کاری کنید که در موتور جستجو دیده شوید.
محتوایی که در سایتتان ارائه میکنید در درجهی اول باید تاثیرگذار و مفید باشد و در واقع بتواند نیاز مشتری را برطرف کند. در این زمینه میتوانید به نکات زیر توجه نمایید:
- از کلمات کلیدی مناسب با کسبوکارتان استفاده کنید تا مشتری با جستجوی این کلمات به سمت سایت شما هدایت شود.
- جزئیات محصولات، مزایا و ویژگیها را مشخص کنید. بازدیدکنندگان با دریافت اطلاعات و توضیحات کامل و صحیح در قالب محتوای متنی، تصویری یا صوتی از محصول و خدمات شما و کسب شناخت کافی از آن خیلی راحتتر میتوانند تصمیم به خرید بگیرند؛ البته برای اینکه به شکل حرفهای پیش بروید، بهتر است از یک مشاور یا بازاریاب کمک بگیرید یا سایت خود را به دست یک سئوکار بسپارید.
- امکان نقد و بررسی و در واقع ارتباط دوسویه را در سایت ایجاد کنید تا بازخورد مشتریان را دریافت و برای برنامه بهتر این بازخوردها را آنالیز کنید.
- حتماً در انتهای مطالب و محتوایی که ارائه میدهید دکمهی خرید را قرار دهید و آن را به صفحه محصول مد نظر لینک دهید.
- برای جذب مشتری لازم است به فکر ایجاد شرایط جذب و تشویق باشید. یعنی از استراتژیهایی مثل: تبلیغات جذاب، ارائهی کدهای تخفیف، آفرهای ویژه، ارسال رایگان و… در برنامهتان بگنجانید.
و در آخر باید بگوییم اگر به فکر ساخت فروشگاه در بستر سایت هستید و میخواهید بدون دغدغهی خاصی از افزونهها و قالبهای متنوع استفاده کنید، سیستم محتوایی وردپرس یک انتخاب ایدهال و کم هزینه است. در واقع ساخت فروشگاه با وردپرس به دلیل اینکه نیاز به کدنویسی ندارد و به آسانی انجام میشود، جزء انتخاب اول صاحبان کسبوکارها است. از این رو در این مقاله به آموزش ساخت فروشگاه با وردپرس پرداختیم.