با پیشرفت و توسعهی دیجیتال مارکتینگ، هر روزه ابزارها، تاکتیکها و ترفندهای تازهتری برای رشد و رونق این نوع فعالیتها ابداع میشود. بنابراین برای فعالان این حوزه ممکن است سخت باشد که بتوانند خودشان را به سرعت با تغییرات مدام در این زمینه هماهنگ کنند و در نهایت گاهی دچار اشتباه میشوند. اما این اشتباهات ممکن است دارای تنوع باشد و در جریان بازاریابی دیجیتالی، افراد مختلف هر کدام در مواجهه با تاکتیکهای متنوع بازاریابی در این فضا دچار اشتباهات منحصربفردی بشوند. ما در این مقاله قصد داریم به هفت عنوان از اشتباهات رایج در دیجیتال مارکتینگ بپردازیم. شما میتوانید با مطالعهی دقیق پیرامون این اشتباهات مرسوم در حوزهی بازاریابی دیجیتالی، تجربهی موفقتری داشته باشید.
آنچه در این مقاله میخوانید
۱. تمرکزتان را بر روی پیشنهادات تازه بگذارید
اولین و یکی از مهمترین اشتباهات رایج در دیجیتال مارکتینگ این است که گاهی اوقات پیش میآید که در روند بازاریابی دیجیتالی، مجموعهی شما از فروش مناسبی برخوردار نیست. در این صورت شما به عنوان مدیر مجموعه تصمیم میگیرید برای بالا بردن سطح فروش فروشگاه خود، مخاطب بیشتری را جذب کنید. همینجا دست نگه دارید، چون این اولین اشتباه شما خواهد بود؛ در حقیقت ترافیک یا همان تعداد بازدیدکنندهی بالا راه حل خوبی برای این مسئله نیست. در واقع پیشنهادهای جذاب شما به مخاطبان موجود و بالقوهی فروشگاهتان است که میتواند، آنها را تبدیل به مشتریان واقعی کند.
بنابراین تمرکزتان را از روی جذب فالوور، و یا مشتری بیشتر برای وبسایتتان برداشته و بر روی ایدهها و پیشنهادهای تازهتری که مخاطبانتان را سر ذوق بیاورد و از آنها یک مشتری جدی بسازد، کار کنید. در این صورت به طور حتم میتوانید علاوه بر این که مخاطبان موجود را تبدیل به مشتری نمایید، در این روند مخاطبان تازهتری را نیز به بازدید از محصولاتتان دعوت کنید.
۲. دست از تبلیغ بیرویه دربارهی کالاها بردارید
هر سخن جایی و هر نکته مکانی دارد: لابد این ضربالمثل را بارها شنیدهاید. بازاریاب موفق، پیش از هرچیز باید بداند چه سخنی را در چه لحظهای بیان کند. آیا برای بالا بردن میزان فروش، همواره باید از مزایا و ویژگیهای محصول خود تعریف کنید؟ این عمل یکی از اشتباهات رایج در دیجیتال مارکتینگ است.
در واقع گاهی نیاز است که در اینباره سخن بگویید که محصول شما دقیقا چه تاثیری در زندگی مشتریانتان خواهد داشت. چیزی از قانون وضعیت قبل و وضعیت بعد در بازاریابی میدانید؟ در حقیقت شما باید وضعیت مشتری بعد از خرید خدمات یا محصولات خودتان را برای او تصویر کنید. این که او پس از خرید محصول یا خدمات شما، چه حسی خواهد داشت و چه تجربهی جدیدی را از سر خواهد گذراند. آیا سلامتی بیشتری خواهد داشت؟ آیا سرگرم خواهد شد؟ آیا حال بهتری خواهد داشت؟ بازاریاب موفق باید بتواند وضعیت مطلوب بعد از خرید را برای مشتری به وضوح تصویر کند. تا آنجا که مشتری خود را در آن وضعیت تجسم نماید.
۳. سطح اطلاعات مشتری را لحاظ کنید
یکی دیگر از اشتباهات رایج در دیجیتال مارکتینگ این است که بازاریابها، به ویژه در بستر به ویژه در این حوزه، معمولا یادشان میرود، مخاطبانشان در اغلب موارد همان مردم عادی هستند. بنابراین هنگام تولید محتوا برای وبسایت و فروشگاهشان، در هر پلتفرمی، این مسئله را لحاظ نمیکنند. گاهی دیده میشود که سطح تمام محتواهای تجاری در معرفی محصولات و خدمات آنقدر تخصصی است که مخاطب عام بعد از خواندن یک خط آنرا رها میکند.
برخی بازاریابها به اشتباه خیال میکنند هر چهقدر محتوای تخصصیتری تولید کنند، مخاطب بیشتری را جذب خواهند کرد. حال آنکه شما به عنوان یک بازاریاب دیجیتالی باید نوع زبان و دانش مخصوص مخاطبانتان را برای تولید محتوا در نظر بگیرید و تنوع خوبی را در این زمینه برقرار کنید.
۴. محصول محور نباشید
بازاریابی دیجیتالی اگر بر اساس سازکارهای محصولمحوری بنا شود، در بسیاری موارد مانع رشد و توسعهی کسب و کارها خواهد شد. از آنجا که تجارت الکترونیک و بازارهای دیجیتالی اصولا هیچگونه محدودیتی در فروش انواع محصولات، و کالاهای گوناگون ندارند، بهتر است در امور بازاریابی به جای فعالیت بر مبنای محصولات، تلاش کنید برندِ مورد نظر را در دیدگاه مخاطبانتان برجسته و ماندگار کنید. این امر به جهت تحولات احتمالی است که در بستر تجارتتان پیش خواهد آمد. در واقع محصول محور نبودن فعالیت بازاریابهای دیجیتالی، این امکان را ایجاد میکند که به نام برند مورد نظرتان محصولات متنوعی را به بازار عرضه کنید.
۵. آنالیز فروش نامناسب: یک آفت جدی
از دیگر اشتباهات رایج در دیجیتال مارکتینگ میتوان به آنالیز فروش نامناسب اشاره کرد. یکی از ابزارهای بسیار کاربردی در رشد و توسعهی کسب و کارهای مختلف اینترنتی، بهرمندی از آنالیز فروش دقیق و مناسب است. اکنون درگاههای پرداخت واسط، مانند درگاه پرداخت رایانپی، در پنل مدیریتیشان امکان گزارشگیری از تراکنشهای انجام شده را برای صاحبان کسب و کارها فراهم میآورند. این گزارشها میتواند به مدیران هر مجموعهای کمک کند تا بتوانند هر لحظه تراکنشها را رصد نموده و از برآیند آنها به آنالیز فروش دست بیایند.
اما اگر فردی که این مسئولیت مهم را بر عهده بگیرد، ولی تخصص کافی را در این زمینه نداشته باشد و نتواند از رصد نمودن تراکنشها و روند فروش محصولات و خدمات شرکت، یک آنالیز دقیق و استاندارد تهیه کند، بدون شک نتیجهی عکس در بر خواهد داشت.
۶. تکرسانهای عمل نکنید
امروزه فعالیت کسب و کارهای اینترنتی در بستر شبکههای اجتماعی مانند: توییتر، اینستاگرام، تلگرام و… بسیار رایج شده است. اما این یکی دیگر از آفتها و اشتباهات رایج در دیجیتال مارکتینگ است که کسب و کارها فقط بر روی یکی از رسانهها و پلتفرمهای موجود فعالیت مدون داشته باشند. تغییر قوانین، مشکلات نرمافزاری و امثالهم، همواره محتمل است و در این صورت ممکن است ناگهان تمام زحمات چندین سالهی شما به باد برود. بنابراین همواره در صورت امکان، سایت پشتیبان داشته باشید و یا دستکم فعالیت تجاری خودتان را در بستر چند پلتفرم به صورت موازی و همزمان پیش ببرید.
پیشنهاد میشود تا مقاله اهمیت وبسایت در دیجیتال مارکتینگ را از سایت رایانپی از دست ندهید.
۷. کیفیت را فدای کمیت نکنید
آخرین و یکی دیگر از اشتباهات رایج در دیجیتال مارکتینگ این است که برخی از مقالات راهنما که الگوریتم جذب مخاطب در این فضا را تشریح میکنند، به اشتباه دائماً این نکته را یادآور میشوند که کمیت محتواهای تولید شده برای وبسایتها یا هر کدام از پلتفرمهای دیگر از هر چیزی مهمتر است. بله؛ استمرار در تولید محتوا و مدون کار کردن در این زمینه بسیار اثر گذار است، اما یادتان باشد، محتوایی که کیفیت مناسبی نداشته باشد، حتی اگر مدون و مستمر و در کمیت بالا تولید و عرضه شود، ممکن است در نهایت موجب دفع مخاطب نیز بشود.
بنابراین کیفیت محتوا را در الویت قرار بدهید. به عبارت بهتر محتوای با کیفیت را مدون و مستمر تولید کنید؛ تا موفقیت شما در فرآیند جذب مخاطب تضمین شود.