انجمن فین تک سازمانی حرفهای است که افراد و شرکتهای فعال در صنایع مربوط به فناوری مالی را گرد هم جمع آورده است. انجمن فین تک اصولا به منظور پیشبرد اهداف صنعت فین تک و تامین منافع اعضای فین تکها تشکیل میشود. این انجمنها معمولا خدمات آموزشی، فرصتهای شبکهسازی و نوعی حمایت همهجانبه را در اختیار فین تکها قرار میدهند.
خوشبختانه انجمن فین تک ایران نیز فعالیتی مدون و حرفهای دارد که در ادامهی این مقاله تلاش میکنیم بیشتر در اینباره توضیحاتی را ارائه دهیم.
آنچه در این مقاله میخوانید
سطوح مختلف انجمنهای فین تک
بهطور کلی انجمنهای فین تک در دو سطح ملی و بین المللی ایجاد میشوند. گاهی ممکن است انجمن فین تک نماینده صنعت فین تک یک کشور یا منطقای جغرافیایی مانند اروپا یا آسیا باشد. برای نمونه برخی انجمنهای ملی فین تک را با هم بشناسیم:
- انجمن فین تک هنگکنگ
- انجمن فین تک ژاپن
- انجمن فین تک نیجریه
اما در عینحال انجمنهای فین تک جهانی نیز وجود دارند؛ مانند انجمن جهانی فین تک (GFA) و انجمن بین المللی مهندسین مالی (IAFE).
این انجمنها در واقع سازمانهایی هستند که روی موضوعاتی به صورت متمرکز کار میکنند که در نهایت میتواند صنعت فین تک را در سطح جهانی تحت تأثیر قرار دهد و تحولی در این راستا ایجاد کند. برای نمونه موضوعاتی مثل میزان انطباق با مقررات، امنیت سایبری و شمول مالی.
نقش انجمنهای فین تک در رشد صنایع مالی
انجمنهای فین تک عموما نقش مهم و قابل توجهی در رشد و توسعه صنایع مالی ایفا میکنند. این انجمنها گاهی میتوانند بستری را برای استارتآپهای فین تک فراهم آورند تا با سرمایهگذاران، شرکاء و مشتریان بالقوه ارتباط برقرار کنند. آنها به علاوه میتوانند بهطور کلی از سیاستگذاریهایی حمایت کنند که در راستای از کمک به نوآوری و کارآفرینی فین تکها تدوین میشود.
همچنین انجمنهای فین تک تمام منابع آموزشی را برای کمک به اعضاء در اختیارشان قرار میدهند تا از این طریق با آخرین تحولات و فناوریهای این صنعت آشنایی پیدا کنند. این منابع آموزشی میتواند شامل کارگاهها، سمینارها و وبینارهای متنوع با موضوعاتی مانند بلاک چین، هوش مصنوعی و بانکداری دیجیتال باشد.
انجمن فین تک ایران
انجمن فین تک ایران در سال 1396 به یاری چند استارتآپ فعال در حوزه پرداخت برای فعالیتهای صنفی تشکیل شده است. ابتدا تنها استارتآپهای فعال در زمینه پرداخت عضو این انجمن بودند، اما پس از مدتی فین تکهای دیگر نیز کمکم به انجمن فین تک ایران پیوستند. اکنون حدود 140 استارتآپ گوناگون در انجمن فین تک ایران عضو هستند، تا جایی که گسترهی فعالیتهای این انجمن به حوزههای مختلفی مانند بانکها، پرداخت، بیمه، بورس و بلاکچین کشانده شده است.
کلام پایانی
جامعه فین تک در سالهای اخیر رشد و توسعه سریعی را تجربه کرده است که ناشی از پیشرفتهای تکنولوژی و تغییر ترجیحات مصرفکننده است. استارتآپهای فین تک نقش مهمی در صنعت خدمات مالی از جمله املاک و مستغلات دارند و راهحلهای نوآورانهای برای پرداختها، وامدهی، سرمایهگذاری و سایر نیازهای مالی ارائه میدهند. از این رو با نظر به اینکه بسیاری از کشورهای جهان به خصوص ایران از این استارتآپها حمایت میکنند، نیاز است تا انجمنی برای آنها وجود داشته باشد.