انواع درگاه پرداخت ایران و جهان را بشناسید

مهیا کردن برخی از زیر‌ساخت‌های مختلف و کاربردی برای راه‌اندازی کسب و کار اینترنتی و ورود به تجارت الکترونیک ضروری است. سرویس درگاه پرداخت یکی از مهم‌ترین و پر‌کاربرد‌ترین ملزومات هر فروشگاه اینترنتی است که به منظور فراهم آوردن بستری امن و مناسب برای دریافت مبلغ کالا‌ها و خدمات، انواع درگاه پرداخت ارائه شده تا مشتریان به راحتی از آن استفاده کنند.

با گسترش اینترنت و آنلاین شاپ‌ها، درگاه‌های پرداخت بسیاری در سراسر جهان از جمله ایران به وجود آمده‌اند که تمامی آن‌ها ساز‌کار یکسانی دارند ولی هرکدام خدمات منحصر به فردی را به متقاضیان خود ارائه می‌دهند. ما متن پیش‌رو را برای آشنایی افزون‌تر کاربران با بهترین درگاه‌های پرداخت ایران و جهان و انواع آن‌ها آماده کرده‌ایم.

انواع درگاه پرداخت‌ اینترنتی

به طور کلی شرکت‌های PSP و شرکت‌های پرداخت‌یاری ارائه‌دهندگان درگاه پرداخت اینترنتی هستند که در این حوزه در ایران فعالیت می‌کنند. شرکت‌های پی اس پی اولین سطح از ارائه‌دهندگان خدمات پرداخت در ایران به شمار می‌روند که از طرف بانک مرکزی دارای مجوز برای عرضه درگاه پرداخت مستقیم هستند. انواع درگاه پرداخت در انتها به یکی از این شرکت‌های psp ختم می‌شود.

از طرفی شرکت‌های پرداخت‌یار وجود دارند که به گونه‌ای واسط بین شرکت‌های PSP و صاحبان کسب و کار‌ها می‌باشند. این شرکت‌ها که تعداد آن‌ها همواره در حال رشد است، به دلیل افزایش درخواست‌های متقاضیان و گسترش کسب و کار‌های اینترنتی نوپا و کوچک به وجود آمده‌اند. پرداخت‌یار با قبول بخش بزرگی از مسئولیت‌های درگاه بانکی، امکان دریافت درگاه پرداخت را برای صاحبان کسب و کار با روش‌های آسان‌تری مرتفع می‌سازند.

با توجه به سرویس درگاه پرداخت در انتها انواع درگاه پرداخت به صفحه پرداخت یا خرید اینترنتی ختم می‌شوند تفاوتی در ایران ندارند، زیرا بر اساس قوانین بانک مرکزی 12 شرکت فقط بصورت انحصاری مجوز ارائه درگاه پرداخت دارند، پس در هر صورت درگاه پرداخت در اخر به یکی از خدمات این شرکت‌ها ختم خواهد شد.

درگاه پرداخت مستقیم و واسط

در ایران براساس نوع ارائه سرویس درگاه پرداخت، نوع کسب و کار، کارمزد، تسویه، درگاه پرداخت با نام‌های مختلف ارائه می‌شوند که بصورت لیست می‌توان به این اسامی انواع درگاه پرداخت را تقسیم بندی کرد:

درگاه پرداخت مستقیم : یک سرویس ارائه خدمات پرداخت برای کسب و کارها در بستر اینترنت می‌باشد و پرداخت و دریافت وجه را از طریق اینترنت ممکن می‌سازد که توسط یک ارائه دهنده خدمات پرداخت به نام PSP ارائه می‌شود، نام برند و سایت شما در صفحه درگاه پرداخت نمایش داده می‌شود.

درگاه پرداخت غیر مستقیم  : یک سرویس ارائه خدمات پرداخت برای کسب و کارها در بستر اینترنت می‌باشد و پرداخت و دریافت وجه را از طریق اینترنت ممکن می‌سازد که توسط یک ارائه دهنده خدمات پرداخت به نام پرداخت یار ارائه می‌شود، نام برند و سایت پرداخت یار در صفحه درگاه پرداخت نمایش داده می‌شود.

درگاه پرداخت برای شبکه‌اجتماعی (لینک پرداخت یا فرم پرداخت ) :سرویس لینک پرداخت کاربردهای فراوانی دارد که هر کس بر اساس نیاز خود ‌می‌تواند برای دریافت وجه از آنها استفاده کند. در هر مکانی که امکان درج لینک وجود داشته باشد، امکان استفاده از این سرویس امکان‌‌پذیر خواهد بود. در واقع این سروی برای کسب و کارهای که دارای سایت نیستند و نیاز به پرداخت آنلاین دارند ایجاد شده است.

درگاه پرداخت بین‌المللی : این سرویس مربوط به پرداخت آنلاین به دلار، یورو و… می‌باشد و برای کسب و کارهای که بصورت بین‌المللی فروش دارند، کاربرد دارند تا از تمام دنیا محصولات و خدمات خود را به فروش برساند.

درگاه پرداخت ارزدیجیتال : با گسترش ارزهای دیجیتال و آینده آن به عنوان روش پرداخت، وجود تحریم‌ها در ایران، این سرویس محبوب پیدا کرده است. در واقع از طریق درگاه پرداخت ارزدیجیتال امکان دریافت وجه بصورت ارزدیجیتال مانند بیت کوین، اتریوم، داج کوین و… می‌باشد.

درگاه پرداخت اشتراکی : تهسیم یکی از نیازهای کسب و کارهای است که بصورت شراکتی راه اندازی شده است و اکنون میخواهند سود فروش آنلاین خود را بصورت مستقیم تقسیم کنند. در واقع در زمان تسویه شرکت ارائه دهنده درگاه پرداخت، سود هر شخص محاسبه و به حساب آن واریز می‌گردد.

درگاه پرداخت هوشمند : این سرویس برای بالابردن پایداری پرداخت ایجاد شده است که بصورت هوشمند، یکی از شرکت‌های psp برای اتصال به درگاه پرداخت را انتخاب می‌کند تا پایدارترین شرکت ارائه دهنده انتخاب شود.

انواع درگاه پرداخت را با نام دروازه پرداخت، مرنچنت، پذیرنده، پذیرنده اینترنتی و اسامی دیگر ممکن بشنوید، در کل ماهیت درگاه پرداخت یکی می‌باشد.

بهترین درگاه‌های پرداخت ایران

اغلب درگاه‌های پرداخت معتبر جهانی به دلیل تحریم‌های صورت گرفته در کشور ایران کارایی ندارند و از ارز ما پشتیبانی نمی‌کنند. از این رو شرکت‌های داخلی متعددی به منظور ارائه درگاه پرداخت در سال‌های اخیر شکل گرفته‌اند. در ادامه چندین شرکت ارائه-دهنده خدمات پرداخت مورد اعتماد از سوی مشتریان را معرفی می‌کنیم. برای اینکه شرکت‌های ارائه دهنده درگاه پرداخت را براساس شرایط دریافت درگاه، کارمزد، محبوبیت، نحوه تسویه و… مقایسه کنید به مقاله بهترین درگاه پرداخت مراجعه کنید.

بهترین درگاه‌های پرداخت جهان

همانطور که پیش‌تر ذکر کردیم، درگاه پرداخت یک سرویس اینترنتی جهانی محسوب می‌شود که وجود آن در فروشگاه‌های آنلاین امری واجب است. برخی از درگاه‌های پرداخت شهرت جهانی دارند و در کشور‌های متعددی توسط متقاضیان مورد استفاده قرار می‌گیرند. اگر علاقه‌مند به انواع درگاه پرداخت بین‌المللی هستید، مشاهده این مقاله خالی از لطف نیست. در زیر شناخته شده‌ترین و محبوب‌ترین درگاه‌های پرداخت جهانی را نام برده و توضیحات مهمی را در رابطه با نحوه شکل‌گیری آن‌ها یاد‌آور می‌شویم.

پی پال

پی‌پال (PayPal)، درگاهی با 300 میلیون کاربر در 200 کشور جهان

قطعا شما هم تا به حال نام ثروت‌مند‌ترین مرد جهان (ایلان ماسک) که از بنیان گذاران و رئیس هیئت مدیره شرکت تسلا موتورز و موسس یکی از کمپانی‌های بزرگ اکتشافات فضایی یعنی اسپیس‌اکس را شنیده‌اید. اما اگر کمی به عقب‌تر برگردیم و به کارنامه طویل آقای ایلان ماسک نگاه کوتاهی بیاندازیم، شاهد تاسیس یک شرکت پرداخت ایمیلی و سرویس‌دهنده مالی خواهیم بود.ایلان ماسک و گروه او که از برنامه‌نویسان نخبه زمان خود بودند در سال 1999 سایت X.com را طراحی کردند و یک سال بعد با ادغام شرکت کانفینیتی، شرکتی تحت عنوان پی‌پال ایجاد شد.

امروزه پی‌پال یکی از معتبر‌ترین و معروف‌ترین مجموعه‌هایی به شمار می‌رود که در زمینه پرداخت آنلاین در دویست کشور جهان و با یکصد ارز مختلف فعالیت می‌کند. در حال حاضر پی‌پال دارای سیصد میلیون کاربر در سرتاسر جهان و نیز درآمد سالیانه ده میلیارد دلاری است و متاسفانه به تبعیت از قوانین ایالات متحده در رابطه با تحریم بعضی از کشور‌ها همچون: سوریه، کوبا، ایران و… در کشور ما سرویس‌دهی نمی‌کند.

اسکریل (Skrill)، انتقال وجه بدون محدودیت

اسکریل یکی دیگر از شرکت‌های محبوب جهانی در حوزه خدمات پرداخت است که همچون پی‌پال، امنیت و راحتی در پرداخت را برای مصرف‌کنندگان خود فراهم می‌سازد. این درگاه پرداخت در سال 2001 شروع به فعالیت کرد و از بیش از 30 ارز مختلف پشتیبانی می‌کند. از مزایای درگاه پرداخت اسکریل می‌توان به مواردی مانند: انتقال وجه راحت و با سرعت بالا، خرید بدون محدودیت از فروشگاه‌های اینترنتی جهانی، قابل استفاده در بسیاری از کشور‌های دنیا و… اشاره کرد.

البته لازم به ذکر است که کارمزد تبدیل ارز در این سرویس درگاه پرداخت به مقدار قابل توجهی زیاد است و چنانچه به مدت یک سال از حساب کاربری خود استفاده نکنید، 2 یورو یا به تقریب 2 دلار در هر ماه جریمه خواهید شد.

آدین(Adyen)، شروعی دوباره با ایده‌ای مدرن

آدین یک شرکت محبوب هلندی است که در سال 2006 و با هدف ایجاد یک پلتفرم پرداخت مدرن و نیز انقلابی در روش‌های پرداخت سنتی به وجود آمد. شرکت پرداخت آدین برای کسب و کار‌های آنلاین فعالیت و تا به حال موفق به جذب مشتریان شناخته شده و بزرگی نظیر: نت فلیکس (Netflix)، فیس‌بوک (Facebook) و اسپاتیفای (Spotify) بوده است. این کمپانی که نام خود را از عبارت (شروعی دوباره) الهام گرفته است، از طریق کارمزد فرآیند‌های پرداخت و نیز هزینه پردازش خدمات مالی کسب درآمد می‌کند.

کلام نهایی

درگاه پرداخت در تمامی نقاط دنیا سرویسی برای پرداخت آسان، امن و با سرعت بالا می‌باشد که در این لحظه موجب حذف پول‌های کاغذی و جلوگیری از انجام تراکنش‌ها از طریق روش‌های سنتی شده است. همانطور که در این مقاله بیان شد، با اینکه شرکت‌های بزرگ خارجی نظیر: پی‌پال، آمازون‌پی و آدین خدمات ارائه درگاه پرداخت خود را در ایران به طور کامل قطع کرده‌اند، ولی خوشبختانه با وجود ارائه‌دهندگان داخلی، هیچ کمبودی در این حوزه به چشم نمی‌خورد. همچنین انواع درگاه پرداخت از نظر ماهیت وجود ندارد و همه سرویس‌هایی که به درگاه پرداخت و رمزپویا ختم می‌شوند در واقع درگاه پرداخت هستند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا