اینفلوئنسر مارکتینگ چیست؟

داستان اینفلوئنسر مارکتینگ یا همان”بازاریابی تأثیرگذار” از سال ۲۰۱۳ به‌صورت جدی شروع شد و دو سال بعد در پلتفرم‌های مختلف از جمله اینستاگرام به نقطه‌ی اوج خود رسید. بعدش هم آن‌قدری سروصدا به پا کرد که خیلی از افراد، مشتاقانه در راه اینفلوئنسری قدم گذاشتند تا با استفاده از نفوذ خود بر مخاطبین، بخشی از بازاریابی برندهای مختلف را به دست بگیرند.

البته این روند هنوز هم ادامه دارد و بیشتر از قبل هم شده است. خب به طور حتم می‌توان به راحتی هم حدس زد که اینفلوئنسرها در دنیای بازاریابی، درآمد بالایی دارند و اخیراً در مسیر دریافت مبالغ دریافتی از روش‌های نوین یعنی درگاه‌های پرداخت بهره می‌برند. اما به طور کلی این نوع بازاریابی از استراتژی‌های خوب برای صاحبان برندها و کسب‌وکارها به شمار می‌رود. از این جهت هم در ادامه‌ی این مطلب از رایان‌پی می‌خواهیم به بررسی جامع‌تری از اینفلوئنسر مارکتینگ بپردازیم. 

اینفلوئنسر مارکتینگ یعنی چه؟

اینفلوئنسر به افراد خاصی گفته می‌شود که بتوانند روی دیگران نفوذ کنند و تأثیر بگذارند. اگر نگاهی اجمالی به دنیای مجازی و شبکه های اجتماعی بیندازید به راحتی، افرادی را خواهید دید که تعداد دنبال‌کنندگان بالایی دارند و در کل سبک زندگی‌شان بر روی مخاطبین اثر می‌گذارد. در کل هم شامل یکی از دسته‌های زیر هستند: 

  • افراد مشهور یا سلبریتی‌ها 
  • کارشناسان و مدیران یک صنعت
  • بلاگرهای مختلف
  • افرادی که در کار خاصی تخصص دارند

اینفلوئنسر مارکتینگ یعنی چه؟

 با این توضیح باید بگوییم که بازاریابی از طریق اینفلوئنسرها یک پروژه‌ی مشترک بین برندها با افراد خاص در شبکه‌های اجتماعی است. در راس این شبکه‌ها هم اینستاگرام، یوتیوب و توییتر قرار می‌گیرند. به طور جزئی‌تر می‌توان گفت شکلی از بازاریابی است که روی افراد تاثیرگذار جامعه تمرکز دارد و نه کل بازار هدف. احتمالاً همین حالا هم یک یا چند نفر از این افراد تاثیرگذار و بازاریابی‌شان در ذهن شما نقش بسته باشند.

مثلاً بازیگر معروفی که بعد از تمرین آب‌میوه‌ی خنکی را می‌نوشد یا آن آرایشگر خانمی که لابه‌لای آرایش کردن و تعریف کردن خاطراتش از کیفیت یک برند آرایشی می‌گوید و کلی مثال دیگر. در مجموع در این نوع بازاریابی شما به عنوان صاحب برند و کسب‌وکار، اینفلوئنسرهای بالقوه را شناسایی می‌کنید و فعالیت‌های بازاریابی خود را پیرامون این تأثیرگذاران انجام می‌دهید. این روش که ترغیب و تشویق مخاطبین اینفلوئنسر مد‌نظر برای خرید از برند یا کسب‌وکار شما است، ترکیبی از بازاریابی دهان به دهان و محتوای ایجاد شده به دست سایر کاربران است. 

چرا اینفلوئنسر مارکتینگ ضروری است؟

جواب این سوال برمی‌گردد به روش زندگی افراد که امروزه با دنیای اینترنت ادغام شده و تحت تأثیر شبکه‌های اجتماعی قرار گرفته است. اما سه دلیل اصلی برای ضرورت و اهمیت بازاریابی تأثیرگذار وجود دارد که در زیر به آن‌ها می‌پردازیم.

۱. مخاطب امروزی از تبلیغات مستقیم بیزار است: تحقیقات نشان می‌دهد ۶۸ درصد از افراد، محتوایی را که ماهیت کاملاً تبلیغاتی دارد، نادیده می‌گیرند. خب در این میان اینفلوئنسرها با تکنیک‌های بازاریابی محتوایی، ایجاد سناریوهای جذاب و پررنگ و لعاب به صورت غیر‌مستقیم برای کسب‌وکارها و برندها بازاریابی می‌کنند و حسابی باعث جذب مخاطب می‌شوند.

۲.  کوتاه‌کردن مسیر اعتماد‌سازی: ایجاد اعتماد و اعتباربخشی به کسب‌وکار برای مخاطبین شبکه‌های اجتماعی کمی سخت است؛ پس بهترین انتخاب برای کوتاه‌ کردن مسیر اعتماد‌سازی و تبدیل مشتری بالقوه به مشتری بالفعل استفاده از افراد تأثیرگذار جامعه است.

۳. استقبال افراد از شبکه‌های اجتماعی به خصوص اینستاگرام: مسلماً ورود بسیاری از افراد به دنیای شبکه‌های اجتماعی و استقبال گسترده‌ی آن‌ها از خرید اینترنتی از طریق این‌ شبکه‌ها به خصوص اینستاگرام بر روی بازاریابی تأثیر زیادی گذاشته است. جالب است بدانید بر اساس گفته‌های MediaKix، تأثیرگذاری محتوا در تبلیغ از طریق اینفلوئنسرها اول از طریق استوری‌ها و پست‌های اینستاگرام است و بعد فیلم‌های یوتیوب.

چگونگی تأثیر اینفلوئنسرها در رونق کسب‌وکارها

چگونگی تأثیر اینفلوئنسرها در رونق کسب‌وکارها

افرادی که به عنوان اینفلوئنسر در شبکه‌های اجتماعی فعالیت دارند، در واقع حامی کسب‌وکارها هستند. در این راستا قطعاً یکی از موارد حیاتی برای شما به عنوان صاحب یک کسب‌وکار دیده شدن محصولات یا خدمات‌تان است تا شانس فروش‌ و تکمیل فرایند خرید بالا برود. اینفلوئنسرها هم دقیقاً روی نقطه‌ی حیاتی کسب‌وکار شما دست می‌گذارند و از آن‌جایی که درصد بالایی از مخاطبین به توصیه‌ی اینفلوئنسرها اعتماد می‌کنند،  در نتیجه به راحتی باعث دیده شدن محصولات و خدمات برند شما می‌شوند. البته بازاریابی آن‌ها یا از طریق انتشار محتوایی است که خودشان تولید می‌کنند یا بر اساس محتوایی است که شما برای انتشار در اختیارشان قرار می‌دهید، که انتخاب هر کدام بستگی به بودجه‌ی شما و کیفیت محتوا دارد.

نحوه‌ی تولید محتوا اینفلوئنسر مارکتینگ

  • بررسی محصولات و خدمات رسانه‌های اجتماعی
  • جعبه گشایی کالاها
  • تبلیغ غیر مستقیم محصولات با تولید محتوای خلاقانه و جذاب
  • اشتراک‌گذاری کمپین‌های برند تجاری
  • اشتراک‌گذاری کدهای تخفیف
  • ترغیب مخاطب از طریق دادن هدایایی در برنامه‌ی اینفلوئنسر
  • ایجاد یک محصول یا ایجاد کمپین با برند تجاری مشترک
  •  اشتراک‌گذاری و اطلاع‌رسانی  رویدادهایی که اینفلوئنسر مد نظر یا برند شما در آن حضور خواهند داشت
  • اهدای محصولات در جهت حمایت از اهدافی که اینفلوئنسر دارد

اینفلوئنسر مارکتینگ در اینستاگرام

بازاریابی تأثیرگذار، استراتژی قدرتمندی برای کسب‌وکارهای اینستاگرام محسوب می‌شود‌؛ چراکه به جرئت می‌توان گفت همه‌ی اینفلوئنسرها به واسطه‌ی محبوبیت این‌ برنامه، یک صفحه‌ی فعال دارند و به همین دلیل پتانسیل ساپورت هر برندی را در این برنامه دارند. از طرفی به طور کلی افرادی که فالوورهای زیادی دارند در تصمیم‌گیری و انتخاب‌های فالوورهای خود برای خرید بسیار تأثیرگذار عمل می‌کنند. چرا؟ چون این افراد برای فالوورها قابل‌احترام و در بسیاری از موارد یک الگو هستند. از طرفی با افزایش کاربران فعال اینستاگرام، قابلیت‌های این برنامه در حال افزایش است که در روند بازاریابی هم اثر مثبتی دارد.

اینفلوئنسر مارکتینگ در اینستاگرام

به طور مثال با اضافه شدن قابیلت اشتراک‌گذاری لینک سایت در استوری‌های اینستاگرام، صاحبان وب‌سایت‌ها هم برای بازاریابی خود به دست اینفلوئنسرها دست به کار شده‌اند.

البته اینفلوئنسرهای اینستاگرام را می‌‌توان بر اساس تعداد دنبال‌کننده‌ها و طبق یک قانون نانوشته به دسته‌های مختلفی تقسیم کرد.

نانو اینفلوئنسر: پیج‌های افرادی که کمتر از 10 هزار فالوور دارند.

میکرو اینفلوئنسر: پیج افرادی که بین 10 هزار تا 100 هزار فالوور دارند.

ماکرو اینفلوئنسر:  پیج آن‌هایی که بین 100 هزار تا یک‌ میلیون نفر فالوور دارند.

مگا اینفلوئنسر: پیج افرادی که بیشتر از یک میلیون فالوور دارند.

 نکاتی درباره‌ی انتخاب اینفلوئنسرها

اگر تمایل داشته باشید که از طریق اینفلوئنسر، برند و کسب‌وکار خود را در معرض دیده شدن و بازاریابی قرار بدهید لازم است به نکات زیر توجه کنید

  1. به سمت افرادی بروید که مخاطبین به آن‌ها اعتماد بیشتری دارند و حوزه‌ی کاری شما تقریباً با آن‌ها هم‌‌سو باشد و در واقع مخاطبین ان‌ها، بازار هدف شما باشند‌.
  2. اینفلوئنسر را مدنظر بگیرید و از بین آن‌ها نزدیک‌ترین‌شان را به شرایط خود از جمله میزان بودجه‌تان انتخاب کنید و حتماً رسید مبلغ را نگه دارید. البته اگر یادتان باشد در ابتدای این مطلب هم اشاره کردیم که این نوع بازاریابی درآمد خوبی دارد، طوری که اینفلوئنسرها برای مثال در اینستاگرام برای تسریع و تسهیل تراکنش‌ها، از طریق ساخت درگاه پرداخت اینستاگرام و ارائه‌ی آن به صاحبان کسب‌وکارها پول خود را دریافت می‌کنند. بدین ترتیب هم آنها و هم شما به راحتی می‌توانید تراکنش مالی را انجام بدهید.
  3. اهداف خود را مشخص کنید. کاملاً تعیین کنید که چه چیزی می‌خواهید و محتوای شما به چه صورت باشد. محتوای متنی، عکسی،ویدئویی یا هر شکل دیگری را از قبل مشخص کنید. بهتر است در این زمینه روی پیشنهادها و تجربه‌های اینفلوئنسر مارکتینگ ها فکر کنید.

نکاتی درباره‌ی انتخاب اینفلوئنسرها

در پایان باید بگوییم که ورود رسانه‌های اجتماعی در زندگی روزمره‌ی ما، چهره‌ی بازاریابی را تغییر داده است، به صورتی که امروزه اینفلوئنسر مارکتینگ جزو بهترین روش‌های بازاریابی به‌خصوص در فضای اینستاگرام محسوب می‌شود. ما در این مطلب به طور کامل و جزئی شرح دادیم که تأثیر و نفوذ چهره‌ها و افراد خاص به عنوان اینفلوئنسر و چند دلیل دیگر باعث شده است صاحبان کسب‌وکارها برای دیده شدن برند خود از این افراد کمک بگیرند و آنها هم در مقابل پولی که دریافت می‌کنند، هدف و تمرکز اصلی خود را بر روی تولید محتوا و تشویق مخاطبین به خرید بگذارند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا