بازاریابی ویدیویی ، مزایا و چالش ها و استراتژی های آن

کافی است در وب‌سایت‌ها ‌و برنامه‌های مختلف مثل اینستاگرام برای لحظه‌ای چشم بچرخانید آن وقت می‌بینید که بازاریابی ویدئویی یکی از پرطرفدارترین روش‌های جذب مخاطب برای تبلیغات و فروش است. راستش کاربرد بازاریابی از طریق ساخت ویدئویی تقریباً شبیه ضرب‌المثلی است که می‌گوید “شنیدن کی بُوَد مانند دیدن” .

بعضی وقت‌ها برای رساندن مفهوم به خصوص وقتی با مفهوم سختی سروکار داریم و مخاطب هم حوصله به خرج نمی‌دهد توضیحاتی را راجع‌به آن بخواند، بهترین راه نشان دادن محصول در عمل است. با این توضیحات بیایید با هم در ادامه‌ی این مقاله از سایت رایان‌ پی به بررسی بازاریابی ویدئویی بپردازیم. 

بازاریابی ویدیویی (Video Marketing) چیست؟ 

به زبان ساده این روش از بازاریابی در واقع استفاده از ویدئو برای تبلیغ و جذب مشتری برای فروش محصول یا خدمات است و در افزایش تعامل در کانال‌های ارتباطی تاثیر مثبتی دارد. ویدئو مارکتینگ یکی از ایده آل‌ترین روش‌هایی است که باعث می‌شود کاربر زمان بیشتری در سایت یا رسانه‌ی شما بماند و به دنبال آن ترغیب به خرید بشود و خب چه چیزی بهتر از این؟

اگر بگوییم ویدئو حاکم‌ بزرگ در دنیای کسب‌وکار آنلاین است اغراق نکرده‌ایم، چراکه  آمار نشان می‌دهد ۹۶ درصد کسب‌وکارها به سمت تولید ویدئو برای تبلیغات رفته‌اند و از همه جالب‌تر این‌که استفاده از خود کلمه‌ی ویدئو به خودی خود ۱۹ درصد نرخ بازیدید و باز شدن لینک به دست مخاطب را بالا می‌برد.

چرا بازاریابی ویدیویی مهم است؟

به طور کلی بازاریابی از طریق فیلم‌های تبلیغاتی کاربرد بسیاری برای کسب‌وکارها دارد و در واقع هدف اصلی آن کسب درامد بالاست. هر چند این فیلم‌ها لزوماً تبلیغ نیستند و می‌توانند به گونه‌ای ساخته بشوند که فقط هدف‌شان جذب مخاطب به فضای کسب‌وکار شما باشد. می‌پرسید به چه شکلی؟ محتوای فیلم شما می‌تواند موارد زیر باشد:

  • نظرات مشتری‌های شما
  • فیلم‌های مختلف آموزشی
  • فیلم روند تولید محصول
  • رویدادها و اتفاق‌های سازمان، شرکت یا در کل فضای کسب و کار شما

 از طرفی در دنیای امروزی که اکثر افراد به اینترنت و موبایل دسترسی دارند برای این‌که از بازار رقابت جا نمانید، نباید از کاربرد این روش در پلتفرم‌های موبایل غافل بشوید. امروزه یک استوری مناسب در برنامه‌ی اینستاگرام به راحتی باعث بالا رفتن ارتباط شما با کاربران و اطلاع رسانی و در نتیجه فروش می‌شود. در مثال دیگر تاثیر مثبت این نوع بازاریابی و در کل به اشتراک‌گذاری تبلیغات به شکل بصری را شما به راحتی می‌توانید در آپارات هم ببینید. البته ویدیو مارکتینگ مزایای مهمی را هم برای کسب‌وکارها به همراه دارد که در ادامه به آن‌ها می‌پردازیم. 

۴ مزیت کلیدی بازاریابی ویدیویی 

۱. ویدیو بسازید و ترافیک سایت‌تان را بالا ببرید

شاید بدانید که هر کدام از فایل‌های ویدیوها در قالب خاص خودشان ساخته می‌شوند و در کل در ساخت ویدیو خیلی از کپی خبری نیست در نتیجه موتورهای جستجو که به یونیک بودن جذب می‌شوند، آن‌ها را بیشتر به نمایش در می‌آورند. از طرفی از این جهت که ویدیو مارکتینگ به ساخت لینک‌های بازگشت به سایت کمک می‌کند و تعامل را مثل لایک‌ها و به اشتراک‌گذاری‌ها بالا می‌برد؛ پس با این روش خیلی راحت ترافیک را می‌توانید به سمت سایت خود بکشید. از آن طرف شما با قرار دادن ویدیو در یوتیوب و تگ کردن با کلید واژه‌های مناسب می‌توانید تاثیر مثبتی روی سئوی سایت خود داشته باشید.

۲. اطلاعات برند خود را حفظ کنید 

تولید و بارگزاری فیلم‌ها باعث حفظ و نگه‌داری اطلاعات شما می‌شوند. فرقی ندارد شما این محتوا را در سایت یا برنامه‌های مختلف به اشتراک می‌گذارید. یادتان باشد مخاطب با شنیدن یک مطلب تا سه روز و فقط ده درصد آن را به یاد می‌آورد اما با اطلاعات بصری تا سه روز بعد ۶۵ درصد از آن محتوا را به خاطر می‌آورد و همین هم باعث بالا رفتن میل به خرید در مخاطب می‌شود.

۳. ویدئو را دوستی برای ایمیل بدانید

به این فکر کنید که دنیای واداشتن مخاطب به باز کردن ایمیل در یک مطلب می‌تواند چالش بزرگی باشد. اما شما با قرار دادن ویدئویی در موضوع می‌توانید CTR  یا همان نرخ تبدیل و کلیک را ۲۰۰ تا ۳۰۰ درصد بالا ببرید. در کل با اضافه کردن محتوای ویدیویی به کمپین ایمیل می‌توانید تعامل، متقاعد سازی و اطلاع‌رسانی را افزایش بدهید. 

۴. حس اطمینان برای مخاطب ایجاد کنید

همان‌طور که اشاره کردیم مخاطب علاقه دارد محصول را در عمل ببیند و این کشش به سمت دیدن فیلم تبلیغ ۴ برابر بیشتر از خواندن مطلب است. به دلیل این‌که مخاطب به شکل بصری اطلاعات می‌گیرد در نتیجه اما نشان می‌دهد ۵۷ درصد اطمینان بیشتری را هم نسبت به خرید اینترنتی از خود نشان می‌دهد.

چالش‌هایی که با ویدیو مارکتینگ دارید

  • هزینه‌‌ی بالا از چالش اولیه‌ی این نوع بازاریابی محسوب می‌شود. هر چند که شما با یک گوشی همراه و به سادگی می‌توانید محتوای ویدیویی تولید کنید اما برای یک استراتژی قوی و عقب نماندن از رقبا نیاز دارید به شکلی حرفه‌ای پیش بروید و خب برای تجهیزات و ویرایش ویدئو هزینه‌ لازم است.  
  • در بازاریابی از طریق ساخت فیلم شما ارتباطی یک سویه با مخاطب دارید. یعنی همه‌ی مسائل را پیرامون محصول و خدمات این شما هستید که مطرح می‌کنید. در این شرایط بهتر است هنگام تولید یا استفاده از ویدیو به ایجاد ترفندهایی برای ارتباط دو طرفه هم فکر کنید.
  • چالش دیگر این است که شما این امکان را دارید که از میزان بازدید کاربر، اطلاع پیدا کنید اما از کاربرانی که درگیر محتوا نشده‌اند، نمی‌توانید اطلاعات جمع کنید. این اطلاعات مربوط می‌شود به این‌که کاربر تا کجای فیلم را دیده، به کدام قسمت علاقه داشته یا نداشته و … و خب کمی در جمع‌اوری اطلاعات با چالش روبه‌رو هستید.

استراتژی‌های مهم بازاریابی ویدیویی

تصور کنید که شما فروشگاه‌تان را دارید و در وب‌سایت یا در پلتفرم‌های مختلف فعال هستید، یعنی همه‌ چیز را مهیا کرده‌اید و حالا می‌خواهید به سمت تولید محتوای ویدیویی بروید، درست همین‌جا باید کمی صبر کنید. چرا؟  چون نیاز دارید استراتژی مناسبی را در پیش بگیرید. از ما به شما نصیحت بدون در نظر گرفتن موارد زیر کار را کلید نزنید.

مخاطب خود را بشناسید: شما با ویدیو قرار است قدرت عاطفی ایجاد کنید؛ پس با توجه به محصولی که می‌فروشید باید در مورد نیازها، سلیقه‌ها و خواسته‌های مخاطب خود تحقیق کنید.

هدف خود را تعیین کنید: یک ویدیو نمی‌تواند تمام هدف را نشان بدهد. شما در ساخت هر فیلم باید منظور و مفهوم اصلی را مشخص کنید. مثلاً تعیین کنید می‌خواهید فالوور را بالا ببرید؟ ایا می‌خواهید برند خود را یاداوری کنید؟ می‌خواهید مشتری را به تعامل ترغیب کنید یا …

در یک کانال نباشید: خب مسلماً برای این‌که محصول یا خدمات و در کل برند خود را معرفی کنید باید هر جایی که مخاطب بیشتری دارد، سرک بکشید و بگویید من هستم. به طور مثال فقط به وب‌سایت اکتفا نکنید،  در اینستاگرام، یوتیوب یا تلگرام و … هم فعال باشید و محتواها را منتشر کنید؛ چراکه همان‌طور که در مطالب قبلی گفتیم بازاریابی ویدیویی مخاطب بیشتری را جلب می‌کند.

از دست به دست دادن ویدیو و SEO غافل نشوید: به طور کلی باید فیلم‌‌ها را بهینه کنید. سئو ستون مهم بازاریابی محسوب می‌شود و در کنار متن نوشته شده ویدئو را هم پوشش می‌دهد. با این حساب در مورد کلمات کلیدی برای موضوع ویدیوی خود خوب تحقیق کنید، به دنبال اصطلاحات، هشتگ‌ها و مواردی بروید که کاربرها بیشتر جست‌وجو می‌کنند. اگر لازم باشد باید به URL و توضیحات متا هم توجه کنید. 

فیلم‌های کوتاه بسازید: مخاطب امروزی بی حوصله‌تر از آن است که زیادی وقت و نت خود را صرف فیلم طولانی بکند؛ پس باید مفهوم را در کوتاه‌ترین زمان منتقل کرد‌ و قلاب را در همان لحظات اول انداخت.

 

در اخر اگر به دنبال بالا بردن افزایش فروش محصول یا خدمات خود هستید باید تولید محتوا به شکل ویدیو و بازاریابی ویدئویی را در برنامه‌ی خود بگنجانید. همان‌طور که در این مطلب هم بیان کردیم آمارها نشان می‌دهد این روش که نوعی عملکرد در فیلم‌‌سازی است در دنیای پر سرعت امروزی تقریباً امتحان خود را پس داده و یکی از تکنیک‌های بسیار مهم در جذب مشتری محسوب می‌شود. البته رفتن به سمت ایده‌های جدید در تولید فیلم و پیشرفت تکنولوژی و وارد شدن تجهیزات جدید رقابت را در این زمینه روز به روز سخت‌تر هم می‌کند. 

در اخر شما را دعوت می‌کنیم به دیدن چند ویدیو از برندهای معروف در جهت بازاریابی ویدیویی

1. IBM

 

2. mParticle

 

3.Cascade

 

4. Uber Eats

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا