روند گسترش کسبوکارهای اینترنتی هر روز افزایش مییابد و در این راستا فروشگاههای اینترنتی نیز از مهمترین بسترهای کسب درآمد اینترنتی بهشمار میروند. راهاندازی فروشگاه اینترنتی اما نیاز به یکسری اقدامات و الزاماتی دارد که در این مقاله قصد داریم به آنها بپردازیم. به ویژه اینکه در سایت خود به چه افزونه های فروشگاهی نیاز داریم؟
آنچه در این مقاله میخوانید
چگونه سایت فروشگاهی بسازیم؟
اغلب فروشگاههای اینترنتی که بر بستر وبسایت ایجاد میشوند، از وردپرس استفاده میکنند. کار کردن با وردپرس کار سختی نیست و هر کسی با کمی استمرار و دقت و با هر میزان دانش میتواند از وردپرس استفاده کند. در واقع شما با انجام ۳ کار ساده سایت فروشگاهی وردپرسی خواهید داشت:
۱. دامنه یا هاست بخرید
نکتهی اول در مورد خرید هاست این است که حتما از هاستینگی با سرعت بالا و فضای استاندارد بهره ببرید و ثانیاً چون اولین برخورد مشتری با نام دامنهی سایت فروشگاهی شماست، در انتخاب نام دامنه بسیار دقت کنید.
۲. یک قالب وردپرسی مناسب انتخاب کنید
حالا که هاست و دامنه را خریدهاید، باید از میان قالبهای مختلف وردپرسی، یکی را برای پوسته یا شمایل کلی فروشگاه خودتان انتخاب کنید. این قالبها نامهای گوناگونی دارند و شما بسته به سلیقه و نوع فروشگاه میتوانید یکی را گزینش کنید؛ مانند: نگارشاپ، دیجیلند، انفولد و…
۳. افزونه های فروشگاهی مورد نیاز را نصب کنید
اکنون سایت فروشگاهی شما برقرار شده است؛ دامنه برای آن خریدهاید و قالب وردپرسی را نیز نصب کردهاید. اما برای اینکه سایت کارایی بهتری داشته باشد و مشتری هنگام خرید از سایت فروشگاهی شما تجربه کاربری مطلوبی را پشت سر بگذارد، نیاز به افزونه های فروشگاهی دیگری نیز خواهید داشت.
در ادامه مهمترین افزونه های فروشگاهی مورد نیاز این نوع از سایتها را با هم مرور خواهیم کرد.
افزونه سئو و سرچ گوگل
برای هر سایت فروشگاهی مهم است که در سرچ گوگل رتبهی خوبی به دست آورد و هنگام سرچ مشتری، گوگل به عنوان پیشنهادهای اول معرفیاش کند. بنابراین استفاده از افزونههای سئو مانند یوآست سئو که در روند رشد کیفیت سئو سایت اثرگذارند در این زمینه کارساز خواهد بود. اما فراموش نکنید که نصب این نوع از افزونه های فروشگاهی برای رشد کیفی وضعیت سئو سایت کافی نیست و اقدامات دیگری نیز در این زمینه وجود دارد که باید به آنها پرداخته شود.
افزونه های فروشگاهی تامین امنیت سایت
شاید مهمترین مسئله در هر سایت فروشگاهی، مسئلهی امنیت آن باشد. بنابراین نصب افزونههای تامین امنیت سایت اضطراری خواهد بود. افزونه های سایت فروشگاهی که در تامین امنیت سایت به کار می روند مانند آیتم سکوریتی و افزونه وردفنس معمولا مانع از هک شدن سایت میشوند و از هر نظر امنیت آن را برقرار میکنند.
افزونه ثبتنام و ورود کاربر
پس از خرید هاست و قالب وردپرس برای سایت فروشگاهی، پیشنهاد میکنیم در اولین گام افزونه ثبتنام و ورود کاربر را نصب کنید. این افزونه سبب میشود کاربران برای استفاده از امکانات سایت شما ابتدا مشخصات خود را وارد کنند و پس از ثبتنام وارد سایت شوند. افزونه دیجیتس، برای نمونه یکی از افزونههای ورود کاربران است که میتوانید از آن در این زمینه بهره ببرید. این افزونه مراحل ثبتنام و ورود را برای کاربر بسیار کوتاه و ساده میکند و از این جهت نیز بسیار مفید خواهد بود.
افزونه درگاه پرداخت
فرآیند خرید محصولات در سایت فروشگاهی، تنها زمانی کامل خواهد شد که مشتری بتواند مبلغ محصولات و خدمات خریداری شده را از طریقی برای فروشنده واریز کند. افزونه درگاه وردپرس سادهترین و بهروزترین ابزاری است که انجام این کار را برای مشتری ممکن میسازد. بنابراین نصب افزونه های فروشگاهی درگاه پرداخت معتبر و سریع یک امر کاملا ضروری خواهد بود. شما میتوانید هر یک از انواع درگاه پرداخت اینترنتی را در سایت فروشگاهی خود داشته باشید.
بنابراین اگر مجوزهای لازم مانند نماد اعتماد الکترونیکی و کد مالیاتی دارید میتوانید از ۱۲ شرکت PSP معرفی شده در سایت شاپرک درگاه مستقیم دریافت کنید. اما روش سادهتر که نیاز به کدنویسی ندارد و مجوزهای مذکور را هم از شما طلب نخواهد کرد، درگاه پرداخت واسط است که میتوانید از شرکتهای معتبر پرداختیار مانند شرکت رایانپی دریافت نمایید. افزونه درگاه پرداخت رایانپی فرآیند خرید سایت فروشگاهی شما را تکمیل خواهد کرد.
همچنین شما میتوانید برای سایت فروشگاهی خود از درگاه چندگانه استفاده کنید؛ به این معنا که چند درگاه پرداخت متفاوت (مستقیم و واسط) را در اختیار مشتری قرار دهید تا بر اساس کارت بانکی و یا سلیقه و اعتمادش یکی را برگزیند.
افزونه برگههای تخفیف
ایجاد کد تخفیف نوعی اقدام بازاریابی و تبلیغاتی محسوب میشود که بسیاری از کسبوکارها از آن بهره میبرند. برای ایجاد کد تخفیف در سایت فروشگاهی نیاز به افزونه برگههای تخفیف خواهید داشت. افزونه WooCommerce Dynamic Pricing & Discounts برای ایجاد کد تخفیف در وردپرس طراحی شده و میتواند در این زمینه به شما کمک کند. شما میتوانید با ایجاد کدهای تخفیف و شخصیسازی آنها برند فروشگاهی خودتان را تبلیغ کنید و از این طریق فرآیند بازاریابی بهتری نیز تجربه نمایید.
افزونه ایمیل مارکتینگ
ایمیل مارکتینگ نیز از راهکارهای بازاریابی دیجیتال به شمار میرود. شما میتوانید محصولات جدید، تخفیفات دورهای و یا هر خبرنامه دیگری مربوط به سایت فروشگاهی خود را از طریق ایمیل به اطلاع مشتریانتان برسانید. برای این منظور افزونههای ایمیل مارکتینگ مانند Newsletter به کمک شما میآیند تا بتوانید قالب ایمیل بازاریابی خود را طراحی کنید. این افزونه به شما امکان میدهد ایمیلها را به صورت جمعی و فهرستی ارسال کنید؛ ایمیلهایی مانند خوشآمدگویی به سایت برای کاربران تازهورود و یا ایمیلهای خبری و…
افزونه صدور فاکتور آنلاین
صدور فاکتور آنلاین و پیش فاکتور علاوهبر نوعی اعتمادسازی برای مشتریان، اقدام بازاریابی و تبلیغاتی نیز بهشمار میرود. بنابراین استفاده از افزونه Factori به عنوان افزونه صدور فاکتور این امکان را فراهم میکند تا به صورت آنلاین برای مشتریان سایت فاکتور آنلاین صادر کنید و این فاکتورها را به صورت ایمیل یا از طریق پیامک برای مشتریان ارسال نمایید. همچنین افزونه صدور فاکتور این امکان را به شما میدهد که ایمیلها و پیامکهای فاکتور را به صورت قالبی و یا شخصیسازی شده برای مشتریان ارسال کنید و فرآیند بازاریابی خود را از این طریق مدیریت نمایید.
کلام پایانی
برای داشتن سایت فروشگاهی کامل و موفق باید پس از خرید دامنه و نصب قالب وردپرس، افزونه های فروشگاهی ضروری مانند: افزونه ورود کاربران، افزونه امنیتی، افزونه درگاه پرداخت، افزونه سئو و… را روی سایت خودتان نصب کنید. در این مقاله تلاش کردیم تمام افزونه فروشگاهی مورد نیاز یک سایت را اجمالا شرح دهیم.