6 روش اصلی تامین کالا فروشگاه اینترنتی

تامین کالا برای کسب‌ و کار اینترنتی جزء موضوعات و چالش‌‌های مهمی محسوب می‌شود که صاحبان فروشگاه‌ها و در کل کسب‌ و کارهای اینترنتی با آن روبه‌رو هستند. اگر شما هم می‌خواهید قدم در یک فعالیت اینترنتی بگذارید و شروع به فروش کالا و محصولاتی بکنید، مسلماً در قدم‌های اول باید مشکلات مربوط به تامین کالا را برای خود حل کنید. این‌که کالای مد نظر شما برای فروش آنلاین از کجا و چطوری تهیه شود؟ ‌انبارداری نیاز دارد یا ندارد؟ می‌توانید خودتان تولید کننده باشید یا نه؟ و سؤالاتی از این دست در واقع مسائلی هستند که با یک برنامه‌ و پاسخ‌گویی درست، می‌توانند مسیر تامین کالا‌ی شما را هموار کنند.

از آن‌‌جایی که این موضوع بسیار مهم است در ادامه‌ی این مطلب از سایت رایان‌پی سعی کرده‌ایم به معرفی روش‌های مهم و مرسوم تامین کالا در کسب‌ و کار آنلاین بپردازیم. امیدواریم که در نهایت با مطالعه کامل این متن به درک مناسبی نسبت به انواع روش‌های تامین کالا دست یابید.

چرا توجه به استراتژی تامین کالا برای کسب‌ و کارهای اینترنتی مهم است؟  

در ابتدا باید بگوییم که تجارت امروزی آن هم در دنیای اینترنت شکل و شمایل بسیار متفاوتی نسبت به گذشته به خود گرفته است. در حال حاضر محدودیت زمانی و مکانی و نیاز به سفرهای طولانی تجار به نقاط مختلف بسیار کمتر شده است. اما در کنار این موارد خرید غیر‌حضوری مشتری یک سری مسائل را به همراه دارد.

از مسائل مربوط به روش‌هایی برای دستیابی به شرکت یا سایت تامین‌کننده گرفته تا راه‌هایی برای تولید. همه‌ی این‌ها با توجه به این‌که مشتری شما به شکل حضوری خرید نمی‌کند، بسیار مهم تلقی می‌شوند؛ چراکه نیاز به ارزیابی دقیقی از احتیاج‌های مشتری دارید، به طوری که کالا‌ی مد‌نظر کیفیت لازم را داشته باشد و اعتماد و اعتبار به وجود بیاورد، در نتیجه نیاز است در این شرایط استراتژی مناسبی را برای تامین کالا داشته باشید. 

نکته‌ی مهم اینجاست که در کسب‌ و کار اینترنتی روش‌های مختلفی برای تامین کالا وجود دارد. یعنی شما با توجه به کسب‌ و کاری که انتخاب می‌کنید یا حتی با توجه به این‌که چه نوع تامین‌کننده‌ای در دسترس‌تان است، باید به سمت روش مناسب بروید. شما به عنوان صاحب یک فروشگاه اینترنتی یا کسی که در فکر راه‌اندازی یک فعالیت اینترنتی است.

در گام اول باید شرایط خود مثل: نیروی کار، تعداد مشتری احتمالی، داشتن انبار، بودجه، میزان تقاضا و شرایط دسترسی را در نظر گرفته و بعد از بررسی این شرایط به‌ترین راه برای تامین کالا را انتخاب کنید. البته خیلی از افراد هم هستند که به استفاده از یک روش تکیه نمی‌کنند و همزمان از چند روش بهره می‌برند یا به شکل ترکیبی این روش‌ها را به‌کار می‌گیرند.

اهمیت تامین کالا

۱-خرید مستقیم از شرکت واردکننده، پخش‌کننده یا تولیدکننده 

در این روش که اولین و مرسوم‌ترین نوع تامین کالا است شما از شرکت تامین‌کننده که می‌تواند یکی از شرکت‌های تولید کننده یا پخش‌کننده یا واردکننده باشد، محصول مد نظر خود را می‌خرید و آن را در انباری قرار می‌دهید. البته خرید شما بهتر است به شکل عمده باشد که به صرفه‌تر است. از طرفی اگر اول راه هستید، بهتر است تمرکزتان روی فروش یک محصول باشد تا بعدها با پیشرفت بیش‌تر محصولات بیش‌تری هم اضافه کنید. 

اما در هر صورت بعد از این‌که فروشگاه آنلاین خود را راه انداختید و با توجه به کالای انبار شده، شروع به تولید محتوا کردید، به راحتی قادر هستید با در نظر گرفتن هزینه‌ی تامین کالا، بسته‌بندی، تولید محتوا و سود مورد نظر، محصولات را قیمت‌گذاری کنید و به فروش برسانید. البته هر روشی مزایا و معایب خاص خودش را هم دارد که در ادامه به آن‌ها هم می‌پردازیم:

مزایای خرید مستقیم

  • مزیت اصلی این روش تسلط و نظارت کامل بر روی کیفیت کالا است از جمله نظارت بر نوع بسته‌بندی و سرعت ارسال کالا.  
  • با این روش شما اطلاع دقیقی از موجودی محصولات در انبار خواهید داشت.
  • مهم‌تر این‌که تهیه‌ی کالا به شکل مستقیم با وجود هزینه‌های جانبی می‌تواند سود خوبی داشته باشد.‌

معایب خرید مستقیم 

  •  اولین چالشی که در این روش با آن روبه‌رو هستید نیاز به سرمایه و نیروی انسانی است. شما بدون سرمایه نمی‌توانید محصول را خریداری و انبار کنید. از طرفی این روش نیاز به استفاده از نیروی انسانی دارد. 
  • مورد دیگر مربوط به سرعت شما در فروش است. که اگر نتوانید به موقع کالا را بفروشید و به نوسانات بازار بخورید احتمال ضرر و زیان دارد. 
  • هزینه‌ی انبار و نیاز به فضا
همکاری در فروش برای تامین کالا

۲-همکاری فروش واسطه در بازار اینترنتی

در این روش که فروش به شکل غیر‌مستقیم هم نام دارد شما با شرکت‌ها، تولیدکنندگان و فروشندگان اینترنتی رو‌به‌رو هستید و دیگر نیازی به صرف هزینه برای تامین کالا و انبار ندارید. در واقع با واسطه‌گری و معرفی کالاها در سایت یا برنامه‌ای که در آن فعال هستید و بعد از ثبت سفارش مشتری، کالا را از شرکت تامین‌کننده‌ی می‌گیرید و به مشتری ارسال می‌کنید. در این میان هم سود خود را دریافت می‌کنید. 

مزایای فروش واسطه 

  • مسلماً در این روش شما با دغدغه‌ی تهیه‌ی فضا و تجهیزات انبار رو‌به‌رو نیستید و به نیروی انسانی نیازی ندارید. از طرفی می‌توانید محصولات متنوع و بیشتری را بفروشید و پورسانت خود را بگیرید.

معایب فروش واسطه 

  • مهمترین عیب روش غیر مستقیم، عدم آگاهی لحظه‌ای از موجودی کالا است که شما را مجبور می‌کند مدام موجودی را چک کنید. از طرفی شما نظارتی بر روی کیفیت کالا و حتی در بعضی موارد نظارتی روی بسته‌بندی آن ندارید. در این حالت ممکن است مشتری از این موارد ناراضی باشد و اعتماد و اعتبار شما زیر سؤال برود؛ پس ناچار هستید این مورد‌ها را نیز به طور دقیق ارزیابی کنید. 

۳-همکاری فروش برای فروشگاه‌های سنتی

این روش بسیار شبیه به فروش به شکل واسطه در بازار اینترنتی است و تقریباً با همان چالش‌ها درگیر می‌شوید، اما با این تفاوت که با فروشگاه‌های فیزیکی همکاری خواهید کرد. یعنی شما شروع به فروش اینترنتی برای یک شرکت یا فروشگاه حضوری می‌کنید و طبق قرارداد، درصد سود خود را می‌گیرید. 

همچنین مزایا و معایب فروش برای فروشگاه‌های سنتی نیز مثل روش فروش به شکل واسطه است. البته بعد از پیدا کردن فروشگاه‌های حضوری و ترغیب آن‌ها برای فروش اینترنتی، راه‌اندازی و شروع کار اینترنتی که فروش خوبی داشته باشد  نیاز به استفاده از روش‌های ‌کارمد دارد. 

۴-همکاری در فروش در جهت جذب مشتری برای سایت‌ها

این روش هم نیازی به سرمایه و هزینه ندارد و شبیه واسطه‌گری است. در واقع شما در بستر اینترنت با شرکت‌ها و سایت‌هایی که به دنبال فروش محصول خود هستند در مسیر جذب مخاطب و مشتری کمک می‌کنید. به این ترتیب که با شرکت مد نظر قراردادی می‌بندید و کد اختصاصی‌ دریافت می‌کنید و بعد به دنبال افرادی می‌روید که نیاز به آن محصول دارند و آن‌ها را ترغیب می‌کنید که به سراغ شرکت مد نظر بروند و کالای آن‌ها را بخرند.

در این نوع از کسب‌ و کار اینترنتی تامین‌کننده‌ی کالا و ارسال‌کننده شما نیستید. فقط کد اختصاصی خود را در اختیار افرادی که ترغیب به خرید کره‌اید، می‌گذارید تا آن‌ها هنگام خرید کد را وارد کنند و به دنبال آن شما پورسانت خود را بگیرید. به طور مثال شرکت رایان‌پی هم بستری برای همکاری در فروش ایجاد کرده است.

شرکت رایان‌پی یکی از ارائه‌دهندگان محبوب سرویس درگاه پرداخت در ایران به شمار می‌رود که امکان همکاری در فروش را برای متقاضیان این حوزه فراهم آورده است. بدین ترتیب شما نیز می‌توانید همچون بسیاری از افراد با ثبت نام در همکاری در فروش اقدام به ارائه این درگاه کرده و سهمی از فروش این ابزار داشته باشید.

همکاری در فروش برای تأمین کالا به روشی دیگر

۵-تامین کالا از طریق دریافت نمایندگی برندها

گرفتن نمایندگی یکی از هوشمندانه‌ترین راه‌ها برای تامین کالا محسوب می‌شود.‌ شما با توجه به زمینه‌ و حوزه‌ی مورد علاقه‌ی خود و از همه مهم‌تر آشنایی و مهارت در فروش محصولات حوزه‌ی مد نظرتان می‌توانید به سمت دریافت نمایندگی بروید و شروع به عرضه‌ی محصولات کنید. 

مزایای دریافت نمایندگی برندها

  • مزیت بسیار مهم این روش کنترل و نظارت شما بر روی موجودی است. از طرفی کیفیت و اصالت محصول مشخص می‌باشد و شما نیازی به سرمایه‌ برای تامین کالا ندارید. 

معایب دریافت نمایندگی برندها

  • از معایب اصلی آن محدودیت و تنوع کم در ارائه‌ی کالا است‌. داشتن نمایندگی نیاز به تمرکز بالایی در بازاریابی دارد، به همین دلیل افرادی که به این روش روی می‌آورند نمی‌توانند تنوع محصولات داشته باشند.

۶-افیلیت مارکتینگ

روش افیلیت مارکتینگ بر اساس لینک‌سازی بین فروشگاه و خریدار است‌. فروشگاه‌های اینترنتی با عقد قرارداد از شرکت‌ها و فروشگاه‌های ارائه‌دهنده‌ی محصول شروع به فروش محصول در فروشگاه آنلاین خود می‌کنند و برای این منظور از قابلیت لینک سازی در سایت‌شان بهره می‌‌برند و در ادامه کمیسیون خود را دریافت می‌کنند. کمیسیون دریافتی بر طبق نرخ کلیک و گاهی بر اساس نرخ فروش محاسبه می‌شود. 

در این روش هم شما نیازی به سرمایه ندارید و در واقع از بهترین روش‌های بازاریابی و کسب درآمد محسوب می‌شود. اما در این روش هم شما بر اصالت و کیفیت کالا نظارت ندارید.

تأمین کالا به روش افیلیت مارکتینگ

جمع‌بندی مطلب

تامین کالا برای کسب‌ و کارهای اینترنتی یکی از مهم‌ترین موضوعات و دغدغه‌هایی است که شما به عنوان صاحب یک کسب‌ و کار با آن سروکار خواهید داشت و باید برای آن برنامه‌ریزی دقیقی داشته باشید، چرا‌که نوع کسب‌ و کار، مهارت بازاریابی و میزان علاقه‌ی شما به حوزه‌ی خاصی در این زمینه تأثیر‌گذار است. از طرفی از روش‌های مختلفی برای تامین کالا استفاده می‌شود و همان‌طور که در این مقاله هم به آن‌ها پرداختیم هر کدام از این روش‌ها به شرایطی مانند: ارزیابی محصولات، مقدار بودجه، داشتن انبار، میزان سرمایه، نظارت بر روی کیفیت و اصالت کالا بستگی دارند. 

در آخر پیشنهاد می‌شود چنانچه به مباحث مربوط به دیجیتال مارکتینگ و راه‌های موفقیت در آن علاقه دارید، به این آدرس مراجعه نمایید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا