استراتژی‌های جایگاه یابی برند

در بازار رقابتی جهانی، به ویژه پس از گسترش صنایع الکترونیک، همواره جایگاه یابی برند از اهمیت فوق العاده‌ای برخوردار بوده است. اما این اصطلاح جایگاه‌ یابی برند یا همان Brand Positioning به چه معناست؟ در واقع جایگاه یابی برند به دنبال تاثیری منحصربفرد بر مشتریان است تا از این طریق برند مورد نظر از دیگر رقبا متمایز دیده شود. این یک اصل ضروری برای تثبیت برندها در بازار خواهد بود. در این مقاله تلاش می‌کنیم، مطالب جامعی را پیرامون این موضوع برای مخاطبان سایت رایان‌پی شرح دهیم. 

جایگاه یابی برند چیست؟

در ابتدا بهتر است در کنار تعریف کلی این اصطلاح، اندکی به ساز‌کار آن بپردازیم. همان‌طور که گفته شد، جایگاه یابی برند مجموعه اقداماتی است که سبب تثبیت برند در بازار خواهد شد و جایگاه برند ما را تعیین و تثبیت خواهد نمود. اما با چه اقداماتی و چگونه؟

جایگاه یابی برند اصولا فرآیندی است که برندها را در ذهن مخاطب حک می‌کند‌. آیا در این راستا داشتن شعار و لوگو مناسب کافی است یا اقدامات و ابزارهای دیگری نیز باید به این کمپین اضافه شوند؟ واقعیت این است که شما باید برای القای اعتبار برند خود به مشتری اقدامات گسترده‌تری انجام بدهید. 

استراتژی جایگاه یابی برند ساز‌کاری دارد که در نهایت باید به افزایش درآمد بیانجامد. برای نمونه برخی از برندها که همواره در تلاش برای در صدر ماندن و دیده شدن هستند، به طور متوسط حدود ۲۰ درصد افزایش درآمد خواهند داشت. اما در کنار این افزایش درآمد، مزایای دیگری هم از کنار جایگاه یابی برند به دست خواهد آمد؛ از جمله افزایش حلقه‌ی مشتریان وفادار برند، شناخته شدن هویت برند و… که همگی در راستای همان هدف بزرگ‌تر یعنی ارتقاء سطح درآمد خواهند بود. 

آیا با عوامل موفقیت کسب و کار‌های اینترنتی آشنایی دارید؟ ما در این مقاله به 7 مورد از مهم‌ترین و تاثیرگذار‌ترین عوامل موفقیت در این نوع از کسب و کار‌ها پرداخته‌ایم.

جایگاه‌ یابی برند چیست؟

اهمیت جایگاه یابی برند در چیست؟

یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های برندهای معتبر و مشهور تثبیت، حفظ و کنترل شهرت برندشان است. این هدف به کمک استراتژی جایگاه یابی برند صورت می‌پذیرد. اگر آگاهی از برند در میان مشتریان شما افزایش یابد، کسب و کار شما به تدریج از دیگر رقبا متمایز می‌شود و این یعنی در مسیر بهبود کسب و کار گام برداشتن. این نکته را نیز باید در نظر بگیرید که استراتژی‌های جایگاه یابی برند برای هر کسب و کاری می‌تواند متفاوت و منحصر‌بفرد باشد. در ادامه برخی از برجسته‌ترین استراتژی‌های جایگاه‌ یابی برند را شرح خواهیم داد.

آشنایی با انواع استراتژی‌های جایگاه یابی برند

شما باید از میان استراتژی‌های مختلف، اقداماتی را انتخاب کنید که مزایای محصولات برند شما را در قیاس با محصولات رقبا برجسته می‌کند. بر این اساس بهتر است با  انواع استراتژی‌های جایگاه یابی برند آشنا شوید. 

 انواع استراتژی‌های جایگاه‌ یابی برند

استراتژی جایگاه یابی برند بر اساس سهولت استفاده

در این استراتژی تمام تلاش شما این است که سهولت استفاده از محصولات و خدمات‌تان را برای مشتریان برجسته کنید. در این راستا باید در قیاسی با رقبا، از لحاظ وسعت دسترسی، مکان مناسب جغرافیایی و آسان بودن استفاده از خدمات، برند خودتان را برجسته و منحصر‌بفرد جلوه دهید. استفاده‌ی آسان از خدمات و محصولات در روزگاری که مشغله‌ی اغلب مشتریان بسیار زیاد است می‌تواند سکوی پرتاب برند شما به جایگاهی برتر باشد. 

استراتژی جایگاه یابی برند بر اساس کیفیت

کیفیت برتر را به علاوه‌ی قیمت مناسب کنید؛ خواهید دید که جایگاه برند شما به شکل خودکاری ارتقاء می‌یابد. بسته به این‌که چه نوع محصول یا خدماتی ارائه می‌دهید، بهتر است با استفاده از مواد اولیه‌ی با کیفیت‌تر و یا ارائه‌ی خدمات مطلوب‌تر، و در عین حال قیمت‌های مناسب‌تر در قیاس با رقبا، برند خود را در ذهن مشتریان تثبیت کنید. در این راستا بهتر است فرآیند شناخت بهتر مشتریان را طی کنید تا خدمات و محصولات خود را هماهنگ با خواسته و سطح درآمد آن‌ها ارائه دهید. 

جایگاه‌ یابی برند بر اساس کیفیت

استراتژی جایگاه یابی برند بر اساس تمایز

همه‌ی تلاش شما باید در راستای ایجاد تمایز با رقبا قرار گیرد. نوآوری‌ها می‌توانند در جذب مخاطبان بسیار راهگشا باشند. در واقع مشتریان نیز در این بازار رقابتی از متمایز بودن برندها استقبال می‌کنند. اما در عین‌حال باید توجه داشته باشید که نوآوری و محصول جدید الزاما باید بتواند اعتماد مشتری را جلب نماید. بنابراین برای ارائه‌ی محصولات یا خدمات نوین، تمام زوایا را در نظر بگیرید و از کیفیت محصول خود یقین حاصل کنید. برای نمونه یک برند فروشگاهی که در بستر تجارت الکترونیک فعالیت می‌کند، با ارائه‌ی درگاه پرداخت چندگانه، فرآیند تکمیل خرید مشتریان خود را به شکل چشمگیری ساده‌تر خواهد نمود، بنابراین در ایجاد تلقی مثبت پیرامون برند خود گام موثری برداشته است. 

اگر شما هم مایل به استفاده از خدمات سرویس درگاه پرداخت و بهره‌مندی از مزایای آن در کسب و کار خود هستید، توصیه می‌شود تا با کلیک بر روی این لینک به اطلاعات جامعی در رابطه با این سرویس دست یابید.

استراتژی جایگاه یابی برند بر اساس خدمات مشتری

مردم اصولا بیش‌ترین واکنش‌های مثبت را به خدمات مطلوب از خود نشان می‌دهند. در این راستا بهترین گزینه سیستم‌های پشتیبانی هستند. خدمات بهتر که می‌تواند در قالب سیستم پشتیبانی حرفه‌ای و پاسخگو بروز پیدا کند، جایگاه برند شما را در ذهن مشتری تثبیت خواهد کرد. خدمات مطلوب و برتر در قیاس با رقبا، حتی می‌تواند توجیه قابل قبولی برای برخی افزایش قیمت‌ها در برند شما به شمار آید. به خاطر داشته باشید که مشتری‌ها اصولا برندهایی را انتخاب می‌کنند که در ارتباط با آن‌ها رفتارهای صمیمانه و حمایت‌گرانه‌ای را تجربه کرده باشند.

جایگاه‌ یابی برند بر اساس خدمات مشتری

استراتژی جایگاه‌ یابی بر اساس سوشال‌مدیا

چه کسی می‌تواند قدرت و گسترش سوشال‌مدیا را در این سال‌ها زیر سوال ببرد؟ شبکه‌های اجتماعی می‌توانند در مسیر جایگاه‌یابی برند، به عنوان یک بازوی قدرتمند و کارآمد به کمک شما بیایند و در همان گام‌های نخست در ایجاد تمایز و معرفی بهتر برند، نقش حیاتی ایفا کنند. برند شما به کمک سوشال مدیا می‌تواند همواره در معرض دید باشد.

اما توصیه می‌کنیم فعالیت در شبکه‌های مجازی را در پلتفرمی شروع کنید که مردم در آن حاضر به خرید محصول و خدمات و همچنین انجام عملیات پرداخت هستند. 

کلام نهایی

به خاطر داشته باشید که برای ورود به استراتژی‌های مربوط به جایگاه یابی برند، تعیین جایگاه فعلی برند در آغاز کار از اهمیت فوق‌العاده‌ای برخوردار است. هدف‌گذاری صحیح، اطلاع از میزان محبوبیت و جایگاه فعلی برند و در نهایت استفاده از استراتژی‌های مناسب می‌تواند برند شما را در جایگاهی برتر قرار دهد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا