صفر تا صد درباره‌ی دایرکت دبیت یا همان سرویس پرداخت خودکار

این روزها روش‌های پرداخت الکترونیکی متنوعی در اختیار کاربران وجود دارد. دایرکت دبیت یکی از روش‌های پرداخت هزینه‌ها و قبوض مختلف از حساب‌های شخصی است‌. در این مقاله تلاش می‌کنیم از زوایای مختلف روش پرداخت دایرکت دبیت را شرح بدهیم. 

سرویس برداشت خودکار چیست و چگونه عمل می‌کند؟

یک‌بار دیگر باید اشاره کنیم که سرویس برداشت خودکار یا همان دایرکت دبیت (Direct debit) نوعی روش پرداخت است که اشخاص می‌توانند از طریق آن قبض‌های معمولی خود را پرداخت کنند‌‌. در واقع ساز‌کار این روش پرداخت الکترونیک به این صورت است که شما به عنوان کاربر، فرم سرویس برداشت خودکار را با شرکتی که قصد دارید پرداختی‌هایی با آن داشته باشید ایجاد می‌کنید. 

در این فرم مقدار پرداختی‌ها و زمان‌بندی پرداخت‌ها را تعیین می‌کنید. برای نمونه یک عدد مشخص در یک تاریخ مشخص ماهانه یا حتی تاریخ مشخص سالانه برای پرداخت که توسط شما تعیین می‌شود‌. پس از تکمیل چنین فرمی، بر اساس دستورالعمل داده شده، در موعد‌های مقرر مبالغ مورد نظر به صورت خودکار، توسط شرکت طرف قرارداد از حساب شما برداشت می‌شود. 

دایرکت دبیت چیست؟

پرسش‌های متداول پیرامون دایرکت دبیت

به طور طبیعی استفاده از خدمات و روش‌های پرداخت نوین، در ابتدا برای کاربران با پرسش‌ها و مجهولاتی همراه است. در ادامه تلاش می‌کنیم پرسش‌های متداول پیرامون سرویس برداشت خودکار را به‌طور کامل پاسخ بدهیم. 

1-چگونه از تغییر در فرم سرویس برداشت خودکار مطلع شوم؟

ممکن است شما این دغدغه را داشته باشید که شرکت طرف قرارداد‌تان، دایرکت دبیت را تغییر دهد. در این صورت در درجه اول شرکت‌ها تغییرات حادث شده را به صورت کتبی به اطلاع شما می‌رسانند. 

اما در مواردی ممکن است این اطلاع‌رسانی به صورت الکترونیکی باشد. برای نمونه ایمیل یا ارسال پیام در حساب کاربری‌تان در وب‌سایت شرکت. اما از آن‌جا که مطلع کردن شما از طریق روش‌های الکترونیکی با ریسک‌هایی همراه است، عموما از طریق نامه‌ی کتبی اطلاع‌رسانی می‌شود. 

2-چنانچه پول کافی در حسابم نباشد، وضعیت دایرکت دبیت من چه‌گونه خواهد شد؟

قاعده بر این است که بعد از تکمیل فرم سرویس برداشت خودکار، همواره از وجود وجه کافی در حساب‌تان آگاه باشید. در این راستا بانک‌ها معمولا یک گزینه تحت عنوان موجود بدون بهره به کاربران خود پیشنهاد می‌کنند که به عنوان یک منطقه بافر عمل خواهد کرد. اما این امکان برای مقادیر محدودی کاربرد خواهد داشت. 

در سازکار این خدمت بانکی حواله‌های بیش از اعتبار حساب فقط در موارد بسیار اورژانسی کاربرد خواهد داشت و در غیر این صورت شامل جریمه‌هایی می‌شود. بنابراین همواره باید از وجود وجه کافی در حساب‌تان مطلع باشید و در صورتی که وجه کافی در مواقع مقرر دایرکت دبیت در حساب‌ ندارید، بهتر است با شرکت طرف قرارداد تماس بگیرید. 

3-آیا تمام دایرکت دبیت در گزارش اعتبار من قابل مشاهده است؟

برخی از حساب‌هایی که شما از طریق سرویس برداشت خودکار، پرداخت‌های ماهیانه با آن‌ها دارید، ممکن است در گزارش اعتبار شما قابل مشاهده نباشند. اصولا گاهی شرکت‌ها تنها جزئیاتی را برای موسسات مرجع اعتباری از حساب‌های اعتباری آماده می‌کنند که بدهی‌های کلانی در کار خواهد بود. همچنین مراجع اعتباری ممکن است همه‌ی اطلاعات مربوط به حساب‌های خاص را حفظ نکنند و یا شرکت طرف قرارداد که با آن دایرکت دبیت دارید، امکان دارد جزئیات حساب را در اختیار آژانس مرجع اعتباری قرار ندهد. 

4-آیا امکان کنسل کردن دایرکت دبیت وجود دارد؟

همواره این امکان برای شما فراهم است که دایرکت دبیت را کنسل کنید. اما توصیه می‌کنیم از چند روز قبل، بانک و شرکت طرف قرارداد را از قصد خود آگاه کنید. زیرا در غیر این صورت ممکن است برابر مقررات مجبور به پرداخت جریمه شوید.

سوالات مرتبط با دایرکت دبیت

انواع کاربردهای دایرکت دبیت

به طور کلی روش پرداخت دایرکت دبیت در موارد زیر کاربردهای بیش‌تری دارد:

  • صورت‌حساب خدماتی که نیاز به پرداخت فوری دارد مانند آموزشگاه‌های رانندگی با آژانس‌های بازاریابی.
  • برای پرداخت‌های منظم مانند حق عضویت  امثال آن.
  • جمع‌آوری مبالغ از حساب مشتریان که به طور مداوم با شما در ارتباط‌های تجاری هستند.
  • برای ارتباط‌های مالی میان عمده‌فروشان و مشتریان‌شان.
  • پرداخت قبوض مخالف، شارژ ساختمان و اقساط بانکی. 

بدیهی است که سرویس برداشت خودکار برای معاملاتی که نیاز به تسویه فوری دارند کاربردی نخواهد داشت. همچنین این روش برای کالاهای با ارزش بالا روش مناسبی نخواهد بود.  شما می‌توانید با مراجعه به مقاله انواع روش‌های پرداخت و نحوه عملکرد آن‌ها اطلاعات جامع و مفیدی در رابطه با این موضوع به دست آورید.

دایرکت دبیت با سفارش پرداخت دائمی چه تفاوت‌هایی دارد؟

عمده تفاوت سفارش پرداخت دائمی با دایرکت دبیت در این است که در دایرکت دبیت شرکت یا شخص طرف قرارداد شما این امکان را دارد که شرایط فرم پرداخت را تغییر دهد و سپس به شما اطلاع بدهد. 

اما در سفارش پرداخت دائمی، کنترل شرایط و زمان‌بندی پرداخت‌ها مستقیما در اختیار شما خواهد بود و می‌توانید در هر زمان دلخواه آن را بی‌هیچ مانعی لغو کنید. 

تفاوت دایرکت دبیت با سفارش پرداخت دائمی

مزایای کلی استفاده از دایرکت دبیت

  • سادگی و سهولت استفاده از خدمات پرداخت اتوماتیک
  • منعطف بودن در ایجاد شرایط زمان‌بندی و اعداد و ارقام جدید
  • روشی بدون کاغذبازی‌های مرسوم و همسو با حفظ محیط زیست
  • مجهز به سیستم هشدار برای مواقعی که پرداختی‌های خود را فراموش کرده‌اید

دایرکت دبیت چه مزایایی برای کسب‌وکارهای مختلف خواهد داشت؟

کسب‌وکارهای متنوعی می‌توانند از سرویس برداشت خودکار استفاده کنند و به صورت اتوماتیک از حساب مشتریان خود مبالغی را برداشت کنند. اما اصولا کسب‌وکارهای اشتراکی بیش‌تر تمایل به استفاده از دایرکت دبیت دارند. باشگاه‌ها، مجلات، کتابخانه‌ها، فروشندگان خدمات اینترنت و پلتفرم‌های نمایش خانگی از جمله کسب و کارهایی هستند که به صورت دائمی از سرویس برداشت خودکار بهره می‌برند.

استفاده از دایرکت دبیت اصولا برای این کسب‌و‌کارها مزایای متنوعی دارد که در ادامه به آن‌ها اشاره‌ای خواهیم کرد:

  • افزایش تعداد مشتریان وفادار
  • کاهش هزینه‌های یادآوری پرداخت‌ها به مشتریان
  • صرفه‌جویی در وقت و نیروی انسانی 

با همه‌ی این اوصاف روش دایرکت دبیت، همچنان برای کاربران ایرانی یک روش متداول و رایج به شمار نمی‌رود. اما شواهد نشان می‌دهد استفاده از این روش پرداخت روز به روز در میان کاربران ایرانی بیش‌تر مورد توجه قرار می‌گیرد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا