گسترش خرید و فروش با رمزارزها باعث شده است بسیاری از صاحبان کسب و کارها به دنبال ایجاد درگاه پرداخت ارز دیجیتال و جذب مشتری بیشتر باشند. در این میان ارز دیجیتال ترون (TRX) از آن دسته از رمزارزهایی است که بر اساس ویژگیهای مهم خود از جمله انجام تعداد تراکنشهای بالا در هر ثانیه و کارمزد پایین، جذابیت لازم را برای بسیاری از کاربران ایجاد میکند و آنها را به سمت خرید و فروش با این ارز به عنوان یک واحد پول میکشاند.
به طوری که این روزها دارندگان فروشگاههای اینترنتی به دنبال اتصال به درگاه پرداخت ارز دیجیتال ترون در وبسایت خود هستند تا بتوانند با کمک آن، پرداخت با ارز دیجیتال ترون را برای مشتریان خود فراهم کنند. در این راستا اگر شما هم قصد دارید بهعنوان صاحب یک کسب و کار اینترنتی به فروش با ترون بپردازید و از مزیتهای این ارز بهره ببری،د برای کسب اطلاعات کافی پیشنهاد میکنیم در ادامه با ما همراه باشید.
آنچه در این مقاله میخوانید
ارز دیجیتال ترون چیست؟
قبل از اینکه بخواهید به سمت ایجاد درگاه پرداخت ارز دیجیتال ترون و پرداخت با ترون بروید بهتر است بدانید ارز دیجیتالی ترون با نام اختصاری TRX در بلاک چین ترون قرار دارد. این ارز ایدهی کارآفرین جوان چینی به نام جاستین سان است که در سپتامبر ۲۰۱۷ در بنیاد غیرانتفاعی Tron Foundation مستقر در سنگاپور راهاندازی شد. ارز دیجیتال ترون مثل ارزهای دیگر یک رمزارز تازه ورود است. اما در همین چند سال اخیر توانسته خود را به قدرت بیت کوین و اتریوم برساند و کاربردهای بسیاری را توسعه دهد. به شکلی که در حال حاضر ترون یکی از محبوبترین شبکههای بلاک چین محسوب میشود که سرمایهگذاران را به سمت خود جذب میکند.
هدف اولیهی ترون ایجاد یک شبکه جهانی اشتراکگذاری محتوای رایگان در حوزه سرگرمی و به شکل غیر متمرکز است. این غیر متمرکز بودن یعنی اینکه توسط سازمان، دولت یا فرد خاصی اداره نمیشود و به هویت مشخصی تعلق ندارد. ترون در آغازِ راه مبتنی بر اتریوم بود، اما در مدت کوتاهی به شکل مستقل و مبتنی بر بلاک چین انحصاری خود تغییر یافت.
بر اساس هدفی که بیان شد، ترون مدعی است دست واسطهها را از دنیای محتواهای دیجیتالی در زمینهی سرگرمی و رسانه حذف کرده است تا تولیدکنندگان بتوانند به طور مستقیم با کاربران ارتباط بگیرند و سود خود را دریافت کنند. این عمل به این معناست که سازمانهای مرکزی اینترنت مثل: فروشگاه اپل استور، فیسبوک، گوگل و… از این حلقه خارج میشوند و ترون ارتباط مستقیمی بدون عدم رعایت خط مشی یک شرکت را ایجاد می کند.
نکته: به ارز رسمی ترون، ترونیکس نیز میگویند. در واقع به مقدار ارز ترونی که در کیف پول نرمافزاری یا سخت افزاری وجود دارد، ارز دیجیتال ترونیکس گفته میشود. اما زمانی که اپلیکیشن در ترون مطرح است، به آن بلاک چین ترون میگویند.
مزایای ارز دیجیتال ترون
همانطور که در ابتدای مطلب اشاره کردیم افرادی که به دنبال فروش با ترون و ایجاد درگاه پرداخت ارز دیجیتال ترون هستند، تقریباً میدانند که ترون با توجه به مزیتهایی که دارد در حال حاضر در کنار بیت کوین و اتریوم به عنوان واحد پول در بین علاقهمندان و کاربران محبوبیت پیدا کرده است. به طوری که افراد برای خرید از فروشگاهها یا پرداخت هزینه سرویسهای مختلف از آن استفاده میکنند.
- تمام کاربران میتوانند ارز دیجیتال ترون TRX را برای هر کسی که یکی از کیف پولهای TRON را داشته باشد، سریع ارسال کنند. یعنی کاربر یا خریدار محصولات و خدمات مهم نیست در کجای این دنیا در حال معامله باشد؛ چراکه تراکنشهای ترون سرعت بالایی دارد و دقیقا یکی از مزیتهای این ارز نسبت به ارزهایی مثل بیت کوین، سرعت در جابهجایی آن است.
- دومین مزیت برمیگردد به کارمزد پایین ارز دیجیتال ترون که تقریباً صفر است.
- سیستم ترون امکان تعداد تراکنشهای بالایی را فراهم میکند که چیزی بیشتر از ۱۰۰۰ تراکنش در ثانیه است. در صورتی که به طور مثال ارز تریوم حدود ۱۵ تراکنش را انجام میدهد.
- تروم از زبان برنامه نویسی جاوا بهره میبرد که بسیاری از توسعه دهندگان از آن استفاده میکنند و به این ترتیب راحتتر به تولید برنامههای کاربردی میپردازند.
معایب ارز دیجیتال ترون
از معایبی که به ترون میگیرند، عرضهی عظیم این ارز است. بر طبق چیزی که مشخص است، این عمل با هدف پایین نگه داشتن قیمت کوین و حمایت از پذیرش بالای این پروژه انجام میشود. اما میتواند اثر بر عکسی ایجاد کند و چراکه کاربران با وجود قیمت پایین و عرضهی گسترده به راحتی کنار نمیآیند. از طرفی این ارز بسیار شبیه اتریوم است و محبوبیت بیشتر اتریوم شاید روی تصمیمگیری سرمایه گذاران خرد برای خرید ترون تاثیر بگذارد.
معرفی درگاه ارز دیجیتال ترون
به طور کلی درگاه پرداخت ارز دیجیتال با وجود یک سری زیر ساختها، مسیرِ پرداخت با رمزارزها را برای تجار و صاحبان کسب و کارها مهیا میکند و به مشتریان و در کل واریزکنندگان اجازه میدهد هنگام خرید به جای پولهای رایج از ارز استفاده کنند. در این میان درگاههای بسیاری وارد بازار شدهاند که از ارزهای مختلفی مثل ترون TRX پشتیبانی میکند. در واقع درگاه و افزونه پرداخت ارز دیجیتال ترون روی وب سایت، تبدیل رمزارز ترون را به ارز فیات سرعت میبخشد و با وجود قابلیتها و ابزارهای مختلف، باعث میشود کاربر با خیال راحتتری به فروش محصولات و خدمات و ارائهی سرویسهای خود بپردازد. با این توضیح میتوانید برای نمونه درگاههای زیر را در نظر بگیرید.
درگاه ارز دیجیتال NowPayments
این درگاه پرداخت به کاربران این امکان را میدهد که پرداخت با بیش از ۷۵ رمز ارز محبوب از جمله: ترون، بین کوین، دوج و… انجام بدهند. تنظیمات این درگاه آسان است و روی سایت ساز وردپرس میتوانید از آن استفاده کنید. نوپیمنتس بدون توجه به ارزی که مشتری با آن پرداخت را انجام میدهد، دست شما را باز میگذارد تا با انتخاب حساب با ارز مورد نظر خود تسویه کنید؛ البته تمام این روند به شکل خودکار در درگاه انجام میشود. از ویژگیهای این درگاه میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- ثبت جزئیات تراکنش در سفارش و به نمایش درآمدن معادل مبلغ قابل پرداخت به دلار و ارز دیجیتال در جزئیات
- دارای خطایاب دقیق
- امکان تنظیمات نرخ تبدیل دلار
- امکان آپدیت خودکار نرخ ارز از طریق API نوسان (navasan.tech)
- ارائهی پشتیبانی مناسب
- آپدیت مداوم
افزونه Cryptoniq
افزونه پرداخت Cryptoniq برای کاربرانی مناسب است که با وردپرس وب سایت خود را ایجاد کردهاند. از طریق این افزونه میتوانید علاوه بر پرداخت ارزهای ترون رمزاررزهای دیگری از جمله: بیت کوین، اتریوم، دوج کوین و… در سایتتان فراهم کنید. با این درگاه مبالغ تومان و ریال بر حسب دلار بهروز میشوند. از طریق پنل این افزونه میتوانید تراکنشها، کیفپول، قیمتها، عنوان ها و… را مدیریت و سفارشی نمایید. از طرفی این امکان را دارید که انواع کیف پولهای مختلف ارزها را اضافه کنید.
آینده ارز دیجیتال ترون
به طور خلاصه باید بگوییم که بازار ارزهای دیجیتال با فراز و نشیبهای زیادی روبهرو است. اما در کل از سال ۲۰۱۸ قیمت ترون پایدارتر مانده است. هر چند در مارس ۲۰۲۰ با افت مواجه شد، اما در نهایت باید بدانید که این ارز در بازار رقابت از آن زمان و بعد از کاهش توانست قیمت را بهبود بدهد و خود را به سطح 0.025168 دلار برساند. جالب است بدانید وبسایت والت اینوستور (Wallet Investor) پیش بینی کرده است قیمت ترون (TRX) از ۲۰۲۱ روند صعودی خواهد داشت و تا پنج سال این ارز دیجیتال میتواند از ۱۹ دلار فراتر برود.
نحوه عملکرد شبکه ترون و تولید ارز دیجیتال TRONIX
شاید در ادامه برایتان جالب باشد که بدانید شبکه ترون کمی پیچیدگی خودش را دارد که در ارزهای دیگر نمیبینیم. این مورد برمیگردد به اینکه ترون بر خلاف ارزهای دیجیتالی دیگر مثل بیت کوین قابل استخراج نیست و فرایند ماینینگ ندارد. در واقع در فرایند استخراج از دستگاههای خاصی به نام ماینر استفاده میشود و تراکنشها اعتبارسنجی و تایید میشوند و در ادامه، استخراج کننده در برابر ایجاد بلاک جدید، پاداش خود را دریافت میکند. در این فرآیند و در اثبات کار هم برق زیادی مصرف میشود.
اما شبکه ترون از الگوریتم اثبات سهام از نوع محول شده یا نمایندگی شده استفاده میکند. در اثبات سهم، اعضای شبکه که دارای ارز دیجیتال هستند و ترون خریداری کردهاند، تحت یک سری شرایط میتوانند در فرآیند اعتبارسنجی تراکنشها شرکت نمایند و به عنوان یکی از نمایندگان در شبکه فعالیت کنند. یعنی تنها این افراد به عنوان نماینده امکان تولید بلاک را در شبکه خواهند داشت و در کل مقداری از ارز را استیک میکنند؛ یعنی فرآیند خرید ارز و نگهداری آن در کیف پول را انجام میدهند و در کل در اختیار شبکه میگذارند.
در نهایت این افراد به ازای کاری که انجام میدهند پاداش دریافت مینمایند. توجه داشته باشید در فرآیند اثبات سهم و هنگام اعتبارسنجی همهی اعضا شرکت نمیکنند. در واقع یک نفر با رایگیری به عنوان نماینده ( یکی از ۲۷ نماینده) انتخاب میشود و این شخص به عنوان کسی که سهم به او محول شده از طرف بقیه، کار تایید تراکنشها را انجام میدهد. بهتر است بدانید برای اینکه شخصی در لیست نمایندگان قرار بگیرد باید 9,999 واحد ترونیکس پرداخت کند. رای گیری هر 6 ساعت به طور مرتب انجام میشود و زمان هر بلاک ۳ ثانیه و پاداش آن ۳۲ کوین ترونیکس است.
کلام آخر
ارز دیجیتال ترون با نام اختصاری TRX از آنجایی که کاربران و سرمایهگذاران بسیاری را به سمت خود جلب کرده، صاحبان کسب و کارها را بر آن داشته است تا فروشگاه اینترنتی خود را به درگاه ارز دیجیتالی مجهز کنند. به این ترتیب فروشگاهها و ارائهدهندگان سرویسهای مختلف میتوانند پرداخت با ترون را برای مشتریان مهیا نمایند. از این جهت در این مقاله به شرحی از ارز دیجیتال ترون و مزایای آن پرداختیم و برای آشنایی بیشتر شما درگاه پرداخت ارز دیجیتال ترون را بررسی کردیم.