کسب و کارهای اینترنتی از انواع مختلف درگاه پرداخت استفاده میکنند. اما اصولا بهتر است هر کسب و کاری از درگاه پرداختی استفاده کند که تناسب کافی با نوع کسب و کار و سازکارهای داخلی آن داشته باشد. البته شرکتهای ارائه دهندهی خدمات پرداخت مانند شرکت پرداخت یاری که درگاه پرداخت در اختیار کاربران میگذارند نیز، در این زمینه موثرند و عموما متناسب با شرایط هر کسب و کار، درگاه پرداخت ویژهای را به متقاضی ارائه میکنند. برای نمونه درگاه پرداخت اشتراکی، یکی از انواع درگاه اینترنتی است که به کسب و کارهای خاصی پیشنهاد میشود. در این مقاله به شرح نکات مفصلی پیرامون درگاه پرداخت اشتراکی میپردازیم.
آنچه در این مقاله میخوانید
درگاه پرداخت اشتراکی مناسب کدام کسب و کارها است؟
به طور کلی شرکتها و فروشگاههایی که کانالهای متعددی برای فروش خدمات و محصولات خود دارند و به طور همزمان فروشندههای مختلفی در وبسایت فروشگاهی مشغول فعالیت هستند، از درگاه اشتراکی بهره میبرند. این نوع فروشگاهها عموما توسط یک نفر مدیریت میشود و باقی فروشندگان طرف قرارداد با مدیر فروشگاه هستند.
در واقع به عبارت بهتر، مدیر فروشگاه یا همان صاحب وبسایت، فضای سایت خود را در اختیار فروشندگان قرار میدهد و بر اساس یک تعهد دو طرفه با آنها تجارتی اشتراکی را آغاز میکند. اما این پایان ماجرا نیست؛ یعنی صاحب سایت، در مدیریت وبسایت خود از نظر سئو نیز تعهد دارد و باید همواره فروشگاه خود را در رتبههای بالای موتور هوشمند گوگل حفظ کند تا کاربران در جستوجوهای خود بر اساس کلمات کلیدی به محصولات فروشندههای وبسایت دسترسی پیدا کنند.
حتی گاهی مدیران چنین سایتهایی در فروش محصولات یا خدمات، به فروشندگان خود راهکار ارائه میدهند. به هر حال، هنگامی که صحبت از چنین فروشگاههایی در میان باشد، درگاه پرداخت اشتراکی نیز سر و کلهاش پیدا میشود. اما این درگاه پرداخت اشتراکی اصولا چیست و چه کارایی و عملکردی دارد؟
درگاه پرداخت اشتراکی چیست؟
تصور کنید دو نفر یا بیشتر موسسان یک کسب و کار اینترنتی هستند و یا از طریق یک فروشگاه آنلاین مشترک محصولات یا خدمات خود را به فروش میرسانند. در این صورت چگونه و با چه روشی میتوانند سود فروش را میان خودشان تقسیم کنند؟ به ویژه اگر نسبت تقسیم این سود بین شرکاء یا همکاران به صورت مساوی تعیین نشده باشد. حتی ممکن است دستهبندی محصولات متفاوتی در مورد هر یک از ذینفعها در میان باشد و مسئله کمی پیچیدهتر هم بشود.
در چنین شرایطی، استفاده از درگاه پرداخت اشتراکی بهترین راهحل ممکن است. بهطور کلی پرداختهای اینترنتی توسط کارتهای اعتباری و مشخصات آنها امکانپذیر میشود؛ در واقع این سازکار عادی تمام درگاههای پرداخت آنلاین است. اما در عینحال درگاه پرداخت اشتراکی این امکان را فراهم میآورد تا درصد سهم هر یک از شرکاء به شرکت مبداء ارائهدهندهی درگاه پرداخت، مثلا شرکت رایانپی، طی قراردادی اعلام شود و از آنپس در هر نوبت، تسویه بر اساس آن صورت پذیرد.
یعنی مبلغ سهم هر یک از ذینفعها مستقیما و خودکار برای هر نوبت به حساب شخصی او واریز شود. ممکن است کاربران این پرسش را مطرح کنند که آیا محدودیتی برای تعداد شرکاء هنگام استفاده از درگاه اشتراکی وجود دارد؛ که پاسخ خیر است. از طرف دیگر درگاه اشتراکی گزارشهای مربوط به تسویههای انجام شده را به صورت کاملا جداگانه در پنل کاربری درگاه قرار میدهد تا برای تمام شرکاء قابل رویت باشد. در نهایت باید به این نکته اشاره کنیم که درگاه پرداخت اشتراکی این امکان را نیز ایجاد میکند که تقسیم سهم هر یک از شرکاء به صورت عدد ثابت، درصدی و با ترکیبی از هر دو باشد.
درگاه پرداخت اشتراکی از نوع ثابت
در این نوع از درگاه پرداخت اشتراکی، کاربران میتوانند با درصدهای از پیش تعیین شده تعیین کنند درآمد کلی فروشگاه از یک درگاه پرداخت به چه نسبتهایی میان شرکاری تجاری تقسیم شود. برای نمونه این نسبت میتواند به صورت ۴۰/۶۰ و یا هر درصد ثابت دیگری میان صاحب وبسایت و فروشندگان و شرکاء باشد.
درگاه پرداخت اشتراکی از نوع شناور
درگاه اشتراکی نوع شناور برای افرادی طراحی شده است که پس از مدتی قصد دارند در مورد برخی از محصولات خود درصد نسبتهای سود شرکاء و یا خود شرکاء را تغییر دهند. در این صورت درگاه اشتراکی برای تغییر کدهای مورد نیاز و تنظیم آن توسط خود کاربر، یک دسترسی API ایجاد مینماید.
مزایای درگاه پرداخت اشتراکی چیست؟
اولا درگاه پرداخت اشتراکی میزان اعتماد را میان شرکاء کاری افزایش میدهد و مسائل مالی میان شرکاء را بهشکل چشمگیری شفاف میکند. به این صورت که سهم سود هر ذینفعی توسط درگاه اشتراکی، مستقیما به کیف پول دیجیتال او واریز میشود و از آن لحظه به بعد فرد میتواند عملیات برداشت یا انتقال وجه را انجام بدهد و گزارشهای تسویه را در پنل درگاه رصد نماید.
مزیت بعدی درگاه اشتراکی این است که این خدمت به تمام انواع کسب و کارهای آنلاین که تقاضای استفاده از آن را دارند تعلق میگیرد و در ضمن این سرویس از تمام پلتفرمهای آنلاین پشتیبانی میکند. در ضمن درگاه اشتراکی برای مدیران مالی شرکتها نیز این امکان را فراهم میکند تا نظارت دقیقی بر روند دریافتهای مالی شرکاء و سودهای حاصل از فروش داشته باشند.
دو نکتهی کلیدی پیرامون درگاه اشتراکی
اول اینکه زمان دریافت کارمزد درگاه پرداخت به ازای هر تراکنش در سازکار درگاه پرداخت اشتراکی متفاوت از درگاه معمولی است. در واقع هنگامی که هر کدام از شرکاء قصد برداشت سهم سود واریز شده از کیف پول خود را داشته باشند، کارمزد تعیین شدا از حساب آنها کسر خواهد شد. دوماینکه صاحب حساب اصلی که درگاه اشتراکی درخواست داده و دریافت کرده است، نمیتواند درصد سود دریافتی کمتر از نیم درصد داشته باشد؛ درخواست کنندهی درگاه اشتراکی، خود باید حداقل نیمدرصد سهم سود دریافتی داشته باشد. در نهایت نیز توصیه میکنیم هنگام استفاده از درگاه اشتراکی از افزونهی درگاه پرداخت ووکامرس بهره ببرید.