آموزش دریافت درگاه پرداخت بدون کد مالیاتی

دریافت درگاه بدون کد مالیاتی

دریافت مالیات از قدیمی‌ترین روش‌ها برای مدیریت و اقتصاد کشورها است. با گسترش فناوری پرداخت و فین تک، دریافت مالیات نیز متفاوت شده است و ابزارهای مالیاتی نیز با سرعت فناورهای پیش نرفته‌اند و همین باعث شده تا توقفی در پیشرفت روش‌های پرداخت ایجاد تا ابزارهای مالیاتی به آنها برسند.

در ۲۵ بهمن سال ۱۳۹۹ بصورت ضرب الاجل تصمیم گرفته شد کارت‌خوان و درگاه پرداخت بدون کد مالیاتی ثبت نشوند و همچنین متقاضیان جدید درگاه پرداخت اینترنتی و کارت خوان از بهمن ماه بدون تشکیل پرونده مالیاتی نمی‌توانند ابزارهای پرداخت را داشته باشند.از همین رو افراد باید نسبت به ثبت نام در سایت مالیاتی اقدام و با کد رهگیری دریافت شده از آن سامانه نسبت به تقاضای کارت‌خوان یا درگاه پرداخت اقدام کنند.

نگرانی و چالش‌های برای پرداخت یارها (ارائه دهنده درگاه پرداخت) و کسب و کارهای نوین وجود دارد، و باتوجه به اینکه عدم شفافیت بین سازمان مالیات و بانک مرکزی، شاپرک وجود ندارد بسیار از نگرانی‌ها و سوالات پاسخ درستی ندارند و نمی‌توان با قطعیت از نحوه برخورد و انجام اقدامات سخن گفت.  پرداخت‌یارها از سویی نگران ریزش ناگهانی کاربران خود هستند و کسب‌وکارهای کوچک بیم پرداخت مالیات را از درآمد اندک خود دارند. نبود زیرساخت و پاسخ ندادن به پرسش‌ها طرف بانک مرکزی نیز این روند را دامن زده است.

به طور کلی باید گفت، درگاه بدون کد مالیاتی، درگاه واسط است، یعنی شما از خدمات و سرویس‌های آنلاین شرکت یا فرد دیگری که موارد قانونی را رعایت کرده و توانسته است درگاه مستقیم تهیه کند استفاده می‌کنید، بنابراین کارمزد بیشتری نسبت به درگاه مستقیم خواهد داشت.

اگر تمایل به دریافت کد مالیاتی دارید، میتوانید به مقاله زیر مراجعه نمایید و بصورت قدم به قدم و تصویری آموزش دریافت کد مالیاتی را مطالعه نمایید. اگر هم با روش دریافت کد مالیاتی آشنا هستید می‌توانید از این لینک آن را دریافت کنید.

آیا امکان دریافت درگاه پرداخت بدون کد مالیاتی امکان پذیر است؟

اگر بخواهیم به این سوال بصورت صریح پاسخ داده شود، خیر، بدون کد مالیاتی براساس قوانین کشور ارائه درگاه پرداخت امکان پذیر نیست، ولی برخی از شرکت‌های پرداخت یار که وظیفه تسهیل کردن شرایط پرداخت برای کسب و کارها را دارند با مجوزهای لازم، سعی کرده‌اند، همکاری لازم با کسب و کارهای آنلاین را داشته باشند.

برخی از شرکت‌ها نیز برای ساده کردن فرایند دریافت کد مالیاتی، از طریق API با سامانه مالیات کشور، بصورت اتوماتیک کدمالیاتی را صادر می‌کنند تا فرایند دریافت درگاه پرداخت برای صاحبان کسب و کار تسهیل و سریع‌تر انجام شود.

آیا فروشگاه‌های اینترنتی هم موظف به پرداخت مالیات هستند؟

با توجه به قوانین جدید و الزامی شدن کدمالیاتی برای کسب و کارهای اینترنتی، فروشگاه‌های اینترنتی نیز باید مالیات پرداخت کنند. به طور کلی باید گفت به داشتن و استفاده از درگاه‌های پرداخت، مالیات تعلق نمی‌گیرد در واقع مالیات درگاه پرداخت اینترنتی مربوط به درآمد حاصل از این درگاه‌ها است و هیچ مالیات جداگانه و مستقلی دیگری در کار نیست.
در این میان نکته این است که طبق لایحه بودجه‌ی سال 1403 تا سقف مشخصی از درآمد‌هایی که تراکنش‌ آن‌ها به وسیله‌ی درگاه‌های پرداخت اینترنتی، ثبت شده است از مالیات و ثبت نام اظهارنامه‌‌ مالیاتی، معاف هستند. یعنی اگر سقف درآمد و تراکنش‌های شما در طی سال، ۴۸ میلیون تومان باشد، از پرداخت مالیات معاف می‌شوید. از طرفی درصد متناسبی از مالیات به بقیه درآمد‌ها و تراکنش‌ها تعلق می‌گیرد. برای اطلاعات بیشتر به مقاله “شفاف سازی مالیات برای کسب‌و‌کارها اینترنتی” مراجعه نمایید.

درگاه پرداخت بدون کد مالیاتی برای چه افرادی مناسب است؟

شاید در نگاه اول، داشتن درگاه پرداخت بدون کد مالیاتی قانون شکنی باشد و افرادی هستند که درآمد چندانی ندارند و مجبور هستند بیشتر از درآمد کسب شده خود مالیات پرداخت نمایند. کسب‌وکار و افرادی که درگاه بدون کد مالیاتی برای آنها مناسب است.

افراد حقیقی با درآمد کم : این افراد که اصولا فریلنسر یا ایده برای درامد آنلاین وب سایت دارند، هستند. با توجه کم بودن درآمد این افراد پرداخت هزینه مالیات برای آنها زیاد است و به همین دلیل دنبال درگاه بدون کد مالیاتی هستند.

استارت آپ‌ها : کسب و کارهای نوپا ممکن است فرایند ثبت شرکت و کارهای حقوقی آنها زمان بر باشد و بنابراین امکان دریافت کد مالیاتی را ندارند و برای شروع کسب‌وکار خود نیاز به این نوع درگاه خواهند داشت.

کسب‌وکارهای فعال در شبکه اجتماعی : با توجه به اینکه فعالیت در شبکه اجتماعی مانند اینستاگرام و تلگرام شامل قوانین ایران نمی‌شود، بنابراین ارائه خدمات درگاه نیز به این کسب‌وکارها ارائه نمی‌شود و از حق هم نگذریم بیشترین کلاه‌برداری‌ها نیز در شبکه‌های اجتماعی رخ می‌دهد. از طرفی سایت نداشتن وب‌سایت، روش پرداخت مستقیم در این بستر، صاحبان این کسب و کار را به دریافت درگاه بدون کد مالیاتی سوق داده است.

ارائه خدمات خاص: گاهی گرفتن مجوز برای خدمات خاص پیچیده و امکان پذیر نیست بنابراین امکان دریافت درگاه وجود نخواهد داشت و این افراد مجبورهستند از درگاه بدون کد مالیاتی استفاده نمایند.

دریافت درگاه پرداخت بدون کد مالیاتی چه مزیتی دارد؟

به طور حتم شما به این مقاله رسیده‌اید، به دنبال راهکاری برای جلوگیری از پرداخت مالیات هستید، همان طور که گفته شده اگر شما از درگاه پرداخت برای تراکنش‌های بالا استفاده نکنید مالیات دریافت نخواهد و با توجه به صنفی که فعالیت می‌کنید درصد سود و درصد مالیات متفاوت محاسبه می‌شود.

مزایا :
1. پرداخت نکردن مالیات
2. نیاز به مدارک کمتر برای دریافت درگاه
3. سرعت بیشتر در دریافت درگاه
4.

معایب:
1. کارمزد بیشتر
2. احتمال بوجود آمدن مشکل قانونی
3. نمایش داده نشدن نام برند در درگاه
4.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا