پی پال یکی از معتبرترین و شناختهشدهترین شرکتهای پرداخت ارزی جهانی به شمار میرود که بسیاری از صاحبان کسب و کارهایی که تراکنشهای بینالمللی دارند از آن استفاده میکنند. در حال حاضر پی پال به تقریب در دویست کشور دنیا فعالیت کرده و بیست و شش ارز را پوشش میدهد. کاربران در سرتاسر جهان میتوانند از طریق مستر کارت، پرفکت مانی، ویزا کارت و… اقدام به ساخت درگاه پرداخت پی پال کنند.
متاسفانه همانطور که مستحضرید به دلیل تحریمهای موجود، پی پال ارز ما را تحت پوشش قرار نمیدهد و هیچیک از موارد بالا یاریرسان ما در ساخت این درگاه پرداخت نخواهند بود. با این تفاسیر سوالی که پیش میآید این است که آیا دسترسی ما به بازارهای جهانی از طریق این درگاه به طور کامل قطع شده است یا نه؟ یا اینکه چطور میتوان به طرق دیگر درگاه پرداخت پی پال برای سایت خود ایجاد کرد؟ برای پاسخ به این پرسشها ابتدا میبایست چالشهای مربوط به استفاده از درگاه پرداخت پی پال در ایران را شناخت تا بتوان با آگاهی بیشتری اقدام به ساخت آن کرد.
آنچه در این مقاله میخوانید
محدودیتها و چالشهای استفاده از درگاه پی پال در ایران کدامند؟
به طور کلی اگر موضوع تحریمها را کنار بگذاریم، پی پال یکی از حساسترین شرکتهای فعال در زمینه خدمات ارزی است و تراکنشهای صورت گرفته در تمامی کشورهای جهان را همواره اعتبارسنجی و مورد بررسی قرار میدهد. بنابراین میتوان گفت که استفاده از پی پال برای ایرانیان بسیار دشوارتر از سایر کشورها است و محدودیتها و چالشهای ذیل را به همراه دارد:
- به محض ورود با آی پی ایران، پی پال متوجه شده و دسترسی شما به حسابتان را مسدود میکند.
- پی پال تغییر مداوم آی پیهای را شناسایی میکند. بنابراین نمیتوان از یک وی پی ان معمولی برای استفاده از حساب پی پال استفاده کرد.
- با ثبت و وارد کردن کشور ایران در زمان ساخت اکانت پی پال، به سرعت دسترسی شما قطع خواهد شد.
- تراکنشهایی با مبالغ زیاد موجب محدود شدن حساب شما میشود. از این رو لازم است تا 5 تراکنش اول خود را با وجوه متوسط شروع کنید.
- کاربران میبایست تا 15 روز پس از افتتاح حساب پی پال حداکثر تا دویست دلار دریافت و ارسال کنند. در صورت بالا بودن تعداد تراکنشهای کم در روز، حساب شما مسدود خواهد گردید.
چه افرادی پی پال را انتخاب میکنند؟ و چرا؟
با توجه به اینکه پی پال شرایط سختی را بر ایرانیان به منظور برخورداری از قابلیتهای آن متحمل کرده است؛ ولی هنوز هم تعداد خاصی از افراد تراکنشهای مالی خود را از طریق پی پال انجام میدهند. کاربران ایرانی مصرفکننده پی پال اغلب به سه دسته یا گروه تقسیمبندی میشوند:
1- کسانی که به صورت دورکاری و فریلنسری فعالیت میکنند و درآمدهای ارزی دارند.
2- افرادی که قصد دارند از فروشگاههای آنلاین خارجی مانند آمازون و eBay محصولات مد نظر خود را خریداری کنند.
3- صاحبان کسب و کارهای آنلاین که نیازمند درگاه پرداخت پی پال برای فروش محصولات و کالاهای خود به خارج از کشور هستند.
و اما چه دلایلی برای انتخاب درگاه پرداخت پی پال وجود دارد؟
1- انعطاف در کسب و کار: درگاه پرداخت پی پال این امکان را برای تمامی افراد حتی بنگاههای کوچک فراهم میکند تا از یک حساب بانکی بین المللی برخوردار بوده و به شبکه بانکی متصل باشند.
2- تراکنشهای آنی: انتقال وجه در کمتر از 24 ساعت بین حساب پی پال و حسابهای بانکی منتقل میشود.
3- کارمزد پایین: در تراکنشهای انجام شده، پی پال تنها سی سنت و سه درصد از وجه را به عنوان کارمزد کم میکند.
4- حفظ حریم خصوصی: هیچ فروشگاه اینترنتی به مشخصات و اطلاعات مشتریان با استفاده از پی پال نخواهد داشت و حریم خصوصی افراد به طور کامل رعایت میشود.
نحوه ایجاد درگاه پرداخت پی پال به چه صورت است؟
حال با اینکه استفاده از درگاه پرداخت پی پال در ایران دارای محدودیتهای بسیاری است، ولی همچنان با رعایت برخی از نکات و نیز با کمک واسطههای موجود میتوان از خدمات این درگاه برخوردار شد. مهمترین این نکات عبارتاند از:
- برای استفاده درگاه پرداخت پی پال در سایت از دامنههایی غیر از دامنه .ir بهره ببرید.
- در مراحل ساخت این درگاه حتما از وارد کردن شماره تماس یا هر نوع آدرسی که متعلق به ایران باشد خودداری کنید.
- برای دسترسی به حساب خود، سرورهای اختصاصی مجازی (VPS) را بکار گیرید.
همانطور که پیشتر گفته شد، به دلیل اینکه هیچ مقاله یا آموزش کاملی برای ساخت درگاه پرداخت پی پال در ایران وجود ندارد و اطلاعات افراد در رابطه با نحوه اجرای آن محدود است، بنابراین برای ساخت درگاه پرداخت پی پال لازم است تا از واسطههایی که در این حوزه فعالیت می-کنند کمک گرفت.
چگونه میتوان درگاه پی پال را به وردپرس متصل کرد؟
پس از ایجاد و ساخت درگاه پرداخت پی پال لازم است تا آن را به سایت خود متصل کنیم. به این منظور افزونههایی (extensions) همچونPayPal for Digital Goods به وجود آمدهاند که کار را برای شما راحتتر میسازند. برای نصب و راهاندازی این افزونه میبایست مراحل زیر را طی کنید:
1- از قسمت داشبورد وردپرس بر روی گزینه plugins و سپس Add New کلیک کنید.
2- PayPal for Digital Goods را وارد و گزینه جست و جو را بفشارید.
3- روی گزینه Install Now و بعد از آن Active کلیک کنید.
4- به قسمت تنظیمات مراجعه کرده و سپس PayPal for Digital Goods را برگزینید.
5- برای دکمه Buy Now متنی را در نظر بگیرید.
6- اعتبارنامههای پی پال از جمله: APP، رمز عبور API و امضای API را تکمیل کنید.
7- روی جعبهLive Mode کلیک کنید.
8- پس از ایجاد هرگونه تغییر در اطلاعات ورودی، دکمه ذخیره تغییرات را بفشارید.
9- یک صفحه وردپرس را که حاوی یک فایل دیجیتالی به منظور فروش است را ویرایش کرده و با پارامترهای: نام، آدرس url، قیمت و button_text و از شورت کد: papal_for_digital_goods استفاده کنید.
10- با بروزرسانی صفحه میتوانید درگاه پرداخت را به صورت آزمایشی مشاهده نمایید.
همچنین برای افزودن درگاه پرداخت پی پال با سایر افزونههای موجود نظیر: WP Easy PayPal Payment Accept، WordPress Simple PayPal Shopping Card و PayPal Donations میتوانید به این آدرس مراجعه کنید.
انتخاب درگاههای پرداخت داخلی یا پی پال؟
درگاه پرداخت بینالمللی پی پال با توجه به وسعت فراوانی که دارد، گزینهی مناسبی برای انجام تراکنشهای بینالمللی و فروش محصولات و خدمات به خارج از کشور محسوب میشود. اما همانطور که به طور کامل در این متن بیان کردیم، ساخت و استفاده از آن سختیهای فراوانی دارد. در نهایت توصیه ما به فروشگاههای آنلاین که فعالیت آنها تنها محدود به داخل کشور میشود این است که از درگاههای پرداخت داخلی بهره ببرند تا هیچگونه نگرانی از بابت قطع و محدود شدن درگاه در آینده نداشته باشند.
رایانپی یکی از قانونمندترین و معتبرترین ارائهدهندگان سرویس درگاه پرداخت در ایران به حساب میآید که خدمات منحصر به فردی را در اختیار کاربران و متقاضیان قرار میدهد. برای برخورداری درگاه پرداخت رایانپی میتوانید بر روی دکمه تعبیه شده کلیک کنید تا به راحتی و در مدت زمان کوتاهی درگاه پرداخت شخصی خود را داشته باشید.