هر آنچه باید از ساخت فروشگاه اینترنتی رایگان بدانید

برای ساخت فروشگاه اینترنتی حرفه‌ای رایگان باید چه کار کنیم؟ این سوال بسیاری از افرادی است که به‌تازگی وارد دنیای تجارت و کسب‌وکار اینترنتی شده‌اند و می‌خواهند قدم‌های اول را محکم و با ریسک کمتری بردارند. چه معلوم شاید خود شما هم که به سراغ این مطلب آمده‌اید، قصد دارید برای افزایش فروش اینترنتی از روشی بهره ببرید که در عین کارایی به صرفه‌‌تر هم باشد.

البته در این میان ممکن است وب‌سایتی هم نداشته باشید و فعالیت تجاری و کاری شما در شبکه‌های اجتماعی باشد. هیچ نگران نباشید برای این منظور نیز راه چاره‌ و جایگزینی وجود دارد. پیشنهاد می‌کنیم در ادامه‌ی این مطلب با ما همراه باشید که می‌خواهیم اطلاعات کافی در مورد ساخت فروشگاه اینترنتی رایگان ارائه دهیم.

از چه راهی می‌توان اقدام به ساخت فروشگاه اینترنتی کرد؟

قبل از هر اقدامی از خودتان بپرسید در کدام فضا و چطور می‌خواهم به ساخت فروشگاه اینترنتی بپردازم؟ جواب این سوال از این جهت مهم است که این‌روزها برای افزایش فروش و در نهایت کسب درآمد بالا، ساخت فروشگاه آنلاین به تنهایی و حتی در کنار فروش فیزیکی حرف اول را می‌زند و چه در شبکه‌های اجتماعی و چه در وب‌سایت‌ها افراد زیادی را به سمت خود جذب کرده است؛ بنابراین شما در این زمینه دو راه پیش رو دارید. یکی در وب‌سایت و یکی در شبکه‌های اجتماعی به‌خصوص اینستاگرام.‌ 

چه بستری برای کسب‌و‌کار من مناسب‌تر است؟ وب‌سایت یا اینستاگرام؟ به منظور دریافت پاسخ این سوال به مقاله وب‌سایت بهتر است یا اینستاگرام مراجعه کنید.

ساخت فروشگاه اینترنتی در شبکه‌های اجتماعی 

 در مورد شبکه‌های اجتماعی مسلماً شما در ابتدای کار به‌راحتی می‌توانید برنامه‌ی‌ مد نظر خود را بدون هزینه‌ی خاصی نصب کنید و در ادامه با تولید محتوا، تبلیغات و ترفندهای بازاریابی شروع به عرضه‌ی کالا و خدمات و جذب مشتری نمایید. اما مسئله‌ این است که در نگاه اول متوجه خواهید شد که فضای شبکه‌های اجتماعی با فضای وب‌سایت تفاوت دارد، از این رو به نظرمی‌آید که این بستر زمینه‌‌ی مناسب را برای نشان دادن محصولات و اطلاعات مربوط به آن‌ها ایجاد نمی‌کند.

به‌خصوص این‌که قابلیت ساخت فروشگاه آنلاین در اینستاگرام که از محبوب‌ترین برنامه‌‌های جهانی برای فروش اینترنتی است در حال حاضر در ایران تحریم می‌باشد و شما قادر نیستید به آسانی قابلیت فروشگاه اینترنتی اینستاگرام را فعال کنید و محصولات خود را مثل کاتالوگ و مانند یک سایت فروشگاهی در معرض دید بازدیدکنندگان قرار دهید.

همچنین در فضای تلگرام شما تنها می‌توانید در همان کانال خود محتوایی به شکل عکس و ویدئو تولید کنید و به اشتراک بگذارید و خیلی دست‌تان برای نمایش دادن و ارائه‌ی اطلاعات محصولات به شکل کاتالوگ باز نیست. بعضی از افراد در این نقطه سعی می‌کنند وب‌سایت فروشگاهی راه بیاندازند اما بعضی دیگر نمی‌خواهند روی ساخت فروشگاه در وب‌سایت وقت بگذارند و تجارت خود را در شبکه‌های اجتماعی دارند. در این وضعیت شاید بپرسید فروشندگان در شبکه‌های اجتماعی چطور می‌توانند به ساخت فروشگاه اینترنتی بپردازند؟

جواب این سوال برمی‌گردد به تهیه سرویس لینک پرداخت با ویژگی‌های بسیار کاربردی که به طور مثال در اینستاگرام از طریق دایرکت، استوری یا بیو در اختیار بازدیدکنندگان قرار می‌گیرد. این سرویس را می‌توانید از وب‌سایت شرکت رایان‌پی در یک روز کاری و تنها با احراز هویت تهیه کنید و با استفاده از آن یک جایگزین ساده اما حرفه‌ای برای فروشگاه اینترنتی در سایت داشته باشید.

در واقع شما با تهیه‌ی این سرویس که یک سیستم الکترونیکی برای پرداخت‌های آنلاین است با یک تیر دو نشان می‌‌زنید. اول این‌که راه پرداخت را برای مشتری هموار می‌کنید؛ یعنی مشتری شما بعد از انتخاب کالای مد نظرش، با لمس لینک و وارد کردن اطلاعات بانکی خود به سرعت هزینه را پرداخت می‌کند.

دوم این‌که می‌توانید شبیه به عملکرد یک فروشگاه اینترنتی در سایت، عکس محصولات خود را همراه با اطلاعاتی از آن مثل: نام، قیمت، کد، موجودی و… ایجاد کنید. فیلدهای سفارشی ایجاد نمایید و لینک را همراه فرم پرداخت هر زمان لازم بود در اختیار مشتری قرار بدهید تا او با ورود به لینک و بعد از مشاهده‌ی اطلاعات مربوط به محصول یا خدمات، با اطمینان بیشتری انتخاب خود را انجام دهد و بعد فرایند خرید را کامل کند. به این ترتیب شما از طریق لینک پرداخت بدون داشتن وب‌سایت می‌توانید یک فروشگاه آنلاین ساده و مناسب را برای کسب‌وکارتان داشته باشید. 

ساخت فروشگاه اینترنتی در شبکه‌های اجتماعی

ساخت فروشگاه اینترنتی رایگان

به طور کلی برای ساخت فروشگاه اینترنتی رایگان در فضای وب سایت باید مراحل زیر را طی کنید؛ البته این نکته را هرگز فراموش نکنید که ساخت فروشگاه کاملاً رایگان نیست اما می‌توانید به‌صرفه‌تر وارد این مسیر بشوید. 

1- به دنبال بهترین فروشگاه ساز رایگان بروید

یادتان باشد در ابتدای راه ساخت فروشگاه اینترنتی، انتخاب یک فروشگاه ساز مناسب و کاربردی می‌تواند روی فروشگاه شما تاثیر بسیار مثبتی از لحاظ طراحی، انعطاف‌پذیری و در کل ویژگی‌های مهم یک فروشگاه‌ آنلاین داشته باشد. باید بدانید که فروشگاه سازهای رایگان به عنوان یک سیستم مدیریت محتوا آماده cms هستند و امکان ساخت فروشگاه را بدون داشتن دانش و مهارت برنامه نویسی به شما می‌دهند.

برای استفاده از این سیستم‌ها نیاز به هاست و دامنه اختصاصی دارید که مواردی مثل: نصب cms (سیستم مدیریت محتوا)، نصب افزونه‌های مورد نیاز، نصب قالب و فارسی‌سازی و… است. در حال حاضر بهترین گزینه در ابتدا بهره‌گیری از سیستم محتوای وردپرس است که به شکل رایگان ارائه می‌شود و دارای افزونه‌ها و قالب‌های متنوع از جمله افزونه ووکامرس می‌باشد. 

با کمک افزونه ووکامرس به راحتی می‌توانید قدم در ساخت فروشگاه و فروش محصولات فیزیکی و فایل دانلودی (دیجیتالی) بگذارید. افزونه ووکامرس دارای گزینه‌های متنوع طراحی و سفارشی‌سازی فروشگاه است که می‌تواند اولویت شما باشد. البته این انتخاب به معنی نبود نقص نیست؛ چرا‌که در فروشگاه‌‌های وردپرسی وقتی محصولات شما زیاد می‌شود یا از فیلتر‌های مختلفی برای محصولات خود استفاده می‌کنید، به مرور ممکن است سایت با کندی مواجه شود. 

شما می‌توانید با نحوه نصب افزونه ووکامرس در این مقاله آشنا شوید.

بهترین فروشگاه ساز رایگان

2- یک نام دامنه برای فروشگاه‌تان انتخاب کنید   

مخاطبان و بازدیدکنندگان چطور وب‌سایت شما را پیدا کنند؟ آیا شما برای کسب‌وکارتان نیاز به یک کارت ویزیت ندارید؟ منظورمان این است که در واقع بدون نام دامنه شما قابل رویت نخواهید بود و این همان نام وب‌سایت شماست که بازدیدکنندگان از طریق آن به فروشگاه دسترسی پیدا می‌‌کنند.‌

با این وصف حواس‌تان باشد که نام دامنه باید قابل فهم و کوتاه انتخاب بشود و  طوری آن را انتخاب کنید که در ذهن مخاطب سریع بنشیند‌. در این زمینه بهتر است نام منحصربه‌فرد و ایده‌آل با برند خود را بیابید، مراحل ثبت دامنه را انجام دهید و حقوق مالکیت آن را ثبت کنید؛ البته در این نقطه شما باید هزینه‌ای پرداخت کنید؛ چرا‌که که  انتخاب دامنه و ثبت آن نیاز به پرداخت هزینه دارد. 

3- قالب فروشگاهی خود را بیابید

می‌توانید از قالب‌های آماده استفاده کنید. در مورد cms باید بدانید که این سیستم‌ها دارای قالب داخلی و تعداد زیادی نسخه رایگان هستند که در وب ارائه می‌دهند. شما بعد از انتخاب قالب می‌توانید طراحی قالب خود را شخصی‌سازی کنید. در این مرحله از داشبورد سیستم وارد مجموعه ابزارهای سفارشی‌سازی بشوید و به راحتی پس زمینه و پالت رنگ صفحات وب‌سایت، فونت‌ها، سبک‌ها، تنظیمات صفحه و… را به دلخواه انتخاب کنید. 

4- محصولات خود را در فروشگاه اینترنتی خود بچینید 

حالا نوبت این است که محصولات مد نظر را به فروشگاه‌تان اضافه کنید. در این مرحله می‌توانید یک صفحه جدا برای نمایش هر محصول داشته باشید یا این‌که فقط یک بخش از محصولات را به نمایش در بیاورید.‌ نیاز است برای هر یک از محصولات اطلاعات و توضیحاتی از جمله: نام، دسته‌بندی، قیمت، کد، موجودی، پارامترهای فیزیکی مانند وزن و ابعاد و… را اضافه کنید. 

5-روش پرداخت را انتخاب کنید 

بهترین انتخاب در این مرحله استفاده از روش‌های نوین در پرداخت آنلاین یعنی سیستم‌های درگاه پرداخت اینترنتی است. سیستمی الکترونیکی که مشتری شما بعد از انتخاب محصول مد نظر با انتخاب دکمه پرداخت و ورود به صفحه پرداخت و درج اطلاعات بانکی خود به راحتی می‌تواند هزینه‌ها را پرداخت کند. این سیستم‌ها به حساب بانکی شما متصل هستند و در صورت داشتن مجوزهای کسب‌وکار و اینماد می‌توانید درگاه پرداخت مستقیم تهیه کنید و اگر این شرایط را نداشتید، این امکان را دارید که از طریق شرکت‌های پرداخت‌یار مثل رایان پی تنها با احراز هویت اقدام به دریافت درگاه پرداخت واسط نمایید.

درگاه پرداخت مستقیم: درگاهی است که از طریق دوازده شرکت psp و تحت شرایط و الزاماتی از جمله ارائه‌ی اینماد و پروانه کسب و کار در اختیار متقاضی قرار می‌گیرد‌ و بدون کارمزد است. 

درگاه پرداخت واسط: درگاهی است که از طریق پرداخت یار‌ها که واسط بین pspها و متقاضی هستند با شرایط بسیار راحت‌تری ارائه می‌شود، اما پرداخت‌یارها در مقابل خدمات خود مقدار کارمزدی را از هر تراکنش کسر می‌کنند‌.  

برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با تفاوت میان درگاه پرداخت واسط و مستقیم بر روی این لینک کلیک کنید.

بعد از این‌که فروشگاه خود را به سیستم پرداخت مجهز کردید باید نوع تحویل را انتخاب کنید. پیش روی شما مواردی شامل حمل و نقل به شکل رایگان، نرخ مقطوع (قیمت ثابت بدون توجه به نوع محصول) و هزینه‌های واقعی یعنی محاسبه هزینه حمل و نقل نهایی توسط تعدادی از عوامل مرتبط وجود دارد.   

6-فروشگاه اینترنتی خود را تست کنید 

مهم‌ترین کار شما قبل از اتمام ساخت فروشگاه اینترنتی رایگان در وب‌سایت، آزمایش و تست عملکرد فروشگاه است. می‌بایست چک کنید که لینک‌‌ها و دکمه‌ها همگی فعال هستند و کاربر به راحتی به بخش‌های مختلف فروشگاه هدایت می‌شود. بررسی کنید تمام مراحل به درستی انجام شده باشند. حتماً فرایند پرداخت و به طور کلی خرید را تست کنید. بهتر است برای این منظور خودتان را جای مشتری بگذارید و محصولی را سفارش بدهید و فرایند خرید را طی کنید. 

ساخت فروشگاه اینترنتی رایگان در وب‌سایت

کلام آخر

ساخت فروشگاه اینترنتی برای فروش محصولات می‌تواند گامی بزرگ برای افزایش فروش آنلاین باشد و باعث کسب درآمد بالا برای ‌کسب‌وکار شما بشود. ما در این مقاله به طور کامل به شرح چگونگی ساخت فروشگاه اینترنتی در شبکه‌های اجتماعی مثل اینستاگرام یا تلگرام پرداختیم و استفاده از ویژگی‌های لینک پرداخت را برای این منظور مطرح کردیم و همچنین مراحل ساخت فروشگاه اینترنتی رایگان در وب سایت را شرح دادیم. 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا