چگونه فین‌ تک‌ها به دستیابی مدیریت مالی و رفاه مردم کمک می‌کنند؟

در دنیایی امروزی که روش‌های نوین حرف اول را می‌زند، یک سری شبکه‌ها و استارت‌آپ‌های فین‌تکی دست به کار شده‌‌اند تا کاربران بتوانند بدون نیاز به یک حساب جاری یا جمع کردن پول در قلک، در فضای بهتری مدیریت مالی خود را به دست بگیرند. با این توضیح در ادامه مطلب از رایان پی می‌خواهیم بررسی کنیم که فین‌تک‌ها چطور به دستیابی به  رفاه مالی کمک می‌کنند. 

قطعاً همه‌ی مردم برای امور مالی شخصی‌ نیاز دارند که بخشی از درآمد‌شان را پس‌انداز کنند، چیزی که رفاه مالی را تضمین می‌کند. این پس‌انداز می‌تواند در حساب بانکی یا به شکل نقدی در صندوق یا قلک باشد. اما قابل انکار نیست که وضعیت اقتصادی موجود و دغدغه‌‌هایی که مردم برای کنترل امور مالی‌‌‌شان با آن سروکار دارند یک مسئله‌ی جدی است که برنامه‌ریزی افراد را برای پس‌انداز و رفاه مالی با مشکلات زیادی روبه‌رو می‌کند. یعنی ممکن است خود شما در این حالت خیلی زود حساب‌تان را برای امور دیگری خالی کنید یا قلک‌تان را بشکنید. 

پس انداز درآمد

با یک نگاه کلی به‌راحتی متوجه خواهید شد که  افراد به دنبال این هستند که بتوانند مثلاً تا سر ماه کرایه خانه‌ی خود را کنار بگذارند یا شارژ ساختمان یا هزینه‌های مربوط به خورد و خوراک و مواردی از این دست را با توجه به درآمدشان پس‌انداز کنند. به هر حال معنای رفاه مالی، رسیدن به احساس امنیت و آرامش است. به همین دلیل برنامه‌ریزی برای پرداخت‌های ضروری می‌تواند رفاه مالی را ایجاد کند. البته نباید این را فراموش کنید که مشکلات مالی در دوران کرونا اوج گرفت؛ به طوری که اقتصاد جهان را نیز تحت تاثیر قرار داد. بنابراین در این دوران این سوال پیش آمد که چگونه می‌توانیم رفاه مالی را در شرایط سخت حفظ کنیم؟ 

ایجاد یک شبکه‌ برای پشتیبانی پس‌انداز 

اجازه بدهید این مطلب را با یک آمار شروع کنیم. طبق  بررسی روندهای اجتماعی در بریتانیا ۴۶٪ از بزرگسالان گفته بودند که نمی‌توانند برای یک سال آینده‌ی خود پس‌انداز لازم را داشته باشند. مسلماً این آمار نگران‌کننده بود، به‌خصوص بعد از دوران کرونا که به طور کلی یک رکورد اقتصادی به وجود آمد. در این وضعیت بریتانیا یک استراتژی ده ساله را پیش گرفته است که از طرف نهاد خدمات پولی و بازنشستگی به نام MaPS با هدف کمک به مردم برای استفاده حداکثری از برنامه‌های مالی و مستمری ایجاد شده است.

در واقع  این شبکه اهداف مختلفی را در برنامه‌های خود گنجانده است که در راس آن بحث آموزش‌های مالی مناسب برای کودکان و نوجوانان قرار دارد.‌ در کل با کمک این شبکه‌ که در حوزه‌‌ی مالی فعالیت می‌کند، یک سری افراد بزرگسال شناسایی می‌شوند که در سن کار با درآمدهای کم تا متوسط هستند و به شکل منظم پس‌انداز ندارند. این افراد با کمک مزایا و برنامه‌های این شبکه می‌توانند با برنامه‌ی بهتری پس‌انداز لازم را برای امور مالی خود داشته باشند.  

شبکه‌ برای پشتیبانی پس‌انداز

استفاده از ابزارهای دیجیتال برای رفاه مالی 

احتمالاً نام بانک‌های دیجیتال یا همان نئو بانک‌ها به گوش‌تان خورده است. شاید یک حساب فعال هم در این بانک‌ها داشته باشید.‌ این نوع بانک‌ها در ایران هم در حال گسترش هستند و به نظر می‌رسد به زودی کاملاً جا بیفتند. نمونه‌ی بارز آن در ایران بلوبانک و بانکینو است که به شکل کاملاً اینترنتی و بدون داشتن یک فضای فیزیکی متقاضیان حساب بانکی خود را افتتاح می‌کنند تا به راحتی امور بانکی خود را انجام بدهند. اما مهم‌ترین بخشی که این نوع بانک‌ها ارائه می‌دهند این است که ابزارهای مدیریت مالی و حفظ پول را برای کاربران مهیا می‌کنند.

به طور مثال بلوبانک فضا و اپلیکیشنی به نام بلوباکس را در اختیار کاربران خود قرار می‌دهد که مثل یک صندوق برای پس‌انداز پول عمل می‌کند. یعنی شما نگران رفت و آمد و فضای فیزیکی برای پس‌انداز خود نخواهید بود. شما باکس مورد نظر خود را می‌سازید و مقدار پولی که در نظر دارید را به این باکس منتقل می‌کنید.

این فضا جدا از حساب بانکی شما است؛ یعنی حتی در صورت خالی شدن موجودی حساب‌تان هیچ پولی از باکس کم نمی‌شود. شما پول خود را در این قسمت پس‌انداز می‌کنید و تنها زمانی که بخواهید می‌توانید از باکس پول بردارید. اما در کل همان‌طور که گفتیم کاربران با کمک یک سری ویژگی‌ها و ابزارهای مدیریت مالی برای حفظ پول روبه‌رو هستند که در ادامه به این موارد می‌پردازیم.

پیام هشدار

هشدارها اگر به درستی و در جای خود داده شوند، همیشه برای افراد یک اطلاع‌رسانی مفید به شمار می‌روند. از این جهت بانک‌های دیجیتال از هشدار استفاده می‌کنند که یک نوع اطلاع‌رسانی و اعلان فشار است. به این ترتیب در صورت خرج کردن پول یا کم شدن موجودی به کاربران خود هشدار می‌دهند تا دقت کاربران را جلب کنند که آن‌ها بر اساس عادت خرج کردن پول، برنامه‌ی درستی را تنظیم کنند.

ابزارهای بودجه‌بندی

 با این ابزار کاربران می‌توانند مخارج خود را در دسته‌های مختلف تقسیم‌بندی کنند‌. در این میان بعضی از این بانک‌ها به کاربران اجازه می‌دهند برای هر دسته مثلاً دسته‌ی وام، هزینه‌ی جداگانه‌ای مشخص کنند. مسلماً با این روش کاربر تسلط و مدیریت مالی منظم‌تری روی پس‌انداز خود خواهد داشت. 

ابزار‌های بودجه بندی

پس انداز خودکار 

این ابزار بسیار کارآمد است. یعنی کاربر در تاریخی از ماه مبلغی را مشخص می‌کند که هر ماه از حساب بانکی او به شکل خودکار برداشت و پس‌انداز می‌شود‌. به این ترتیب کاربران دیگر فراموش نمی‌کنند که مبلغی را از حساب برای پس‌انداز بردارند و خب کنترل خیلی بهتری روی امور مالی خود خواهند داشت.  

ارائه‌ سود سالانه 

با این ویژگی کاربران این امکان را دارند که علاوه بر جدا کردن و نگهداری بخشی از درآمد و پول خود، سود سالانه هم بگیرند. یعنی این‌که مطابق با موجودی حساب اصلی به قسمت پس‌انداز کاربران سود تعلق خواهد گرفت. 

کلام نهایی

و در آخر باید بگوییم که وضعیت موجود و تورم ممکن است دست و دل مردم را برای یک پس‌انداز منظم سرد کند.‌ تمام مردم همیشه به فکر این هستند که مدیریت مالی خود را کنترل کنند و به یک رفاه مالی مناسبی دست پیدا کنند تا بتوانند هزینه‌های مربوط به پوشاک، خورد و خوراک، شارژ ساختمان و… را با خیال راحت و سر وقت پرداخت کنند.

بنا‌براین ارائه دهندگان خدمات مالی و در کل فین تک‌ها که در حوزه‌ی مدیریت مالی فعالیت دارند باید شرایط و ابزارها را طوری ایجاد کنند و از نظر دیجیتالی آن را ارتقاء بدهند که مردم اگر در لحظه‌ی اول هم نتوانند به پس‌انداز فکر کنند، حداقل برای پیگیری هزینه‌های خود یا پرداخت صورت حساب به سمت ابزارهای دیجیتالی جذب شوند. 

منبع : بر گرفته از fintechmagazine

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا