نحوه مدیریت منابع انسانی در ایام نوروز

مدیریت منابع انسانی اگر بر مدار اصولی و علمی پیش برود به یقین سبب افزایش کارایی مثبت کارکنان خواهد شد. برای نگه‌داشت منابع انسانی، ایجاد حس رضایت در آن‌ها و به طور کلی مدیریت مجموعه باید نکات زیادی را در نظر داشت. توجه داشته باشید که بحث مدیریت منابع انسانی صرفا به شرکت‌های بزرگ مربوط نمی‌شود و هر کسب و کاری در هر اندازه‌ای باید بتواند در این زمینه سرمایه‌گذاری و تامل کافی را داشته باشد.

برای نمونه در بزنگاه‌های مناسبتی سال، مانند ایام نوروز، در کنار کلیات استاندارد مدیریت منابع انسانی باید به چند نکته اثرگذار جزیی‌تر نیز توجه ویژه‌ای نشان داد. در این مقاله تلاش می‌کنیم به بررسی نحوه مدیریت منابع انسانی در ایام نوروز بپردازیم.

تقویت برند کارفرمایی

جذب نیروهای مستعد و برخورداری از تیم مطلوب نیروی انسانی، در ساختن برند کارفرمایی خوش‌نام و برجسته الزامی به نظر می‌رسد. یک برند قوی به یقین سبب اضافه شدن و تمایل به ماندن نیروهای درجه یک در مجموعه‌ی شما خواهد شد. اما چگونه می‌شود یک برند کارفرمایی قوی ساخت؟ کارشناسان منابع انسانی راهکارهایی را برای این منظور تدوین کرده‌اند که با هم مرورشان می‌کنیم:

تقویت برند کارفرمایی

1. کارکنان را در کانون توجه قرار دهید

کارکنان در واقع سفیر برند شما هستند. بنابراین توصیه می‌کنیم از این پتانسیل بهره کافی را ببرید و علاوه‌بر تبلیغ برند، حس مورد توجه بودن را نیز در کارکنان تحریک کنید و موقعیت مهمی را در اختیار آن‌ها قرار دهید. 

2. ایجاد واحد منابع انسانی را جدی بگیرید

کمک به شکل‌گیری یک فرهنگ مدون و یکدست بین تمام کارکنان شرکت‌ها در ساختن برند قوی کارفرمایی کاملا موثر است. این فرهنگ یکپارچه توسط بخش منابع انسانی هر مجموعه و از طریق ایجاد ارتباط شفاف با کارکنان صورت می‌پذیرد. بنابراین ایجاد واحد منابع انسانی در هر شرکتی یک امر ضروری خواهد بود.

3. قول انجام شدنی بدهید

برای کارفرما الزامی است که در انتخاب وعده‌های خود به کارکنانش توجه زیادی به عملی بودن وعده‌ها نشان بدهد و فقط وعده‌هایی را به زبان بیاورد که توان اجرا کردن آن‌ها را دارد. چنین روندی به یقین به ایجاد حس رضایت در کارکنان و تقویت برند کارفرمایی ختم خواهد شد. برای نمونه اگر در پایان سال و در آستانه نوروز قرار است از چشم‌انداز سال آتی شرکت سخنی به میان آورید، حتما از قبل تمام جوانب عملی بودن آن شرایط را لحاظ کنید.

4. رفاه کارکنان را فراهم کنید

در جریان ساخت برند کارفرمایی قوی، توجه نشان دادن به رفاه کارکنان از اهمیت زیادی برخوردار است. اگر در این راستا خوب عمل کنید و سابقه‌ی شرکت شما در این زمینه قابل قبول باشد، بسیاری از نیروهای مستعد درخواست جذب در مجموعه شما را خواهند داشت و نیروهای قبلی شرکت نیز تمایل به ادامه همکاری با شما را خواهند داشت. در نظر گرفتن بسته‌های هدیه در اشکال و موضوعات متنوع در ایام نوروز می‌تواند یکی از راهکارهای ایجاد رفاه برای کارکنان باشد.

6. پاداش به کارکنان معجزه می‌کند

پیش‌بینی پاداش‌ برای کارکنان علاوه بر ایجاد یک فضایی رقابتی و کمک به افزایش کارایی کارکنان، از نظر کارشناسان منابع انسانی برند کارفرمایی شما را تقویت خواهد کرد و مجموعه شما را مجموعه‌ای حرفه‌ای و موفق معرفی خواهد نمود. برای نمونه می‌توانید در ایام نوروز پاداش‌های ویژه‌ای برای بهترین کارمند سال طراحی کنید و طی فرآیندی این کارمند را انتخاب نمایید.

اهمیت پاداش به کارمندان

7. کار گروهی را در شرکت تقویت کنید 

کارفرما باید از تمام استعدادهای موجود در مجموعه‌ی خود بهره کافی را ببرد. بنابراین توصیه کارشناسان این است که فضای شرکت را کاملا مشارکتی بسازید. ساختن چنین فضایی قطعا روحیه‌ی جمعی کارکنان و اتمسفر حاکم بر مجموعه را ارتقا خواهد داد. برای نمونه در تعطیلات ایام نوروز اگر قرار است کارکنانی در شرکت حضور داشته باشند، تقویت روحیه کار گروهی سبب خواهد شد فشار روحی کمتری بر کارمندان وارد آید. برای آشنایی بیشتر با اهمیت کار گروهی در کسب و کار‌ها به این مقاله مراجعه نمایید.

8. شبکه‌های اجتماعی را دریابید

حضور فعال و مستمر در شبکه‌های اجتماعی می‌تواند برند کارفرمایی شما را تقویت کند. برای این منظور فضای کاری شرکت را از طریق ویدئو و عکس در سوشال مدیا اشتراک‌‌گذاری کنید و جو حاکم بر شرکت را از این طریق به مخاطب انتقال دهید. زیر پست‌ها کامنت بگذارید و در کمپین‌ها شرکت کنید. تلاش کنید با مخاطبان ارتباط سازنده و صمیمانه‌ای برقرار سازید. به عنوان یک نمونه شما می‌توانید در صفحه‌های رسمی شرکت در ایام نوروز از کارمندان خود طی یک کمپین تشکر و قدردانی کنید.

9. ایجاد امنیت شغلی مهم‌ترین عامل تقویت برند کارفرمایی

نگرانی از اخراج شدن می‌تواند تبعات بسیاری بر کارایی کارکنان هر شرکت داشته باشد. از دست رفتن تمرکز، احساس اضطراب و از میان رفتن احساس صمیمیت با فضای کاری، برخی از تبعات برجسته‌ی نبود امنیت شغلی خواهد بود. اما چگونه می‌شود امنیت شغلی را در ذهن کارکنان ایجاد کرد و از این آفت‌ها دور ماند؟

روش‌هایی برای ایجاد امنیت شغلی در ذهن کارکنان 

  • به رسمیت شناختن چالش‌های کارکنان توسط مدیران و ایجاد راهکارهای حمایتی.
  • ایجاد فضایی صمیمانه که کارکنان بتوانند مشکلات خود را به‌طور شفافی در آن بازگو کنند.
  • شفاف‌سازی درباره‌ی وضعیت مالی شرکت به صورت یک تصویر کلی برای مقابل شدن با حدس و گمان‌های بی‌پایه.
  • تمرکز بر لحن ابلاغیه‌ها که از تعادل کافی برخوردار باشد و نه تعهدی ناخواسته برای مدیران ایجاد کند و نه ترسی در دل کارکنان بیاندازد.
  • ایجاد فرصت‌های آموزشی مرتبط کاری برای کارکنان و تلاش برای ارتقاء کارکنان قدیمی به پست‌های تازه ی کاری به جای استخدام نیروهای جدید.
  • مواجهه‌ی صادقانه با فرآیند اخراج برخی کارکنان و توضیح شفاف دلایل اخراج‌های اتفاق افتاده برای کارکنان باقی‌مانده، به کمک مدیران منابع انسانی شرکت‌ها.
  • تلاش برای کاهش بار روانی اخراج‌ها بر کارکنان باقی‌مانده از طریق ملاقات‌های جداگانه با کارمندان و تبیین فضای جدید کاری برای ایشان.
ایجاد امنیت شغلی

کلام پایانی درباره مدیریت منابع انسانی

مهم‌ترین عوامل موفقیت هر تجارتی، سرمایه و نیروی انسانی است. اما اگر شما نتوانید نیروی انسانی مجموعه خود را به درستی مدیریت کنید، نقش سرمایه در موفقیت کار کمرنگ خواهد شد. بنابراین هر شرکتی به یک واحد نیروی انسانی نیاز خواهد داشت که با چشم‌انداز بلند مدت در راستای موفقیت شرکت، مسائلی مانند نگه‌داشت نیروی انسانی، جذب استعدادها و نیروهای مفید و در یک کلام مدیریت منابع انسانی را به طور اختصاصی بر عهده بگیرد. در این مقاله در کنار بررسی نکاتی در راستای تقویت برند کارفرمایی از طریق مدیریت اصولی منابع انسانی، نکاتی را نیز در راستای نحوه مدیریت نیروی انسانی در ایام نوروز مطرح نمودیم.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا