لیست سامانه های پرداخت الکترونیکی، معرفی مهم‌ترین سامانه های پرداخت الکترونیکی

از وقتی سامانه های پرداخت الکترونیکی در زمینه‌های مختلف وارد زندگی ما شده‌اند، مسیر پرداخت آنلاین با تحول مثبت و بزرگی روبه‌رو شده است. مسلماً در بستر اینترنت و با وجود این سامانه‌ها و برنامه‌ها دیگر لزومی ندارد در سرما و گرما یا در شرایط خاص برای پرداخت قبض آب، برق، عوارضی شهرداری، جریمه‌ی رانندگی و … برای رفتن تا خود بانک یا مراجع ذی‌صلاح وقت بگذارید؛ بلکه‌ به راحتی می‌توانید در هر زمان و در هر کجا که هستید، در بسیاری از موارد با استفاده از گوشی و وارد شدن به هر کدام از سامانه‌های مربوطه مبالغ مد نظر را واریز کنید.

این روزها استفاده از این سامانه‌ها به‌قدری اهمیت دارند که از این جهت در ادامه‌ی این مطلب از سایت رایان‌پی برای آشنایی بیشتر شما قصد داریم به معرفی سامانه های پرداخت الکترونیکی بپردازیم که متقاضیان بسیاری را در زمینه‌ی خدمات متنوع پشتیبانی می‌کنند.  

چرا استفاده از سامانه های پرداخت الکترونیکی مهم است؟

بی‌مقدمه باید بگوییم که از طریق سامانه های پرداخت الکترونیکی در درجه‌ی اول نیاز به مراجعه‌ی حضوری حذف می‌شود و این عمل باعث بالا رفتن سرعت در فعالیت و نظم خدمات این سامانه‌ها می‌‌گردد. در واقع به دلیل این‌که همه‌ی این سرویس‌های خدماتی به سیستم درگاه پرداخت اینترنتی متصل هستند، شما به عنوان مراجعه‌کننده به‌آسانی و از طریق درگاه و ورود به صفحه پرداخت می‌توانید اطلاعات کارت خود را وارد کنید و مبلغ را واریز نمایید.

لازم به ذکر است درگاه پرداخت روشی نوین در انجام تراکنش‌های آنلاین است که تمام سامانه های پرداخت الکترونیکی و بسیاری از کسب‌وکارهای اینترنتی مجهز به این سیستم هستند تا واریز‌کننده در بستر اینترنت به راحتی با درج اطلاعات کارت خود مبالغ را واریز کند. 

مورد دیگر این است که با استفاده از خدمات سامانه های پرداخت الکترونیکی علاوه بر این‌که تمام تراکنش‌ها در بستری امن انجام می‌‌شوند، این امکان را دارید که در هر زمانی استعلام و اطلاعات لازم را از بخش‌های مختلف سامانه‌‌ی مربوطه بگیرید. به طور مثال با ورود به سامانه‌ی جریمه‌ی خودرو و ثبت اطلاعات به راحتی متوجه مقدار جریمه و خلافی مربوط به خودتان خواهید شد، از طرفی در این سامانه‌ها می‌توانید به گزارش تمام تراکنش‌های انجام شده نیز دسترسی داشته باشید. در ادامه شما را با برخی از مهم‌ترین و کاربردی‌ترین سامانه‌ های پرداخت الکترونیکی آشنا می‌کنیم.

اهمیت استفاده از سامانه های پرداخت الکترونیکی

راهور ۱۲۰ سامانه‌‌ پرداخت جریمه‌ی رانندگی

جریمه‌ در رانندگی از آن دست اتفاق‌هایی است که هر راننده‌ای با آن مواجه می‌شود و متاسفانه گاهی اوقات تعداد جریمه‌ هم بالا است. در این شرایط برای استعلام و پرداخت این نوع جرایم، استفاده از سامانه های پرداخت الکترونیکی جریمه راه را بسیار آسان می‌کند؛ البته در همین ابتدا باید بدانید که سامانه‌‌ پرداخت جریمه‌‌ی رانندگی در واقع بخشی از سایت پلیس راهور ۱۲۰ است؛ یعنی خود سایت پلیس راهور ۱۲۰ به پلیس راهنمایی و رانندگی تعلق دارد و خدمات آن به شکل الکترونیکی به شهروندان ارائه می‌شود که شامل مواردی چون: نوبت‌دهی تعویض پلاک در سراسر کشور، استعلام تصادفات رانندگی، استعلام وضعیت پلاک فک شده، استعلام تخلفات رانندگی و استعلام نمره منفی گواهینامه است. 

بنابراین برای پرداخت آنلاین جریمه‌ی رانندگی و خلافی خودرو از طریق سامانه های پرداخت الکترونیکی باید در گام اول به آدرس سایت پلیس راهور ۱۲۰ یعنی www.rahvar120.ir مراجعه کنید و با ورود به بخش پرداخت جریمه رانندگی و خلافی و درج اطلاعات لازم پرداخت را انجام بدهید.

سامانه تهران‌ من برای پرداخت عوارضی شهرداری  

موردی که به عنوان عوارض مطرح می‌شود، در واقع بهایی است که شما آن را در مقابل خدمات ارگان‌ها و سازمان‌های مختلف پرداخت می‌کنید. توجه داشته باشید این بهاء که ارگان‌ها از شما دریافت می‌کنند مالیات نیستند؛ چرا‌که شما در برابر یک سری خدمات وجهی را پرداخت می‌کنید، از جمله: نوسازی شهر، خدمات جاده‌ای، زیباسازی، نظافت، ساخت کوچه و میدان، توسعه‌ی معابر و …

 در واقع شهرداری با توجه به ماده ۵۵ قانون شهرداری می‌تواند مبلغی را با عنوان عوارض از شهروندان دریافت نماید‌ که این عوارض شامل موارد زیر است: 

  • عوارض نوسازی وعمران شهری 
  • عوارض مدیریت پسماند واحدهای مسکونی و غیرمسکونی
  • عوارض خودرو و موتور سیکلت
  •  عوارض طرح ترافیک 
  •  عوارض کسب و پیشه

با این توضیحات برای پرداخت آنلاین هر کدام از این عوارض‌ها می‌توانید از طریق سامانه و اپلیکیشن تهران من اقدام کنید. شما این امکان را دارید که اپلیکیشن تهران من را از طریق سایت شهرداری تهران و از قسمت “نرم‌افزارهای موبایلی شهرداری تهران” دانلود کنید و به راحتی با گوشی از خدمات آن بهره ببرید.

  پرداخت عوارض ساختمانی با ارسال کد شناسایی ۱۵ رقمی واحد مسکونی و ۱۲ رقمی واحد غیر مسکونی مد نظر به سامانه پیامکی 1370000070، سامانه تلفنی 137 و کد دستوری #137* صورت می‌گیرد.‌ همچنین برای استعلام و پرداخت عوارض بهای خدمات مدیریت پسماند غیر‌مسکونی، مدیریت پسماند مسکونی، عوارض کسب و پیشه هم می‌توانید از تهران من استفاده کنید.‌ برای پرداخت عوارض نوسازی و عمران هم علاوه بر اپلیکیشن و سامانه تهران من، مسیر دیگر اقدام از سایت شهرداری تهران به آدرس Tehran.ir است.

سامانه تهران من

پرداخت قبوض از طریق قبضینو 

یکی از مواردی که همه‌ی افراد مدام با آن‌ سروکار دارند، پرداخت قبوضی مثل آب، برق و گاز است. همچنین پرداخت به موقع قبوضی که مربوط به خدمات مخابرات یعنی تلفن ثابت و تلفن‌های همراه می‌باشد. در واقع این خدمات با زندگی همه‌ی افراد عجین شده‌اند و پرداخت مبالغ مربوط به آن‌ها هم همیشه با افراد همراه هستند. از این جهت یکی از بهترین سامانه های پرداخت الکترونیکی که می‌توانید از طریق آن این قبوض خدماتی را پرداخت کنید، سایت قبضینو به نشانی ghabzino.com یا اپلیکیشن این سرویس است. با ورود به قبضینو و ثبت‌نام در آن قادر هستید با وارد کردن شناسه‌ی پرداخت قبض و اطلاعات خواسته شده، استعلام قبض‌های خود را بگیرید و پرداخت‌ را انجام بدهید.   

سامانه پرداخت قبض مالیاتی 

در گذشته افرادی که مشمول مالیات بودند به شکل حضوری در مراجع ذی‌صلاح باید اقدام به صدور قبض مالیاتی و پرداخت آن می‌کردند. اما با ورود اینترنت، در چند سال اخیر سازمان امور مالیاتی برای تسهیل و تسریع این روند اقدام به راه‌اندازی سامانه پرداخت قبض مالیاتی به نشان payments.tax.gov.ir کرده است.

طبق قانون مالیات‌های مستقیم مصوب سال ۱۳۴۵ انواع مالیات شامل: مالیات بر درآمد، مالیات بر اجاره و سایر موارد مندرج در قانون است. در واقع اشخاص حقیقی و حقوقی ایرانی چه در داخل و چه مقیم خارج ایران و هر شخص حقیقی یا حقوقی غیر ایرانی، جزء افرادی هستند که نسبت به تمام درآمدهایی که در کشور ایران به دست می‌آورند، مشمول مالیات می‌شوند و باید مالیات متعلقه را به دولت پرداخت نمایند.

لازم است بدانید که بر اساس این قانون به طور کلی مالیات‌ها در دو دسته‌ی مالیات مستقیم و غیر مستقیم قرار می‌گیرند. مالیات بر درآمد و دارایی جزء مالیات‌های مستقیم و مالیات بر واردات یا مالیات بر فروش محصولات و خدمات مصرفی جزء مالیات‌های  غیر مستقیم هستند و تمام افرادی که مشمول انواع مالیات می‌باشند، باید سالانه وجوه مشخص شده را پرداخت نمایند، در غیر این صورت شامل جریمه خواهند شد. 

سامانه قبوض مالیاتی

سامانه دریافت مالیات نقل و انتقال خودرو 

در بحث پرداخت‌های الکترونیکی آن هم در سامانه‌های مربوط به هر زمینه و خدماتی، دریافت مالیات نقل و انتقال خودرو یکی از انواع مالیات‌‌هایی است که افراد بسیاری با آن رو‌به‌رو می‌شوند. در واقع مالیات مربوط به خودرو جزء مالیات‌های مستقیم است و شما به عنوان مالک باید درصد مشخص شده از ارزش خودرو را به دولت پرداخت کنید. در غیر این صورت اجازه ندارید که ماشین‌ خود را به شخص دیگری انتقال بدهید. 

در این زمینه هم دولت برای سرعت بخشیدن به این روند، سامانه دریافت مالیات نقل و انتقال خودرو را به نشانی cartransfer.tax.gov.ir راه‌اندازی کرده است. توجه داشته باشید اگر شما در جایگاه متقاضی برای انتقال خودرو قرار دارید، باید قبل از مراجعه به مراکز تعویض پلاک، مالیات انتقال خودرو را پرداخت نمایید و این عمل را به راحتی می‌توانید از طریق این سامانه و به شکل غیرحضوری تکمیل کنید. 

 دیگر خدماتی که این سامانه برای متقاضیان ارائه می‌دهد، شامل: ثبت‌نام اظهارنامه‌های مالیاتی، پرداخت قبض‌های مالیات، مشاهده قبض‌های پرداختی به مودیان و پرداخت مالیات واحد‌های مسکونی خالی از سکنه است.

در ادامه به معرفی یکی دیگر از سامانه های پرداخت الکترونیکی کاربردی برای پرداخت آسان حق بیمه خواهیم پرداخت.

سامانه پرداخت حق بیمه تامین اجتماعی 

یکی از شناخته شده‌ترین بیمه‌ها در ایران بیمه‌ی تامین اجتماعی است که بسیاری از افراد تحت پوشش این بیمه قرار دارند.‌ تا چند سال قبل واریز فیش پرداخت حق بیمه تنها به شکل حضوری بود و این مورد وقت بسیاری از افراد را می‌گرفت. اما در حال حاضر برای پرداخت این فیش روش‌های متنوعی وجود دارد. از مراجعه حضوری گرفته تا پرداخت از طریق خودپردازها و برنامه‌های گوشی همراه.

با وجود روش‌های مختلف، این روزها پرداخت آنلاین بسیار مورد توجه قرار گرفته است و از آن جایی که اکثر بانک‌ها خدمات اینترنتی ارائه می‌دهند؛ بنابراین در مرحله‌ی اول باید فیش پرداخت حق بیمه تامین اجتماعی را تهیه کنید و بعد با مراجعه به وب‌سایت بانک مورد نظر خود اقدام به پرداخت حق بیمه نمایید. برای این منظور هم باید از طریق پرتال سازمان تامین اجتماعی به آدرس es.tamin.ir اقدام کنید.

لازم به ذکر است که این سامانه برای پرداخت بیمه‌ی گروه‌های متفاوت مثل: بیمه‌های مشاغل آزاد، بیمه‌های حرفه‌ای، اختیاری، رانندگان انفرادی و کارگران ساختمانی است.

insurance 1 min

کلام پایانی در رابطه با سامانه های پرداخت الکترونیکی

امروزه افراد برای پرداخت وجوه مربوط به خدمات در زمینه‌های مختلف به راحتی از طریق سامانه های پرداخت الکترونیکی اقدام می‌کنند. این سامانه‌ها در واقع مراجعه‌ی حضوری شما را برای پرداخت مبالغ مربوط به مواردی چون: قبوض، عوارضی شهرداری، جریمه‌‌ی رانندگی و … تسهیل و تسریع می‌کنند. با مطالعه‌ی این مقاله متوجه خواهید شد که ما برای کسب اطلاعات بیشتر شما به معرفی و ارائه‌ی لیست سامانه های پرداخت الکترونیکی پرداخته‌ایم.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا