7 عامل موفقیت کسب و کارهای اینترنتی

ما به کرات درباره موفقیت در حوزه دیجیتال مارکتینگ در وب‌سایت رایان‌پی صحبت کرده‌ایم. اما در این مقاله قصد داریم تا عوامل موفقیت کسب و کار‌های اینترنتی را به طور کامل‌تر و جامع‌تر شرح دهیم تا در نهایت کاربران و کسانی که قصد ورود به این حوزه را دارند، از یک نقشه راه کاربردی برخوردار شده و لوازم پیشرفت خود را فراهم سازند.

1-هدف یا اهدافی را برای کسب و کار خود در نظر بگیرید

اولین و مهم‌ترین معیار موفقیت کسب و کارهای اینترنتی و نیز زندگی روزمره این است که هدف یا اهدافی را برای خود در نظر بگیرید و آن‌ها را یادداشت کنید. یک پژوهش در دانشکده بازرگانی هاروارد نشان داده است که تنها 3 درصد از افراد مورد تحقیق اهداف مکتوب داشته‌اند و 13 درصد هدف‌هایشان را یادداشت نکرده بودند. همچنین 84 درصد آنها هیچ هدفی نداشتند. جالب است بدانید پس از گذشت 10 سال و در ادامه این تحقیق، آن 3 درصد از افرادی که اهداف مکتوب داشتند 10 برابر 97 درصد دیگر درآمد کسب می‌کردند.

با این اوصاف توصیه می‌شود تا حتماً اهداف کاری خود را یادداشت و آنها را به بخش‌های مختلف که شامل فعالیت‌های مهم برای دستیابی به هدف مورد نظر است تقسیم کنید تا در نهایت بتوانید به یکی از ارزشمند‌ترین عوامل موفقیت کسب و کار دست یابید. شما می‌توانید نتیجه‌ی کامل این تحقیق را با مراجعه به این آدرس مطالعه نمایید.

2-کارهای خود را سازماندهی کنید

استیو جابز می‌گوید: چیزهای مورد علاقه من در زندگی پولی نیستند. کاملا واضح است که گرانبها‌ترین منبعی که همه ما در دسترس داریم، وقت است.” 

زمان تنها سرمایه واقعی ما در زندگی است و فقط وقتی می‌توان از این سرمایه به خوبی استفاده کرد که امورات خود را سازماندهی کنیم. بنابراین یکی از عوامل مهم در موفقیت کسب و کار اینترنتی را می‌توان به مدیریت دقیق کار‌ها تخصیص داد. یک دفتر برنامه‌ریزی مانند دفترهای معروف بولت ژورنال تهیه و کارهای ضروری و غیر ضروری را به صورت روزانه زمان‌بندی کنید. در این مسیر می‌بایست تعادلی میان کار، خانواده و خود به وجود آوریم تا چنانچه در آینده، کسب و کار ما وسیع‌تر شد، بتوانیم فعالیت‌ها و وجوه مختلف زندگی خود را بهتر مدیریت کنیم. 

سازماندهی کار‌ها

3-همیشه در حال آموختن و کسب مهارت باشید

صاحبان کسب و کارهای اینترنتی موفق با مطالعه و شرکت در سمینارهای متعدد، مهارت‌های خود را بهبود می‌بخشند تا در انجام و مدیریت کارها بهتر از سایرین عمل کنند. بنابراین تنها مدیرانی می‌توانند موفقیت کسب و کار خود را رقم بزنند که همیشه در حال کسب و آموختن مهارت‌ها و متد‌های جدید باشند. در حقیقت این مدیران دانشجویانی همیشگی هستند که همواره با یادگیری قواعد و اصول متناسب با موفقیت کسب و کار، به توانمندی‌های خود می‌افزایند. 

4-صبور، با انگیزه و متمرکز باشید

به عنوان صاحب یک کسب و کار نوپا لازم است تا بسیار صبور باشید و یکی از عوامل موفقیت کسب و کار خود را در این مورد ببینید. قطعا همه‌ی ما بزرگترین فروشگاه اینترنتی ایران یعنی دیجی‌کالا را می‌شناسیم که در طی چند سال اخیر محبوبیت خاصی را میان مردم به دست آورده و بنا به ادعای خود، در حال حاضر انحصار 91 درصدی از بازار خریداران اینترنتی داخلی را در دست دارد. رشد و موفقیت دیجیکالا 15 سال به طول انجامید تا امروز به یکی از بزرگترین خرده‌فروشی‌های آنلاین خاورمیانه تبدیل شود. با این تفسیر می‌بایست ترفندهای بالا بردن صبر و بردباری را به خصوص در آغاز راه به کار بگیرید. 

در قدم بعد باید همیشه انگیزه‌ی خود را بهبود ببخشیم و بر روی کاری که انجام می‌دهیم متمرکز بمانیم. انگیزه از درون می‌آید و ما را به ادامه کار با سطح انرژی بالا سوق می‌دهد. از این رو اگر به کسب و کاری که راه‌اندازی کرده‌ایم فارغ از مسائل مالی علاقه‌مند باشیم، موفقیت بیش‌تری را رقم خواهیم زد.  

5-به جزئیات توجه کنید

گاهی یک باگ (خطا) کوچک می‌تواند موجب بروز اختلال در یک اپلیکیشن شود و آن را آسیب‌پذیر کند. در کسب و کار نیز توجه به مسائل کوچک بسیار حائز اهمیت است و این جزئیات هستند که در کنار یکدیگر باعث پدید آمدن یک فروشگاه اینترنتی استثنایی یا حتی یک وب‌سایت خبری با بازدیدکنندگان فراوان می‌شوند. از این رو توجه به جزئیات از دیگر عوامل ضروری در موفقیت کسب و کار اینترنتی ما به حساب می‌آید.

به طور مثال یک فروشگاه آنلاین فروش وسایل الکترونیک را در نظر بگیرید که همچون سایر وب‌سایت‌های اینترنتی از بخش‌های مختلفی نظیر: دسته‌بندی محصولات، پنل کاربری، سبد خرید و… تشکیل شده است. اگر در این میان شما به عنوان صاحب این فروشگاه از سرویس‌ها و ابزارهای پرداخت امن و سریع بهره نبرید، قطعا به مرور زمان مشتریان و همچنین اعتماد آن‌ها را از دست خواهید داد. با این وجود، همیشه در کسب و کار توجه به جزئیات را در اولویت قرار دهید.

رایان‌پی ارائه‌دهنده خدمات پرداخت از جمله سرویس درگاه پرداخت اینترنتی است که خدمات منحصر به فردی را به متقاضیان عرضه می‌کند. با فشردن این لینک می‌توانید نسبت به کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با این سرویس اقدام نمایید.

توجه به جزئیات در موفقیت کسب و کار

6-مثبت‌بین باشید و دلسرد نشوید

ادیسون برای اختراع لامپ 1200 آزمایش انجام داد تا در نهایت به موفقیت رسید. افراد مثبت‌اندیش همواره به خودشان، توانایی‌هایشان و افرادی که از آن‌ها طلب کمک می‌کنند ایمان دارند و قادر به حل سریع مشکلات و تاب‌آوری بیش‌تری نسبت به سایر افراد هستند. نگرش مثبت فواید بسیاری در زندگی و موفقیت کسب و کار ما دارد که برخی از آنها عبارت‌اند از: کاهش سطح استرس، افزایش میزان بهره‌وری، بهبود کسب مهارت، تصمیم‌گیری مناسب‌تر، قدرت حل مسئله، تسهیل تعاملات، افزایش انعطاف‌پذیری، مدیریت تعارضات و بازخوردها و… . 

7-از دیگران کمک بگیرید

آخرین و از مهمترین عوامل موفقیت کسب و کار اینترنتی که در این مقاله به اهمیت آن می‌پردازیم، کمک گرفتن از دیگران است. شما در مقام یک صاحب کسب و کار حتماً به نقطه‌ای می‌رسید که هندل و مدیریت کردن کارها به تنهایی برایتان مشکل خواهد شد. در این زمان لازم است تا از همکاران، دوستان و خانواده برای سازماندهی امورات خود کمک بگیرید. حتی شاید این ضرورت برای شما به وجود آید که بخشی از وظایف‌تان را به فردی دیگر واگذار کنید. البته فراموش نکنید که یک کمک‌گیرنده باید کمک‌کننده خوبی نیز باشد تا صمیمیت در محیط کار حفظ شود.

کمک از دیگران

سخن پایانی در رابطه با عوامل موفقیت کسب و کارهای اینترنتی

با نظر به افزایش دسترسی مردم به اینترنت، کسب و کارهای فعال در این بستر به مقدار قابل توجهی گسترش یافتند. از این رو رقابت در این فضا بیش‌تر از پیش برای کسانی که قصد ورود به آن را دارند سخت و دشوار شده است. امروزه ما شاهد طیف عظیمی از افراد متخصص هستیم که با وجود برخورداری از مهارت‌های قابل قبول، متاسفانه به دلیل آشنا نبودن با اصول اولیه و مهم موفقیت، نمی‌توانند در کسب و کار خود پیشرفتی را رقم بزنند. به امید این که موارد ذکر شده در این متن به رشد و موفقیت کسب و کار اینترنتی شما کمک کند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا