اینماد یک نماد به نشانهی اعتبار است که از طرف مرکز توسعه تجارت الکترونیک به وبسایتیهایی داده میشود که دارای یک سری ضوابط مشخص و از پیش تعیین شده باشند. بهطورکلی در بازار رقابت بین وبسایتهای فروشگاهی برای جذب مشتری و رسیدن به فروش بالا، جلب اعتماد مشتری حرف اول را میزند و دقیقاً داشتن نماد، راهی برای رسیدن به این منظور است.
اغلب افرادی که دارای فروشگاه اینترنتی هستند، موضوع گرفتن اینماد یا همان نماد اعتبار الکترونیکی برایشان اهمیت چندانی ندارد، اما همین که در ایجاد اطمینان برای مخاطب و اعتبار بخشی به کسبوکارشان با چالش روبهرو میشوند، به فکر یکی از راههای بالا بردن اعتبار، یعنی دریافت اینماد میافتند؛ چراکه بسیاری از مخاطبان وقتی اعتبار یک وبسایت برایشان مشخص نباشد، به بررسی نمادهای اعتبار آن میپردازند و داشتن همین نماد میتواند آنها را به مشتری تبدیل کند.
در این میان متقاضی ملزم به داشتن یک سری شرایط و مدارک است، اما در نهایت دریافت اینماد آن میتواند برای ترغیب تعداد مشتری بیشتر به سمت سبد خرید راهگشا باشد. با این حساب اگر شما هم با این چالش روبهرو هستید، اما نمیدانید دقیقاً اینماد چیست و از کجا و با چه شرایطی باید اقدام به دریافت آن کنید، در ادامهی این مقاله از رایانپی با ما همراه باشید تا به سوالات شما پاسخ بدهیم و مرحلهبهمرحله به نحوهی دریافت اینماد بپردازیم.
آنچه در این مقاله میخوانید
اینماد یک نماد به نشانهی اعتبار است که از طرف مرکز توسعه تجارت الکترونیک به وبسایتیهایی داده میشود که دارای یک سری ضوابط مشخص و از پیش تعیین شده باشند. بهطورکلی در بازار رقابت بین وبسایتهای فروشگاهی برای جذب مشتری و رسیدن به فروش بالا، جلب اعتماد مشتری حرف اول را میزند و دقیقاً داشتن نماد، راهی برای رسیدن به این منظور است. هر وبسایتی که نماد الکترونیکی دارد، متعهد به جلب رضایت مشتری و عمل به تعهدات خود است.
از طرفی صاحب وبسایت میتواند از طریق ارائهی اینماد اقدام به دریافت درگاه پرداخت و ایجاد درگاه در وبسایت خود کند و این موارد باعث میشود کاربر زودتر به سمت وبسایت کشیده بشود؛ البته در همین ابتدا لازم به ذکر است، شرکت پرداختیار رایانپی که تحت نظارت بانک مرکزی و دارای مجوز از شبکه الکترونیک شاپرک است تنها با انجام احراز هویت و بدون نیاز به دریافت اینماد به متقاضیان خود درگاه پرداخت اینترنتی ارائه میکند.
مرکز توسعه تجارت الکترونیکی برای ارائهی اینماد به صاحبان وبسایتها یک سری شرایط و قوانین وضع کرده است که در هنگام و ثبت و درخواست ارائهی همهی آنها الزامی است:
نکته: توجه داشته باشید، اداره پلیس نظارت بر اماکن طبق سوابق شما تأیید یا رد صلاحیت میکند و نیاز به اقدامی از سمت شما نیست و نتیجهی استعلام در سامانه نماد ثبت و به شما ایمیل میشود. در صورت عدم تایید صلاحیت میتوانید در پنل کاربری، درخواست فرجام خواهی یا همان بررسی مجدد بدهید تا بتوانید تا در آینده نسبت به دریافت اینماد اقدام نمایید.
البته برای اینکار لازم است به دادگاه مراجعه کنید و با تشکیل پرونده مدارکی مثل رأی دادگاه مبنی بر برائت، سند مشخص کننده اجرای حکم صادر شده از طرف دادگاه و در کل مدرکی که نشاندهندهی مختومه شدن پرونده سوءسابقه شما باشد، همراه درخواست بررسی مجدد به ایمیل رسمی اینماد ارسال کنید.
لازم است بدانید باید کمی باید صبور باشید و وقت صرف کنید. از طرفی تمام شرایط و مدارک لازم را داشته باشید. اگر آماده هستید با هم شروع میکنیم.
مرحله اول: در اولین اقدام برای دریافت اینماد لازم است تا به وبسایت اینترنتی این شرکت مراجعه کنید. به این منظور بر روی این لینک کلیک نمایید.
از طریق گزینهی “ثبتنام و دریافت نماد” وارد صفحهی جدید بشوید و روی گزینهی “ایجاد حساب کاربری” کلیک کنید.
در روش دوم میتوانید از منوی سایت، گزینهی “کسبوکارها” و بعد “ثبتنام و ورود به پنل کاربری” را انتخاب کنید.
مرحله دوم: در این قسمت شما با یک فرم روبهرو هستید که برای دریافت اینماد باید همهی فیلدهای آن را پر کنید.
نکته: توجه کنید که افراد حقیقی به اشخاص و شخص صاحب سایت گفته میشود و افراد حقوقی به سازمانها، شرکتها و ارگانهایی گفته میشود که در کل شخصیت جداگانه و مستقلی دارند.
آدرس ایمیل خود را با دقت وارد کنید؛ چراکه پیامها و لینک تایید به ایمیل شما ارسال خواهد شد. بعد از تکمیل و زدن گزینهی تایید، یک لینک مربوط به حساب کاربری برای به شما ارسال میشود که باید آن را تایید کنید.
مرحله سوم: دوباره به وبسایت اینماد وارد شوید و اینبار با توجه به اطلاعاتی که در پنل کاربری وارد کردهاید، وارد پنل خود بشوید. در این مرحله به صورت خودکار وارد “داشبورد سایت اینماد” خواهید شد. در ادامه از نوار سمت راست روی گزینهی “تکمیل اطلاعات” و بعد “تکمیل فرم اطلاعات” بزنید.
مرحله چهارم: این قسمت از مراحل دریافت اینماد مربوط به احراز هویت شما به عنوان متقاضی نماد الکترونیکی است.
اطلاعات شخص حقیقی یا حقوقی را که وارد میکنید، حتی تلفن همراه او همانطور که اشاره شد باید با نام کسی که امتیاز دامنه سایت به نام او است، مطابقت داشته باشد.
در نهایت با وارد کردن آدرس ایمیل این بخش را هم تکمیل کنید.
مرحله پنجم: در قسمت راست گزینهی ثبت مدارک را برگزینید.
مرحله ششم: بعد از تکمیل فیلد مربوط به ثبت مدارک، دوباره سمت راست صفحه بروید و گزینهی “احراز اطلاعات” را انتخاب کنید. با درج شماره همراه باید منتظر بمانید تا کد تایید به شماره همراه ارسال شود. بعد از آن کد را در این مرحله وارد کنید تا برویم سراغ مرحلهی بعدی.
مرحله هفتم: از سمت راست، گزینهی “کسبوکار” را انتخاب کنید و این فیلد را هم کامل کنید.
از قسمت پایین صفحه و گزینهی “اطلاعات تماس کسبوکار” این بخش را هم کامل کنید. در این بخش تلفن ثابت، آدرس ایمیل و ساعت کاری را وارد کنید. دقت کنید تمام اطلاعات با اطلاعات قبلی شما به عنوان متقاضی مطابقت داشته باشد.
کار شما هنوز در این مرحله از دریافت اینماد تمام نشده است؛ یادتان هست که گفتیم کمی باید صبور باشید؛ پس کمی خستگی در کنید و نفسی تازه نمایید که برویم سراغ گزینهی بعدی.
در ادامه باید در انتهای صفحهی مدیریت کسبوکار گزینهی ” تایید فنی” را انتخاب کنید. در این قسمت پیش روی شما سه راه برای تایید فنی و در واقع تایید اینکه شما مدیر سایت هستید، قرار دارد.
مرحله هشتم: در این مرحله از مراحل مربوط به نحوهی دریافت اینماد به صفحهی کسبوکار و مدیریت کسبوکار بروید. این بار روی “وضعیت چک لیست کسبوکار” بزنید. همانطور که از اسم این فیلد مشخص است شما با یک چک لیست از گزینههایی برای پاسخگویی در مورد کسبوکارتان روبهرو هستید. همهی گزینه ها را کامل کنید و در نهایت “ارسال جهت بررسی توسط کارشناس” را انتخاب کنید.
مرحله نهم: در صورتی که تمام اطلاعات شما به عنوان متقاضی، از طرف کارشناسان سایت اینماد تایید بشود، در تاییدیه ارسالی به پنل شما باید قسمت تعهدنامه را مطالعه کنید و تایید آن را بزنید.
مرحله دهم: در نهایت با پرداخت هزینهی مشخص شده، نشان اعتماد الکترونیک برای سایت شما صادر میشود و بعد از این میتوانید لوگو و کد اینماد خود را در سایت قرار بدهید. بنابراین در این قسمت اقدامات لازم برای دریافت اینماد به پایان میرسد.
اگر نیاز به درگاه پرداخت بدون اینماد دارید، برخی از شرکتهای پرداخت یار گه بصورت واسط درگاه پرداخت ارائه میدهند با احراز هویت امکان ارائه درگاه پرداخت بدون نماد را دارند.
در حال حاضر مدت اعتبار اینماد دو سال است. قبل از اتمام این زمان اگر تخلفی از طرف کسبوکار شما نباشد و شکایتی وجود نداشته باشد، برای شما ایمیلی مبنی بر تمدید ارسال میشود. روند تمدید به شکل خودکار است و باید از طریق پنل خود آن را پیگیری کنید. اگر ایمیلی دریافت نکردید، دو هفته قبل از اتمام اعتبار به پنل خود رفته به شکل دستی آن را انجام بدهید.
اعتباربخشی به کسبوکار و در واقع جلب اعتماد مشتری از علتهای اصلی برای دریافت اینماد است. اینماد از طریق مرکز توسعه تجارت الکترونیکی تنها به صاحبان وبسایتهای فروشگاهی و تحت یک سری شرایط و ضوابط داده میشود. دریافت اینماد یا همان نماد الکترونیکی ملزم به شرایط و مدارکی است که در این مقاله به آنها پرداختیم و به طور کامل و جزئی تمام مراحل و نحوه دریافت اینماد را شرح دادیم.
البته مسئلهی مشخص این است که انجام مراحل مربوط به دریافت اینماد نیاز به صرف وقت و هزینه دارد و باید با حوصله به سراغ آن بروید. در صورتی که میخواهید از طریق ارائه اینماد سایت خود را به درگاه پرداخت اینترنتی مجهز کنید، راحتترین راه برای شما درخواست و ثبت درگاه از شرکتهای معتبری همچون رایانپی است که تنها با احراز هویت و بدون نیاز به دریافت اینماد میتوانید درگاه مد نظر خود را دریافت کنید.
با افزونه درگاه پرداخت ایران کیش امکان انجام تراکنشها و پرداختهای محصولات و خدمات شما در فروشگاه ووکامرس مهیا میشود. یعنی بعد از اینکه درگاه پرداخت ایران کیش به فروشگاهساز ووکامرس اضافه میشود، مشتریان شما برای پرداخت پول کالای مد نظر خود میتوانند وارد صفحه پرداخت بشوند و در کمترین زمان آن را به حساب بانکی شما واریز کنند.