اغلب افرادی که دارای فروشگاه اینترنتی هستند، موضوع گرفتن اینماد یا همان نماد اعتماد الکترونیکی برایشان اهمیت چندانی ندارد، اما همین که در ایجاد اطمینان برای مخاطب و اعتبار بخشی به کسبوکارشان با چالش روبهرو میشوند، به فکر یکی از راههای بالا بردن اعتبار، یعنی دریافت اینماد میافتند؛ چراکه بسیاری از مخاطبان وقتی اعتبار یک وبسایت برایشان مشخص نباشد، به بررسی نمادهای اعتبار آن میپردازند و داشتن همین نماد میتواند آنها را به مشتری تبدیل کند.
در این میان متقاضی ملزم به داشتن یک سری شرایط و مدارک است، اما در نهایت دریافت اینماد آن میتواند برای ترغیب تعداد مشتری بیشتر به سمت سبد خرید راهگشا باشد. با این حساب اگر شما هم با این چالش روبهرو هستید، اما نمیدانید دقیقاً اینماد چیست و از کجا و با چه شرایطی باید اقدام به دریافت آن کنید، در ادامهی این مقاله از رایانپی با ما همراه باشید تا به سوالات شما پاسخ بدهیم و مرحلهبهمرحله به نحوهی دریافت اینماد بپردازیم.
آنچه در این مقاله میخوانید
اینماد چیست؟
اینماد یک نماد به نشانهی اعتبار است که از طرف مرکز توسعه تجارت الکترونیک به وبسایتیهایی داده میشود که دارای یک سری ضوابط مشخص و از پیش تعیین شده باشند. بهطورکلی در بازار رقابت بین وبسایتهای فروشگاهی برای جذب مشتری و رسیدن به فروش بالا، جلب اعتماد مشتری حرف اول را میزند و دقیقاً داشتن نماد، راهی برای رسیدن به این منظور است. هر وبسایتی که نماد الکترونیکی دارد، متعهد به جلب رضایت مشتری و عمل به تعهدات خود است.
از طرفی صاحب وبسایت میتواند از طریق ارائهی اینماد اقدام به دریافت درگاه پرداخت و ایجاد درگاه در وبسایت خود کند و این موارد باعث میشود کاربر زودتر به سمت وبسایت کشیده بشود؛ البته در همین ابتدا لازم به ذکر است، شرکت پرداختیار رایانپی که تحت نظارت بانک مرکزی و دارای مجوز از شبکه الکترونیک شاپرک است تنها با انجام احراز هویت و بدون نیاز به دریافت اینماد به متقاضیان خود درگاه پرداخت اینترنتی ارائه میکند.
شرایط لازم برای دریافت اینماد
مرکز توسعه تجارت الکترونیکی برای ارائهی اینماد به صاحبان وبسایتها یک سری شرایط و قوانین وضع کرده است که در هنگام و ثبت و درخواست ارائهی همهی آنها الزامی است:
- وبسایت شما باید فعالیت فروشگاهی داشته باشد و در آن حتماً محصول یا خدماتی عرضه شود.
- همهی محصولات و خدمات شما باید قیمتگذاری شده باشند.
- فقط فردی که امتیاز دامنه وبسایت به نام او ثبت شده است، میتواند اقدام به درخواست و ثبت اینماد بکند.
- باید قبل از خرید، پیشفاکتور و بعد از خرید هم فاکتور نهایی، یعنی اطلاعات محصول، مبلغ پرداختی، اطلاعات خریدار و در کل اطلاعات مرسوم، به کاربر ارائه بشود.
- باید در مورد مرجوعی و تعویض کالا توضیحات کامل وجود داشته باشد.
- تایید صلاحیت متقاضی از طرف پلیس نظارت بر اماکن عمومی ناجا.
نکته: توجه داشته باشید، اداره پلیس نظارت بر اماکن طبق سوابق شما تأیید یا رد صلاحیت میکند و نیاز به اقدامی از سمت شما نیست و نتیجهی استعلام در سامانه نماد ثبت و به شما ایمیل میشود. در صورت عدم تایید صلاحیت میتوانید در پنل کاربری، درخواست فرجام خواهی یا همان بررسی مجدد بدهید تا بتوانید تا در آینده نسبت به دریافت اینماد اقدام نمایید.
البته برای اینکار لازم است به دادگاه مراجعه کنید و با تشکیل پرونده مدارکی مثل رأی دادگاه مبنی بر برائت، سند مشخص کننده اجرای حکم صادر شده از طرف دادگاه و در کل مدرکی که نشاندهندهی مختومه شدن پرونده سوءسابقه شما باشد، همراه درخواست بررسی مجدد به ایمیل رسمی اینماد ارسال کنید.
درخواست و ثبت نام اینماد برای سایت
برای اینکه شما بتوانید برای سایت خود نماد اعتماد (اینماد) را دریافت نمایید، در ابتدا نیاز است به سامانه اینماد وارد شوید و سپس با ثبت اطلاعات هویتی، کسبوکار، آدرس سایت، اطلاعات تماس و… درخواست اینماد را ثبت نمایید.
لازم است بدانید باید کمی باید صبور باشید و وقت صرف کنید. از طرفی تمام شرایط و مدارک لازم را داشته باشید. اگر آماده هستید با هم شروع میکنیم.
رایان پی میتواند خدمات خرید اینماد را برای کسب و کار شما انجام دهد.
ورود برای کاربران بهگونهای طراحی گردیده است که از طریق سامانه امتا احراز هویت انجام شده و سپس جهت تکمیل فرایند دریافت اینماد وارد پنل کاربری شده و مراحل و اطالاعات را تکمیل نمایند.
همچنین به جهت ساماندهی و رسیدگی به درخواستها و نظارت بر وب سایتهای کسبوکارهای افزوده شده از سمت متقاضیان اینماد، پنلی در اختیار کارشناسان قرار گرفته که امکان نظارت بر کلیه مراحل اعطا و پاسخدهی به درخواست های کاربران را دارند.
ورود به اینماد
جهت ثبت نام و ایجاد پنل کاربری برای ثبت کسبوکار جدید در سامانه اینماد کاربران از طریق وبسایت اینماد وارد قسمت “ثبت نام و دریافت نماد” شده و با استفاده از پنجره واحد تجارت الکترونیکی به سامانه وارد میشوند.
توجه : اگر میخواهید اینماد را حقوقی ثبت نام کنید، بعد از ورود به امتا، از منوی کشویی نقش را حقوقی انتخاب نمایید.
بعد از احراز هویت، با توجه به نقش و دسترسیهای تعیین شده، کاربر به صفحه مربوطه هدایت میشود و اطلاعات کاربر در قسمت بالای صفحه سمت چپ نمایش داده شده است.
به منظور خروج از سامانه اینماد با کلید بر روی اطلاعات کاربر منوی خروج ظاهر شده و با کلید بر روی دکمه خروج، از پنل اینماد خارج میشوید.
بهمنظور صدور اینماد برای کسبوکار روی دکمه کسبوکار جدید کلید کرده و سپس طی کردن فرآیند هشت مرحلهای، کد اینماد در مرحله آخر در اختیار کسبوکار قرار میگیرد. فرآیند هشت مرحلهای شامل موارد زیر میشود:
1. اطلاعات هویتی در گرفتن اینماد
در این بخش اطلاعات صاحب امتیاز پنل بهصورت خودکار از امتا فراخوانی میشود.
اطلاعات هویتی شما از سامانه احراز مشتریان تجارت الکترونیکی (امتا) به صورت زیر دریافت شده است. لطفاً در صورتی که نیاز به تغییر یا به روزرسانی دارد از طریق لینک زیر، در پنل کاربری سامانه پنجره هوشمند اقدام نموده و مجدد وارد سامانه اینماد شوید.
سامانه امتا: https://emta.ecsw.ir
2. اطلاعات کسبوکار
در این بخش حالتهای کسبوکار شامل کسبوکارهای فاقد فرایند فروش اینترنتی – کسب کارهای خرد با محدودی سقف تراکنش – کسبوکار عادی یا نماد یک ستاره و نام کسبوکار وارد میشود.
حالتهای خاص کسبوکار : با توجه به شرایط و مراحل متفاوت: لطفاً در صورتی که سایت شما فرایند فروش نداشته و قصد دریافت درگاه پرداخت اینترنتی ندارید، گزینه اول؛ در صورتی که امکان طی کردن کامل مراحل دریافت اینماد را نداشته و میخواهید به صورت محدود (طبق مفاد تعهدنامه) به عنوان کسب وکار خرد فعالیت نمایید، گزینه دوم؛ و در غیر این صورت گزینه سوم را انتخاب نمایید.
دامنه : در مورد دامنه توجه داشته باشید طبق پروتکل مربوط، زیردامنه که با نقطه قبل از دامنه آورده میشود، در سامانه اینماد، شاپرک و … قابل ثبت است ولی صفحات که با ممیز بعد از دامنه آورده میشود، قابل ثبت نیست.
نام کسب و کار : در صورتی که نرم افزار تلفن همراه (برنامک) دارید، لازم است گزینه زیر را انتخاب نمایید که طبق مقررات مستلزم داشتن لوگوی طلایی از مرکز توسعه فرهنگ و هنر در فضای مجازی (مرکز رسانه های دیجیتال سابق) ذیل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.
لطفاً نام فارسی و لاتین کسب وکار خود را که در شناسنامه اینماد شما ثبت میشود، وارد نمایید. توجه داشته باشید که نام کسبوکار برای یک اینماد بعداً قابل تغییر نیست.
در این مرحله ثبت را کلید نمایید تا اطلاعات ثبت گردد و مرحله بعد فعال شود.
بعد از ثبت اطلاعات ممکن است با خطای اینکه درخواستی قبلا داشتهاید مواجه شوید، برای ادامه مراحل از منو مدیریت درخواست رو انتخاب کنید و سپس فرایند رو ادامه دهید.
3. دسترسی فنی برای تاییدیه مالکیت سایت
کاربر جهت انجام تأییدیه فنی با استفاده از یکی از چهار روش ذکرشده در تصویر، مراحل انجام تأییدیه فنی را طی کرده و اجازه دسترسی به مرحله بعدی فراهم میگردد.
در ادامه چهار روش برای تایید اینکه شما صاحب سایت و دامنه هستید معرفی شده است.
1. ارسال کد به ایمیل دامنه
در این روش شما باید یک ایمیل در سرور خود با نام info ایجاد نمایید تا کد ارسالی به ایمیل ارسال شود و سپس کد را ثبت نمایید.
چنانچه بر روی دکمه “ارسال ایمیل” در ذیل این بخش کلیک نمایید، یک ایمیل حاوی یک کد به آدرس info@pidoran.ir ارسال می شود. جهت تکمیل این بخش کافی است کد مربوطه را در کادر ذیل وارد نموده و بر روی دکمه “تایید کد” کلیک نمایید.
2. بارگذاری فایل در سرور
جهت تکمیل این مرحله یک فایل خالی و با نام 187294.txt در ریشه وبسایت قرار دهید به نحوی که از طریق آدرس http://mywebsite/187294.txt قابل دسترس باشد. بعد از بارگذاری فایل بر روی دکمه “تایید بارگذاری” کلیک نمایید تا صحت این مرحله بررسی گردد.
3. افزودن متاتگ در صفحه اصلی
جهت انجام این مرحله کافی است در صفحه اصلی سایت که در آدرس سایت قرار دارد، در هدر اصلی متاتگ ذیل افزوده شود:
</”meta name=”enamad” content=”00000>
سپس جهت بررسی، برروی دکمه “تایید متاتگ” کلیک نمایید.
4. تغییر عنوان صفحه
کافی است جهت انجام این تاییدیه عبارت داده شده را بصورت موقت در عنوان صفحه قرار دهید و سپس بر روی دکمه “تایید عنوان” کلیک کنید . بعد از انجام تایید می توانید عنوان را به حالت قبل بازگردانید. سادهترین روش تغییر عنوان صفحه است.
4. قانونمندی کسبوکار
قانونمندی کسبوکار شامل انتخاب عنوان خدمت و نحوه فروش و افزودن مجوز در صورت لزوم میباشد.
رشته فعالیتها
با توجه به نوع کسب و کار و خدماتی که ارائه میدهید، نوع فعالیت خود را انتخاب کنید، توجه فرمایید اگر برای درگاه پرداخت نیاز به اینماد دارید، بهتر است نوع کسب و کار تعیین شده با نوع فعالیت شما در سازمان مالیات یکسان باشد.
از طریق جستجو نزدیکترین رشته فعالیت خود را انتخاب نمایید.
شما میتوانید چندین رشته کسب و کار رو انتخاب کنید که در مراحل بعدی درگاه پرداخت به مشکل نخورید.
5. اطلاعات تماس
در این مرحله لازم است کاربر اطلاعات تماس خود را وارد نماید. (در صورت اجباری بودن احراز اطلاعات تماس، تا زمانی که مراحل احراز تکمیل نگردد، امکان رفتن به مرحله بعد وجود نخواهد داشت)
لطفاً مراحل ثبت و احراز اطلاعات تماس اعم از پست الکترونیکی (ایمیل)، تلفن ثابت و نشانی را طبق توضیحات بخشهای زیر انجام دهید. توجه داشته باشید به غیر از کسب وکارهای خرد (اینماد بدون ستاره)، احراز ایمیل و تلفن ثابت به صورت پیشینی ولی احراز نشانی به صورت پسینی انجام و در بازه های زمانی سه ماهه نیز تکرار میشود.
پست الکترونیکی (ایمیل)
لطفاً نشانی پست الکترونیکی را وارد نموده و دکمه «ثبت» را بزنید تا شناسه احراز برای شما ارسال شود. سپس شناسه احراز را وارد نموده و دکمه «احراز پست الکترونیکی» را انتخاب نمایید تا صحت آن توسط سامانه بررسی شود.
تلفن ثابت
لطفاً شماره تلفن ثابت را وارد نموده و دکمه «ثبت» را بزنید تا شناسه احراز برای شما نمایش داده شود. سپس با شماره 54604000-021 داخلی 1 تماس بگیرید و هنگامی که سیستم درخواست کرد، شناسه احراز را وارد نمایید تا صحت آن توسط سامانه بررسی شود. درصورت بروز هرگونه اشکال در انجام فرآیند احراز تلفن ثابت، شماره تلفن ثابت و کد احراز را جهت بررسی در تیکت از نوع احراز اطلاعات تماس (ایمیل- تلفن- نشانی) ارسال نمایید.
اطلاعات تکمیلی
ساعت پاسخگویی در روزهای کاری خود را وارد نمایید.
نشانی
لطفاً کد پستی را وارد نموده و دکمه «استعلام کد پستی» را بزنید تا شرح نشانی متناظر با کد پستی براساس استعلام از شرکت ملی پست نمایش داده شود که در صورت نیاز به اصلاح از همان طریق اقدام نمایید. بعد با انتخاب دکمه «درخواست شناسه یکتای احراز نشانی» و با انتقال به درگاه شرکت ملی پست، با استفاده از سرویس احراز نشانی (AVS) کد مذکور در اختیار شما قرار خواهد گرفت. سپس شناسه احراز نشانی را وارد نموده و دکمه «احراز نشانی» را انتخاب نمایید تا صحت آن توسط سامانه بررسی شود.
با توجه به پسینی بودن احراز نشانی، کد احراز نشانی باید حداکثر ظرف یک هفته پس از درخواست شناسه احراز نشانی در سامانه اینماد ثبت و احراز شود وگرنه اینماد شما تعلیق میشود. در صورتی که به هر دلیل کد احراز نشانی ظرف چند روز به دست شما نرسید، امکان درخواست مجدد شناسه احراز نشانی در مهلت یک هفته ای فقط برای یک بار دیگر وجود دارد که در این صورت، پس از گذشت یک هفته دیگر در صورت عدم احراز نشانی، اینماد شما تعلیق خواهد شد.
6. تعهدنامه
در این مرحله کاربر پس از مطالعه و تائید تعهدنامه امکان تکمیل فرایند ثبت نام را خواهد داشت.
7. پرداخت تعرفه
با زدن دکمه پرداخت ، کاربر جه واریز تعرفه اینماد به درگاه بانکی هدایت میشود. پس از پرداخت رکورد متناظر با امکان دریاف فاکتور در جدول درج میگردد.
8. دسترسیها و امکانات
در این مرحله کد اینماد جهت کپی و نمایش در وبسایت کاربر قرار داده شده است.
دسترسیهای کاربر کسبوکار
در پنل کسبوکار در سمت راست صفحه منوی راهبری قرار گرفته است که مدیریت پنل کاربری و درخواستهای کاربران از این بخش قابل اجرا میباشد و شامل موارد زیر است :
عملیات پایه
در بخش عملیات پایه مسیر مرتبط با افزودن کسبوکار، تغییر و یا تکمیل اطلاعات کسبوکار و مدیریت پیشنهادهای ارسال شده به کاربر قرار گرفته است که بهصورت جزئی به شرح زیر میباشد.
مدیریت کسبوکار
ثبت کسبوکار جدید و یا تفویض اختیار از بخشهای اصلی قسم مدیریت کسبوکار میباشد.
تفویض اختیار کلی در اینماد
کاربران به جهت تفویض اختیارات از منوی کسبوکار سمت چپ صفحه، وارد گزینه موردنظر شده و مطابق تصویر اقدام به پر کردن قسم های مدنظر مینمایند. با افزودن کد ملی شخص مورد نظر و تکمیل فرایند، درخواست تفویض اختیار ثبت میگردد.
گاهی ممکن است، شما نیاز دارید کارهای مربوط به اینماد را شخص دیگری برای شما انجام دهد، با ثبت کدملی فرد مورد نظر، اختیارات مربوط به اینماد را در اختیار ایشان قرار میدهید.
نکات تکمیلی دریافت اینماد و انواع اینماد
- تعداد ستارههای نماد الکترونیکی نشانهی اعتبار کسبوکار شماست.
- با گذشت زمان و در صورت افزایش میزان رضایت خریداران، بالا رفتن فروش سایت و کیفیت کالا و خدمات این امکان را دارید که تعداد ستارهها را تا پنج عدد افزایش دهید.
- بعد از صادر شدن نماد، احتمال دارد اینماد شما بدون ستاره باشد. این نوع اینماد برای کسبکارهای کوچک و نوپا است که تعداد تراکنشهای آنها در ماه کمتر از ۵۰ بار و ۵۰ میلیون تومان است. این نوع اینماد را در زمان کمتری میتوانید تهیه کنید.
- وقتی کسبوکار شما از محدودیت نوع بیستاره خارج شود، تنها ده روز فرصت دارید تا آن را به اینماد ستارهدار تغییر بدهید. میتوانید از طریق پنل کاربری و لیست کسبوکارها سپس گزینهی “تبدیل به یک ستاره” تغییرات را انجام بدهید.
- با گذشتن مدت زمان یک تا دو روز، احتمالاً بدون مشکل، نماد شما به نماد یک ستاره تغییر کند.
- اگر ssl سایت شما فعال باشد، میتوانید از پنل کاربری، لیست کسبوکار و بعد گزینهی “درخواست نماد دو ستاره” برای درخواست ارتقاء نماد اقدام کنید.
تمدید نماد اعتبار الکترونیکی
در حال حاضر مدت اعتبار اینماد دو سال است. قبل از اتمام این زمان اگر تخلفی از طرف کسبوکار شما نباشد و شکایتی وجود نداشته باشد، برای شما ایمیلی مبنی بر تمدید ارسال میشود. روند تمدید به شکل خودکار است و باید از طریق پنل خود آن را پیگیری کنید. اگر ایمیلی دریافت نکردید، دو هفته قبل از اتمام اعتبار به پنل خود رفته به شکل دستی آن را انجام بدهید.
کلام پایانی
اعتباربخشی به کسبوکار و در واقع جلب اعتماد مشتری از علتهای اصلی برای دریافت اینماد است. اینماد از طریق مرکز توسعه تجارت الکترونیکی تنها به صاحبان وبسایتهای فروشگاهی و تحت یک سری شرایط و ضوابط داده میشود. دریافت اینماد یا همان نماد الکترونیکی ملزم به شرایط و مدارکی است که در این مقاله به آنها پرداختیم و به طور کامل و جزئی تمام مراحل و نحوه دریافت اینماد را شرح دادیم.
البته مسئلهی مشخص این است که انجام مراحل مربوط به دریافت اینماد نیاز به صرف وقت و هزینه دارد و باید با حوصله به سراغ آن بروید. در صورتی که میخواهید از طریق ارائه اینماد سایت خود را به درگاه پرداخت اینترنتی مجهز کنید، راحتترین راه برای شما درخواست و ثبت درگاه از شرکتهای معتبری همچون رایانپی است که تنها با احراز هویت و بدون نیاز به دریافت اینماد میتوانید درگاه مد نظر خود را دریافت کنید.