نمایش خودکار اطلاعات کارت بانکی: راهکاری برای افزایش تعداد تراکنش‌های موفق 

محتوای این مقاله در این‌جهت سامان‌دهی شده است تا پذیرنده‌های درگاه پرداخت رایان پی، بتوانند به کمک یک راهکار ساده یعنی فعال‌سازی قابلیت نمایش خودکار اطلاعات کارت بانکی تعداد تراکنش‌های موفق خود را افزایش بدهند. 

یکی از چیزهایی که به صورت پیش‌فرض هنگام ورود به صفحه پرداخت برای ما نمایش داده می‌شود، اطلاعات کارت‌های بانکی‌ است که قبل‌تر، عملیات‌های متنوع پرداخت را به کمک آن‌ها انجام داده‌ایم. اطلاعاتی شامل: شماره‌ی کارت، رمز دوم، کد cvv2 و تاریخ انقضا مواردی هستند که برای پرداخت‌های قبلی در فرآیند یک خرید اینترنتی مورد نیاز بوده است؛ اما اکنون این اطلاعات را به صورت پیش فرض مشاهده می‌کنیم. در این موارد بسته به هدفی که داریم یکی از آن کارت‌ها را انتخاب می‌کنیم و بلافاصله اطلاعات جانبی و مورد نیاز دیگر کارت که در عملیات انتقال وجه اهمیت دارد نیز به صورت پیش فرض در کادرهای مخصوص ثبت می‌شوند. 

این امکان یک قابلیت بسیار محبوب نزد کاربران و مشتریان فروشگاه‌های اینترنتی است. در واقع درگاه پرداخت آنلاینی که این قابلیت را در اختیار پذیرنده‌‌ها قرار می‌دهد تا مشتریان‌شان از آن بهره‌مند شوند، یک قدم از رقبای خود در جذب پذیرنده‌ها جلوتر خواهد بود. اکنون پرسش این‌جاست که آیا پذیرنده‌های رایان‌پی می‌توانند این امکان را در اختیار مشتریان خود قرار بدهند یا خیر؟ خوشبختانه پاسخ مثبت است. 

نمایش خودکار اطلاعات کارت بانکی

فعال‌سازی قابلیت نمایش خودکار اطلاعات کارت 

پذیرنده‌های درگاه پرداخت رایان‌پی برای آن‌که بتوانند این قابلیت کاربردی را در اختیار مشتریان خود قرار بدهند، باید در یک فرآیند بسیار ساده، هنگامی‌که پذیرنده اطلاعات پرداخت لازم از جمله تاریخ، قیمت و… را برای رایان‌پی ارسال می‌کند، شماره تلفن همراه پرداخت کننده را نیز برای رایان‌پی ارسال نماید. در این صورت هنگامی که مشتریان شما در صفحه‌ی پرداخت تیک ذخیره‌ی اطلاعات کارت را فعال کنند، رایان‌پی این امکان را خواهد داشت که در پرداخت‌های بعدی اطلاعات کارت‌های قبلی را به صورت پیش‌فرض برای مشتری در صفحه‌ی پرداخت نمایش دهد. 

مزایای نمایش خودکار اطلاعات کارت بانکی در صفحه‌ی پرداخت

قطعا یکی از مهم‌ترین آپشن‌ها برای هر کاربری هنگام استفاده از درگاه پرداخت اینترنتی و به‌طور کلی در فرآیند خریدهای اینترنتی، سرعت انجام عملیات پرداخت و کاهش زمان این فرآیند است. نمایش خودکار اطلاعات کارت‌های بانکی به شکل چشمگیری در کاهش این زمان به کاربران کمک خواهد کرد. از طرف دیگر از آنجا که مشتری مجبور نیست در هر نوبت عملیات بانکی اطلاعات کارت‌ها را به صورت دستی وارد کند، احتمال خطا در انجام عملیات بانکی به صفر نزدیک می‌شود. در نهایت و از برآیند مطالب گفته شده، این مزایا به صورت خودکار سبب افزایش تعداد تراکنش‌های موفق پذیرنده‌ها خواهد شد. 

مزایای نمایش خودکار اطلاعات کارت بانکی در صفحه‌ی پرداخت

آیا استفاده از گزینه‌ی ذخیره نمایش اطلاعات کارت بانکی برای کاربران روش امنی است؟

پیش‌تر مزایای قابلیت نمایش خودکار اطلاعات کارت بانکی را از دیدگاه پذیرنده‌ها بررسی کردیم، اکنون می‌خواهیم از نظر امنیتی نیز نگاهی به آن قابلیت داشته باشیم. پرسش اساسی در این زمینه، احتمال وقوع حمله‌ی فیشینگ توسط هکرها از طریق اطلاعات ذخیره شده است؛ آیا چنین چیزی امکان دارد؟ 

حمله‌ی فیشینگ در واقع نوعی کلاه‌برداری و دزدی اطلاعات بانکی کاربران است. اصولا مجرمان سایبری، در وب‌سایت‌های خودشان اطلاعات مختلفی را از ما طلب می‌کنند. در کنار نام و نام خانوادگی، اغلب مواقع ایمیل و اطلاعات دیگری را نیز در اختیار آن‌ها قرار می‌دهیم. معمولا برای کاربر ساده این اطلاعات خیلی خیلی مهم به نظر نمی‌رسند، زیرا که مشابه این اطلاعات را پیش‌تر در بسیاری از جاهای دیگر نیز وارد کرده است. 

با این وصف اگر قابلیت نمایش خودکار اطلاعات کارت بانکی برای کاربر فعال باشد،  کادرهای مربوط به اطلاعات به صورت خودکار پر می‌شوند. در حالی‌که برخی از وب‌سایت‌های فیشینگ دارای المان‌های مخفی هستند که معمولا توسط کاربران دیده نمی‌شود. تنها زمانی‌که به کد سایت مراجعه کنید می‌توانید این محتوای مخرب را ببینید. این کدها قابلیت نمایش خودکار اطلاعات کارت را فعال می‌کنند و در حقیقت اطلاعات شخصی شما را بدون اجازه از مرورگرتان می‌دزدند.

البته همه‌ی مرورگرها اجازه‌ی وقوع چنین اتفاقی را نمی‌دهند. به عنوان نمونه کروم و فایرفاکس تنها جزئیات کارت اعتباری را در کادرهایی اضافه می‌کنند که شما روی آن‌ها کلیک می‌کنید. اگر یک کادر فعال نباشد و شما روی آن کلیک نکنید، قابلیت نمایش خودکار اطلاعات فعال نخواهد شد. 

حالا پرسش بعدی در رابطه با نمایش خودکار اطلاعات کارت بانکی این است که چنانچه یکی از فیشرها از این طریق به اطلاعات کارت بانکی ما دسترسی پیدا کند چه خواهد شد؟ به طور کلی این دسترسی از راه‌های مختلفی می‌تواند صورت بگیرد. اولین راه این است که شخص دیگری از دستگاه شما استفاده کند. یعنی فرد از اعتماد شما سوء استفاده کند و اطلاعات شما را بدزدد. بنابراین توصیه می‌کنیم همواره  اطلاعات شخصی و بانکی خود را از دستگاه مورد استفاده‌تان حذف کنید. 

یک روش دیگر از طریق فیشینگ، استفاده از بدافزار‌ها است. برای مثال Vega Stealer را در نظر بگیرید. این بدافزار از طریق ایمیل منتشر شده و هدف اصلی‌اش جمع آوری اطلاعات کروم و فایرفاکس از جمله کوکی و اطلاعات ذخیره شده در Autofill بود؛ یعنی همان قابلیت نمایش خودکار اطلاعات کارت در صفحه‌ی پرداخت. اجمالا یعنی شما اطلاعات را روی دستگاه خود ذخیره می‌کنید، و این یعنی یک فرد دیگر نیز ممکن است به آن اطلاعات  دسترسی پیدا کند.

پیشنهاد: به منظور  آشنایی بیش‌تر در رابطه با فیشر‌ها و راه‌هایی که آن‌ها برای هک درگاه پرداخت استفاده می‌کنند، از این مقاله دیدن فرمایید.

آیا استفاده از گزینه‌ی ذخیره اطلاعات کارت بانکی برای کاربران روش امنی است؟

چگونه نمایش خودکار اطلاعات کارت را غیر فعال کنیم؟

بسته به این که شما از چه مرورگری استفاده می‌کنید، انجام فرآیند غیر‌فعال‌سازی نمایش خودکار اطلاعات کارت متفاوت خواهد بود. اما به طور کلی فرآیندی بسیار ساده است. برای مثال در مرورگر کروم کافی است روی بیضی عمودی در سمت راست بالا کلیک کرده سپس به Settings و یا به chrome://settings/autofill بروید. آنگاه در این قسمت می‌توانید قابلیت Autofill را غیرفعال کرده و یا گزینه‌ای را انتخاب کنید که دیگر مرورگر کروم اطلاعات مربوط به حساب بانکی شما را به صورت خودکار ذخیره نکند. 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا