چنانچه شما از جمله صاحبان کسب و کارهایی هستید که در عرصهی تجارت الکترونیک فعالیت و از درگاه پرداخت اینترنتی استفاده میکنید و یا برای دریافت وجه از مشتریانتان از دستگاههای کارتخوان بهره میبرید، الزامی و ضروری است که با مراجعه به سایت سازمان امور مالیاتی کشور، پرونده مالیاتی خود را تکمیل نمایید و درگاه پرداخت یا دستگاه پوز خود را در این پرونده بهطور کامل ثبت کنید. ما در این مقاله قصد داریم مراحل اتصال درگاه و دستگاه کارتخوان به پرونده مالیاتی را برای خوانندگان گرامی شرح دهیم.
کد پیش ثبتنام مالیاتی چیست؟
ماجرای این کد پیش ثبتنام برمیگردد به بهمنماه سال ۱۳۹۹ که طی آن قانونی از سوی سازمان امور مالیاتی کشور به تصویب رسید، که بر اساس آن تمام متقاضیان دریافت درگاه، لینک پرداخت و دستگاه کارتخوان، لزوما باید کد رهگیری مالیاتی دریافت میکردند.
بر اساس این قانون، سایت شاپرک نیز اطلاعات مربوط به تمام درگاههای پرداخت و دستگاههای کارتخوان ثبت شده را، در یک فرآیند همکاری در اختیار سازمان امور مالیاتی قرار داد. با این وصف، چنانچه پیش از این، از طریق یکی از شرکتهای معتبر فعال در زمینه خدمات پرداخت، درگاه پرداخت اینترنتی یا دستگاه کارتخوان دریافت نمودهاید، اما هنوز درگاه یا دستگاه پوز مورد نظر را در پرونده مالیاتی خود ثبت نکردهاید، ضروری است که به اعلان سازمان امور مالیاتی کشور، هرچه سریعتر برای ثبت و اتصال درگاه یا پوز خود به پرونده مالیاتی اقدام لازم را انجام دهید.
اما در صورتی که به تازگی قصد دریافت درگاه پرداخت اینترنتی و یا دستگاه کارتخوان را دارید، به خاطر داشته باشید که ابتدا کد رهگیری مالیاتی دریافت کنید و سپس پرونده مالیاتی خود را تکمیل نمایید.
چنانچه قصد دارید تا با درگاه پرداخت اینترنتی خود را در سامانه مالیات ثبت کنید، در مقالهای بصورت گام به گام به آن پرداختهایم که از طریق این لینک میتوانید به آن مراجعه نمایید.
توجه کنید که این فرآیند الزامی، در واقع در راستای اجرای قانون پایانههای فروشگاهی، تصویب شده توسط مجلس شورای اسلامی میباشد و به منظور یکپارچه شدن اطلاعات ادارهی مالیات و نهادهای پرداختی صورت میپذیرد.
از طرف دیگر سایت شاپرک که اطلاعات درگاههای پرداخت و کارتخوانهای ثبت شده به نام افراد را در اختیار سازمان امور مالیاتی کشور قرار داده است، از طریق سامانهای که معرفیاش خواهیم کرد، اطلاعات مذکور را برای بررسی در دسترس قرار میدهد تا چنانچه درگاه یا کارتخوانی متعلق به شخص مورد نظر نیست بتواند آن را غیرفعال نماید.
پرونده مالیاتی خود را چگونه تکمیل کنم؟
یکی از پرسشهای متداول کاربران در زمینهی اجرای طرح تکمیل پرونده مالیاتی، چگونگی مشاهدهی درگاهها و کارتخوانهایی است که به نام آنها در سامانهی مالیات کشور ثبت شده است. برای این منظور شما به عنوان کاربر درگاه پرداخت و یا دستگاه کارتخوان، برای مشاهده، ساخت یا تکمیل پرونده مالیاتی خود، کافی است مراحل زیر را بهطور دقیق انجام بدهید.
قدم اول: وارد سایت درگاه ملی خدمات الکترونیک سازمان امور مالیاتی کشور شوید.
اگر از قبل حساب کاربری ساختهاید، با وارد کردن کدملی، کلمهی عبور و کد امنیتی تصویر، وارد صفحهی خودتان بشوید. اما اگر پروندهای از قبل ندارید، از زبانهی ثبتنام، ابتدا در سایت ثبتنام نمایید.
برای ثبتنام در سایت، به عنوان شخص حقیقی، فقط کافی است کدملی و ملیت خود را وارد نمایید.
اما برای ثبتنام به عنوان شخص حقوقی، باید لزوما شناسهی ملی شرکت خود را وارد نمایید.
قدم دوم: بعد از ثبت نمودن اطلاعات ورود، یک کد ۴ رقمی یکبار مصرف برای شما ارسال خواهد شد که پس از وارد کردن آن، به سامانه درگاه ملی خدمات الکترونیک سازمان امور مالیاتی کشور وارد خواهید شد.
قدم سوم: در قدم بعدی باید بر روی گزینهی تعداد پایانههای فروش کلیک کنید. آنگاه یک فهرست کامل شامل پایانههای ثبت شده با کد مالیاتی خودتان مشاهده خواهید کرد.
در این مرحله اگر از ترمینالهای ثبت شده به نام خودتان، در سازمان امور مالیاتی اطمینان داشتید، مطمئن شوید که به پرونده مالیاتی خود الصاق شدهاند. برای اطمینان یافتن از صحت ترمینال ثبت شده در پرونده خودتان، شمارهی ترمینال درگاه پرداختی که در اختیار دارید را با آن شمارههای داخل سایت مطابقت دهید. توجه کنید که شمارهی ترمینال درگاه پرداخت اینترنتی را میتوانید در قسمت اطلاعات پذیرنده در صفحهی پرداخت مشاهده کنید. در دستگاههای کارتخوان نیز این شماره ترمینال در منو فروشنده قابل رویت خواهد بود.
قدم چهارم: در نهایت نیز پس از وارد نمودن شمارهی صحیح، بر روی فرم گزینهی الصاق به پرونده کلیک نمایید.
قدم پنجم: اکنون با انتخاب گزینهی الصاق، فهرستی از پروندههای فعال شما نمایش داده خواهد شد. از میان آنها پرونده مربوطه را انتخاب کنید.
چنانچه درگاه پرداخت یا دستگاه کارتخوان غیرفعالی دارید و احتمال میدهید که در آینده نیز قصد استفاده از آن را نخواهید داشت، بهتر است گزینهی «درخواست غیر فعال سازی» آن دستگاه یا درگاه مورد نظر را انتخاب نمایید.
اما توجه کنید که چنانچه قصدی برای غیرفعالسازی درگاه پرداخت یا دستگاه کارتخوانی داشتید، لزوما باید قبل از تایید نهایی، از تمام جهات مسئله را برای خودتان بررسی کنید، زیرا پس از کلیک کردن بر روی گزینهی تایید نهایی، امکان انصراف وجود ندارد و نیز نمیتوانید عمل ویرایش را در مورد درخواستتان انجام دهید.
این نکته را نیز در نظر بگیرید که به دلیل اینکه در روند همگامسازی درگاههای پرداخت و کارتخوانهای ثبت شده به نام اشخاص مختلف، میان شاپرک و سامانهی مالیات، در یک همکاری مستمر انجام میشود، این امکان وجود دارد که اکنون تمام درگاههای پرداخت و دستگاههای کارتخوان ثبت شده به نام شما در این سامانه قابل رویت نباشند.