مهم‌ترین پرکاربردترین اصطلاحات فین تک

اکنون حدود ۷۰ سال از ظهور صنعت فین تک یا همان فناوری‌‌های مالی می‌گذرد. اما بیش‌ترین پیشرفت این صنعت، در ۲۰ سال اخیر روی داده و تکنولوژی‌های بسیاری را در این سال‌ها در راستای بهبود کیفیت خدمات مالی ارائه کرده است. پس از گسترش صنعت فین تک و حضور دائمی آن در امور روزمره‌ی مردم، اصطلاحات فین تک نیز در جامعه پرکاربرد شدند. 

نخستین هدف ایجاد صنعت‌ فین تک، ساده کردن فرآیندهای مالی و البته اتصال فناوری‌های روز با سیستم‌های پرداخت بود، ولی اکنون این صنعت دستخوش تغییرات بسیاری شده است.

در این مقاله تلاش می‌کنیم پرکاربردترین اصطلاحات فین تک را معرفی کنیم. 

مهم‌ترین اصطلاحات فین تک

به طور کلی اصطلاحات مهم بسیاری در صنعت فین تک وجود دارد. اصطلاحات پرکاربردی در دسته‌بندی‌های فناوری، واژگان بانکی و زبان مختص فین تک که هر کدام در جایگاه خود نیاز به شناخت دارند. به این منظور در ادامه به مهم‌ترین و کاربردی‌ترین اصطلاحات فین تک خواهیم پرداخت. 

قانون‌گذاری یا Regtech

رگ‌تک یا همان فناوری‌های قانون‌گذاری یکی از پرکاربرد‌ترین اصطلاحات فین تک است. در واقع فلسفه‌ی پدید آمدن فناوری رگ‌تک قانون‌گذاری در حوزه‌های گوناگون فناوری است. به عبارت دیگر رگ‌تک یک فناوری در ذیل صنعت فین تک است، اما در عین‌حال این قانون‌گذاری‌ها کاربردهای دیگری نیز دارند. برای نمونه در هدایت هزینه‌های استارت‌آپ‌ها و همچنین در سیستم‌های بانکداری رگ‌تک اثرگذاری‌های زیادی دارند. 

برای کسب اطلاعات بیش‌تر در رابطه با فناوری رگ تک می‌توانید به این مقاله مراجعه کنید.

قانون‌گذاری یا Regtech

تامین مالی جمعی یا crowdfunding

تامین مالی یا کراودفاندینگ از دیگر اصطلاحات برجسته در حوزه‌ی فین تک است. برای شرح این اصطلاح در نظر بگیرید که یک استارت‌آپ در ابتدای فعالیت خود نیاز به میزان مشخصی سرمایه دارد. در چنین مواقعی شرکت‌های کراودفاندینگ سرمایه‌گذاری اولیه برای شروع به‌کار استارت‌آپ‌ها را تامین می‌کنند و در ازای این آورده‌ی مالی، بخشی از سهام شرکت نوپا را دریافت می‌نمایند.

احراز هویت یا KYC

یکی از اساسی‌ترین اصطلاحات فین تک، فرآیند شناسایی مشتریان به ویژه در کسب‌وکارهای حوزه‌ی فعالیت‌های فین تک است. احراز هویت یا KYC برای تمام کسب‌وکارهایی که فعالیت‌ها و خدمات مالی دارند، الزامی است تا از طریق این فرآیند شناسایی هرگونه کلاهبرداری احتمالی را پیشگیری نمایند؛ کلاهبرداری‌هایی مثل پولشویی و امثال آن که همواره متوجه این نوع فعالان حوزه فناوری‌های مالی خواهد بود. 

kyc

بلاک چین 

در طی سال‌های اخیر با ورود رمزارز‌ها به صحنه‌ی جهانی، اصطلاح بلاک‌ چین دست‌کم یک‌ مرتبه به گوش هر کدام از ما رسیده است. بلاک‌چین یا زنجیره‌ی بلوکی، نوعی سیستم برای ثبت داده است. ما بلاک‌ چین را اغلب در جوار بیت‌کوین شنیده و شناخته‌ایم؛ به این علت که نخستین رمزارزی که بر بستر بلاک‌ چین ارائه شد بیتکوین بود. یکی از مزایای سیستم بلاک چین در معاملات آنلاین، سرعت بخشیدن به فرآیند معاملات و همچنین قابلیت نگهداری و ذخیره‌ی سوابق تراکنش‌ها در بستر یک زنجیره‌ی متصل خواهد بود. 

چنانچه با بیتکوین و ارز‌های دیجیتال آشنایی ندارید، با کلیک بر روی این لینک قادر خواهید به اطلاعات وسیعی در رابطه با این موضوع دست یابید.

وام همتا به همتا یا P2P Lending

یکی از اصطلاحات فین تک که شاید تا کنون کم‌تر آن را شنیده باشید، وام همتا به همتا که برخی مواقع تحت عنوان وام‌های اجتماعی از آن یاد می‌شود نام دارد. وام‌های همتا به همتا را وب‌سایت‌های فعال در زمینه‌ی وام‌دهی ارائه می‌دهند. در واقع این وب‌سایت‌ها محل تلاقی وام‌دهنده‌ها و وام‌گیرنده‌ها هستند؛ و این دو طرف فرآیند وام‌دهی در این بستر با یکدیگر ارتباط گرفته و اقدام به عقد قرارداد می‌کنند. در چنین فرآیندی نیازی به حضور بانک‌ها وجود نخواهد داشت.

عرضه‌ی اولیه‌ی سکه یا ICO

این اصطلاح پرکاربرد صنعت فین تک را برخی تحت عنوان فروش توکن نیز می‌شناسند. در عرضه‌ی اولیه سکه برای ارزهای دیجیتال جدید، جذب سرمایه انجام می‌شود و سرمایه‌گذاران نیز در راستای مشارکت خود، توکن دریافت می‌کنند.

مشاوره‌های رباتیک 

همان‌طور که از عنوان این اصطلاح برمی‌آید، مشاوره‌های رباتیک به منظور روشن کردن مسیر و ایجاد یک راهنما در صنعت فین تک کارایی دارند. این فرآیند مشاوره نیز اصولا از طریق الگوریتم‌های کامپیوتری داده‌ها را بررسی کرده و راهنمایی‌های کاربردی خود را به صورت ۲۴ ساعته و آنلاین به کاربران ارائه می‌کند. مشاوره‌های رباتیک در صنعت فین تک معمولا مدیران شرکت‌های سرمایه‌گذار و افرادی که در تلاش برای جذب سرمایه هستند را در مسیر اهداف‌شان یاری خواهند داد.

کلان‌داده‌ها یا Big Data

به مجموعه‌ای از داده‌ها ‌که از تعداد زیادی منابع مختلف گردآوری شده باشد، کلان‌داده‌ها گفته می‌شود. این اصطلاح در صنعت فین تک هم به داده‌های ساختار یافته و هم به داده‌های بدون ساختار اطلاق می‌شود. اما توجه داشته باشید، فرآیند پردازش داده‌ها در این فناوری در نهایت در راستای شناخت بهتر رفتار مشتریان، اطلاعات کاربردی مفیدی در اختیار شرکت‌ها قرار خواهد داد. بنابراین می‌توان گفت که هدف از کلان‌داده‌ها، تجزیه رفتارهای احساسی مشتریان، پیشگیری و تشخیص تقلب‌های احتمالی، و در نهایت شخصی‌سازی فرآیند تعامل با کاربران است. 

کلان‌داده‌ها یا Big Data

رابط برنامه‌نویسی کاربردی یا API

اصطلاح دیگر در حوزه فین تک، اصطلاح مخفف API است که در واقع به ابزارهای مورد نیاز برای ساختن نرم‌افزارهای کاربردی گفته می‌شود‌. برنامه‌نویس‌ها به کمک رابط برنامه‌نویسی کاربردی، بی‌آنکه نیازی به کدنویسی دوباره داشته باشند، فرآیندهای تکراری و قابل پیش‌بینی را از نو انجام می‌دهند. در نتیجه API فعالیت‌های روزانه‌ی برنامه‌نویس‌ها را تسهیل می‌کند و همچنین سفارشی‌سازی برنامه‌ها را نیز برای کاربران ممکن می‌سازد.

فناوری‌های بیمه

فناوری‌های بیمه یا اینشورتک، اصطلاحی است که به یکی از زیرمجموعه‌های صنعت فین تک اشاره می‌کند و در واقع یکی از انواع فین تک است. این اصطلاح از نظر لغوی‌ به معنای فناوری‌های بیمه شناخته می‌شود، و در عمل اینشورتک به کمک فناوری‌های نوظهور صنعت فین تک، موجبات رشد،‌ نوسازی و بهبود کسب‌وکارهای حوزه‌ی بیمه را فراهم می‌آورد. بنابراین شرکت‌های بیمه در سال‌های اخیر استقبال بسیار خوبی برای بهره مندی از این فناوری‌ها به عمل آورده‌اند. 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا