چگونگی پیگیری پرداخت‌های ناموفق اینترنتی؟ پیگیری تراکنش‌های ناموفق و مغایرت‌های بانکی

می‌دانید استفاده از روش‌های پیگیری پرداخت‌های اینترنتی چه زمانی اهمیت پیدا می‌کند؟ و اصلاً چطور باید تراکنش‌های ناموفق را پیگیری کنید؟ شاید برای شما هم پیش آمده است که پولی را از طریق سیستم‌های پرداخت اعم از درگاه اینترنتی  یا دستگاه کارتخوان جابه‌جا کرده باشید ولی با تراکنش ناموفق روبه‌رو بشوید، یعنی با وجود کسر شدن مبلغ از حساب‌تان، مبلغ به حساب دریافت‌کننده واریز نشود.

معمولاً در چنین تراکنش‌های ناقصی جای نگرانی وجود ندارد؛ چرا‌که در سیستم بانکداری این نوع مغایرت‌ها، حداکثر در طی ۷۲ ساعت به شکل خودکار حل می‌شوند و مبلغ کسر شده به حساب شما برگشت می‌خورد، اما در صورتی که بعد از این زمان مبلغ واریزی به حساب‌تان برنگشت، آن وقت است که باید پیگیر پرداخت آنلاین بشوید.

از طرفی اگر شما دارنده‌ی کسب‌‌وکار اینترنتی هستید باید از سیستم پرداختی استفاده کنید که در صورت لزوم به آسانی به طور مثال به شماره پیگیری و گزارش تمام تراکنش‌ها دسترسی داشته باشید. در هر صورت این مشکل ممکن است برای بسیاری از افراد و خود شما هم اتفاق بیفتد، از این جهت پیشنهاد می‌کنیم با ما همراه باشید تا در ادامه‌ی این مطلب شما را با چگونگی پیگیری پرداخت‌های آنلاین آشنا کنیم. 

تراکنش‌های ناموفق اینترنتی

علت برگشت نخوردن مبلغ در پرداخت اینترنتی ناموفق

همان‌طور که می‌دانید با تغییر در سبک زندگی و ورود روش‌های نوین در دنیای اینترنت بسیاری از کسب‌وکارها به سمت فروش آنلاین رفته‌اند و در حال حاضر استفاده از سیستم‌های پرداخت آنلاین بخشی جداناپذیر در فرآیند خرید و فروش محسوب می‌شود. با توجه به گسترش استفاده از پرداخت‌های آنلاین، دولت و سیستم بانک‌داری همیشه به دنبال ایجاد زیرساخت‌های مناسب است، ولی گاهی اوقات به دلیل قطعی ‌یا اختلال در سامانه‌های پرداخت الکترونیکی شما با تراکنش‌های ناموفق و به‌خصوص تراکنش‌های ناقص روبه‌رو می‌شوید. 

راه‌های پیگیری پرداخت‌های اینترنتی 

مسلماً شما در جایگاه یک خریدار چه از دستگاه کارت‌خوان استفاده کنید و چه از درگاه پرداخت در مواقعی که با تراکنش ناموفق مواجه می‌شوید، ولی پول از حساب‌تان کسر می‌شود در گام اول کار شما اطلاع‌رسانی به دارنده‌ی فروشگاه و در واقع سیستم پرداخت است. از طرفی اگر در جایگاه فروشنده هستید تهیه‌ی سیستم پرداخت از شرکت‌های معتبر که به طور مثال دارای پشتیبانی لازم باشد یا شماره پیگیری تراکنش‌ها را به راحتی ارائه بدهد، بسیار حائز اهمیت است. اما به طور کلی اگر بعد از ۷۲ ساعت پول کسر شده عودت داده نشد، پیگیری پرداخت‌های اینترنتی با توجه به شرایط به شکل‌های زیر انجام می‌گردد. 

  • تماس با سیستم پاسخگویی بانک یا  مراجعه حضوری به بانک 
  •  تماس با سامانه تلفنی 29911
  • از طریق ثبت گزارش در سامانه میز امداد شتاب به آدرس emdadshetab.cbi.ir در پرداخت‌های شتابی و شاپرک 
  • از طریق شماره پیگیری 
راه‌های پیگیری پرداخت‌های اینترنتی

تماس با سیستم پاسخگویی بانک یا  مراجعه حضوری به بانک

 این راه پیگیری از طریق کارت بانک مد نظر انجام می‌شود. شما می‌توانید با سیستم پاسخگویی بانک تماس تلفنی برقرار کنید و با دادن اطلاعاتی مثل شماره کارت و تاریخ روز پرداخت خود از وضعیت پرداخت مطلع بشوید و در ادامه مشکل را برطرف کنید. در صورت لزوم و عدم پاسخگویی کامل، راه بعدی مراجعه به بانک و دادن اطلاعات پرداخت است. 

 تماس با سامانه تلفنی 29911 

 براي ثبت يا پيگيري مغايرت خود راه دیگر تماس با شماره تلفن ۲۹۹۱۱ است. لازم به ذکر است که اطلاعات سامانه اينترنتي و سامانه تلفني ۲۹۹۱۱ مشترک می‌باشد و این امکان وجود دارد که کد پيگيری ارائه شده در يک سيستم را در سيستم ديگری هم پيگيری کرد.

ثبت گزارش در سامانه میز امداد شتابی و شاپرک

روش دیگر برای اعلام و گزارش‌ مغایرت‌های بانکی استفاده از خدمات سیستم امداد شتاب بانک مرکزی است‌. سامانه میز امداد شتابی با هدف ارائه‌ی خدمت به مشتریان بانک‌های عضو شبکه شتاب و تسهیل و تسریع در روند پیگیری پرداخت‌ها و نیز رفع مغایرت‌های شبکه بانک‌های شتاب راه‌اندازی شده است، اما قبل از هر اقدامی در این زمینه لازم است نکات زیر را در نظر بگیرید. 

۱. این سامانه فقط پاسخگوی مغایرت‌های شبکه شتاب و شاپرک است؛ یعنی برای پیگیری مغایرت‌های غیر‌شتابی که صادر کننده کارت و دارنده‌ی پایانه اعم از: خودپرداز، درگاه پرداخت اینترنتی، اینترنت‌بانک، تلفن بانک و … یکسان هستند باید با پشتیبانی بانک مربوطه تماس بگیرید یا این‌که به شکل حضوری در یکی از شعب همان بانک پیگیر باشید.

نکته اول: انتقال کارت به کارت زمانی که کارت مبدا یا کارت مقصد متعلق به بانک دیگری است، به طور استثنا، شتابی محسوب می‌شود. 

نکته‌ دوم: در حال حاضر تمام تراکنش‌هایی که با دستگاه (POS) صورت می‌گیرند، تراکنش شتابی محسوب می‌شوند. 

۲. معمولاً در سیستم شتاب مبلغ کسر شده طی دو روز کاری بدون احتساب روزهای تعطیل به شکل خودکار برگشت می‌خورد؛ بنابراین قبل از هر اقدامی برای ثبت مغایرت بانکی، مطمئن شوید که دو روز کاری از تاریخ انجام تراکنش گذشته است. 

۳. امداد شتابی فقط پاسخگوی دارندگان کارت است. فروشگاه‌هایی که دارای دستگاه کارتخوان POS هستند برای پیگیری مغایرت‌های حسابی خود باید با امداد شاپرک تماس بگیرند.

 ثبت گزارش در سامانه میز امداد شتابی و شاپرک

پیگیری پرداخت‌ها با شماره پیگیری 

 شماره پیگیری شماره‌ای است که مشتری بعد از ثبت اطلاعات خود و دریافت آن می‌تواند پیگیر مغایرت تراکنش باشد. اگر پرداخت اینترنتی داشتید، به‌راحتی می‌توانید از طریق سامانه پیگیری نمایید. 

توجه داشته باشید که اگر شماره پیگیری تراکنش را نداشتید، راه دیگر استفاده از شماره کارت است.

شماره ارجاع چیست؟

یکی از روش‌های متداول استعلام تراکنش‌ها، استفاده از شماره پیگیری تراکنش‌ها است. بعد از انجام هر تراکنش یک شماره ارجاع یا شماره پیگیری به کاربر داده می‌شود که منحصراً مربوط به همان تراکنش خواهد بود. بنابراین در صورت بروز هر گونه مشکل می‌توان به کمک این کد ارجاع تراکنش، برای گرفتن استعلام اقدام کرد. شماره ارجاع کد پیگیری منحصربفرد هر فاکتور خرید است که از قبل در سیستم پرداخت ثبت شده است. بنابراین به کمک API شماره ارجاع، کاربر می‌تواند فاکتوری که قبلا در سیستم ثبت شده را مجدداً دریافت کند.

پیگیری پرداخت‌های درگاه‌های اینترنتی 

بسیاری از کسب‌وکارهای اینترنتی برای هموار کردن مسیر پرداخت از سیستم درگاه پرداخت استفاده می‌کنند تا بتوانند در بستری امن فرایند خرید را برای مشتری سرعت ببخشند. در ارتباط با پیگیری پرداخت‌‌های آنلاین، درگاه‌های اینترنتی هم باید زمینه را برای به حداقل رساندن تراکنش‌های ناموفق ایجاد کنند و در صورت لزوم کاربران بتوانند به راحتی تراکنش‌های ناموفق و ناقص خود را پیگیری کنند. 

در این راستا درگاه پرداخت رایان‌پی با ارائه‌ی قابلیت‌های کاربردی در پنل کاربری این امکان را به کاربران خود می‌دهد که تمام تراکنش‌ها را مشاهده کنند و با وجود سیستم گزارش‌دهی به گزارش کامل تراکنش‌ها دسترسی داشته باشند. از طرفی بتوانند به راحتی شماره پیگیری تراکنش‌ها را در اختیار داشته باشند و به آسانی به پیگیری پرداخت‌های اینترنتی خود بپردازند.

چنانچه با درگاه پرداخت رایان‌پی آشنایی ندارید، توصیه‌ می‌شود تا از این مقاله دیدن کنید. 

کلام آخر

 به طور معمول در تراکنش‌های ناموفقی که از طریق سیستم‌های پرداخت الکترونیکی انجام می‌شود و در روند آن مبلغ کسر شده به کارت مقصد واریز نمی‌‌گردد باید در طی ۷۲ ساعت آن مبلغ به شکل خودکار برگشت بخورد، اما زمانی که این پول برگشت نخورد، باید اقدام به پیگیری پرداخت اینترنتی کرد. با مطالعه کامل این متن متوجه خواهید شد که از چه روش‌هایی می‌توان پیگیری پرداخت‌های ناموفق را انجام داد. 

7 دیدگاه دربارهٔ «چگونگی پیگیری پرداخت‌های ناموفق اینترنتی؟ پیگیری تراکنش‌های ناموفق و مغایرت‌های بانکی»

  1. سلام ۱۵۰۰۰۰۰۰ ریال از حسابم کسر شده ولی مبلغ ۵۰۰۰۰ ریال خرید میخواستم انجام بدم چرا یک میلیون پانصد هزار تومان کسر شده از حسابم هنوز رمز پویا رو وارد نکردم لطفا مبلغ اضافی که از حسابم کسر شده رو برگردونید

  2. سلام مبالغی طی چندین تراکنش از حسابم کم شده مدت ۵ماه هم گوشی دستم نبوده لطفا راهنمایی کنید چکار کنم پولم برگرده(فقط پیامک بانک دارم)

  3. سلام من دو روز پیش یک مبلغ رو کارت به کارت کردم از حساب من کسر شد ولی به حساب طرف نرسید ۵۴گذشته لازمه برم بانک یا باید تا ۷۲ ساعت صبرکنم؟

    1. سلام مبلغی کارت ب کارت کردم از حسابم کم شده ولی به حساب مقصد نرفته چیکار کنم،قبلا هم ایطوری شد و برگشت داده نشد

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا