8 نکته فناوری ابری برای کسب‌وکارها

قبل از این‌که سروکله‌ی فناوری ابری پیدا بشود، سازمان‌ها و شرکت‌ها برای اجرای برنامه‌های کاربردی خودشان مجبور بودند انواع سخت‌افزارها و نرم‌افزارها را تهیه کنند. بماند که این وسط مدیران باید به فکر استخدام نیروی متخصص هم برای نصب تجهیزات بودند. هر چقدر هم که داده‌ها و محاسبه‌ها بزرگ‌تر می‌شد کار هم سخت‌تر پیش می‌رفت.

اما فناوری ابری که به میدان آمد، دردسرهای ذخیره‌سازی اطلاعات در بستر شبکه را از بین برد. در کل با این روش اطلاعات از راه دور در ابر که به معنای فضای ذخیره سازی مجازی در اینترنت است به اشتراک گذاشته می‌شوند. اما مسئله این است که برای بهره‌مندی از این روش در کسب‌وکارتان لازم است به نکات مهمی توجه کنید که در ادامه‌ی این مطلب از سایت رایان پی به این نکات و قبل از آن به تعریفی از فناوری ابری می‌پردازیم‌.

رایانش ابری یا فناوری ابری چیست؟

فناوری ابری به روشی بدون محدویت مکانی برای ارائه‌ی منابع محاسباتی گفته می‌شود. با رایانش ابری محیط‌های نرم افزاری و خدماتی طبق روابط اشتراکی پیش می‌رود. یعنی چند نفر به صورت همزمان به یک نرم‌افزار و یا فایل به صورت مشترک دسترسی دارند.

تازه این سرویس امکان استفاده از برنامه‌های ذخیره شده به شکل متوالی را هم فراهم می‌کند، به طوری که شما برای اجرای یک برنامه‌ی دیگر نیازی به پرداخت هزینه‌ی جداگانه ندارید. در مجموع با این راه‌حل برای استفاده برنامه‌های مد نظرتان می‌توانید از طریق مررگر، وارد پنل خود بشوید و از برنامه‌های آن از جمله حسابداری، CRM و … بهره ببرید.‌

۱. یک برنامه امنیتی بچینید

 در پیاده‌سازی هر روشی از تکنولوژی ایجاد امنیت حرف اول را می‌زند. درست است که این فناوری باعث می‌شود شما به راحتی به نرم‌افزارهای دل‌خواه‌تان دسترسی پیدا کنید، اما این راحتی بدون خط نیست. خب فناور‌های جدید می‌توانند با خودشان آسیب‌پذیری‌های امنیتی را به همراه بیاورند که اگر فکری به حال‌شان نکنید دچار ضرر و زیان خواهید شد. پس طرحی را تنظیم کنید که از نقض حریم خصوصی شما جلوگیری کند.

اقدام اول شما به عنوان مدیر یک کسب‌وکار این است که دستورالعمل‌های امنیتی خود را چیده و تنظیم کنید. این دستورالعمل‌ها می‌توانند در زمان دورکاری اهمیت خود را نشان بدهند. در واقع دستورات جدیدی که کارمندان با اجرای آن به سمت چگونگی مدیریت فایل‌ها و داده‌های تجاری هدایت بشوند و بدانند چه اختیاراتی در این زمینه به آن‌ها تفویض شده است.

بک آپ در فضای ابری

۲. از فایل‌های خود نسخه پشتیبان تهیه کنید

 پشتیبان گیری از فایل‌های یکی از مهم‌ترین کارهای ضروری محسوب می‌شود. شاید بگویید با وجود این فناوری چه نیازی به این کار است. اما یک درصد احتمال حوادث پیش بینی نشده یا امکان اختلال در پرونده‌ای را بدهید. پشتیبان‌گیری از داده‌های ابری در یک جای دیگر در واقع اضافه کردن یک لایه‌ی امن حفاظتی است.

۳. انتخاب سرویسی که در چند دستگاه قابل دسترسی باشد

هرگز یادتان نرود که یکی از راه‌های دستیابی به بهترین نتیجه از روش فناوری ابری، انتخاب سرویسی است که در چند دستگاه قابل دسترسی باشد. احتمال این را بدهید که مثلاً بخواهید به اعضای تیمی اجازه استفاده از این سرویس را در دستگاه‌های خاص بدهید.

۴. اطلاعات را به اشتراک بگذارید

اگر به شکل محدود به مشتری‌های خود دسترسی داشته باشید به دنبال آن می‌توانید به چگونگی کار خود روی شرکت آن‌ها آگاه بشوید. با اشتراک‌گذاری داده‌ها و اطلاعات از طریق فضای مجازی در اینترنت از جمله اطلاعات اولیه مثل آمار و آنالیز شرکت می‌توانید حس اعتماد بیشتری را ایجاد کنید.

شبکه با فناوری ابری

۵. شبکه‌ خود را سازماندهی کنید

حواستان به ارزش سرمایه‌گذاری در منابع و زمان‌ باشد. می‌پرسید چطوری؟ شبکه‌ی موجود خود را برای فعالیت با شبکه‌ی ابری جدید بهینه کنید. چرا؟ برای این‌که تا حد امکان سریع و کارآمد باشد. وقتی که می‌خواهید از فناوری ابری استفاده کنید، باید مطمئن بشوید که بقیه‌ی شبکه‌ی شما به شکلی تنظیم شده است که تا حد امکان یکپارچه کار کند. 

۶. سرویس ابر عمومی یا سرویس ابر خصوصی؟

شما باید تعیین کنید که سرویس خصوصی می‌خواهید یا عمومی؛ البته هر مسیری دارای مزایا و معایبی است. به طور خلاصه باید بگوییم که با استفاده از سرویس ابر عمومی با تنوع بسیاری رو به رو می‌شوید. مثلاً برای ذخیره‌ی چندین فایل مهم تا اندازه‌ی زیادی از حجم اطلاعات را می‌توانید با این سرویس انجام بدهید. البته نکته‌ این‌جاست که اگر بخواهید اطلاعات خود را برای مدت بیشتری در این سرویس ذخیره کنید باید بیشتر هم هزینه کنید.

از آن طرف در سرویس ابر خصوصی که اغلب سازمان‌های بزرگ به سمت آن می‌روند، اطلاعات به هیچ عنوان به اشتراک گذاشته نمی‌شود و تنها بعضی از افراد که تأیید شده‌ی سازمان یا شرکت هستند، می‌توانند از منابع اطلاعاتی و خدمات استفاده کنند و در واقع این کاربران هستند که آن را مدیریت می‌کنند.

۷. برای مدیریت اطلاعات خود یک برنامه‌‌ی کارآمد داشته باشید

مجموعه‌ای جامع از ویژگی‌ها یا برنامه‌هایی را به وجود بیاورید که در آینده‌ی نزدیک به آن‌ها نیاز خواهید داشت. حتماً به فکر تنظیم برنامه‌ای برای نام‌گذاری، سازمان‌دهی و مکان‌یابی دقیق فایل‌های‌تان در فضای ابری باشید و آن را ایجاد کنید. تعیین کردن این‌ موضوع که چه افرادی مجوز دسترسی به سرورها را داشته باشند یا فایل‌ها را آپلود کنند باید در برنامه‌ی شما باشد. هر چند فناوری ابری روشی کارآمد است اما کنترل و نظارت بر روی دسترسی و عدم دسترسی به اطلاعات در جهت حفظ امنیت کمک کننده است.

۸. و نکته‌ی آخر این است که قبل از هر کاری به فکر آموزش خود باشید

آموزش و یادگیری قبل از استفاده از فناوری ابری تمام نکاتی را که تا اینجا گفته شد، در بر می‌گیرد. یعنی مدیران برای این‌که بیهوده وقت و انرژی خود را از دست ندهند و سرعت و کارآمدی را بالا ببرند، موظف‌اند کار با این سرویس را یاد بگیرند. یادتان باشد شما به عنوان مدیر نیاز دارید یاد بگیرید که چطور باید از فناوری ابری به شکل مؤثر در سازمان خود استفاده کنید. اگر لازم باشد دوره‌های آموزشی بگذرانید و در مورد مزایا و معایب آن کاملاً تحقیق کنید و در ادامه آموزش‌ها را به تیم خود منتقل کنید تا آن‌ها هم بدانند چطوری از طریق فناوری ابری، ارسال فایل‌های بزرگتر انجام می‌شود.

 

منبع: builtin

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا