راهنمای ساخت یک سایت ارزان و ساده

گام اول: تصمیم به داشتن یک سایت

اگر مشغول خواندن این مقاله هستید، پس لابد تصمیم دارید به دلیلی، مثلا توسعه‌ی کسب و کارتان، یک وب‌سایت اختصاصی راه‌اندازی کنید. بنابراین گام اول برای ساختن سایت را برداشته‌اید؛ و آن تصمیمی است که برای داشتن وب‌سایت اختصاصی گرفته‌اید. اما در عین‌حال لابد نگران این هستید که چطور می‌شود با کم‌ترین هزینه‌ی ممکن و البته به سادگی یک سایت برای کسب و کارتان بسازید.

پس لطفا با صبوری این مقاله را مطالعه کنید، تا بدون ارائه‌ی راهکارهای پیچیده و تشریح مراحل سخت، به شما یاد بدهیم چگونه با هزینه‌ای ناچیز و راهکارهایی ساده یک سایت اختصاصی راه بیاندازید.

آیا واقعا می‌شود به شکل رایگان سایت ساخت؟

طراحی سایت رایگان، وعده‌ای است که نمی‌شود خیلی به آن دل بست. در واقعا کسانی که این وعده را به شما می‌دهند، ممکن است در ظاهر برای طراحی سایت از شما پولی دریافت نکنند، اما در نهایت پس از این‌که سایت راه‌اندازی شد، به بهانه‌های مختلفی حسابی جیب شما را خالی خواهند کرد. پس خیلی با شنیدن طراحی رایگان سایت، ذوق زده نشوید و تحقیق بیش‌تری در این‌باره انجام بدهید. به طور کلی استفاده از سایت رایگان مانند وبلاگ‌ها، یا زیر دامنه‌های ارائه دهنده‌ی این سرویس، بیش‌تر به افرادی توصیه می‌شود که قصد شروع فعالیت در این فضا را دارند و در واقع به دنبال امکانی برای آشنایی با فضای سایت‌ و فعالیت در آن هستند.

هزینه‌ی واقعی طراحی سایت چه‌قدر است؟

می‌دانم که ممکن است با شنیدن این پاسخ کمی دلخور بشوید، چون شما احتمالا دنبال یک جواب سرراست می‌گردید؛ اما در حقیقت برای طراحی یک سایت اختصاصی، نمی‌توانیم یک عدد مدون و مشخصی ارائه کنیم. هزینه‌ی طراحی سایت در واقع به دو عامل مهم بستگی دارد: اول اسم و رسم و حق‌الزحمه‌ی طراح و دوم ویژگی‌های سایتی که شما مد نظر دارید.

اما به طور کلی هزینه‌‌‌ی اولیه‌ی یک سایت، هزینه‌ای است که ابتدا برای خرید دامنه و هاست پرداخت خواهید کرد. خرید دامنه حداقل 16 هزار تومان برای شما هزینه در پی خواهد داشت و داشتن یک هاست ارزان نیز حدود 50 هزار تومان هزینه در بر دارد. با این وصف استفاده از روش‌های ارزان طراحی سایت و یا سایت‌سازهای رایگان، برای شروع بهترین گزینه خواهد بود. اما شرکت‌های معتبر و اسم و رسم‌داری مانند شرکت وبسیما، که در حوزه‌ی طراحی وب‌سایت فعال‌اند، برای طراحی یک سایت اختصاصی حدود 20 میلیون تومان هزینه دریافت می‌نمایند.

البته بهتر است که مجدداً یادآوری کنم، این قیمت‌ها بسته به امکاناتی که شما از طراحی سایت انتظار خواهید داشت، می‌تواند متغیر باشد.

مرحله‌ی اول ساخت سایت چیست؟

قول داده بودیم که مراحل پیچیده‌ای را پیش روی شما قرار ندهیم. بنابراین نگران نباشید؛ شما نهایتاً در عرض یک ساعت صاحب یک سایت اختصاصی برای کسب و کارتان خواهید شد. برای این منظور در مرحله‌ی اول باید یک اسم یا دامنه انتخاب و بلافاصله در آن ثبت‌نام کنید. حالا لابد می‌پرسید کدام سایت؟ منظور یکی از سایت‌های سایت‌ساز است که با مراجعه به آن‌ها بدون نیاز به دانش طراحی سایت و از طریق فرآیندی خودکار می‌توانید برای خودتان سایت طراحی کنید. سایت‌سازهای سرویس‌هایی با قالب‌های آماده هستند که به شما کمک می‌کنند، سایتی طراحی کنید و به کمک آن قالب‌های آماده فضای سایت را ّبر اساس سلیقه و نیاز خودتان، تزیین و طراحی کنید. تنها کاری که شما باید در این سازکار انجام بدهید این است که برای سایت‌تان محتوا تولید کنید. سایت‌سازهای زیادی اکنون در کشور ما فعال‌اند که از آن جمله می‌توان به سایت‌سازهایی مانند سایت‌ساز پرتال، سایت‌ساز وبزی و سایت‌ساز سازیتو اشاره نمود.

مرحله دوم، زیباسازی ظاهری

aqua minimal health ecommerce wordpress theme

شما در حال حاضر صاحب یک سایت هستید و قرار است در مرحله‌ی دوم کار، کمی از نظر ظاهری سایت‌تان را متحول کنید و دستی به سر و گوش آن بکشید. اما برای این کار هم فقط کافی است بسته به هدف و سلیقه‌تان از قالب‌های آماده استفاده کنید. این نوید را به‌تان می‌دهم که تعداد قالب‌های آماده بسیار زیادی در اختیار شما خواهد بود تا فضای سایت را آنطور که دل‌تان می‌خواهد طراحی کنید. تازه اگر در نهایت از آن دسته کاربرهای سختگیری بودید که هیچ‌کدام از قالب‌های آماده راضی‌تان نکرد، می‌توانید قالب شخصی خودتان را نیز بسازید. شما باید بتوانید عناصر بصری سایت‌تان را خلق کنید. عناصری مانند طرح‌بندی‌ها، رنگ‌ها و قالب‌بندی‌های مختلف سایت را با استفاده از نرم‌افزارهای موجود باید سامان بدهید. چنانچه به نرم‌افزارهای گرافیکی مانند فتوشاپ تسلط داشته باشید می‌توانید فضای بسیار بهتری را برای وب سایت خود بسازید.

مرحله‌ی سوم، فعال‌سازی

اکنون که سایت را ساخته‌اید و فضای آن‌را با سلیقه‌ی خودتان چیدمان کرده‌اید، نوبت به فعال‌سازی سایت رسیده است. می‌پرسید چطور باید این کار را انجام بدهید؟

برای این‌کار داخل سایت‌ساز مربوطه یکی از بسته‌ها را انتخاب و فعال می‌کنید. بعد از آن باید آدرس سایت را تعیین کنید. این مرحله از اهمیت بالایی برخوردار است، چون در نهایت دیگران سایت شما را از طریق این آدرس پیدا خواهند کرد. گمانم متوجه هستید که منظورم از آدرس سایت، همان به اصطلاح دامنه‌ای است که کاربران در موتورهای جستجو برای ورود به سایت شما جستجو خواهند کرد. تا این‌جا فقط یک مسئله نیاز به توضیح بیش‌تر دارد و آن پسوند آدرس سایت است. منظور این است که پسوند آدرسی که انتخاب می‌کنید  com. باشد یا  IR. و اصولا این دو پسوند چه تفاوت‌هایی با هم دارند؟ خب باید توضیح بدهم که دامنه  com. از نظر لغوی مخفف واژه‌ای‌ست که معنای آن می‌شود تجاری. در واقع اصولا سایت‌های تجاری بیش‌تر از این نوع پسوند استفاده می‌کنند. البته به این پسوند، پسوند بین‌المللی هم می‌گویند. در طرف مقابل پسوند  IR. که به طور ویژه در ایران از آن استفاده می‌کنیم، حروف مخفف واژه‌ی Iran است. به این دامنه، دامنه‌ی ملی می‌گویند و در تمام کشورهای جهان نیز چنین دامنه‌هایی تعریف می‌شود.

این دو دامنه تفاوت‌هایی با هم دارند که شما بسته به هدفگذاری‌تان می‌توانید یکی از آن‌ها را برای سایت خودتان در نظر بگیرید. تفاوت اول میان این دو دامنه در قیمت پایین‌تر دامنه‌ی ملی است. در واقع قیمت دامنه‌ی بین‌المللی با نوسان دلار دچار تحول می‌شود. اما تفاوت بعدی این است که به‌طور کلی، مردم در کشور ما نسبت به پسوند com. اعتماد بیش‌تری دارند و سایت‌های با این پسوند را معتبرتر می‌دانند.

از طرف دیگر از نظر اهمیت سئو در سایت، بهتر است که از پسوند ملی استفاده کنید؛ زیرا در این صورت موتورهای جستجو مخاطب ایرانی را که مخاطب هدف سایت شما خواهد بود، به سوی سایت شما هدایت خواهد کرد. نکته‌ی نهایی که در تفاوت میان پسوند ملی و بین‌المللی نیاز است که به آن اشاره کنیم تا شما با اشراف بیش‌تری تصمیم‌تان را در این‌باره بگیرید، تبلیغات در گوگل است. برای بازدهی بیش‌تر تبلیغات در گوگل، پسوند بین المللی اصولا انتخاب بهتری خواهد بود. با این اوصاف پس از این‌که تصمیم‌تان را گرفتید، دست آخر دامنه‌ی مورد نظر را انتخاب و سپس ثبت می‌کنید. این مرحله هم به همین سادگی به پایان می‌رسد.

آماده برای شروع به کار

تا این‌جا وب‌سایت شما با ظاهری زیبا و دامنه‌ای مطلوب و کارشناسی شده، آماده و مهیای آغاز به کار است. البته در این مرحله هم معمولا پشتیبان سایت‌های طراحی، همواره در کنار شما هستند تا در روند شروع به کار سایت، در صورت نیاز راهنمایی لازم را به شما ارائه کنند. حالا موقع آن رسیده که برای سایت خودتان محتوا تولید کنید. اگر سایت شما، یک فروشگاه اینترنتی است، بهتر است با توجه ویژه‌ای به نوع چیدمان، محصولات‌تان را در سایت بارگذاری کنید. سعی کنید درست به اندازه‌ی ظرافتی که یک مغازه‌دار برای چیدمان ویترین مغازه‌اش به خرج می‌دهد، شما هم محصولات‌تان را به خوبی و با یک سناریو حرفه‌ای در سایت بارگذاری کنید.

بعد از آن‌که محتوای سایت را به خوبی سامان دادید، نوبت می‌رسد به تبلیغات. حالا باید سایتی که راه‌اندازی کرده‌اید را به دیگران معرفی کنید. این کار را می‌توانید از راه‌های مختلفی مانند تبلیغ زبانی میان دوستان، استفاده از شبکه‌های مجازی و تبلیغ در گروه‌ها و صفحات پر بازدید انجام بدهید. اما این نکته را همواره در یاد داشته باشید که برای رسیدن به یک بازدهی استاندارد و مطلوب، نیاز به گذر زمان و فعالیت مستمر خواهید داشت. پس صبورانه وب سایت خود را مدیریت کنید.

فروش آنلاین

درگاه واسط

همه مراحل را پیش رفتید تا بتوانید از طریق سایت چرخ کسب و کار خود را آنلاین کنید و محصولات یا خدماتتون رو از طریق اینترنت به فروش برسونید، برای اینکار نیاز است که سایت خودتون رو به درگاه پرداخت متصل کنید، شرکت های زیادی هستند که خدمات پرداخت ارائه میدن، یکیش همین شرکت رایان پی هستند، با تهیه و احراز هویت به شما درگاه پرداخت ارائه میدن که در اکثرا سایت سازها نیز قابل استفاده است.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا