راهکارهایی برای فراگیرشدن برند با دیجیتال مارکتینگ

به طور کلی در حوزه‌ی دیجیتال مارکتینگ و تجارت‌های نوین، بازاریاب‌ها نقش بسیار پررنگی دارند. بستر فعالیت این بازاریاب‌ها، اکنون در پلتفرم‌های مختلفی مانند وب‌سایت‌ها و شبکه‌های اجتماعی است که همگی رسانه‌هایی اینترنتی به‌شمار می‌روند. این پلتفرم‌ها عموما بسیار زود به زود در حال تغییر و تحول‌اند و در مسیر تکامل قدم برمی‌دارند. از طرف دیگر صاحبان کسب و کارهای مختلف در فضای تجارت‌های نوین و دیجیتالی، همواره به دنبال ثبات و ماندگاری شغل خودشان هستند. راهکاری که می‌تواند در این زمینه هدف صاحبان کسب و کارها و در عین‌حال بازاریاب‌های دیجیتالی را تامین کند، کسب مهارت‌های مختلف و کاربردی و به‌روزرسانی اطلاعات و مهارت‌های کاری است. از آنجا که تولید محتوا امروزه مهم‌ترین ابزار بازاریابی دیجیتالی است، کسب مهارت در این زمینه و همچنین تلاش برای ارتقای کیفیت تولید محتوا تاثیر مستقیم در افزایش مشتری برندها خواهد داشت. در این مقاله تلاش می‌کنیم در همین راستا راهکارهایی کاربردی و کلی را آموزش بدهیم.

بازاریابی محتوا و محتوای بازاری

اکنون تولید محتوا برای تمام کسب و کارهای فعال در بستر اینترنت امری الزامی و راهبردی در راستای اهداف شرکت‌ها و برندهای مختلف به شمار می‌رود. اما چه زمانی این محتوای تولید شده، این اهداف راهبردی و تبلیغاتی را برآورده می‌کند؛ اگر محتوا به طور مشخص برای جامعه‌ی هدف ویژه‌ای نوشته شود و تمهیدات جذب آن جامعه‌ی هدف نیز در آن محتوا لحاظ شده باشد، به طور قطع به جذب مخاطب ختم خواهد شد. امروز در فضای دیجیتال مارکتینگ، انواع بسیاری از محتواها تولید می‌شوند که هر کدام ویژگی‌های خاص خودشان را دارند. مثلا پادکست‌های آموزشی و معرفی برند، فروشگاه‌های مجازی در پلتفرم‌هایی مثل تلگرام و اینستاگرام، وب‌سایت‌های سفارشی و اینفوگرافیک‌ها و مواردی مانند این‌ها. در تمام این رسانه‌ها، تولید محتوا باید در راستای کمک به مشتریان و سوق دادن آن‌ها به سمت خرید مناسب صورت بگیرد.

استخدام تولیدکنندگان محتوای برند

برندنویس‌ها یا همان ژورنالیست‌های برند، در واقع به نوعی یک اپراتور خبری خانگی به حساب می‌آیند. تنها تفاوت این برند نویس‌ها با خبرنگار عادی این است که آن‌ها، اخبار ویژه‌ای را به شکل خاصی بیان می‌کنند تا بازدیدکننده‌های خبر را به خریدار تبدیل کنند. برای مثال یکی از راهکارهای تولیدکنندگان محتوای برند این است که ماجرای آشنایی مشتری با برند شما را در قالب یک محتوای جذاب ارائه کنند. در بستر چنین محتوایی علاوه‌بر معرفی برند شما، امکان تبدیل لیدها به خریدار واقعی نیز وجود خواهد داشت. توجه کنید که برندنویس‌ها باید توانایی‌های ویژه‌ای داشته باشند؛ مثلا باید بتوانند برای پلتفرم‌های مختلف، در راستای اهداف برند شما محتوا تولید کنند. همچنین یک برندنویس باید توانایی تطبیق موضوع محتوا با فرم آن را داشته باشد تا از این طریق محتوایی کاربردی برای مخاطب و راهبردی برای برند مورد نظر تولید نماید.

یک سردبیر محتوایی استخدام کنید

در بازاریابی دیجیتالی، ممکن است هر برند با محتوانویس‌های مختلفی در ارتباط باشد. درست مثل یک مجله که در هر بخش نویسنده‌هایی دارد. برای سامان‌دهی به این محتوانویس‌ها و همچنین هدایت آن‌ها به شکل مدون در مسیر اهداف راهبردی برند، نیاز به یک سردبیر، بسیار محسوس خواهد بود. سردبیر محتوایی، رابط میان برند و محتوانویس است. در حقیقت او سرفصل پروژه‌های کاری، مخاطبان هدف و زمان‌بندی پروژه‌ها را تنظیم می‌نماید. بدون حضور یک سردبیر محتوایی کارکشته، تیم محتوانویس یک مجموعه به نتایج مطلوبی نخواهد رسید.

یک مدیر بازاریابی محتوا استخدام کنید

مدیر بازاریابی محتوا، در واقع رهبر کل تیم تولیدکننده‌ی محتوا است. کار اصلی یک مدیربازاریابی محتوا، نظارت بر کار تیم تولید محتوا است. نظارت برای اطمینان از این‌که آیا حرکت تیم تولید محتوا در راستای اهداف تعیین شده هست یا خیر. همچنین سردبیر محتوایی پس از طراحی پروژه‌های تولید محتوای تازه، حتما باید نظر تایید مدیر بازاریابی محتوا را نیز تامین کند. این افراد در رشد و توسعه‌ی برند شما بسیار اثرگذارند، بنابراین باید در وهله‌ی اول افراد خلاق و با تجربه‌ای باشند. یک مدیربازاریابی محتوا باید بتواند به اقتضای هر پلتفرمی، خلاءها و مشکلات راهبردی محتواهای مختلف تیم تولید محتوا را بیابد و سپس تذکر داده و ایده‌های مشخصی را برای بازنویسی آن‌ها ارائه نماید.

مدیر محتوا

یک یا چند رسانه برای برندتان بسازید

بازاریابی محتوایی در گام نخست، نیاز به یک رسانه‌ی فراگیر برای ارائه‌ی محتواهای تولید شده دارد. اکنون با توجه به رقابت تنگاتنگ بازار در این حوزه، بهتر است هر برند برای بیش‌تر دیده شدن و به دست آوردن بیش‌ترین بازخورد مناسب، از تمام رسانه‌های موجود بهره ببرد. ابتدا داشتن سایت سفارشی برای اغلب برندها و کسب و کارها پیشنهاد می‌شود. اما در کنار آن فعالیت محتوایی در بستر شبکه‌های اجتماعی نیز در مسیر جذب مخاطب بسیار اثرگذار است. از آن‌جا که موفقیت برندها و کسب و کارهای مختلف، امروزه وابستگی مستقیمی به حضور مستمر در انواع رسانه‌های اینترنتی دارد، اصولاً سرمایه‌ی ویژه‌ای برای این منظور در نظر گرفته می‌شود.

بهینه‌سازی محتوا برای موتورهای جستجو

هر پلتفرمی، الگورتیم خاص خودش را دارد. از طرفی هدف اول هر برندی از فرآیند تولید محتوا در بستر اینترنت، دیده شدن بیش‌تر و جذب مخاطب است، رتبه‌بندی موتورهای جستجو در این زمینه از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. اما اکنون سازکارهای بهینه‌سازی یا همان سئو، نسبت به گذشته دچار تغییراتی شده است. برای نمونه دیگر تنها استفاده از کلمات کلیدی و تولید محتوای مستمر، سبب ارتقاء رتبه‌ی شما نزد موتور جستجویی مانند گوگل نخواهد شد. در حقیقت عامل مهمی که به این روند افزوده شده است، تجربه‌ی کاربری نام دارد‌. موتورهای جستجو اکنون برای رتبه‌بندی در کنار المان‌های قبلی سئو، تجربه‌ی کاربری را نیز بسیار مورد توجه قرار داده‌اند. بنابراین محتوایی که دارای کیفیت مطلوب و کاربردی برای کاربران داشته باشد، در اولویت قرار خواهد گرفت. این خود گویای اهمیت تولید محتوا در سطح کیفی استاندارد است. ضمن این‌که در کنار کیفیت محتوا، کاربردی بودن آن نیز از درجه‌ی اهمیت بسیار بالایی برخوردار خواهد بود. محتوای کاربردی، به تجربه‌ی کاربری مطلوبی می‌انجامد، و این تجربه‌ی کاربری مطلوب کاربران، جدا از مبحثِ سئو، می‌تواند مخاطبان بالقوه‌ی شما را تبدیل به خریدار کند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا