بازاریابی دیجیتال در شبکه‌های اجتماعی

اهمیت رسانه‌های اجتماعی در فضای تجارت‌های مختلف، به ویژه تجارت الکترونیک امروزه دیگر بر کسی پوشیده نیست. تعداد مخاطبان بالا در این شبکه‌ها که در قالب پلتفرم‌های مختلفی، در دسترس کاربران هستند، هر روز رو به افزایش است. همین امر نیز سبب می‌شود کسب و کارهای مختلفی، برای بازاریابی در شبکه‌های اجتماعی انرژی و توان زیادی را صرف کنند. اما چه راهکارهایی برای موفقیت در روند بازاریابی شبکه‌های اجتماعی وجود دارد؟ به عبارت بهتر آیا بازاریابی در شبکه‌های اجتماعی نیز دارای اصول و قواعد خاص خودش است؟ در ادامه‌ی این مطلب، تلاش می‌کنیم  چند راهکار کاربردی برای دستیابی به بازاریابی استاندارد در رسانه‌های اجتماعی مطرح کنیم.

وظایف بازاریاب‌های شبکه‌های اجتماعی

در حوزه‌ی بازاریابی شبکه‌های اجتماعی، بازاریاب‌ها باید در مورد وجوه مختلفی که در این زمینه از اهمیت برخوردارند، اطلاعات کافی داشته باشند. به طور مثال:

  • آن‌ها باید بدانند بهترین و مناسب‌تری موقعیت و جایگاه برای قرار گرفتن هر محتوا کجاست.
  • آن‌ها باید بدانند کدام قطعه یا بخش از محتوا باید در معرض دید مشتریان قرار بگیرد.
  • آن‌ها باید فهرست کوتاهی از کانال‌های ارتباطی در رسانه‌های اجتماعی داشته باشند تا از این طریق با صنایع مرتبط دیگر تعامل سازنده برقرار کنند.
  • آن‌ها باید همواره از نیازها و دغدغه‌های مشتریان و مخاطبان خود مطلع باشند و برای این منظور باید تعامل خوبی با مخاطبان‌شان برقرار کنند.
  • همچنین وظیفه‌ی اتصال شرکت و مشتریان نیز از جمله وظایف بازاریاب‌های شبکه‌های اجتماعی است.
  • آن‌ها باید بر اساس نیازمندی‌های مشتریان، طراحی، تولید و عرضه‌ی کالا و خدمات را مدیریت کنند.

در یک جمله، وظیفه‌ی اصلی یک بازاریاب شبکه‌های اجتماعی: شنونده بودن، شبکه‌سازی، تاثیرگذاری و در نهایت فروش است.

مهم‌ترین اقدامات یک بازاریاب شبکه‌های اجتماعی

مدیر رسانه‌های اجتماعی، برای موفقیت و رسیدن به راندمان مطلوب، باید بتواند رویکردی بلندپروازانه به تولید محتوا داشته باشد. در واقع یک بازاریاب در این زمینه، تعداد زیادی محتوا در انواع مختلف در اختیار دارد؛ بنابراین باید بتواند آن‌ها را یکپارچه کرده و به فراخور زمان و شرایط به مخاطبان ارائه کند. در عین‌حال مدیررسانه‌ای باید بتواند در قالب محاوره نیز متن محتوا تولید کند و از این طریق ارتباط بهتری با مخاطبانش ایجاد نماید. او نباید اجازه بدهد تمام پیام‌ها و محتواهای تولید شده، شبیه به تبلیغات تجاری از آب در بیایند و موجبات دافعه‌ی مخاطب را رقم بزنند. بل‌که باید با شیوه‌های خلاقانه، هر دو روش تعاملی و تجاری تولید محتوا را در یک تعادل نسبی حفظ کند.

 ارتباط با صفحه‌های پربازدید

یکی از روش‌های مرسوم در بازاریابی شبکه‌های اجتماعی در کنار پیوستن به کمپین‌های مختلفی که معمولا در این شبکه‌ها برقرار می‌شود و عاملی برای بیش‌تر دیده شدن است، تلاش برای برقراری ارتباط با صفحه‌های پربازید است. اصولا تبلیغات در صفحه‌های پربازدید، راندمان بسیار مطلوبی دارد. برای همین بازاریاب‌های شبکه‌های اجتماعی، معمولا تلاش می‌کنند با ادمین صفحات پربازدید مانند صفحه‌ی بلاگرهای مطرح اینستاگرام و یا صفحات فان و خبری که عموما از مخاطب فراوانی برخوردارند، ارتباط برقرار کنند. این ادمین‌ها می‌توانند به شکل‌های مختلفی برند یا محصولات مورد نظر بازاریاب‌ها را تبلیغ کنند. برای نمونه اگر جذب یک بلاگر، هدف بازاریاب باشد و محصول مورد نظر نیز محصول مصرفی فرد مورد نظر، می‌توان محصول را به‌صورت رایگان در اختیار او قرار داد تا در ازای آن، در صفحه‌ی خود به فراخور مخاطبانش تبلیغات انجام بدهد. این روش به تجربه بسیار موفق‌آمیز بوده است و از جمله شیوه‌های مرسوم در بازاریابی دیجیتالی به‌شمار می‌رود.

روش بازاریابی ویدیویی و منافع آن

بازاریابی ویدیویی، زیرمجموعه‌ای از انواع روش‌های تولید محتوا در شبکه‌های اجتماعی است. از قضا این روش را باید با عنوان کاربردی‌ترین و موثرترین روش بازاریابی در شبکه‌های اجتماعی عنوان کنیم. چه چیزی به اندازه‌ی یک ویدیو می‌تواند برای انتقال مفاهیم و ایده‌های تجاری جذاب باشد و در عین حال مطلب مورد نظر ما را هم به طور کامل و ساده، به مخاطب‌مان انتقال بدهد. در واقع بازاریابی ویدیوی هرگز دچار رکود نخواهد شد و احتمالا تا همیشه بهترین و موثرترین روش بازاریابی در شبکه‌های اجتماعی خواهد بود.

یک بازاریاب موفق در این حوزه، می‌داند چه ویدیویی باید تولید شود تا در راستای معرفی و تبلیغ خدمات و محصولات شرکت، به بیش‌ترین راندمان دست پیدا کند. برای این منظور ابتدا باید پلتفرم‌های مختلف را امتحان کرده باشد و تناسب میان محتوای ویدیویی و پلتفرم‌ها را سنجیده باشد. درک چگونگی تناسب میان جنبه‌های مختلف در قیف بازاریابی محتوا، مهارتی است که بازاریاب‌های موفق از آن بهرمند هستند.

متخصص تولید ویدیو کیست؟

اکنون که اهمیت بازاریابی ویدیویی بر ما روشن شد، باید ببینیم در واقع چه کسی وظیفه‌ی تولید این نوع محتواهای کاربردی را بر عهده خواهد داشت؟ متخصصین تولید محتوای ویدیویی، در روند بازاریابی شبکه‌های اجتماعی اهمیت بسیار زیادی دارند. در واقع آن‌ها در حکم کارگردان شرکت‌ها عمل خواهند کرد، و تمام امور مربوط به برنامه‌ریزی‌های تولید محتوا، فیلمبرداری، ویرایش، مونتاژ فیلم و در نهایت فشرده‌سازی و انتشار آن‌، به عهده‌ی این متخصصین تولید محتوای ویدیویی خواهد بود. با این وصف، این متخصصین تولید محتوا باید بتوانند ابتدا ایده‌ی مناسبی ارائه کنند و در نهایت نیز ایده‌ی خودشان را طی مراحلی به صورت یک ویدیو مناسب و جذاب، در شبکه‌های اجتماعی منتشر نمایند. اما همچنین این امکان نیز برای شرکت‌های تجاری وجود دارد که در کنار چنین تخصصی، یک مدیر بازاریابی ویدیویی نیز استخدام کنند. در این صورت مسائل فنی ویدیو و تمام فرآیند انتشار آن بر عهده‌ی مدیر بازاریابی خواهد بود. به یاد داشته باشید که بازاریابی ویدیویی شدیداً متکی به داشتن اطلاعات به‌روز درباره‌ی روش‌های ارتباط سازنده با مخاطب و تکنولوژی‌های جدید در این زمینه می‌باشد. بنابراین برای این سمت نیاز به فردی خلاق و دارای اطلاعات کافی و اهل تحقیق، وجود خواهد داشت.

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا