اهمیت وب‌سایت در دیجیتال مارکتینگ

بهرمندی از مناسب‌ترین بستر برای حضور در فضای دیجیتال مارکتینگ، از اهمیت فوق‌العاده‌ای برخوردار است. اکنون پلتفرم‌های مختلفی این بستر را برای کسب و کارهای متنوع ایجاد می‌کنند. وب‌سایت‌های سفارشی، انواع شبکه‌های اجتماعی و نرم‌افزارهای مختلف در رقابت با یکدیگر، هر کدام قسمتی از این فضا را به خودشان اختصاص داده‌اند. اما به لحاظ اصول حرفه‌ای، داشتن وب‌سایت برای کسب و کارهای اینترنتی یک اصل ضروری به‌شمار می‌رود. در واقع داشتن وب‌سایت را می‌توان برای ورود به دیجیتال مارکتینگ شرط لازم دانست. با این وصف صاحبان کسب و کارهای مختلف، باید نسبت به چگونگی ساختن یک وب‌سایت، مدیریت و نگهداری از آن اطلاع کافی داشته باشند. در این مقاله تلاش می‌کنیم، شما را با بهترین سیستم‌‌های مدیریت محتوا، سرویس میزبان وب‌سایت و همچنین اثرگذاری وب‌سایت در دیجیتال مارکتینگ آشنا نماییم.

اثر گذاری وب‌سایت در دیجیتال مارکتینگ

راه‌اندازی یک وب‌سایت به طور کلی بهترین راه برای معرفی محصولات و خدمات شما در بستر اینترنت است. بنابراین نقش موثری در دیجیتال مارکتینگ خواهد داشت. اما چرا و چگونه؟ دلایل مختلفی می‌توان برای این منظور ارائه کرد:

اعتبار آفرینی برای برندها

برندی که یک وب‌سایت سفارشی دارد، به طور قطع از اعتبار بیش‌تری نزد مصرف کنندگان برخوردار خواهد بود. در واقع داشتن وب‌سایت چه از نظر مشتریان و چه از نظر گوگل یک امتیاز برجسته و مهم برای هر برندی به‌شمار می‌رود.

فروشگاه ۲۴ ساعته

یک وب‌سایت تجاری و سفارشی را می‌توان به عنوان یک فروشگاه ۲۴ ساعته مطرح کرد. در واقع هنگامی که شما یک وب‌سایت تجاری و سفارشی راه‌اندازی می‌کنید، این امکان وجود دارد که در تمام ۲۴ ساعت، فروشگاه آنلاین‌تان مشغول به فعالیت باشد.

خلاقیت در تبلیغات آنلاین نامحدود

داشتن وب‌سایت این امکان را برای شما ایجاد می‌کند که خلاقانه‌ترین روش‌های تبلیغات آنلاین را به کار ببندید. در حقیقت تبلیغات خلاقانه‌ی آنلاین در بستر وب‌سایت هیچ محدودیتی ندارد و در نهایت نیز سبب بهبود وضعیت سئو و رتبه‌بندی سایت شما در گوگل و به تبع آن، افزایش فروش برندتان خواهد شد. همچنین با گرفتن درگاه پرداخت برای سایت امکان فروش به صورت آنلاین را برای شما فراهم می‌کند که مدیریت و فرایند ساده‌تری را برای رسیدگی به سفارشات به ارمغان می‌آورد.

امکان اتصال با شبکه‌های اجتماعی

اکنون با رونق گرفتن فعالیت‌های تجاری در شبکه‌های مختلف اجتماعی، مانند اینستاگرام و تلگرام، برای وب‌سایت‌ها، نقش تازه‌ای نیز تعریف می‌شود. در حقیقت بسیاری از برندهای کوچک و بزرگ، امروزه کمپین‌های تبلیغاتی خود و فرآیندهای جذب مشتری را در بستر شبکه‌های اجتماعی انجام می‌دهند، اما برای تشریح مسائل مربوطه و فروش کالا و خدمات، مشتریان را به حضور در وب‌سایت‌شان فرا می‌خوانند. به عبارتی وب‌سایت‌ها گاهی در حکم پشتیبان شبکه‌های اجتماعی فعالیت می‌کنند.

create website

ساختن یک وب‌سایت

در سال‌های نخست ورود اینترنت به جوامع مختلف، تمام فرآیند کدنویسی سایت‌های گوناگون به صورت دستی انجام می‌شد. اما اکنون کاربران مختلف، بدون داشتن دانش تخصصی در این‌باره، می‌توانند متون مختلف، تصاویر و ویوئوها و همچنین فایل‌های صوتی را در وب‌سایت خودشان بارگذاری کنند. در حقیقت سیستم‌های مدیریت محتوا، به کاربران کمک می‌کنند محتوای وب‌سایت خودشان را مدیریت کنند. با این وصف، در روند ساخت یک وب‌سایت تجاری برای کسب و کارتان، انتخاب سیستم مدیریت محتوا از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. در ادامه فهرستی از ویژگی‌های بهترین سیستم‌های مدیریت محتوا ارائه خواهیم کرد.

کدام سیستم مدیریت محتوا؟

سیستم‌های مدیریت محتوای بسیاری در بازار وجود دارند. اما بهترین سیستم مدیریت محتوا الزاما باید ویژگی‌های زیر را داشته باشد:

  • برای تمام افراد غیرمتخصص به سادگی قابل استفاده باشد.
  • وب‌سایت را به شکلی سامان‌دهی کند که دسترسی به سایت برای موتورهای جستجو ساده شود.
  • وب‌سایت را به شکلی سامان‌دهی کند که کاربران سایت بتوانند به سادگی با موبایل از محتواهای سایت بهره ببرند.
  • این امکان را فراهم کند که قابلیت‌های جدیدی مانند دکمه‌ی اشتراک‌گذاری در شبکه‌های اجتماعی و امثال آن را بشود به سایت اضافه نمود.
  • یک سیستم مدیریت محتوای خوب، باید امکان اضافه کردن کاربران تازه و کنترل میزان دسترسی آن‌ها برای اعمال تغییرات در وب سایت را فراهم کند.
  • در نهایت نیز سیستم مدیریت محتوا باید دارای بیش‌ترین مقاومت و امنیت در مقابل هکرها باشد.

وردپرس سیستم مدیریت محتوای محبوب

وردپرس پلتفرم محبوب کاربران وب‌سایت‌های مختلف است. این پلتفرم متن باز و رایگان است. وردپرس ابتدا پلتفرم وبلاگ‌نویسی بود اما بعدتر تبدیل به یک سیستم مدیریت محتوای کامل و پرطرفدار شد. اما مگر وردپرس چه ویژگی‌هایی دارد؟ در واقع وردپرس علاوه‌بر این‌که ماژولار و کاملا سازگار با موتورهای جستجو است، همواره و به سادگی امکان افزودن کاربران جدید را فراهم می‌آورد. وردپرس از بهترین و در عین‌حال کم‌هزینه‌ترین سیستم‌های مدیریت محتوا به‌شمار می‌رود.  اما اگر بخواهیم به زبان ساده به معرفی فنی‌تر وردپرس بپردازیم، وردپرس عبارت است از یک سیستم مدیریت محتوای سایت ساز که با استفاده از آن می‌توانید انواع گوناگونی از وب‌سایت و وبلاگ راه انداری کنید. با اطمینان بر اساس تجربیات کاربران مختلف و نمونه‌های مشاهده شده باید بگوییم: به دلیل انعطاف بالایی که سیستم مدیریت محتوای وردپرس دارد با استفاده از آن قادر خواهید بود تا اقدام به راه‌اندازی هر نوع وبسایت نمایید. در واقع  شما می‌توانید آن را از طریق وب‌سایت رسمی وردپرس (فارسی یا انگلیسی) دانلود کرده و بر روی فضای اینترنتی خود نصب کنید. فضای اینترنتی همان فضایی است که سایت شما و محتویات آن بر روی آن فضا قرار می‌گیرد و سپس وب‌سایت خود را به طور کامل با جزئیات و امکانات متفاوت و طرح دلخواه بر روی آن راه اندازی نمایید و مطالب و بخش‌های مختلف سایت را خودتان مدیریت کنید.

کاربردهای میزبان وب‌سایت و ویژگی‌های آن

به طور کلی میزبانی وب‌سایت کسب و کار نوینی است که از فایل‌های وب‌سایت شما محافظت می‌کند و البته سبب می‌شود، وب‌سایت شما در فضای اینترنت به سادگی در دسترس باشد. توجه کنید که شما می‌توانید به کمک وب‌سرور خودتان این وظیفه را به عهده بگیرید، اما اصولا شرکت‌های حرفه‌ای از سرویس میزبانی وب استفاده می‌کند. اولین اقدام بعد از انتخاب نام دامنه‌ی سایت، انتخاب میزبان و خرید هاست مناسب است. چون با داشتن یک میزبان وب قدرتمند می‌توانید فضای لازم برای ذخیره فایل ها، اطلاعات و دیتابیس‌های مهم را داشته باشید. علاوه بر آن زمانی که فردی آدرس سایت شما را در مرورگر جستجو می کند، به سرعت به سروری که هاست شما روی آن قرار دارد متصل می‌شوید و سایت شما را نمایش داده می‌شود. همه این عوامل در کنار هم باعث می شوند که انتخاب یک میزبان مناسب به موضوع حائز اهمیتی تبدیل شود. به یاد داشته باشید که شما باید میزبانی را انتخاب نمایید که با برنامه‌ها و نیازهای شما همخوان باشد. در ادامه به ویژگی‌های بهترین میزبان‌های وب اشاره خواهیم کرد:

  • پشتیبانی: میزبان وب‌سایت خوب به صورت ۲۴ ساعته و در تمام طول هفته از طریق چت زنده و پشتیبانی تلفنی، سرویس‌دهی خواهد کرد
  • آپ‌تایم طولانی مدت: خاموشی وب‌سایت برای صاحبان کسب و کارها هزینه‌ی بالایی در برخواهد داشت، بنابراین یک میزبان وب‌سایت خوب باید آپ‌تایم ۹۹ درصدی داشته باشد
  • میزان سرعت: سرعت بارگذاری در وب‌سایت‌ها برای مشتریان اهمیت فوق‌العاده‌ای دارد. اگر این فرآیند کُند باشد، مخاطب دافعه نشان خواهد داد. از طرفی سرویس میزبانی وب‌سایت، در سرعت بارگذاری مطالب بسیار اثرگذار است
  • امنیت بالا: هک شدن وب‌سایت‌ها کابوس صاحبان کسب و کارهای مختلف است. خدمات میزبانی وب‌سایت در حقیقت امنین وب‌سایت شما را نیز به عهده خواهد گرفت.
  • بازدید همزمان: به تعداد بازدیدهایی که کاربران یک سایت به صورت همزمان از سایت خواهند داشت، بازدید همزمان گفته می‌شود. مشخصا وجود محدودیت فنی یا کمبود منابعی همچون CPU به نسبت بازدید می‌تواند برای شما مشکل ساز باشد. بنابراین در چنین مواقعی میزان پردازنده‌ی هاست بسیار اهمیت دارد.
  • نسخه‌ی پشتیبان: میزبان وب‌سایت باید روزانه از وب‌سایت مورد نظر، نسخه‌ی پشتیبان تهیه کند. این روند کمک خواهد کرد که زمان و انرژی زیادی برای ساختن مجدد محتواها صرف نشود.

به یاد داشته باشید، این‌که شما چه چیزی را در بستر وب‌سایت خودتان در معرض دید مخاطب قرار می‌دهید، خیلی اهمیتی ندارد. سرویس میزبان وب‌سایت باید بتواند از عهده‌ی آن بر بیاید. انتخاب یک میزبان وب مناسب اقدام مهمی است که صاحبان کسب و کارهای دارای وب‌سایت باید توجه ویژه‌ای به آن داشته باشند. در واقع داشتن یک هاست مناسب می‌تواند در تمامی فرآیندهای یک سایت را اثر گذار باشد.

پیمایش به بالا