اتباع خارجی چگونه می‌توانند درگاه پرداخت بگیرند؟

به طور کلی در کشور ما، عدم بازبینی قوانین و تطبیق آن‌ها با شرایط روز به علاوه‌ی دیدگاه‌های نادرست برخی مسئولین، سبب شده است همواره در رابطه با اتباع خارجی در تمام زمینه‌ها دچار معضلات فراوانی باشیم. اصولا حضور اتباع خارجی می‌تواند پیامدهای اقتصادی و اجتماعی مثبتی را در پی داشته باشد. اما کاستی‌های ذکر شده در نهادهای مدیریتی سبب شده است ما نتوانیم از این فرصت‌ها بهره‌ی کافی را ببریم. از جمله مشکلات برجسته‌ اتباع خارجی در کشور ما عدم ارائه‌ی خدمات بانکی نظیر کارت بانکی، دسته‌ چک و دستگاه کارت‌خوان و در نهایت درگاه پرداخت است. همین امر نیز تا کنون سبب توقف فعالیت‌های اقتصادی بسیاری از اتباع خارجی در کشور ما بوده است. قانون مزبور از بهمن‌ماه ۱۳۹۶ از سوی بانک مرکزی به تمامی بانک‌ها ابلاغ شد و با دلایلی همچون مبارزه با پولشویی اتباع غیر ایرانی را از خدمات بانکی متعددی محروم گرداند. بر اساس این قانون موسسات مالی تنها مجاز به صدور دفترچه حساب برای اتباع غیرایرانی بودند. در این‌باره این نکته نیز قابل توجه است که اصولا در میان شعب مختلف بانک‌های گوناگون شیوه‌‌ی برخورد و ارائه‌ی خدمات به اتباع خارجی تفاوت‌های گاها چشمگیری داشته است و اعمال این قانون در برخی موارد بسته به سلیقه بانک مورد نظر می‌توانست سختگیرانه و یا سهل‌‌انگارانه‌تر باشد. اما اخیرا و با توجه به کاستی‌ها و معضلاتی که این طرح داشته است تغییراتی اساسی در این زمینه صورت گرفته است که بر اساس آن اتباع خارجی می‌توانند با طی مراحلی قانونی از خدمات بانکی گسترده‌ای بهرمنده بشوند. در این مقاله تلاش می‌کنیم شرایط داشتن درگاه پرداخت، مدارک مورد نیاز آن و شرکت‌های ارائه دهنده‌ی این نوع خدمت بانکی را برای اتباع خارجی معرفی نموده و اجمالا تشریح نماییم.

image

شرایط اخذ درگاه بانکی برای یک فرد خارجی

اصولا اشخاص حقیقی خارجی که مقیم کشور ما هستند، همگی نیاز به دریافت یک کدفراگیر دارند. این اتباع خارجی با داشتن کد فراگیر می‌توانند کلیه‌ی امور اداری و همچنین امور بانکی خود را به سادگی انجام بدهند. در واقع داشتن کدفراگیر برای اتباع غیرایرانی اولین شرط لازم، برای دریافت خدمات بانکی است. دانستن این نکته در باره‌ی کد فراگیر الزامی است که هر شخص حقیقی لزوما باید برای فعالیت‌های بانکی و اداری خود در داخل ایران، یک کدفراگیر منحصربفرد داشته باشد. به عبارت دیگر اعضای یک خانواده‌ی مهاجر چنانچه هر کدام مراودات بانکی و اداری مجزایی دارند، لزوما باید دارای کدفراگیر جداگانه‌ای نیز باشند. گفتنی است در سال ۱۴۰۳ هزینه ثبت نام و دریافت کدفراگیر برای اتباع غیرایرانی ۱۸۶هزار تومان است. در نهایت لازم به ذکر است که نباید کدفراگیر را با شناسه فراگیر اشتباه بگیریم. در واقع شناسه فراگیر کدی ۱۶ رقمی است که سازوکار دیگری دارد و متفاوت با کدفراگیر ۱۱ رقمی ذکر شده در بالا است.

مدارک مورد نیاز برای دریافت کد فراگیر

مهمترین مدرک مورد نیاز برای دریافت کدفراگیر اتباع غیرایرانی اسکن یا عکسی واضح و باکیفیت از صفحه‌ی اصلی گذرنامه است. اما اگر مهاجر خارجی گذرنامه نداشته باشد باید تصویر صفحه‌ اصلی یکی از مدارکی را که در ادامه خواهیم آورد ارائه بدهد. این مدارک شامل دفترچه‌ی پناهندگی، دفترچه‌ی اقامت، کارت آمایش، برگ تردد بین شهری و گواهی ولادت است. واضح است که مدارک مزبور باید دارای تاریخ انقضا معتبری باشند و حتما مهر و تاییدیه‌ی تمدید آن در صفحه‌ی مخصوص مدرک شناسایی فرد ثبت شده باشد.

شرایط عمومی دریافت درگاه پرداخت اینترنتی

امروزه استفاده از درگاه‌های پرداخت اینترنتی یکی از رایج‌ترین شیوه‌های استفاده از خدمات بانکی به‌شمار می‌رود. امکان پرداختی امن از طریق اینترنت با سرعتی قابل توجه از جمله عواملی‌ است که به سرعت، پرداخت آنلاین را جایگزین دیگر شیوه‌های پرداختی نموده است. در این میان برخی از اتباع خارجی نیز خواهان بهرمندی از این نوع خدمت بانکی هستند. اما شرایط پیش‌بینی شده برای دریافت یک درگاه پرداخت توسط افراد گوناگون از جمله اتباع خارجی چیست؟ به طور کلی شرایطی عمومی برای تمامی افراد وجود دارد که احراز آن شرایط برای داشتن درگاه پرداخت اینترنتی الزامی است. شرایط مزبور شامل موارد زیر است:

  • داشتن وب‌سایت رسمی و فعال به منظور فروش خدمات یا کالا
  • اخذ نشان نماد اعتماد الکترونیکی کسب و کارهای اینترنتی از طریق آدرس www.enamad.ir (در صورت استفاده از درگاه مستقیم)
  • داشتن حساب بانکی نزد یکی از شعب بانک‌های عضو شبکه شتاب
  • داشتن مدارک هویتی مورد نظر جهت متقاضیان حقیقی و حقوقی
  • دارا بودن مجوزهای شغلی معتبر حقوقی و حقیقی (پروانه کسب و یا جواز کار) مرتبط با فعالیت موردنیاز در اینترنت و نیز اقامتگاه قانونی
  • دارا بودن نماد اعتماد الکترونیکی
  • رعایت قوانین عمومی کشور و قانون هفت. تجارت الکترونیک جمهوری اسلامی ایران
  • عدم منع فعالیت ازنظر نظام بانکی کشور
  • دارا بودن وب‌سایت آماده جهت فروش اینترنتی
  • ارتباط بین زمینه‌ی فعالیت سایت و شرح فعالیت‌های مشخص شده در مجوزهای شغلی
  • دارا بودن مدارک قانونی اقامت و داشتن کدفراگیر برای اتباع خارجی

مدارک مورد نیاز برای بهرمندی از درگاه پرداخت اینترنتی ( اشخاص حقوقی)

  • تکمیل فرم آنلاین ثبت‌نام خدمات پرداخت اینترنتی
  • تصویر صفحه اول دفترچه حساب بانکی به نام شرکت و یا موسسه نزد یکی از شعب بانک‌های کشور
  • تصویر برابر اصل کارت ملی و شناسنامه مدیران و مسئولین صاحب امضا
  • تصویر برابر اصل روزنامه رسمی (دارای شناسه ملی) و آگهی آخرین تغییرات و یا پروانه کسب یا جواز کار
  • آگهی تاسیس شرکت
  • شماره اقتصادی اخذ شده از سازمان امور مالیاتی

مدارک مورد نیاز برای بهرمندی از درگاه پرداخت اینترنتی ( اشخاص حقیقی)

  • تکمیل فرم آنلاین ثبت‌نام خدمات پرداخت اینترنتی
  • تصویر صفحه اول دفترچه حساب بانکی به نام شخص نزد یکی از شعب بانک‌های کشور
  • تصویر برابر اصل کارت ملی و شناسنامه
  • تصویر احراز هویت
  • تصویر برابر اصل اجاره‌نامه یا سند مالکیت محل کار یا سکونت

شرکت‌های ارائه دهنده‌ی خدمات درگاه پرداخت

به‌طور حتم اکنون این پرسش برای کاربران پیش می‌آید که اصولا چه شرکت‌هایی در ایران ارائه دهنده‌ی خدمات بانکی مورد نظر، یعنی ایجاد درگاه پرداخت برای کاربران هستند. لازم به ذکر است که تمام شرکت‌هایی که این خدمت بانکی را ارائه می‌دهند به عنوان شرکت‌های PSP شناخته می‌شوند. با این وصف باید گفت هم‌اکنون در کشور ما ۱۲ شرکت PSP مشغول فعالیت هستند و خدمات پرداخت اینترنتی را ارائه می‌دهند. می‌توانیم برای نمونه به شرکت‌های همچون شرکت پرداخت ملت، شرکت پرداخت نوین آرین و شرکت پرداخت الکترونیک پارسیان اشاره نماییم. یکی از شرکت‌هایی که در این حوزه فعالیت دارد شرکت رایان پی است. در واقع این شرکت نیز ارائه‌ دهنده‌ی درگاه پرداخت اینترنتی است. نکته‌ی قابل توجه درباره‌ی شرکت رایان پی این است که این شرکت از جمله شرکت‌های واسط است که به اتباع خارجی نیز درگاه پرداخت اینترنتی ارائه می‌کند. این نکته را باید اضافه کنیم که درگاه پرداخت اینترنتی رایان پی اصولا دارای بیشترین درصد موفقیت پرداخت است و همچنین مجهز به قوی‌ترین سیستم‌های تضمین امنیت اطلاعات کاربران است.

17 دیدگاه دربارهٔ «اتباع خارجی چگونه می‌توانند درگاه پرداخت بگیرند؟»

    1. بله؛ با ارائه مدارک مربوطه درگاه پرداخت به اتباع عزیز نیز ارائه می شود

  1. سلام و وقتتون بخیر.
    بنده جزو اتباع خارجی به حساب میام و قصد دارم فروشگاه اینترنتی که پکیج آموزشی(در حد 2 یا 3 محصول) به فروش می رساند را راه اندازی کنم.
    سوال من این هست که برای دریافت درگاه پرداخت رایان پی, سایت من حتما نماد اعتماد رو داشته باشه؟ (از طریق درگاه پرداخت واسط منظورم هست.)
    و سوال دوم اینکه نیاز به مجوز خاصی در این زمینه به صورت اجباری وجود داره و یا خیر.
    ممنون

  2. سلام من از اتباع افغانستان هستم کد فراگیر هم دارم ولی کارت بانکیم تو سایت شاپرک ثبت نام نمیشه میتونین راه نمایم کنین ممنون میشم

  3. سعید نادری

    سلام ممنون میشم پاسخ بدین
    بطور کلی الان من که اتباع خارجی هستم میتونم درگاه پرداخت بگیرم؟

    1. من اتباعم رمز پویای کارتمم فعاله اما سامانه شاپرک می‌خوام ثبت نام کنم خطای شماره با کارت متابقط ندارد میزنه میتونین راهنمایی منین

        1. سلام من هم رمز پویای کارتم فعاله هم سیم‌کارت به نام خودمه ولی بازم شاپرک میزنه امکان ثبت این کارت وجود ندارد لطفاً با کارت دیگری تلاش کنید

  4. سلام وقت بخیر
    من اتباع افغانستان هستم فروش انلاین دارم از طریق دیوار و میخام بدونم آیا درگاه واسط تومن برای اتباع هم فعال شده یا نه؟
    از پشتیبانی شون پرسیدم گفتن هر وقت امکانش به سایت اضافه بشه میتونید استفاده کنید. الان تو سایت شون رفتم پیدا نکردم چیزی

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا