فروش نرم افزار و دریافت وجه از طریق درگاه پرداخت

فروش نرم‌افزار یک کسب و کار نوین است. کسانی که به برنامه‌نویسی مسلط هستند و دوره‌های آموزشی این مهارت را گذرانده‌اند، می‌توانند به فعالیت تجاری فروش نرم‌افزار ورود کنند. برای این منظور، در واقع یک برنامه‌نویس، نرم‌افزاری تولید کرده و آماده‌ی فروش دارد؛ اما اصولا باید از چه راهکارهایی برای فروش نرم‌افزارهای مختلف استفاده کند؟ این راهکارها گوناگون است و با توجه به منبع ایده‌های نرم‌افزارهای گوناگون متفاوت خواهد بود. در این مقاله تلاش می‌کنیم ابتدا روش‌های مختلف فروش نرم افزار را معرفی کنیم و سپس به اهمیت استفاده ار درگاه پرداخت اینترنتی، برای دریافت وجه در این فعالیت تجاری اشاره نماییم.

روش‌های فروش نرم‌افزار کدام‌اند؟

به طور کلی دو روش برای فروش انواع نرم‌افزار وجود دارد؛ روش اول فروش نرم‌افزارهایی است که ایده‌ی مستقلی دارند و توسط برنامه‌نویس تولید شده‌اند.

روش دوم فروش نرم‌افزاری است که طراحی و ساخت آن به برنامه‌نویس سفارش داده شده است.

چگونه نرم افزارهای خود را بفروشیم؟

در هر دو حالت ذکر شده، شما برای فروش نرم‌افزاری که تولید کرده‌‌اید، باید یک‌سری راهکارها را در جهت جذب مخاطب بیاموزید. شاید اولین نکته این باشد که بازار هدف خودتان را از نظر عرضه و تقاضا بررسی کنید و سپس ترفندها و مهارت‌های بازاریابی در حوزه‌ی فروش نرم افزار را یاد بگیرید. مثلا با یک نگاه اجمالی به بازار تقاضای نرم‌افزارها، به سادگی می‌توان دریافت که اکنون اپلیکیشن‌های نوظهور طرفداران زیادی دارند. به ویژه اگر در دسته‌ی اپلیکیشن‌های کاربردی قرار بگیرد که در جهت سهولت و سرعت بخشیدن به کارهای مردم ساخته می‌شوند. از این رو بسیار مهم است که مدام با مردم در ارتباطی سازنده باشید و از خواسته‌های کلی آن‌ها در حوزه‌ی فعالیت خود آگاهی کافی به‌دست آورید. در کنار این‌ها، یادگیری ترفندها و مهارت‌های ارتباط با مشتری را نیز فراموش نکنید. برای مجاب کردن یک مشتری، هیجان‌زده بودن و تعریف و تمجید اغراق‌آمیز از نرم‌افزاری که تولید کرده‌اید، می‌تواند به ایجاد دافعه در مشتری ختم شود؛ حال آن‌که اگر به شکلی صبورانه به ارائه‌ی نکات فنی و کاربردی محصول خود بپردازید، به طور قطع به موفقیت فروش نزدیک‌تر خواهید شد. به یاد داشته باشید که در پروسه‌ی فروش نرم‌افزارتان صداقت بهترین سیاست است.

بازاریابی غیرمستقیم برای نرم‌افزار

همان‌طور که گفتیم یکی از انواع روش‌های فروش نرم‌افزار دریافت سفارش از مشتری برای تهیه‌ی نرم‌افزار به خصوصی است. اما این مشتری‌ها چگونه از میان این همه برنامه‌نویس به شما می‌رسند و آشنایی آن‌ها با کار شما از چه طریقی خواهد بود؟ وجه تمایز شما با رقبا‌، در بازاریابی غیرمستقیم و از طریف کیفیت برتر کارهای موجود در رزومه‌تان ایجاد می‌شود. بنابراین همیشه نیازی نیست شما برای جذب سفارش به دنبال مشتری بروید، کیفیت کارهای قبلی شما، آوازه‌ای برای‌تان خواهد ساخت که خیلِ مشتریان را به سمت شما خواهد کشاند. در این زمینه البته، بهتر است با ترفندهای زیرکانه تلاش کنید از کانال‌های ممکن اسم خودتان و نرم‌افزارهایی که تولید کرده‌اید را بر سر زبان‌ها بیاندازید.

گام به گام تا فروش نرم‌افزار

حالا که با ‌کلیات نحوه‌ی فروش نرم‌افزار آشنا شدید، بهتر است برویم به سراغ مراحل فروش نرم‌افزار که آگاهی از آن‌ها در روند رو به رشد میزان فروش، اثر مثبت خواهد داشت.

۱. در گام اول دو اقدام مهم انجام بدهید؛ بازار هدف مشتریان محصول خودتان را بشناسید. یعنی بدانید کدام اقشار جامعه در مواجهه با محصول شما، جذب آن خواهند شد. این به شما کمک می‌کند محصول کاربردی‌تر و در نتیجه پرفروش‌تری تولید کنید. دومین اقدام این است که نقاط ضعف احتمالی نرم افزار خودتان را به شکل عملی در معرض آزمون و خطا قرار دهید و از این طریق، نمونه‌ی کم‌ایرادتری را روانه‌ی بازار کنید.

۲. بستر تجارت الکترونیک‌، بهترین بستر برای فروش نرم‌افزار است. برنامه‌نویسی که یک سایت فعال دارد از رقبای خود به مراتب جلوتر خواهد بود. در ضمن از این طریق می‌توانید در بازار بزرگ‌تری نرم‌افزار خود را ارائه کنید.

۳. در شبکه‌های اجتماعی فعالیت مستمر و مدون داشته باشید. پتانسیل تجاری شبکه‌های اجتماعی به ویژه در امری مانند فروش نرم‌افزار چیزی نیست که به سادگی از کنار آن عبور کنید. اما در کنار آن از بازاریابی حضوری و تلفنی که شیوه‌های سنتی در این زمینه به‌شمار می‌روند نیز غافل نشوید. سعی کنید یک فهرست از مشتریان احتمالی محصول خود تهیه کنید و همواره از کانال‌های مختلف با آن‌ها در ارتباط باشید.

۴. خساست به خرج ندهید و در ابتدا نرم‌افزارتان را به صورت رایگان در اختیار برخی از مشتری‌ها قرار بدهید. البته این دیگر بستگی به زیرکی و هوش شما دارد که کدام مشتری را برای این منظور انتخاب می‌کنید. به قاعده باید آن دسته از مشتریان را برای این‌کار انتخاب کنید که بُرد بیش‌تر و ارتباط‌های زیادتری دارند.

۵. یک برنامه‌ی مدون و زمان‌بندی شده برای فروش محصول خود داشته باشد و از هیچ امکانی برای تبلیغات دریغ نکنید. حتی اگر امکان جذب اسپانسر را دارید، از بیلبوردهای سطح شهر نیز بهره ببرید. پولی که پای تبلیغات خرج می‌کنید، به‌زودی به شما بازخواهد گشت.

استفاده از درگاه پرداخت برای دریافت وجه

اصولا در فرآیند فروش نرم‌افزار، استفاده از روش‌های قدیمی پرداخت یک‌ وصله‌ی ناجور به حساب می‌آید. شما یک برنامه‌‌نویس حرفه‌ای هستید و درگاه پرداخت اینترنتی، هم‌راستا با فعالیت تجاری شما می‌باشد. به نظر می‌رسد، مشتریان شما نیز در ناخودآگاه‌شان انتظار داشته باشند، برای واریز وجه به حساب‌تان در ازای خرید نرم‌افزار با روش‌های نوینی مانند درگاه پرداخت اینترنتی مواجه شوند. با این اوصاف، ما درگاه پرداخت رایان‌پی را به شما توصیه می‌کنیم. درگاه پرداخت رایان‌پی، علاوه‌بر این‌که امکان تراکنش‌هایی امن و سریع را برای شما و مشتریان‌تان فراهم می‌کند، قابلیت‌های فوق‌العاده‌ای دارد که در روند رو به رشد فرآیند فروش نرم‌افزار شما اثرگذار خواهد بود. برای آشنایی با امکانات و قابلیت‌های مختلف درگاه پرداخت رایان‌پی، به این مقاله‌ درگاه اینترنتی مراجعه نمایید.

امکان پرداخت آنلاین برای شرکت‌های نرم‌افزاری

یکی دیگر از موارد برجسته‌ای که در آن، استفاده از درگاه پرداخت رایان‌پی را توصیه می‌کنیم، پرداخت آنلاین درون برنامه‌ای برای نرم‌افزارهای مختلف است. شرکت‌های نرم‌افزاری که برای نمونه؛ نرم‌افزارهای جامع و یکپارچه حسابگری و حسابداری را ارئه می‌کنند: مانند شرکت کاوش فردا و یا شرکت شایگان و غیره، می‌توانند با نصب درگاه پرداخت در محیط نرم‌افزار خود به مخاطبان‌شان این امکان را بدهند که برای واریز هزینه‌ی خدماتی که دریافت کرده‌اند از روش پرداخت آنلاین بهره ببرند. واریز وجه به صورت مستقیم به حساب مقصد شرکت و سرعت و امنیت این روش پرداخت، یکی از چندین مزایای استفاده از درگاه پرداخت آنلاین برای شرکت‌های نرم‌افزاری می‌باشد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا