انواع کمپین بازاریابی مناسب در بازاریابی دیجیتال

یکی از اقدامات مهم و کاربردی بازاریاب‌های عرصه‌ی دیجیتال مارکتینگ، انتخاب کمپین‌های مناسب برای فعالیت‌های بازاریابی است. اما اکنون پرسش اینجاست که اولاً کمپین بازاریابی چیست و چه انواعی دارد؟ و ثانیاً بهترین کمپین‌های بازاریابی چه ویژگی‌هایی دارند؟ اصولا هر کسب و کاری در تلاش است که لیدها و فروش خود را افزایش بدهد و در همین راستا مشتریانش را نیز حفظ نماید. در ادامه با بررسی اهداف اصلی در بازاریابی دیجیتال، به شما کمک خواهیم کرد کمپین‌های مناسبی را انتخاب کنید.

کمپین بازاریابی دیجیتال چیست؟

برای دستیابی به اهداف تعیین شده در هر کسب و کاری، اقداماتی باید صورت بگیرد. به طور کلی به مجموع این اقدامات هماهنگ و در یک راستای مشخص، کمپین گفته می‌شود. کمپین‌های بازاریابی دیجیتال، برای رسیدن به راندمانی مطلوب باید دارای ویژگی‌های زیر باشند:
هدفمندی: کمپین‌های بازاریابی دیجیتال، مجموعه‌‌ای از اقدامات هماهنگ هستند که برای دستیابی به هدف مشخصی برای هر کسب و کار تعریف می‌‌شوند. کمپینی که هدفمند نباشد به سرانجام مطلوبی نخواهد رسید.
چندجانبه: کمپین بازاریابی دیجیتال برای موفق بودن، باید چندجانبه عمل کند. در واقع یک کمپین موفق نیازمند صفحات محتوا و فرود، و همچنین ابزارهای دیگری مانند نرم‌افزارهای ایمیل و وب‌سایت است. در کنار این ابزارها توانایی نیروی متخصص برای نمایش اصولی این محتواها در بسترهای مختلف نیز از ویژگی‌های یک کمپین موفق است.
ترفند CTA: برای دستیابی به موفقیت بزرگ، فرآیند جذب مشتری باید به صورت تدریجی اما مستمر صورت بگیرد. از طرف دیگر لازم است که بخش‌های مختلف یک کمپین بازاریایی موفق، به‌صورت یکپارچه عمل کنند. برای نمونه دعوت به اقدام CTA از نیازهای ضروری یک‌ کمپین است. “کال تو اکشن” در واقع دستورالعملی است که مشتریان احتمالی شما را وادار به واکنش می‌کند. برای نمونه “همین حالا بخرید” یا “اینجا کلیک کنید” یا “با ما تماس بگیرید” یک فعل امری برای تحریک اذهان مشتریان و انجام عمل مورد نظر بازاریاب‌ها است.
انعطاف‌پذیری: کمپین‌ها از نظر زمانی می‌توانند متفاوت باشند. نباید کمپین‌های تبلیغاتی را محدود به یک زمان‌بندی به خصوص کنید. اصولا بازاریاب موفق از کمپین‌ها متنوعی استفاده می‌کند. گاهی کمپین‌های یک‌روزه یا حتی چند ساعته برگزار می‌شود و گاهی زمان‌بندی طولانی‌تر خواهد بود. اصولا یکی از مزایای کمپین‌های دیجیتال، سادگی اعلام شرایط آن است. بنابراین این امکان وجود دارد که بازاریاب‌ها ایده‌های خود را به سرعت در قالب کمپین‌های مختلف ارائه کنند.

انواع کمپین‌های بازاریابی دیجیتال

به‌طور کلی می‌توان سه گروه کلی برای کمپین‌های دیجیتال در نظر گرفت. این سه نوع کمپین را با عنوان‌های: کمپین جذب مخاطب، کمپین کسب درآمد و کمپین تعامل می‌شناسیم. هر کدام از این کمپین‌های یاد شده، نقش منحصربفردی در موفقیت کسب و کارهای مختلف خواهند داشت که در ادامه به ویژگی‌های هر کدام اشاره خواهیم کرد.

کمپین جذب مخاطب

این نوع کمپین‌ها در نهایت به ایجاد مشتریان قطعی و یا احتمالی جدیدی منتج خواهند شد. این نوع کمپین‌ها در حقیقت باید در راستای هدایت مشتری احتمالی به سمت جایگاه خریدار واقعی باشد.

کمپین کسب درآمد

از این نوع کمپین با عنوان کمپین فروش نیز نام برده می‌شود. این نوع کمپین‌ها از طریق مشتریان موجود در تلاش ایجاد درآمد هستند. هدف‌گذاری این نوع کمپین‌ها بر روی مشتریانی است که از پیش بر روی آن‌ها سرمایه‌گذاری شده و خریدی از برند شما کرده‌اند. یک بازاریاب موفق باید تلاش کند، مشتریان احتمالی را نیز تشویق کند که در صورت ورود به جرگه‌ی مشتریان قطعی از تسهیلات خاصی برخوردار خواهند شد. در عین‌حال مشتریان قبلی را نیز ترغیب به ماندن در جایگاه خودشان نماید.

کمپین تعامل

کمپین‌های تعاملی در واقع جمعیتی از تبلیغ‌کنندگان و طرفداران برند خاصی را ایجاد کرده و گرد هم می‌آورند. دنیای دیجیتال اطلاعات را به سرعت جابه‌جا می‌کند. بنابراین پیش از ایجاد یک کمپین تعاملی ارزش‌ها و تعاریف ویژه‌ای از برند خودتان تدوین کنید.

به طور کلی چنان‌چه تمام موارد در سه نوع کمپین بالا به درستی و بر اساس اصول حرفه‌ای صورت بپذیرد، کمپین‌های جذب مشتری، درآمدزایی و تعاملی به‌صورت بکپارچه عمل خواهند کرد. بنابراین این ۳ کمپین می‌توانند به مخاطبان شما کمک کنند، از وضعیت قبل از خرید محصول شما به وضعیت بعد از خرید محصول شما سفر کنند. سفر مشتری میان این دو وضعیت هدف غایی بازاریابی دیجیتال خواهد بود.

اکنون چه کمپینی را انتخاب کنم؟

همفکری در برگزاری کمپین

توجه داشته باشید که ایجاد کمپین‌های بازاریابی دیجیتال، برای افرادی که در این زمینه تجربه‌ی کافی ندارند، باید طی مراحل تدریجی اتفاق بیافتد. در حقیقت ایجاد هر ۳ کمپین یاد شده به‌صورت همزمان برای تازه‌واردها توصیه نمی‌شود. به نکات زیر در این‌باره توجه کنید.
اگر کسب و کار تازه‌ای را راه‌اندازی کرده‌اید، ابتدا باید از کمپین جذب مخاطب استفاده کنید.
اگر کسب و کار نوپایی دارید ولی از میزان فروش‌تان راضی نیستید، بهتر است کمپین جذب درآمد را امتحان کنید.
اگر کسب و کار رو به رشدی دارید و میزان فروش‌تان هم نسبتا رضایت‌بخش است، توصیه می‌کنیم بی‌درنگ به سراغ کمپین تعاملی بروید.

ایجاد تعادل در برنامه‌ی کمپین‌های بازاریابی

بعد از آشنایی با سه نوع کمپین جذب مخاطب، ایجاد درآمد و تعاملی، باید تمام تاکتیک‌های بازاریابی خودتان را براساس این سه نوع کمپین برنامه‌ریزی کنید. شما نباید به عنوان یک بازاریاب موفق، هیچ حساب کاربری را بدون آگاهی از جزییات هدف نهایی آن ایجاد کنید. اغلب کارآفرینان و بازاریاب‌های موفق که در روند بازاریابی دیجیتال به بن‌بست رسیده‌اند، در واقع این موضوع را نادیده گرفته بودند که انتخاب کمپین باید بر اساس هدف تعیین شده باشد. برای نمونه وبلاگ نویسی را در نظر بگیرید که می‌تواند در ایجاد آگاهی مشتریان و جذب آن‌ها روش موثری باشد، اما در عین‌حال برای کسب درآمد اصلا شیوه‌ی مناسبی نیست.

به عنوان نمونه‌ای دیگر، برقراری ارتباط با مشتریان از طریق ارسال پست در صفحه‌های فیس‌بوک و اینستاگرام، ممکن است به ایجاد یک جمع تعاملی منجر شود، اما راه‌های بهتری نیز برای ایجاد لیدها و مشتریان جدید وجود دارد. در واقع هر کدام از کمپین‌ها باید در جایگاه درست خودشان به کار گرفته شوند تا به نتیجه‌ی دلخواه برسند. اگر هدف‌گذاری‌ها صحیح نباشد موفقیتی در کار نیست. در ضمن این سه نوع کمپین در حکم مکمل یکدیگر هستند و به تنهایی کارکردی نخواهند داشت؛ اگر شما فقط کمپین‌های جذب مخاطب را به اجرا می‌گذارید، هیچ‌گاه به سود نخواهید رسید. در مورد دو نوع کمپین دیگر نیز اوضاع همین است و به تنهایی سبب رشد کسب و کار شما نخواهند شد. برای رسیدن به یک برنامه‌ی دقیق باید تقویم کمپین‌های بازاریابی خودتان را متعادل کنید.

هر کسب و کاری باید کمپین‌های مختلف را در زمان‌های متفاوت برای افراد متفاوت به کار گیرد. بنابراین همواره این پرسش‌ها را برای خودتان مطرح کنید:

  • آیا در حال حاضر مشتریان بیش‌تری برای کسب و کارمان نیاز داریم؟
  • آیا باید به مشتریان فعلی محصول بیش‌تری بفروشیم؟
  • آیا نیاز است که مشتریان‌مان را به طرفداران دوآتشه‌ی برندمان بدل کنیم؟

شاید بگویید پاسخ تمام این پرسش‌ها همواره مثبت خواهد بود. اما بحث بر سر اولویت‌بندی این اقدامات است که سرانجام به موفقیت شما در امر بازاریابی منتج می‌گردد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا