در کنار تمام شیوههای پرداخت سنتی و جدید، مانند استفاده از وجه نقد، عملیات کارت به کارت و همچنین استفاده از دستگاههای کارتخوان، پرداخت آنلاین یا به عبارت دیگر سرویسهای پرداخت اینترنتی نیز اخیرا کاربرد فراوانی پیدا کردهاند. در واقع شیوهی پرداخت آنلاین در بسیاری از کسب و کارها به ویژه کسب و کارهایی که در بستر اینترنت فعالیت میکنند، مورد استفاده قرار میگیرد. با این وصف، بدون شک این شیوهی پرداخت نوین دارای مزایا و معایبی خواهد بود. در این مقاله قصد داریم با بررسی ویژگیهای سرویسهای متنوع پرداخت اینترنتی، دربارهی مزایا و معایب آنها مطالبی را مطرح نماییم.
آنچه در این مقاله میخوانید
سرویس پرداخت اینترنتی: یک روش پرداخت نوین
پیش از ورود به بحث برای بررسی ویژگیهای انواع سرویسهای پرداخت اینترنتی، بهتر است به شکلی اجمالی به معرفی این نوع سرویسها بپردازیم. درگاه پرداخت اینترنتی در حقیقت یک سرویس الکترونیکی برای انجام تراکنشهای مالی است. شما میتوانید با کارسازی یک درگاه پرداخت در سایت فروشگاهتان به سادگی از مشتریان پول دریافت کنید. به این صورت که مشتری پس از انتخاب کالای مورد نظرش بر روی گزینهی خرید کلیک کرده و وارد صفحهی پرداخت میشود. سپس به سادگی مبلغ مورد نظر را مستقیما به حساب شما واریز مینماید.
اما توجه کنید که این سرویس پرداخت اینترنتی تنها به فروشگاههای اینترنتی که دارای سایت ویژه هستند تعلق ندارد. در حقیقت درگاه پرداخت آنلاین انواع گوناگونی دارد. یکی از انواع پرطرفدار این سرویس، با عنوان درگاه پرداخت واسط شناخته میشود که توسط شرکتهای پرداخت یار به متقاضیان ارائه میگردد. از آنجا که دریافت این سرویس برای کاربران، در قیاس با درگاه پرداخت مستقیم در مدت زمان کمتری اتفاق خواهد افتاد و همچنین کاربر مراحل سادهتری را نیز برای دریافت آن طی خواهد نمود، در کسب و کارهای مختلف، بیشتر مورد استقبال قرار گرفته است. در واقع شما با هر نوع کسب و کاری که دارید میتوانید از یک درگاه پرداخت واسط استفاده کنید.
مثلا چنانچه سایت فروشگاهی ندارید میتوانید از سرویس لینک پرداخت بهره ببرید و لینک مخصوص را در اختیار مشتریانتان بگذارید. حتی اگر فروش شما به صورت حضوری انجام میپذیرد، به سادگی میتوانید با دریافت یک QR کد و ارائهی آن به مشتریان، از آنها بخواهید با اسکن کد مربوطه وارد صفحهی پرداخت شده و مبالغ مورد نظر را به حسابتان واریز نمایند. سرویس پرداخت اینترنتی به دلیل شیوههای متنوعی که ارائه میدهد، میتواند به عنوان اولین انتخاب صاحبان تمام کسب و کارهای کوچک و بزرگ مطرح باشد.
مزایای سرویس درگاه پرداخت
استفاده از سرویس درگاه پرداخت اینترنتی در تمام اشکالش دارای مزیتهای فراوانی است. در ادامه به شکلی اجمالی به معرفب برخی از مهمترین این مزایا خواهیم پرداخت:
جلب اعتماد مشتری:
از آنجا که سرویس درگاه پرداخت، اصولا سازکاری امن، ساده و سریع دارد همواره برای هر دو طرف یک تراکنش، شیوهای مطلوبی بهشمار میرود. اما در عینحال وجود مراحلی مانند احراز هویت که صاحب درگاه پیش از دریافت این سرویس باید بگذراند، آسودگی خاطر ویژهای را برای کاربران به ارمغان میآورد. به عبارت دیگر، کاربر مطمئن است که درگاه پرداخت فروشگاه مورد نظرش از پشتیبانی مرجعی قانونی برخوردار است، و این امر در نهایت سبب جلب اعتماد او خواهد شد.
سقف بلند پرداخت:
عموما یکی از دغدغههای کاربران در هنگام خرید و یا انتقال وجه، سقف پرداخت روزانه است. درگاه پرداخت به عنوان یک شیوهی نوین با امکان پرداخت 100 میلیون تومان در روز، تا حد بسیار زیادی مشکل سقف پرداخت را برای کاربران مرتفع نموده است.
مدیریت مالی روشن و دقیق:
شاید یکی از برجستهترین مزایای سرویس درگاه پرداخت، قابلیت مدیریت مالی تراکنشها باشد. در واقع کاربر میتواند به کمک پنل مدیریتی این سرویس گزارشهای روشن و طبقهبندی شدهای را از تراکنشهای حساب خود دریافت کرده و با بررسی آنها همواره به وضعیت مالی مجموعهی خود آگاه باشد. این ویژگی همچنین میتواند به کاهش هزینههای حسابداری مجموعه نیز کمک شایانی نماید.
امتیازات ویژه
در کنار مزایای اصلی سرویس درگاه پرداخت و توابع آن، امتیازات ویژهای مانند امکان ساخت آیتممالی و ایجاد کد تخفیف نیز در بستر این سرویس وجود دارد. برای نمونه کاربران میتوانند با ساختن یک آیتم مالی که در حکم بروشور خدمات و محصولاتشان خواهد بود، علاوه بر جذب مشتریان، در فضاهای مجازی نیز تبلیغات گستردهتری انجام بدهند. همچنین ایجاد کد تخفیف برای مشتریانی ویژه، نیز به عنوان امکانی دیگر از سرویس درگاه پرداخت مطرح میشود. در واقع صاحب یک درگاه پرداخت میتواند با تعریف یک کدتخفیف و ارسال آن به مشتریان ویژهی خود، زمینهساز تبلیغات بیشتر شده و امکان رسیدن به فروشی بالاتر را فراهم آورد.
معایب استفاده درگاه پرداخت
اصولا هر سرویس الکترونیکی در کنار مزایای متنوعی که دارد، ممکن است دارای معایبی نیز باشد. سرویس درگاه پرداخت نیز، از این قاعده مستثنا نخواهد بود. با این وصف اگر بخواهیم برخی از مهمترین معایب موجود در این سرویس را برشماریم، ابتدا باید به مسئله اینترنت بپردازیم. از آنجا که هر گونه پرداخت آنلاین، اصولا بدون برقراری اینترنت ممکن نیست، این احتمال وجود دارد که گاهی اوقات این ویژگی تبدیل به معضلی بشود. به خصوص در کشور ما که سرعت و کیفیت ارائهی اینترنت مدام در نوسان است، این مشکل نمود بیشتری خواهد داشت.
از طرف دیگر در سالهای اخیر، مرحلهای با عنوان دریافت رمز پویا به فرآیند پرداخت آنلاین، اضافه شده است. در برخی مواقع دریافت این رمز پویا به علت نوسانات اینترنت و یا مشکلات فنی دیگر با کاستیهایی روبهرو میشود و حتی گاهی به پرداختهای ناموفق ختم میگردد.
در نهایت مسئلهی دیگری که ممکن است کاربران را برای دریافت سرویس درگاه پرداخت، دچار تردید کند، مراحلی است که برای دریافت چنین سرویسی باید توسط متقاضیان طی شود. به ویژه مرحلهی احراز هویت که برخی از کاربران نسبت به آن دافعه و سختگیری دارند. اما با این اوصاف نیز به نظر میرسد همچنان کفهی ترازو به سمت مزایای استفاده از سرویس درگاه پرداخت سنگینی خواهد کرد.
درگاه پرداخت چگونه سبب توسعه کسب و کار شما میشود؟
با توجه به ویژگیهایی که تا به حال دربارهی سرویس درگاه پرداخت مطرح کردیم، میتوان به این نتیجه رسید که درگاه پرداخت با قابلیتهای منحصربفردی که دارد، به راحتی میتواند موجبات توسعهی هر کسب و کاری را فراهم کند. با این وصف تلاش میکنیم با بررسی برخی از کاربردهای سرویس درگاه پرداخت، این مبحث را بیش تر باز کنیم.
مکمل شمایل لاکچری کسب و کار شما
سرویس درگاه پرداخت، به شکل بلقوهای در قیاس با شیوههای سنتی، یک شیوهی لاکچری و بهروز محسوب میشود. بنابراین کسب و کارهای مختلف، به ویژه کسب و کارهای آنلاین که عموما در بازار رقابتی فعلی دارای ویترینی لوکس هستند، بهتر است از این شیوهی نوین پرداخت استفاده نمایند. این امر در واقع در راستای شمایل لوکس کسب و کارهای مورد نظر قرار گرفته و آن کسب و کار را در نظر مشتریان سازمانمند تعریف میکند.
قابلیت آنالیز و فروش بالا
همانطور که در بخش مزایای استفاده از درگاه پرداخت شرح دادیم، یکی از ویژگیهای برجستهی درگاه پرداخت اینترنتی امکان مدیریتی شفاف از طریق رصد کردن گزارشهای طبقهبندی شده از تراکنشها میباشد. گزارشهایی که سرویس درگاه پرداخت از تراکنشهای مالی به شکلی طبقه بندی شده ارائه میدهد، میتوانند مصالح مفیدی برای آنالیزورهای تجاری باشند تا با بررسی دقیق نمودار فروش در بازههای زمانی مختلف، طرحها و چشماندازهای بهتری را برای هر کسب و کاری به صاحبان آن کسب و کار ارائه بدهند. در نهایت نیز این فرآیند به توسعه فعالیتها و فروش بالای محصولات مجموعه میانجامد.
قابلیت تسهیم و جذب کادر مجرب
یکی دیگر از ویژگیهای سرویس درگاه پرداخت، قابلیت تسهیم مبالغ واریزی است. به عبارت دیگر این ویژگی سبب میشود در هنگام واریز مبلغ توسط مشتریان، تمامی افراد زینفع به طور خودکار در یک فرآیند تسهیم، سهم از پیش تعیین شدهی خود را دریافت نمایند. این ویژگی، امنیت خاطر و شفافیت خوبی را برای افراد مشغول در یک مجموعه فراهم میآورد که در نهایت به جذب افراد بیشتر و مجربتر منتج خواهد شد. پر واضح است که داشتن کادر مجرب که از حد رضایتمندی بالایی نیز برخوردار است، تا چه میزان میتواند در توسعهی یک کسب و کار اثر گذار باشد.
امکانی برای تبلیغات گسترده و آسان
سرویس درگاه پرداخت با قابلیتهای جانبیای که دارد، میتواند به عنوان یک ابزار تبلیغاتی نیز برای کسب و کارهای گوناگون عمل کند. برای نمونه صاحبان کسب و کارهای مختلف، میتوانند با ساختن آیتمهای مالی که خدمات و محصولات ویژهی آنها را صورتبندی میکند، در راستای توسعهی کسب و کار خود قدم بردارند. در واقع با ارسال این آیتمهای مالی که قابلیتی در سرویس درگاه پرداخت به شمار میروند، به مشتریان و یا اشتراکگذاری آنها در صفحات مجازی، خدمات و محصولات جدید به شیوهای ساده و کمهزینه در معرض دید افراد هدف قرار خواهد گرفت. سرویس درگاه پرداخت، یک شیوهی جامع به شمار میرود که علاوهبر تسهیل فرآیند تراکنشهای مالی، قابلیتهایی دارد که بهرمندی از آنها میتواند سببساز توسعهی کسب و کارهای گوناگون شود.
اکنون با مزایا و معایب درگاه پرداخت آشنا شدید، از طریق لینک زیر درخواست درگاه خود را ارائه دهید تا کمتر از 2 ساعت اداری، درگاه فعال در اختیار شما قرار بگیرد.