استارتآپها کسب و کارهای نوظهوری هستند که در عینحال، سرعت رشد و توسعهی فوقالعادهای دارند و اصولا از یک ایدهی ابتدایی شکل میگیرند. نوآوری و فعالیت در بستر اینترنت از جملهی ویژگیهای مشترک تمام استارتآپها به شمار میرود. به طور کلی در جهان، استارتآپهای موفقی هر ساله پا به عرصه میگذارند. ما در این مقاله تلاش میکنیم برخی از موفقترین استارتآپهای سال ۲۰۲۱ را معرفی نماییم.
آنچه در این مقاله میخوانید
استارتآپ اسنک پاس
اسنک پاس یک کسب و کار الکترونیکی به شمار میرود که اخیراً موفقیت زیادی کسب کرده است و در در مسیر رشد و توسعه گام برمیدارد. این استارتآپ حوزهی تجارت الکترونیک با بودجهای بالغ بر ۱/۲۳ میلیون دلار امکانی برای سفارش غذای آنلاین است. در واقع اسنک پاس این امکان را برای مشتریان رستورانها و کترینگهای مختلف فراهم میکند تا بدون حتی یک دقیقه معطلی غذای خود را سفارش داده و تحویل بگیرند.
از طرف دیگر صاحبان رستورانها نیز از این امکان بهرهی کافی خواهند برد؛ در واقع به کمک قابلیت کیف پول اسنک پاس، به محض سفارش غذا توسط مشتری، مبلغ مورد نظر به صورت خودکار از حساب او کسر خواهد شد. با این وصف استارتآپ اسنک پاس اکنون از جمله موفقترین استارتآپهای موجود در جهان به شمار میرود.
استارتآپ کازو
کازو نیز استارتآپ موفقی در حوزهی تجارت الکترونیک به شمار میرود. این کسب و کار الکترونیکی نیز با بودجهای بالغ بر ۸۰ میلیون پوند، در حوزهی خرید آنلاین اتومبیل فعالیت میکند. در واقع مشتریان و متقاضیان خرید اتومبیل میتوانند به سادگی و به کمک قابلیتهای کازو، از منزل مسکونیشان اقدام به خرید اتومبیل نمایند. به عبارت بهتر Cazoo یک نوع نرم افزار است که بستری را برای معاملات اتومبیلهای دست دوم فراهم میآورد.
سازکار کازو به گونهای است که اتومبیلهای مورد معامله، پیشتر از فیلترهای این نرمافزار عبور کردهاند و امتیازبندی شدهاند. بنابراین فرآیند انتخاب برای مشتری بسیار سادهتر میشود. از طرف دیگر مشتری اتومبیل مدنظرش را سفارش میدهد و سپس بعد از نهایتاً ۷۲ ساعت اتومبیل را درب منزل تحویل میگیرد.
استارتآپ Allbirds
یکی از قدرتمندترین استارتآپهای جهان، Allbirds است. این استارتآپ در حوزهی تولید کفشهای پشم مرینو فعالیت میکند. در واقع Allbirds تولید کنندهی کفشهای پشمی مناسب با محیط زیست است. ایدهی درخشان این استارتآپ سبب شده همواره استقبال از محصولات آن بسیار چشمگیر باشد. از همینرو با توجه به اهمیت مسائل مربوط به زیستمحیط، ایدهی شکلگیری استارتآپ Allbirds در سال ۲۰۲۱ از جمله موفقترین ایدههای استارتآپهای جهان بوده است و توانسته به فروش فوقالعادهای دست پیدا کند.
استارتآپ bloomscape
در میان استارتآپهای موفق سالهای اخیر، استارتآپ bloomscape تا حدودی گمنام است. اما جالب است بدانید که این استارتآپ در حوزهی تخصصی خود، یک کسب و کار بسیار موفق و شناخته شده به شمار میرود. استارتآپ bloomscape در واقع امکانی برای خرید آنلاین انواع گیاهان است. این کسب و کار موفق در سال ۲۰۱۷ فعالیت خود را شروع کرده و اکنون علاقمندان میتوانند هر نوع گیاه و همچنین ابزارهای مورد نیاز برای مراقبت از گیاهان را، به کمک این استارتآپ، سفارش داده و خرید آنلاین انجام بدهند. این استارتآپ در سالهای اخیر با استقبال فوقالعادهای از سوی کاربران مواجه بوده است.
استارتآپ Calm
یکی از جذابترین ایدهها در دنیای استارتآپها بدون شک متعلق به استاراتآپ Calm است. استاراتآپ Calm در حقیقت یک برنامهی کاربردی است که در جهت ایجاد سلامت روان و مراقبههای فردی فعالیت میکند. از طرفی دسترسی به این برنامه به سادگی از طریق اپاستور و گوگلپلی ممکن خواهد بود و کاربران در هر کجای جهان میتوانند از این برنامهی جذاب بهرهمند شوند. گفتنی است که تا اکنون که این مقاله را مطالعه میکنید چیزی در حدود ۵۰ میلیون کاربر برنامهی ارائه شده توسط استارتآپ Calm را از منابع ذکر شده، دانلود کرده و مورد استفاده قرار دادهاند.
استارتآپ Cpella Space
این استارتآپ در واقع امکان دسترسی به اطلاعات را برای صنایع مختلف فراهم کرده و این فرآیند را تا حد امکان ساده نموده است. آغاز فعالیت استارتآپ Cpella Space به سال ۲۰۱۴ بازمیگردد که توسط دو شخص امریکایی و یک شخص ایرانیالاصل به نام پیام بنازاده تاسیس شد و حتی در برههای توسط نیروی هوایی امریکا نیز مورد استفاده قرار گرفت. سازکار این استارتآپ با توجه به ایدهای که داشته، ارسال اطلاعات توسط ماهوارههای کوچک به فضا است تا از این طریق صنایع مختلف امکان دسترسی و دریافت اطلاعات مختلف را داشته باشند.
استارتآپ Airtable
از جمله استارتآپهای پویا و بسیار موفق جهان، Airtable است. مقر فعالیت این استاراتآپ در شهر سانفرانسیکو واقع شده و سابقهی فعالیت آن به سال ۲۰۱۳ بازمیگردد. AirTable این امکان را برای کاربران خود فراهم آورده است که بتوانند فعالیتهای کاری خود را در معرض دید عمومی قرار داده و به اشتراک بگذارند. ممکن است فعالیت کاری که کاربران از این طریق به اشتراک میگذارند، مقدمات برگزاری یک همایش باشد و یا تقویم انتشار مطالب یک روزنامه یا مجله. به هر ترتیب این استارتآپ نیز اکنون از جمله موفقترین استارتآپهای حال حاضر جهان به شمار میرود، زیرا یک فضای کار اشتراکی میان کاربران ایجاد کرده تا افراد در مشاغل مختلف بتوانند ارتباط موثری با یکدیگر داشته باشند.
استارتآپ Yallacompare
این استارتآپ اصالتاً اماراتی است و در سال ۲۰۱۱ توسط شخصی به نام جون ریچاردز پایهگذاری شده است. استارتاپ Yallacompare در واقع یک برنامهی مقایسهای است؛ در واقع این امکان را در اختیار کاربران قرار میدهد که هزینههای مالی خدمات مختلف را با یکدیگر مقایسه نمایند. اکنون این استارتآپ موفق در ۹ کشور از کشورهای خاورمیانه فعال است و کاربران زیادی دارد. ارزش این استارتآپ در آخرین اعلان رسمی، در حدود ۲۱.۷ میلیون دلار تخمین زده شده است.
استارتآپ Revolut
از جمله استارتآپهای بسیار موفق در جهان میتوان از استارتاپ Revolut یاد کرد. سابقهی فعالیت این استارتآپ به سال ۲۰۱۵ برمیگردد و در زمینهی بانکداری دیجیتال به ارائه خدمات میپردازد. اگرچه این نرمافزار اکنون تنها در کشورهای اروپایی فعالیت میکند اما پای آن به زودی به کشورهای مختلف دیگر در سراسر جهان نیز خواهد رسید. ارزش این استارتآپ اکنون بالاتر از یک میلیارد دلار تخمین زده میشود. امکانات و خدماتی که این نرمافزار در اختیار کاربران قرار میدهد شامل: امکان انتقال وجه به کشورهای دیگر و امکان برداشت و انتقال پول به عابر بانکهای ۱۲۰ کشور جهان است. همچنین تبدیل ارز در بازار ارزهای دیجیتال و ایجاد صندوقی برای پسانداز نیز از جمله دیگر امکانات نرمافزار Revolut میباشد.
با معرفی برخی از استارتآپهای موفق حال حاضر جهان، میتوان به این نتیجه رسید که حتی در شرایط همهگیری ویروس کرونا نیز، ایدههای موفق توانستند رشد کنند و موفقیتهای تجاری فوقالعادهای را به دست آورند.