ما در روزگار تجارتهای آنلاین زندگی میکنیم. در حالی که هر روز بر تعداد کسب و کارهایی که رو به تجارت آنلاین میآورند افزوده میشود، به نظر میرسد آشنایی با اصطلاحات و مفاهیم مختلف در این حوزه برای کاربران از اهمیت ویژهای برخوردار است. در این مقاله تلاش خواهیم کرد، مخاطبان را با یکی از تجارتهای نوپا و پر رونق کنونی در جهان دیجیتال و اینترنت آشنا نماییم. امید میرود پس از خواندن این مقاله، تا حد قابل قبولی با مفاهیمی چون استریم، استریمینگ، حمایت مالی و همچنین شیوههای استفاده از درگاه استریم برای آپارات و اصولا استفاده از درگاه پرداخت استریم آشنا بشوید.
آنچه در این مقاله میخوانید
آموزش ساخت درگاه پرداخت استریم
همانطور که میدانید استریمرها از دو طریق حمایت مالی و سهیم شدن در هزینهی تبلیغات سایت، کسب درآمد میکنند. برای این منظور چنانچه استریمرها بخواهند از حمایت مالی یا دونیت استفاده کنند نیاز به یک لینک پرداخت (لنیک دونیت) دارند. برای آنکه در پلتفرمی مانند آپارات هر استریمر دارای یک لینک پرداخت باشد، لاجرم باید مراحل معینی را طی نماید.
مرحله اول، اقدام به ثبتنام در سایت درگاه پرداخت مورد نظر است. برای نمونه چنانچه یک استریمر قصد داشته باشد از درگاه پرداخت اینترنتی رایان پی استفاده کند ابتدا باید در سایت درگاه پرداخت رایان پی ثبتنام نماید. سپس با تصاویر کارت ملی، شناسنامه و همچنین تصویر احراز هویت، عملیات آپلود مدارک را انجام بدهید. مرحلهی بعدی، مرحلهی بررسی درخواست شما میباشد. در این مرحله در واقع ثبتنام شما به پایان رسیده است و کارشناسان رایان پی پس از بررسی مدارک و اطلاعات شما درخواست شما را برای تایید نهایی به شاپرک ارسال مینمایند. در این لحظه و به همین سادگی لینک پرداخت شما راهاندازی شده است.
مراحل ساخت درگاه دونیت رایگان :
- ثبت نام در شرکت رایان پی
- احراز هویت
- دریافت لینک پرداخت
- قرار دادن در آپارات و فضایی مربوط به حمایت مالی
ما در این مقاله به عنوان یکی از درگاههای معتبر پرداخت اینترنتی، درگاه پرداخت اینترنتی رایان پی را معرفی مینماییم. درگاه پرداخت اینترنتی رایان پی با بهرمندی از برترین سیستمهای تضمین امنیت اطلاعات، بیشترین میزان موفقیت پرداخت و همچنین بیشترین تعداد تراکنش در لحظه، بهترین گزینه برای استریمرها خواهد بود.
کارمزد و هزینه دونیت
داشتن لینک دونیت پرداخت و صفحه پرداخت رایگان میباشد و هزینه در زمان استفاده بصورت کارمزد از هر تراکنش به مبلغ 600 تومان کسر سپس بصورات روازنه تسویه میگردد. دریافت لینک دونیت رایگان است و هزینه کارمزد آن نیز از مقدار دونیتی که انجام شده کسر می شود، یعنی اگر شخص دونیت کننده از طریق لینک پرداخت شما مبلغ ۱۰ هزار تومان واریز کند، 600 تومان آن کارمزد کسر شده و مبلغ 9400 تومان برای شما واریز میشود.
آموزش گذاشتن لینک پرداخت حمایت مالی در آپارات
اکنون سرویس لینک پرداخت شما فعال است، حال نیاز است با استفاده از لینک ساز به آدرس : https://rayanpay.com/link-builder توضیحاتی از به صفحه پرداخت خود اضافه نمایید. سعی کند دلیل حمایت مالی و قدرانی از هوادارن خود بنویسید تا با انگیزه بیشتر از شما حمایت شود.
برای دریافت حمایت مالی از طریق آپارات، نیاز است به بخش داشبورد زنده خود در آپارات به آدرس : https://www.aparat.com/livedashboard مراجعه کرده و بروی گزینه حمایت مالی کلیک نمایید، مانند تصویر زیر، شما باید عنوان برای دکمه پرداخت و آدرس صفحه پرداخت خود را وارد نمایید. در نوشتن عنوان سعی کنید از با جملات خلاقانه هوادارن خود را برای حمایت مالی از شما جذب کنید و در بخش آدرس صفحه پرداخت نیز، لینک پرداخت ایجاد شده خود را وارد نمایید.
تعریف استریم
یکی از تجارتهای پررونق و در عینحال نوپا در جهان امروز استریم یا همان صنعت پخش محتوای ویدیویی است. اگر بخواهیم استریم را به صورت تحتالفظی معنا کنیم، لغتنامهها به ما میگویند استریم (Stream) آبی است که در مسیلی جاری میشود. با این وصف رودخانهها استریمهای بزرگی هستند. بنابراین و با توجه به معنای لغوی این واژه، استریم به جریانِ تدریجی دادهها گفته میشود که از نقطهای به نقطهی دیگر جابهجا میشوند. به طور کلی به فرآیند جریان تدریجی دادهها استریمینگ نیز میگویند.
به عبارت دیگر استریم در واقع یک فرآیند کامپیوتری است و کاربران زیادی همواره با این فرآیند سروکار دارند. فرض کنید یک کاربر فایلی را از پوشهای به پوشهی دیگر انتقال میدهد، طبق تعریف بالا در این فرآیند دادهها از جایی به جای دیگر منتقل میشوند، و بنابراین این عملیات همان فرآیند استریمینگ است. این نکته نیز گفتنی است که استریم به طور کلی دارای انواع گوناگونیست. برای نمونه میشود در این زمینه از نمایش سرگرمی و بازیهای رایانهای، فعالیتهای علمی، تحقیقاتی و آموزشی، معرفی کالا و خدمات و حمایت مالی از تکنولوژیهای نوین یاد کرد.
اما آن گونهی استریم که در این مقاله به آن خواهیم پرداخت، محتوایی مولتیمدیا است که همزمان با ارسالش از طرف فرستندهی محتوا، توسط گیرندهی محتوا قابل نمایش خواهد بود. در واقع در چنین فرآیندی گیرندهی محتوا برای آنکه بتواند محتوا را نمایش بدهد، نیازی ندارد که آن محتوا را به طور کامل بارگیری کند. بلکه فرستنده، محتوای مورد نظر را برای گیرندهاش به شکل جاری ارسال میکند یا بهتر است بگوییم استریم میکند. بنابراین به آن فرستندهی مذکور در اصطلاح استریمر گفته میشود.
هر استریمر میتواند بر اساس تواناییهایی که دارد اقدام به تولید محتوا نموده، در بسترهای اشتراک استریم بارگذاری کند و در نهایت از طریق درگاه پرداخت استریم به کسب درآمد دست پیدا کند. در کشور ما آپارت، محبوبترین بستر اشتراک استریم برای استریمرها است و درگاه استریم برای آپارات نیز رایجترین درگاه پرداخت در میان استریمرهای ایرانی میباشد.
معرفی فضاهای استریم
در این قسمت از مقاله باید به سراغ پلتفرمهای استریم برویم. در میان پلتفرمهای متنوعی که استریمرها از آنها استفاده میکنند توییچ یکی از مشهورترینها است. پلتفرم توییچ از سال ۲۰۱۱ فعالیت خود را در جهان آغاز نموده است. به جرئت میتوان توییچ (www.twitch.tv) را محبوبترین پلتفرم استریمینگ در جهان دانست. این پلتفرم به طور ویژه مخصوص گیمرها است. یکی از مهمترین ویژگیهای پلتفرم توییچ، امکان برخورداری از اکثر امکانات آن تنها با یک حساب کاربری رایگان میباشد.
به طور کلی استریمرها در توییچ از امکانات مفید بسیاری بهرمند میشوند و در مقابل، تماشاگران نیز در این پلتفرم رضایتمندی بالایی دارند زیرا که برای مثال در توییچ هیچ تبلیغی وجود ندارد. بنابراین هیچگونه مزاحمتی برای تماشاگران ایجاد نمی شود. اما پلتفرمهای متنوع دیگری نیز در اختیار استریمرها و مخاطبانشان قرار دارد. برای نمونه پلتفرم یوتوب که میتوان آن را پرطرفدارترین پلتفرم در میان گیمرهایی معرفی کرد که محتوای ویدیویی از بازیهای خود را منتشر میکنند.
از جمله دیگر فضاهای استریم در جهان میتوان به فیسبوک، پریاسکپ، یونو، یواستریم، دیکست، لایو استریم، و در نهایت آپارات اشاره نمود. همانطور که میدانیم در کشور ما متدوالترین فضای استریم، پلتفرم آپارات است. آپارات به تازگی امکان پخش زنده یا همان استریم را برای کاربران خود فعال نموده است و به همین دلیل به سرعت تبدیل به یکی از محبوبترین پلتفرمها نزد استریمرهای ایرانی شده است.
درگاه پرداخت استریم برای آپارات نیز در اختیار استریمرها قرار دارد تا مراودات مالی خود را از آن طریق به انجام برسانند. نکته قابل توجه در اینباره این است که سرورهای آپارات در ایران قرار دارند و بنابراین سرعت استریم در این پلتفرم در قیاس با دیگر پلتفرمهای مذکور، بسیار بالاتر خواهد بود.
حمایت مالی یک فرآیند بُردبُرد
برای تعریف حمایت مالی نیز بگذارید ابتدا به سراغ لغتنامهها برویم. حمایت مالی (donation) در واقع به معنای اهدای پول و یا تامین منابع مالی برای یک فرد است. توجه کنید که این فرد میتواند حقیقی یا حقوقی باشد. به طور کلی حمایت مالی بیشتر در موسسات غیرانتفاعی و عامالمنفعه که خدمات رایگانی را ارائه میدهند تعریف میشود.
به عبارت سادهتر حمایت مالی فرآیندیست که امروزه در میان بسیاری از موسسات اهمیت فراوان پیدا کرده و میتوان گفت که یک فرآیند دوسویه است. به این معنا که موسسات مذکور خدمات رایگانی را در اختیار کاربرانشان قرار میدهند و کاربران نیز بر اساس وسع مالی و میزان رضایتمندی که دارند به حمایت مالی از موسسه میپردازند. در حقیقت فرآیند حمایت مالی علاوهبر اینکه ارائه دهندهی خدمات را سرپا و فعال نگه میدارد، کاربران را نیز به طور مستمر از منافع و خدمات مطلوبشان بهرمند خواهد نمود.
اکنون باید به این نکته اشاره کنیم که استریمرها از چه طریقی کسب در آمد میکنند و اصولا رابطه میان استریم و حمایت مالی چیست؟
به بیانی ساده، استریمرها با بهرمندی از تواناییها و هنری که دارند محتوایی جذاب تولید مینمایند و سپس آن محتوا را بر روی پلتفرم آپارات به نمایش میگذارند. کیفیت محتوا و استمرار فعالیت یک استریمر به مرور زمان تعداد بازدید کنندگان حساب کاربری او را بالا میبرد. در نهایت نیز پلتفرم آپارات بر اساس میزان بازدیدها، درصدی از درآمد تبلیغات را به استریمرها اختصاص میدهد. اما راه دیگری که استریمرها به وسیله آن کسب در آمد میکنند حمایت مالی است.
کیفیت محتوای تولیدی استریمرها کمکم بخشی از مخاطبان را به سمت آنها جذب مینماید. بر اساس تعریفی که پیشتر از حمایت مالی دادیم، مخاطبان گاهی برای آنکه استریمر محبوبشان در شرایط مطلوبتر و یا با سرعت بیشتری به تولید محتوا بپردازد از او حمایت مالی به عمل میآورند. با این وصف هر استریمر نیاز به یک لینک پرداخت دارد. در واقع استریمرها با قرار دادن لینک پرداخت، امکان پرداخت مبالغی، به هر میزان را به مخاطبان خود میدهند.