در سالهای اخیر تعداد قابل توجهی از موسسات مالی که تحت عنوان شرکت فین تک شناخته میشوند به وجود آمدهاند. سازکار این شرکتها به گونهای است که به وسیله ادغام خدمات و محصولات مالی با تکنولوژی، انجام امور مالی را برای افراد بسیار سادهتر، سریعتر و کارآمدتر میکنند. البته به لطف پیشرفت روزافزون تکنولوژی و فناوریهای نوین، فینتک همواره یاریرسان کسب و کارهای نوپا بوده است و امروزه حضور آن در بخشهایی نظیر : وامدهی، پرداخت، ارز دیجیتال، بلاکچین، بانکداری باز، بیمه و… به چشم میخورد.
در حال حاضر حضور موثر استارتاپهای موفق در ایران و جهان که از تکنولوژیهای بهروز و ایدههای جدید به منظور تحول حوزههای مختلف کسب و کار استفاده میکنند، حس میشود. از این رو ما مقاله پیشرو را برای آشنایی کاربران با شرکتهای فینتکی محبوب جهان و ایدههای آنها تدوین کردهایم.
آنچه در این مقاله میخوانید
1. شرکت پیپال (Paypal)

پیپال از با ارزشترین پلتفرمهای پرداخت دیجیتال در جهان محسوب میشود که در سال 1998 با هدف توانمندسازی بیشتر افراد و مشاغل به منظور پیوستن به سیستم تبادل مالی تاسیس شد. این شرکت که توسط جمعی از بنیانگذاران شناخته شده همچون: ایلان ماسک، پیتر تیل، لوک نوسک و… شکل گرفت، همواره از ایدههای نوینی برای توسعه تجارت الکترونیک استفاده کرده است. با اینکه امروزه انتقال وجه از طریق اینترنت و به وسیله تلفنهای هوشمند همراه امری پیش پا افتاده به حساب میآید، اما پیپال با فراهم کردن این امکان در آن زمان توانست تحول بسزایی در سامانه انتقال وجه به وجود آورد.
2. شرکت کوینبیس (Coinbase)

همانطور که پیشتر بیان کردیم، یکی از خدمات فینتک در کریپتوکارنسی و رمزارزها است. شرکت کوین بیس یکی از آن استارتاپهای معروف و بزرگترین صرافی ارز دیجیتال جهان است که به کاربران این امکان را میدهد تا این ارزها را (نظیر: بیتکوین و اتریوم) خرید و فروش کنند. در واقع کوینبیس به مانند یک کیف پول عمل میکند که در آن افراد میتوانند ارزهای دیجیتال خود را ذخیره و اطلاعاتی در رابطه با تراکنشهایی که برای تایید به شبکه بلاکچین وارده شدهاند را دریافت کنند.
این صرافی 98 درصد از وجوه معاملهگران را برای بالا بردن امنیت داراییهای آنها به صورت آفلاین ذخیره میکند. علاوه بر این مورد، شرکت کوینبیس دارای 70 کارمند بوده که این متخصصان وظیفه بررسی جریان معاملات برای شناسایی پولشویی را بر عهده دارند. با این اوصاف میتوان گفت که موفقیت و شهرت کوینبیس منوط به امکاناتی مانند: رابط کاربری ساده و بصری، پشتیبانی از هر مقدار سپرده، اتصال راحت به حسابهای بانکی، پیروی از سیاستهای قابل اعتماد و شفاف و نیز فراهمسازی بستری کاملاً امن و مطمئن است.
3. شرکت فین تک روت (Root)

روت شرکتی فینتکی فعال در صنعت بیمه است که در سال 2015 تاسیس گردید. روت برخلاف سایر شرکتهای بیمه، از عملکرد خاصی پشتیبانی میکند. بدین صورت که با کمک یک اپلیکیشن هوشمند، رفتارهای فرد را در زمان رانندگی مورد بررسی و ارزیابی قرار میدهد و بر اساس نمرات نهایی به دست آمده، بیمه خودرو را با نرخ مناسبی ارائه میکند. این شرکت با بکارگیری این ایده کارآمد و فوقالعاده توانست در سال 2019 سرمایهای در حدود 350 میلیون دلار کسب و پس از تبدیل شدن به یک شرکت عمومی 724 میلیون دلار دریافت کرد.
4. شرکت بایتدانس (ByteDance)

با ارزشترین استارتاپ جهان با ارزش مالی 75 میلیارد دلار متعلق به شرکت بایتدانس چین است. این استارتاپ که در حوزه محتوا فعالیت میکند، شرکتی مبتنی بر هوش مصنوعی میباشد که به وسیله این تکنولوژی و الگوریتمهای متعددی که در اختیار دارد میتواند کاربران را در فضاهای مجازی مختلفی نظیر فیسبوک و اینستاگرام رصد کند. به این ترتیب اطلاعات به دست آمده را به صورت کاملاً قانونی و با استفاده از ابزارهای مطمئن به مشتریان خود میفروشد و از این راه کسب درآمد میکند.
5. شرکت اوپن دُر (Open door)

شرکت اوپن دُر واقع در سان فرانسیسکو یکی از استارتاپهای موفق در زمینه املاک و مستغلات به شمار میرود که تا به حال موفق به جذب سرمایهای در حدود یک میلیارد دلار شده است. اوپن دُر با استفاده از الگوریتمها و دادهها میتواند خانهها را در 20 شهر مختلف مورد بررسی قرار داده و خریداری کند. این فرآیند بدون بازدید حضوری از خانه انجام شده و وجه مورد نظر در طی چند روز بدون اخذ هزینه سرویس به فروشنده تعلق میگیرد. همچنین شرکت استارتاپی اوپن دُر تمامی امور مربوط به بازسازی و تعمیرات لازم را انجام و خانهها را بازفروش میکند.
6. شرکت فین تک اینستاکارت (Instacart)

امروزه یکی از پراستفادهترین خدمات فین تک مربوط به سفارش آنلاین مواد غذایی میشود. اینستارکات که از پیشگامان این حوزه محسوب میشود، شرکتی استارتاپی است که در سال 2012 و با ایده فروش مواد غذایی به صورت آنلاین شروع به کار کرد.
این ایده به دست سه فرد با نامهای: آپروا متا، مکس مولن و براندو لئوناردو که پیشتر در آمازون مشغول به فعالیت بازاریابی بودند اجرایی و به شکل یک اپلیکیشن موبایلی عرضه شد. با وجود اینکه اپلیکیشنهای مشابه فراوانی در این زمینه وجود دارند، ولی اینستاکارت با خدماتی که ارائه میدهد همچنان سودآورترین شرکت فعال در این حوزه است.
شرکت اینستاکارت سفارشات مشتریان را در بخشهای مختلفی از آمریکا و کانادا و در کمتر از 20 دقیقه تحویل میدهد و با فروشگاهها، پیکها، مرکز پست منطقه در ارتباط است. جالب است بدانید که این شرکت برای مدت کوتاهی سیستم انعام دادن را به منظور جلب بیشتر رضایت کاربران و مشتریان غیرفعال کرده بود که با اعتراضات کارکنان و رسانهها دوباره فعالسازی شد.
چرا این استارتاپهای فینتکی موفق بودند؟
ما در این متن به بررسی برخی از موفقترین استارتاپهای موفق در جهان پرداختیم که هرکدام برای گسترش حوزه فعالیت خود و دستیابی به محبوبیت بیشتر، از راهها و ایدههای نوینی بهره بردند. اما در این میان تمامی استارتاپهای معرفی شده از مسیر مشابهی عبور کردهاند و آن نیز احترام و حفظ مقام والای مصرفکنندگان و کاربران است. همانطور که امروزه با توجه به خدمات شرکتهای بزرگی همچون: دیجیکالا، اسنپ، آسان پرداخت (آپ) و… مشاهده میشود. بنابراین در کنار ارتقا و بهبود ایده خود از جهات مختلف میبایست رضایت کاربران را در نظر داشته باشید تا به موفقیت در کسب و کار خود برسید.
رایانپی یکی از شرکتهای شناخته شده در ارائه خدمات پرداخت نظیر سرویس درگاه پرداخت به شمار میرود که با در اختیار گذاشتن خدمات منحصر به فرد، همواره در مسیر جلب رضایت حداکثری متقاضیان قدم بر میدارد. شما میتوانید با مراجعه به سایت، خدمات شرکت رایانپی اطلاعات بیشتری کسب کنید.