کار آفرینان برتر جهان در حوزه‌ی دیجیتال را بشناسید

استعداد یک دروغ بزرگ است! شاید این همان جمله‌ی طلایی باشد که تمام کارآفرینان موفق به راز جادویی‌اش پی برده‌اند. تحقیق و مطالعه، پشتکار و غلبه بر نا امیدی، درس گرفتن از شکست‌ها و در نهایت باور داشتن به خود، عناصری هستند که اگر در یک انسان جمع شوند، بدون شک از او کارآفرین موفقی خواهند ساخت. اکنون در روزگاری که ما در آن زندگی می‌کنیم، یکی از حوزه‌هایی که کارآفرینان برجسته‌ای را به خود دیده است، حوزه‌ی دیجیتال و اینترنت است. کارآفرینانی که در این حوزه ظهور کرده‌اند، با گسترش امکانات و فضاهای دیجیتال و ارائه‌ی قابلیت‌های تازه در این زمینه، توانسته‌اند علاوه‌بر کسب درآمدهایی باور نکردنی برای خود، جهان دیجیتال را نیز متحول کنند. در این مقاله قصد داریم به شکلی اجمالی چند تن از برترین کارآفرینان حوزه‌ی دیجیتال را معرفی نماییم.

بیل گیتس

بیل گیتس

در دهه‌ی هشتاد میلادی، جهانیان با کارآفرین نخبه‌ای آشنا شدند به نام بیل گیتس. او را سرسلسله‌ی کارآفرینان حوزه‌ی اینترنت و دیجیتال می‌دانند. اما بیل گیتس کیست؟ معرفی می‌کنیم : ایشان صاحب شرکت مایکروسافت هستند. آقای گیتس یک شهروند امریکایی است که به سال 1955 در واشنگتن به دنیا آمد. ناگفته نماند که تقریبا تمام خانواده‌ی او سرشان توی تجارت بود و از قضا تاجران موفق و مشهوری هم به حساب می‌آمدند.

به نظر می‌رسد فضا برای تبدیل شدن به یک کارآفرین موفق برای بیل جوان کاملاً فراهم بوده است. خانواده‌ای فرهنگی، از نظر مالی موفق و البته برجسته در سیاست، از همان دوران کودکی، بیل را بلندپرواز بار آورد. در دبستان به دلیل رقابت‌‌جویی و تلاش مضاعف در دروسی مثل ریاضی، یک سروگردن بالاتر از هم‌کلاسی‌هایش بود. بنابراین خانواده بی درنگ به مدرسه‌ی مشهوری منتقل‌اش کردند. این روند تا رسیدن او به کالج ادامه داشت. در نهایت بیل گیتس به عنوان مهم‌ترین کارآفرین حوزه‌ی دیجیتال، خودش را به جهان معرفی کرد.

اکنون آمار جهانی از این قرار است که حدود ۹۵ درصد کامپیوترهای شخصی در کل دنیا، از محصولات متنوع شرکت مایکروسافت استفاده می‌کنند. با این اوصاف حالا به این خبر توجه کنید: آقای بیل گیتس، یکی از چند مرد ثروتمند جهان به‌شمار می‌رود. او در سال ۲۰۱۷ به تنهایی بر قله‌ی ثروتمندترین مردان جهان ایستاد. بد نیست دوباره برگردیم به عقب‌‌تر؛ وقتی که بیل جوان وارد دانشگاه هاروارد شد و در آن‌جا بود که اولین نسخه‌ی زبان برنامه‌نویسی بیسیک، برای یک میکروکامپیوتر را نوشت. اما جالب است بدانید که در نهایت دانشگاه را نیمه‌کاره رها کرد و بعد به ساختن نرم‌افزارهایی برای کامپیوترهای خانگی پرداخت.

چیزی نگذشت که بالاخره بیل گیتس جوان، در ۱۹ سالگی شرکت مایکروسافت را بنا نهاد. او آدم‌های با انگیزه، با دانش و فعال را در شرکت خود استخدام کرد و به این ترتیب خیلی سریع توانست، پروژه‌های مختلفی را مدیریت کند و محصولات متنوع و مهمی را تولید نماید. بیل گیتس اکنون همراه خانواده‌اش در شهر سیاتل امریکا زندگی می‌کند، در حالی که شرکت او، مایکروسافت، بیش از چهل‌هزار کارمند در حدود ۶۰ کشور جهان دارد.

استیو جابز

استیو جابز

“همین که فکر می‌کنم به زودی می‌میرم، مهم‌ترین ابزاری است که کمکم می‌کند بهترین گزینه‌ها را انتخاب کنم.” این‌ جمله‌ی انگیزشی اثرگذار، از زبان استیو جابز بیرون آمده است. وقتی صحبت از کارآفرینان حوزه‌ی دیجیتال در میان باشد، بدون شک یکی از نام‌های برجسته‌ای که از خاطر هر کسی عبور می‌کند، استیو جابز است. مرد لاغراندام و کم‌مویی که نماد او تصویر یک سیب نیمه‌خورده است. بگذارید همین ابتدا بگویم که استیو جابز نیز که از بزرگ‌ترین و مهم‌ترین کارآفرینان حوزه‌ی دیجیتال به‌شمار می‌رود، مانند بیل گیتس تحت شرایطی مجبور به ترک دانشگاه شد و تحصیلات آکادمیک را نیمه‌کاره رها کرد. اگر از علتش هم بپرسید؛ گویا خانواده‌‌اش امکان تامین هزینه‌های تحصیل او را نداشته‌اند. جالب است بدانید که استیو جابز به محض بیرون آمدن از دانشگاه، در کلاس‌های متفرقه‌ی خطاطی شرکت کرد و اتفاقا با نبوغی ‌که از خودش نشان داد، فونت‌های تازه‌ای را برای نوشتن ابداع کرد. برخی از این فونت‌ها اکنون در نرم افزارهایی مانند ورد در اختیار ما قرار دارند.

اما در سال ۱۹۷۶ بالاخره استیو جوان و ۲۱ ساله، به همراهی یکی از دوستانش، شرکتی تاسیس کرد به نام اپل. آن‌ها در شرکت اپل قصد تولید کامپیوترهای شخصی را داشتند و از قضا خیلی زود به این هدف‌شان دست پیدا کردند. محصولات شرکت اپل تحولی بنیادین در دنیای دیجیتال پدید آورد و البته دستاوردهای شرکت اپل در نهایت، تغییرات شگرفی نیز در سبک زندگی و میزان درآمد استیو جابز ایجاد کرد. تا آن‌جا که در هنگام مرگ استیو جابز، ثروت او در حدود ۸ میلیارد دلار تخمین زده شده بود. او در سال ۲۰۱۱ درگذشته است. اگر زندگی‌نامه حرفه‌ای استیو جابز را مطالعه کنید با فراز و نشیب‌های زیادی روبه‌رو خواهید شد. در سال‌های ابتدایی، او یک مرتبه شرکت اپل را به دلیل اختلافاتی با شرکاء ترک کرد و شرکتی تحت عنوان نکست تاسیس نمود. اما بعدها دوباره در سال ۱۹۶۶ به این شرکت بازگشت و در جای‌گاه مدیرعاملی شرکت مشغول فعالیت شد. از محصولات ساخت شرکت اپل پس از مدیرعاملی استیو جابز، می‌توان به آی‌پاد در سال ۲۰۰۱ و در نهایت ساخت آیفون در سال ۲۰۰۷ اشاره نمود.

ایلان ماسک

در میان بزرگ‌ترین کارآفرینان حوزه‌ی تجارت و دیجیتال، ایلان ماسک نیز چهره‌ی برجسته‌ای است که نباید از کنار نام او به سادگی بگذریم. ایلان ماسک به واسطه‌ی موفقیت در حوزه‌ی تجارت اکنون یکی از چند مرد ثروتمند جهان و یک سوپر میلیاردر به شمار می‌رود. ایلان ماسک به سال ۱۹۷۱ در افریقای جنوبی متولد شده است، اما در واقع پدر و مادر تحصیل‌کرده‌ی او بزرگ شده‌ی کشور انگلستان بودند. اگرچه پدر او اصالتاً افریقایی بود و مادرش اصلیت کانادایی داشت.

ایلان ماسک

اولین بارقه‌های نبوغ ایلان ماسک در نوجوانی و در سن ۱۲ سالگی درخشید؛ زمانی که او یک بازی ویدئویی به نام Blastar را طراحی کرد و از طریق فروش آن حدود ۵۰۰ دلار درآمد به دست آورد. پس از آن، ایده‌های بلندپروازانه‌ی او در نهایت سبب شد تا پس از به پایان بردن دوران تحصیل در دبیرستان به‌طور مستقل به امریکا مهاجرت کند. پس از عبور از فراز و نشیب‌هایی در نهایت ایلان ماسک در سال ۱۹۹۲ بعد از این‌که یک بورسیه‌ی تحصیلی از دانشکاه پنسیلوانیا دریافت کرد، زندگی مستقل خود را به طور رسمی در ایالات متحده‌ی امریکا آغاز نمود. او ابتدا در رشته‌ی فیزیک مدرک کارشناسی دریافت کرد، اما بعد، برای ادامه‌ی تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد، به رشته‌ی علوم اقتصادی روی آورد.

ایلان ماسک در طول سال‌های جوانی خود چند شرکت تاسیس نمود که از آن‌جمله می‌شود از تاسیس شرکت نرم‌افزار وب‌زیپ۲ نام برد و تاسیس یک بانک آنلاین به نام X.com که هر دو بعد از مدتی توسط شرکت‌های بزرگ‌تر خریداری و ادغام شدند. اما در سال ۲۰۰۲ بود که ایلان ماسک، شرکتی با عنوان اسپیس‌اکس تاسیس کرد که در واقع حوزه‌ی فعالیت آن فناوری‌های هوافضا بود و حدود دو سال بعدتر در سال ۲۰۰۴ به شرکت تسلا موتورز پیوست و در طی چهار سال توانست مدیرعامل این شرکت برجسته و بزرگ شود.

هم‌اکنون هایپرلوپ یکی از آخرین طرح‌های ایلان ماسک است که در واقع طرح یک سیستم حمل و نقل ریلی با سرعتی بسیار بالاتر از حمل و نقل هوایی می‌باشد. هنگامی که شما ایده‌ها و فعالیت‌های تجاری و صنعتی ایلان ماسک را دنبال کنید، دنیای وسیع و رویایی ذهن او را کشف خواهید کرد. پروژه‌های متنوع او همه برآمده از ذهنی رویاپرداز و آرزومند است که همواره تلاش می‌کند جهان را گامی به جلو براند و ناشناخته‌هایی را در هستی کشف کند. اکنون ایلان ماسک با توجه به پتانسیل‌هایی که در دنیای کریپتو کارنسی وجود دارد، مدتی‌ست که گرایش به این حوزه نیز پیدا کرده و در دنیال ارزهای دیجیتال نیز حرف‌هایی برای گفتن دارد.

اگرچه کاریزما و شخصیت افسانه‌ای ایلان ماسک، سبب شد چندی پیش، در اظهار نظری عجیب عده‌ای او را سازنده‌ی بیت‌کوین معرفی کنند، اما خود ماسک این شایعه را رد کرد. اکنون مدتی می‌گذرد که ایلان ماسک عبارت Bitcoin# را به بیوگرافی توییتر خود افزوده و هم‌زمان اعلام کرده است که استفاده از رمزارزها به زودی برای هر کسی اجتناب‌ناپذیر خواهد بود. گفتنی است که اظهارنظرهای ایلان ماسک درباره‌ی رمزارزها و به ویژه بیت‌کوین، همواره اثر ملموسی در بازار رمزارزها داشته است. ایلان ماسک به عنوان یک میلیاردر بزرگ، و از مبدعان بزرگ عصر ما، با ورود به دنیای کریپتو کارنسی، بسیاری از معادلات را برهم زده است و هر لحظه نیز ممکن است با اقدام تازه‌ای تحول شگرفی در این حوزه پدید بیاورد.

ویتالیک بوترین

ویتالیک بوترین، هم‌اکنون جوان‌ترین میلیاردر در حوزه‌ی ارزهای دیجیتال در جهان به شمار می‌رود. او بنیان‌گذار ارز دیجیتال اتریوم است که در بازارهای دیجیتال به عنوان دومین پلتفرم با ارزش شناخته می‌شود و فعال‌ترین بلاک چین را دارد. ویتالیک بوترین اهل روسیه است اما در کانادا زندگی می‌کند. چیزی که نبوغ او را در کودکی برای والدین و اطرافیانش عیان نمود، استعداد شگرف او در ریاضیات بود. این نکته را نباید در مورد او نادیده بگیریم که پدر ویتالیک، یک دانشمند در حوزه‌ی کامپیوتر بود و در واقع او بود که برای اولین‌بار در ۱۷ سالگی ویتالیک جوان را با بیت‌کوین آشنا کرد.

خالق اتریوم

هنگامی که او با مفهوم پول‌های بی‌پشتوانه و دور از دسترس حکومت‌ها آشنا شد، بلادرنگ علاقه‌ی وافری به این حوزه پیدا کرد و به مطالعه و تحقیق در این زمینه پرداخت. سپس از سال ۲۰۱۳ سفرهایی را آغاز کرد که طی آن‌ها با پروژه‌های برنامه‌نویسان مختلف جهان آشنا می‌شد. در همین سفرها بود که متوجه ضعفی در برنامه‌نویسی بیت‌کوین شد و در نهایت به این ایده رسید که باید فناوری بلاک‌ چین را به عنوان یک شبکه و پایگاه داده، برای اجرا کردن برنامه‌های گوناگون به‌کار برد تا از این طریق محدودیت‌های ذاتی اجرایی بیت‌کوین را اصلاح نمود. بنابراین طی پروژه‌‌ای تحقیقاتی، سرانجام ویتالیک بوترین توانست، وایت پیپر اتریوم را بنویسد. بعد از ارائه‌ی ایده‌ی اتریوم، فعالان عرصه‌ی ارزهای دیجیتال آن را به عنوان  تحولی اساسی در فناوری بلاک چین پذیرفتند. در واقع اتریوم پلتفرمی است ‌که به کمک آن کاربران می‌توانند آلت‌کوین‌های خودشان را وسعت بدهند و در قراردادهای هوشمند از آن بهره ببرند.

لری پیج

گوگل

لری پیج و سرگئی برین، خالقان گوگل‌اند. در واقع آن‌ها با خلاقانه‌ترین شکل تفکر توانسته‌اند یکی از بزرگ‌ترین تکنولوژی‌های بزرگ عصر ما را خلق کنند. لری پیج از مادری زاده شد که یک استاد دانشگاه امریکایی در زمینه‌ی ریاضیات بود. او پس از ابداع موتور جستجوی گوگل، از سال ۲۰۱۱ رسما مدیرعامل اجرایی شرکت گوگل نیز شده است و دارایی او اکنون در حدود ۲۳ میلیارد دلار تخمین زده می‌شود. همچنین پیج، مبدع رتبه‌صفحه یا پیج‌رنک نیز می‌باشد که پایه و بنیاد الگوریتم موتور جستجوی گوگل به شمار می‌رود. گوگل هزاران هزار کاربر را در تمام دنیا مشغول به کار نموده است و همچنین تحول عمیق و به‌سزایی در زندگی میلیون‌ها کاربر عادی اینترنت ایجاد کرده است. گوگل و شغل‌های وابسته به آن، همه در راستای فناوری اطلاعات بنا شده‌اند و به این دلیل در مدت‌زمان اندکی، ثروتی افسانه‌ای را برای این دو جوان امریکایی و روسی پدید آورده است. از همین رو در ادامه‌ی بلندپروازی‌های این دو جوان نخبه، آن‌ها در سال‌های اخیر از ناسا درخواست کرده‌اند که نام گوگل را بر کره‌ی ماه حک کند. گوگل را باید مظهر دنیای اینترنت و دیجیتال دانست که تاثیر غیر قابل وصفی بر حوزه‌ی دیجیتال گذاشته است.

دیوید فیلو

خالق یاهو

دیوید فیلو به همراه زوج خود جری یانگ، از برجسته‌ترین کارآفرینان عرصه‌ی دیجیتال شناخته می‌شوند. این زوج جوان کارآفرین، اصالتاً امریکایی هستند و در واقع یک سازمان اطلاع‌رسانی_تجاری دیجیتالی راه‌اندازی کرده‌اند. این سازمان به عنوان بزرگ‌ترین پورتال پهنه‌ی جهانی وب شناخته می‌شود و دارای میلیون‌ها کاربر است و از گردش مالی میلیارد دلاری برخوردار می‌باشد. در حال حاضر از آسیای شرق تا غربی‌ترین نقاط جهان، کاربران زیادی بر اساس سیستم کارآفرینی دیجیتالی یاهو، فعالیت‌های مختلفی را پی می‌گیرند. شرکت یاهو که برآیند تلاش‌های زوج فیلو و یانگ است، صاحب امتیاز سایت یاهو نیز می‌باشد که در سال ۱۹۹۴ تاسیس شده است. اکنون یاهو دات کام را می‌توان مشهورترین سایت وب در میان میلیون‌ها تارگاه رسانه‌های اینترنتی دانست. سایت یاهو به ۱۵ زبان در جهان، خدمات متنوع اطلاع‌رسانی در حوزه‌های خبری و مسائل گوناگون دیگر مانند دایرکتوری‌های اطلاعاتی و اجاره‌ی فروشگاه‌های اینترنتی، ارائه می‌کند. از طرف دیگر مسنجر معروف یاهو خدمات رایگان خود را سال‌هاست که در اختیار کاربران قرار می‌دهد و از این رو، در میان کاربران بسیار محبوب است. دیوید فیلو و جری یانگ، شریک کاری‌او با خدماتی که در حوزه‌ی دیجیتال تا کنون به کاربران ارائه کرده‌اند، به عنوان کارآفرینانی خلاق و ماندگار شناخته می‌شوند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا