کسب و کارهای اینترنتی این روزها مانند درختی پر شاخهاند که هر چه تعداد شاخههایشان بیشتر باشد، سود بیشتری نیز از مشتریان موجود در بازار نصیب خود خواهند کرد. از این رو برخی فروشگاهها به فروش واسطهای محصولات دیگر فروشندهها روی آوردهاند. در این مقاله قصد داریم، مزایای روش استفاده از درگاه پرداخت برای فروش محصولات واسطهای و چگونگی تسهیم سود فروش اینترنتی در چنین سازکاری را بیان کنیم.
آنچه در این مقاله میخوانید
سرویس تسهیم سود فروش اینترنتی درگاه پرداخت
قبل از ورود به بحث تسویهی خودکار فروشندگان محصولات واسطهای به کمک درگاه پرداخت، لزوما باید سرویس تسهیم سود فروش اینترنتی درگاه پرداخت را معرفی کنیم. وقتی شما از درگاه پرداخت، مثلاً درگاه پرداخت رایانپی استفاده میکنید، تمام سرویسهای ارائه شده از قابلیت تسهیم سود فروش اینترنتی برخوردارند. برای فعال کردن این سیستم بر روی درگاه، هنگامی که قصد تعریف درگاه پرداخت را دارید، باید بر اساس نوع سیاست شرکتتان، میزان سهم هر یک از شرکاء و ذینفعها را به همراه شمارهی شبا هر کدام به صورت جداگانه در پنل مدیریتی درگاه پرداخت تعریف کنید.
پس از آن، سیستم تسهیم سود فروش اینترنتی در درگاه پرداخت شما فعال میشود و بر اساس یک سازکار خودکار تمام تراکنشهای انجام شده را در راستای برنامهی از پیش تعیین شده، تسهیم میکند و تمام وجوه دریافتی را به صورت روزانه به حساب ذینفعهای مشخص شده، واریز مینماید. در ضمن در کنار این قابلیت، امکان رصد کردن تمام تراکنشها و تسویههای روزانهی درگاه پرداخت را نیز فراهم خواهد کرد.
شراکت، درگاه پرداخت و سرویس تسهیم
استارتآپها و کسب و کارهای اینترنتی را عموما یک تیم مشترک پدید میآورد که در سود حاصل از فعالیتها با هم شریکاند. علاوهبر آن اکنون بسیاری از فروشگاه در اقدامی هوشمندانه، محصولات فروشگاههای دیگر را نیز در پلتفرمهای خود به فروش میرسانند. اینجاست که اهمیت درگاه پرداخت مشترک میان این کسب و کارها و شرکای کاری آشکار میشود.
اصولا در قراردادهای فی مابین این شرکاء نسبت تقسیم سود، رقم برابری نیست. به علاوه این امکان نیز وجود دارد که درصد سود از فروش برخی محصولات متفاوت از محصولات دیگر باشد. در این حالت درگاه پرداخت مورد استفادهی فروشگاهها با قابلیتهایی که در پنل مدیریتی خود دارد میتواند درصد سهمهای متنوع شرکاء را به صورت خودکار و در زمانبندیهای مشخص از سود حاصله به حساب آنها واریز کند.
به کمک سرویس تسهیم درگاه پرداخت، شما میتوانید شمارههای شبای مختلفی را تعریف کنید. سپس موقع انجام عملیات تسهیم وجوه واریزی، سهم هر شماره شبای از پیش معرفی شده با استفاده از API های پرداخت و توسط پذیرندهی سرویس درگاه، مشخص خواهد شد.
مدیریت تسویه به کمک سرویس تسهیم
در روند کاری کسب و کارهایی که به صورت اشتراکی محصولاتی را میفروشند و یا به عبارتی فروشندگان مختلفی برای آنها در پلتفرمهای متنوع فعالیت میکنند، استفاده از سرویس تسهیم سود فروش اینترنتی و مدیریت تسویه درگاه پرداخت بسیار اهمیت دارد. این نوع فروشندهها عموما یک مرجع اصلی دارند که میتواند از طریق سرویس تسهیم سود فروش اینترنتی درگاه و تعیین سهم تمام افراد زیر مجموعهاش، روندی اتوماتیک برای تسویه سودها ایجاد کند.
سرویس تسهیم سود فروش اینترنتی این امکان را به کارفرمای اصلی میدهد تا مبلغ کارمزد هر یک از فروشندهها در ازای فروش محصولات مختلف را، به صورت خودکار و طی یک قرارداد هوشمند از پیش تعیین شده تسویه کند. مدیریت این سرویس و تسویه خودکار فروشندههای مختلف در پنل مدیریتی درگاه پرداخت اینترنتی، امکانپذیر خواهد بود.
درگاه پرداخت اصلی و زیرمجموعههای آن
روش دیگری که کارفرمای اصلی میتواند از آن طریق، کارمزد تمام فروشندههای خود را به سادگی تسویه کند، ایجاد یک مجموعه از درگاههای پرداخت است. در این روش درگاه پرداخت کارفرمای اول، درگاه اصلی بهشمار میرود و فروشندگان زیرمجموعه او نیز از درگاه پرداخت شخصی خود استفاده خواهند کرد. کارفرما میتواند به گونهای برنامهریزی کند که در زمانبندیهای مشخص و به کمک سرویس تسهیم سود فروش اینترنتی خودکار وجوه واریزی، سهم هر یک از فروشندهها به تفکیک و از طریق درگاههای پرداختی که معرفی کردهاند برایشان واریز شود. تمام این فرآیند میتواند بر اساس قراردادهایی از پیش تعیین شده و به صورت خودکار اجرا شود.
مزایای استفاده از درگاه مشترک برای کسب و کارها
- استفاده از درگاه پرداخت برای تسویه شرکای متعدد در هر کسب و کاری، به دلیل سرعت و دقت بالای فرآیند تسویه، همدلی و اعتماد متقابل بسیار خوبی را در مجموعههای کاری ایجاد میکند.
- افراد ذینفع میتوانند در چنین روشی همواره بر فرآیند تسویه کارمزدهای خود نظارت داشته باشند و از طریق پنل مدیریتی درگاه پرداخت و یا کیف پول دیجیتال، گزارشهای تسویه دریافت کنند.
- از طرف دیگر استفاده از این روش میتواند مجموعهی کاری منسجمی بسازد که اگرچه پراکندهاند و در پلتفرمهای گوناگون فعالیت میکنند، اما در قالب یک تیم واحد، فرآیندهای مالی خود را مدیریت مینمایند.
- در نهایت نیز صرفهجویی در زمان و نیروی انسانی برای انجام عملیات تسویه چنین مجموعههایی، از دیگر مزایای روش تسویهی جمعی توسط درگاه پرداخت خواهد بود.
توصیه میشود تا به منظور کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با قابلیتهای دیگر درگاه پرداخت، به مقالهی چرا درگاه پرداخت را انتخاب میکنیم؟ مراجعه نمایید.
کلام نهایی
در کنار تمام مزایای تسویهی جمعی از طریق درگاه پرداخت، ممکن است این پرسش برای شما ایجاد شود که پرداخت کارمزدهای تراکنشهای انجام شده در این روش بر عهدهی کیست؟ اینجا باید ذکر کنیم که درگاه پرداخت اینترنتی این اجازه را به کارفرمای اصلی میدهد تا کارمزد تعیین شده را پیش از تسویه و همچنان به شکل خودکار از حساب هر یک از افراد مجموعه کسر کند.